Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Arnoud Kuiper

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Welkom in Gite le Marron, een gelijkvloers appartement met een moderne uitstraling. De Gite is gecreëerd naast de voormalige molen le Moulin de la Barbarie.
Het hart van dit ruime appartement wordt gevormd door een zitkamerdeel, en kamerdeel en een open keuken. Er is een badkamer met douche en dubbele wasbak, twee slaapkamers, een aparte toiletruimte en opbergkast.

De master slaapkamer (tweepersoonsbed) kijkt hoog uit over het eiland en geeft zicht op het molenpand, zwembad en de rivier de Tardoire.
De tweepersoons slaapkamer (twee eenpersoonsbedden) kijkt op het terras en de hoger gelegen boomgaard.

Aan de voorkant van de Gite ligt het terras met de nodige tuinmeubelen zoals een eettafel, stoelen, ligstoelen en extra fauteuils om te kunnen ontspannen. Vanaf het terras direct vanuit uw Gite heeft u vrij toegang tot ons gehele 8 hectare tellende terrein. Het terrein bevat vele plekjes waar u kunt genieten van de rust, ruimte, het water en de natuur. U bent vrij zich overal op ons terrein te begeven, een lekkere wandeling te maken, met uw boek ergens neer te strijken of aan de rivierkant te genieten van het water.
U deelt het terrein met ons en met de eventueel aanwezige gasten in onze andere Gite le Meunier. Op het terrein kunt u ook nog onze kippen, eendjes en de hond tegenkomen.

Op ons terrein staat ook het zwembad, dit is 3 bij 3,5 meter groot en 1,20 meter diep. Wij zorgen dagelijks voor het zwembad om het op orde en schoon te houden. Ook een pomp met zandfilter zorgt voor helder en schoon water en een warmtepomp zorgt voor een aangename water temperatuur. Bij het zwembad bevind zich een ruim grasveld met enkele ligstoelen waar u kunt opdrogen na een frisse duik of heerlijk kunt zonnebaden.
Het zwembad deelt u met ons en de eventueel aanwezige gasten van de andere Gite.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Le Marron'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Dit deel van de Haute- Vienne is een groen en glooiend gebied met veel water in de vorm van meertjes en riviertjes. Het landschap bestaat voor circa 60 procent uit agrarisch land, met veel runderen, schapen en enkele paarden, maar ook fruit-boomgaarden en mais-en graanvelden sieren de glooiende heuvels. Voor ongeveer 40 procent bestaat het uit loofbos en
de kuddes met de bekende Limousin- koeien staan in de diverse weides die het landschap complementeren.

De molen "le Moulin de la Barbarie" ligt in een nationaal park, het Parc naturel régional Périgord-Limousin. Dit park is in 1998 opgericht en sindsdien is er geïnvesteerd in het verbeteren van natuur, cultuur, activiteiten en tourisme. Het is een prachtig Park dat zich uitstrekt over de Haute-Vienne en de Dordogne. Sinds 2016 valt het Park onder de nieuwe regio Nouvelle-Aquitaine.
Vroeger was de molen in gebruik voor allerlei ambachtelijke werkzaamheden zoals de verwerking van wol en kastanjes en in de laatste periode heeft het stroom opgewekt voor een nabij gelegen kledingfabriek. De turbine van de molen werd door water aangedreven en is niet meer werkzaam, ook de fabriek waar de turbine stroom voor opwekte bestaat al lang niet meer. Het industriële verleden geeft het molenpand een stoere en robuuste uitstraling.

De Gite ligt centraal tussen de twee dorpen Oradour sur Vayres en Cussac. Alles zoals supermarkt, bakker, slager, sigarenboer, apotheek en andere kleinere winkels zijn binnen 10 minuten bereikbaar.
Beide dorpen hebben verschillende restaurantjes met een lokale Franse keuken of gewoon voor de lekkere pizza. Ook in verder gelegen dorpen om ons heen zijn supermarkten, lokale winkels of restaurants te vinden. Op verschillende dagen en avonden worden er in het hoogseizoen lokale markten en feest-avonden georganiseerd. Rommelmarkten, lokale feesten en andere vieringen zijn er door de gehele zomer heen en het office de tourisme beschikt over actuele informatie van al deze activiteiten.
Ook al ligt de molen centraal tussen twee dorpen is de ligging ervan heel prive, ingesloten in de natuur en vol rust. Een ideale locatie waar wij genieten van de diversiteit die het Franse platteland te bieden heeft.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

Le Marron heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.25 sterren
  • 8 sterren

    Eenvoudig ingerichte gite. Wel compleet qua inrichting.
    In een rustige landelijke omgeving.
    Mooie grote tuin, fijn zwembad om af te koelen. Aardige behulpzame eigenaar.
    Zeer lieve hond.

