Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Het huis is een authentiek ruim 200 jaar oud Frans huis, gelegen in een rustig plattelandsdorpje. Het huis is gezellig ingericht met eethoek/ keuken en een aparte zithoek met een tweepersoonsbankstel, loveseat, fauteuil, gietijzeren haardkachel en tv. Aan het huis is een overkapping gemaakt voor als het iets minder weer is of om in de schaduw te zitten. De badkamer is gelegen op de beneden verdieping en is bijzonder ruim met een toilet, wastafel en een grote douchecabine. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers, gescheiden van elkaar door een deur. De eerste slaapkamer bevat een groot twee persoonsbed met garderobekast met uitzicht op het achtergelegen weiland. De tweede slaapkamer is ingericht met een tweepersoonsbed een eenpersoonsbed met een kleine kledingkast en een kinderbed.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'La Maison Volondat'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

In het departement Haute-Vienne, regio Limousin, ligt op een hoogte van ruim 600 meter het dorpje Volondat.
Het vakantiehuis ' La Maison Volondat' ligt aan een klein doodlopend weggetje, waar nog een ander huis en een chalet aan staan. Het weggetje eindigt na 40 meter waarna het overgaat in het bos. Vanaf het terras,naast het huis gelegen, heeft u een schitterend uitzicht op het westen.

De omgeving bestaat uit een glooiend landschap met authentiek kleine dorpjes en smalle weggetjes.

In Laurière (4 km) kunt u terecht voor kleine boodschappen: er is een slager, bakker, kleine supermarkt en bar te vinden. Een keer per week is hier een kleine markt.
Op ongeveer 6 km afstand ligt Lac du Pont A l'Age, een recreatiemeer gelegen in een bos, met een zandstrand, ligweide, bar en terras aan het water en speeltoestellen voor kinderen. Midgetgolven en waterfietsen behoort tot de mogelijkheden.
Om boodschappen te doen kunt u het beste naar Ambazac (ongeveer 20 km), waar een Lidl en een Super U supermarkt is. Tevens is hier een benzinepomp en een goed restaurant ' Hotel de Voyageurs'.
De plaatsen Limoges (bekend om o.a. zijn porselein), Guéret en Bourganeuf liggen op korte afstand.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

La Maison Volondat heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Wat een heerlijk rustig plekje. De natuur roept. Wij zijn hier als gezin geweest.
    We beheersen de Franse taal niet goed, maar gelukkig heeft Jose ons geholpen toen we even naar de apotheek moesten voor de kleine. Sowieso werden wij en de kids erg verwend met verse groente en eieren, en de kids kregen een cadeautje. Wat een heerlijke tijd gehad!

  • 9 sterren

    We hebben deze gite geboekt met het oog op de rust en de stilte die er zou zijn. Dit bleek helemaal waar! De omgeving overtrof onze verwachting. Zoveel natuur, stilte en mogelijkheden om te wandelen. Deze streek was voor ons een echte verrassing. In het nabij gelegen dorpje Saint-Leger-la-Montagne kan je bij de Marie fijne wandelkaarten halen (zonder kosten). In het ernaast gelegen restaurant heerlijk eten. Het uitzicht vanaf het terras naast de gite is fantastisch te noemen. De ondergaande zon prachtig. Binnen is het niet zo gladgestreken als in het gemiddelde Nederlandse huis wel is alles royaal aanwezig. Het linnengoed is in overvloed aanwezig. Dat is prettig. Zeker in de keuken. Als bonus bleken ook nog eens de lokaal aanwezige gastheer- en vrouw bijzonder gastvrij en vriendelijk. Het kan niet beter.

  • 9 sterren

    Wij werden aller vriendelijkst ontvangen door Jose. En kwamen terecht in een heerlijk huisje. Werkelijk alles was aanwezig. Waar ik altijd de kaasschaaf meeneem en nog wat andere dingen was dat absoluut niet nodig. Het bed lag geweldig! Prachtig uitzicht over het dal. De zonsondergang was prachtig. De hond van de buren was dikke vrienden met ons hondje. Ook hij heeft het daar heerlijk gehad. Wat een rust. Naar de supermarkt is het even rijden. In het dorp is een heel goede bakker en een klein supermarktje. En een leuk terrasje waar de plaatselijke bevolking ook veel komt. We hebben het gezellig gehad met de eigenaren/ onze buren. Zelfs frikadellen speciaal daar gegeten. Kortom een dikke 9 en voor herhaling vatbaar

Culinair en wijn

De Limousin staat natuurlijk bekend om zijn Limousinrunderen, -schapen en -geiten.
Er zijn in de buurt vele locale restaurants, waar u kunt genieten van een heerlijke maaltijd (u dient er rekening mee te houden dat sommige restaurants alleen 's middags een diner serveren).
Voor wat grotere markten kunt u b.v. naar Gueret, Bourganeuf of La Souterraine. In Limoges is een overdekte markthal, die dagelijks geopend is. In de omliggende dorpjes zijn wel wekelijkse markten, maar erg kleinschalig.
Verder wordt er de nabije opgeving honing (in Bagnol) en kaas (La Jonchere St. Maurice) gemaakt.
In het dorpje Benevent- l'Abbaye staat een abdij waar u o.a. een heerlijke kruidenbitter kunt kopen.

Wat is er te doen

De tussenpersoon kan u ook informatie geven over fiets en wandelroutes. Zij kent de omgeving erg goed, en kan u precies vertellen waar u bezienswaardigheden kan vinden zoals oude jagershutjes.
Verder zijn ervoor wandelaars (uitgezette wandelroutes via bureau de tourisme), ook is er in een dorp in de buurt een mountainbike trail (downhill).
Op een paar km van het huis is een vrij toegankelijk meer (Lac du Pont A L'Age) met strand, ligweide, bar, waterfietsen en midgetgolf.
Er zijn in de buurt verschillende mogelijkheden om te vissen. Er zijn diverse etangs waar men goed kan vissen op karper, snoek, witvis. De vergunningen zijn in de lokale bar, aan het water of supermarkt te koop.
Verder worden er in de omgeving vele brocantes, vide greniers en vlooienmarkten (uitgezonderd de wintermaanden) en Franse dorpsfeesten georganiseerd.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

In het huis is kinderspeelgoed aanwezig, zoals knuffels, puzzels, papier en knutselspullen. Tevens badmintonset, jeu de boules en bal.
Het huis zit vast aan 'ons huis' , waar wij in de vakanties zullen verblijven.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wij vragen een aanbetaling van 125 euro per week. Verder vragen wij een borg van 100 euro. Deze krijgt u retour als er geen gebreken aan het huis of de inboedel zijn geconstateerd en wanneer het huis schoon is opgeleverd als men het zelf schoonmaakt.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 375

Prijs per week vanaf

€ 375