  • 10 sterren

    Hebben het wederom heerlijk gehad in deze gite. Alles was weer tot in de puntjes geregeld. Zijn hier een aantal keren tot volle tevredenheid geweest. Jammer dat we de eigenaar nog steeds niet hebben ontmoet. Gaat ook niet meer gebeuren. De gite is zeker een aanrader.

  • 10 sterren

    Wederom gekozen voor deze gite. Was weer geweldig, echt thuiskomen. Het huis was al in prima staat maar er zijn wat aanpassingen gedaan. Is er nog beter op feworden. Het is hier heerlijk vertieven. Het echte vakantiegevoel. De “tuin” is een paradijs als je van dieren houdt. Zeer veel eigen terrein net veel vogeltjes. Lana, we hebben het weer heel fijn gehad en je ziet ons weer terug. Hopelijk is je man dan niet varen 😅, kunnen we eens kennismaken. De week na jou huis was een disaste, te skecht voor woorden. Jij hebt je zaakjes goed op orde en het is fantastisch verblijven. Tot de volgende keer!

Culinair en wijn

Naast de lokale restaurants in de omliggende dorpen zijn er in de wijdere omgeving voldoende horeca gelegenheden zoals pubs, lokale restaurants, commerciële restaurants en strand(meer)eetgelegenheden te vinden. Bent u een echte culinair kenner en gek op de Franse keuken dan hebben wij enkele hoog aangeschreven restaurants in onze omgeving die absoluut het bezoeken waard zijn.
In het hoogseizoen wordt er op de verscheidene boerenmarkten en feesten aandacht besteed aan streekproducten en kunt u genieten van allerlei verse culinaire lekkernijen. Een echte aanrader zijn de ambachtelijke streek-barbecues waar de lokale artisan zijn of haar vlees, groente, wijnen, fruit en nog veel meer aan ambachtelijke producten aanbiedt. Ter plaatse kunt u op de aanwezige grote barbecues uw eten laten bereiden. Aan lange tafels tussen de lokale bevolking geniet u van deze heerlijke ambachtelijke maaltijd en met muziek en een goed glas wijn worden het vaak avonden om niet snel te vergeten.
Haalt u graag in de ochtend een vers croissantje voor het ontbijt, in beide dorpen is de verse bakker open, zeven dagen in de week.

Wat is er te doen

Als u van een actieve vakantie houdt dan vindt u daarvoor in onze omgeving meerdere mogelijkheden.

Wandelen, fietsen of op de mountainbike, voor verschillende outdoor wensen zijn er allerlei mogelijkheden.
Er zijn door de hele regio gemarkeerde wandelroutes uitgezet. In de Gite ligt een map met wandelingen en het office de tourisme in het dorp kan u prima adviseren in wandelingen afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren. Voor fietsers zijn er vele fietsroutes en zijn er in het hoogseizoen via de office de tourisme ook fietsen te huren. Ook voor de mountainbike-liefhebbers zijn er diverse mogelijkheden met uitgezette routes. Neemt u zelf uw fietsen mee dan kunnen deze veilig gestald worden in onze garage. Elektrische fietsen zijn een must om het heuvelachtige landschap goed te kunnen befietsen.

Het populaire geocaching is ook tot het Franse platteland doorgedrongen en voor volwassenen en kinderen zijn er meerdere geocache-wandelingen in onze omgeving te vinden. Er zijn ontzettend leuke wandelingen ontworpen voor het gehele gezin en deze "Terra Aventura" tracks bevinden zich door onze gehele provincie Nouvelle-Aquitaine. Het office de tourisme verstrekt de informatie voor deze wandelingen m.b.t het gps- en smartphone gebruik.

Vanaf het nabij gelegen dorp Oradour sur Vayres gaat een voormalig spoortraject richting het dorp Chalus. Deze zogenaamde "Voies vertes" is een onderdeel van een netwerk van deze paden die zich door geheel Frankrijk bevinden. Dit pad is geasfalteerd en uitermate geschikt om op te wandelen, fietsen of skeeleren. Langs het pad is in het oude stationsgebouw het uitstekende restaurant "La Gare" te vinden. Een goed restaurant met een heerlijke Frans- Europeaanse keuken en een aan de Voie vert grenzend terras waar het heerlijk vertoeven is na een lekkere wandeling of fietstocht.

Vissen:
Er is volop visgelegenheid in de Haute-Vienne. Wie een visvergunning aanvraagt bij onze lokale "doe het zelf" winkel kan op ons terrein of in tal van riviertjes en meren in de omgeving terecht.
Heeft u interesse in vissen laat ons dit weten dan zorgen wij voor de actuele visfolder met alle informatie over de vismogelijkheden en de verschillende vergunningsvormen.

Zwemmen:
De omgeving is bijzonder waterrijk met diverse mogelijkheden om te zwemmen en om op of van het water te genieten. De zwemmeren worden in het hoogseizoen bewaakt door bad personeel wat voor extra veiligheid zorgt. Veelal is er op de meren ook de mogelijkheid tot het huren van een kano of waterfiets.

De Tardoire die ook door ons terrein meandert, is een heerlijke rivier om bij te vertoeven. Het is een ondiepe, stromende rivier waarin gespeeld kan worden door jong en oud. Veel van onze gasten vinden het heerlijk om in de avond verkoeling te zoeken bij de rivier of kunnen het als echte Hollanders niet laten om kleine dammetjes te bouwen. Een wandeling via de rivier is ook erg leuk om te doen wel vraagt de bodem van losse stenen en keien om goede waterschoenen.

Aandachtspunten m.b.t. kleine/jonge kinderen:
De stroming van de rivier en de kracht die het water kan hebben vraagt om toezicht op jonge kinderen zonder zwemervaring of zwemdiploma's! Wij stellen de ouder(s) verantwoordelijk voor het toezicht op de eigen kinderen tijdens het gebruik van onze rivier en ons zwembad!
Ons terrein is groot en niet volledig omheind, met de aanwezigheid van sloten, groot verschil in hoogte, zwembad en de rivier is ons terrein niet geschikt voor kleine kinderen. Het benoemen van een leeftijdsgrens is lastig maar uw kind moet naar ons idee minimaal zes jaar zijn, goed op eigen benen kunnen staan en kunnen zwemmen zodat de veiligheid van uw kind tijdens uw verblijf gegarandeerd is. Kruipende kinderen zijn niet veilig op ons terrein al is een zuigeling /baby met gebruik van box wel veilig op ons terrein.
Heeft u specifiek vragen over uw kind(eren) neem dan contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

De Gite heeft een tv met de wereldomroep zender bvn en vele andere buitenlandse zenders. De tv beschikt over een dvd speler.
Via een satellietverbinding is er een simpele internet verbinding aanwezig via Wifi.
Omdat wij laag in een dal liggen is de mobiele verbinding niet altijd even sterk, binnen de Gite zal deze lastig zijn maar onze ervaring is dat zodra u zich op het terrein begeeft de verbinding prima is.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

- Keukentextiel, douchegel en het in overleg gebruiken van de algemene wasmachine zit bij de prijs inbegrepen.
- Wij rekenen geen borg.
-Langer verblijf Voor/Naseizoen:
Uitchecktijden staan op 10h in de ochtend. In overleg (indien er geen nieuwe verhuur na u is) is het mogelijk uw verblijf te verlengen tot uiterlijk 20h.
Kosten hiervoor zijn €30- en deze dienen ter plaatse contant betaald te worden.
- Wij gaan ervan uit dat u bij vertrek de Gite achterlaat zoals aangetroffen; schoon en opgeruimd, het vuile linnengoed in de daarvoor bestemde wasmand.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 70,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 525

Prijs per week vanaf

€ 525

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie