Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Fieke&Mark

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 10 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Ons vakantiehuis Domaine de Palanchou in Frankrijk is geschikt voor 6 personen, heeft twee verwarmde privé zwembaden en is kindvriendelijk. Ook honden zijn welkom!

Authentieke details
Als je het weggetje oprijdt naar ons vakantiehuis in Frankrijk zie je aan de linkerkant een schuur en daarna het huis met de weelderige voortuin. Hier kun je de hele dag in de zon zitten en van het uitzicht genieten. Domaine de Palanchou is een oude boerderij geweest. Je herkent het aan de dikke natuurstenen muren en authentieke details zoals de houten balken, eeuwenoude pruimenoven (hier staat de streek om bekend), broodoven en haard.

Hoofdhuis (6 personen)
Je komt binnen in een grote hal met rechts een slaapkamer met een tweepersoonshemelbed en entree naar het houten terras met het zwembad. Voor je zie je een trap omhoog naar de zolderkamer met twee aparte bedden waar volwassenen of kinderen kunnen slapen. Links ga je de grote leefkeuken in. Van alle gemakken voorzien zoals een koffieapparaat met verse bonen waar je je eigen koffie uit tovert, vaatwasser, wasmachine (droger staat in de Gîte), oven, magnetron, waterkoker, staafmixer en sandwich toaster. Hier is een raam tot aan de vloer zodat je tijdens het koken uitzicht hebt op de zonsondergang. Je loopt door de gang naar de gezellige woonkamer met houtkachel (uiteraard hebben we overal centrale verwarming). Onderweg kom je nog een slaapkamer met tweepersoonsbed tegen, ook met entree naar het houten terras. Aan je linkerhand een apart toilet en een stoere badkamer met regendouche.

We hebben geen televisie maar wel een goede internetverbinding! Kom je met kleine kinderen dan zijn er genoeg voorzieningen. Zoals speelgoed, 2 kinderstoelen (Trip Trap waarvan 1 met babyset), 1 ledikant en 1 reisbedje die we overal in het huis kunnen plaatsen.

Zwemmen en buiten eten
Ons nieuwe privé zwembad is een verwarmd (tot 26 graden) zoutwaterbad van 15x4 meter. Dit zwembad is beveiligd met een elektrisch rolscherm en ligt aan de binnenplaats. Er zijn ligstoelen en parasols beschikbaar.

Het andere privé zwembad van 5x2,5 meter ligt aan de andere zijde van het huis. Op het houten terras vind je een tuinset en kun je gebruikmaken van de gasbarbecue. Ook dit zwembad is beveiligd en verwarmd (tot 26 graden).

Grote tuin
Er is naast het huis, via de oprijlaan, maar ook vanuit de woonkamer, een ingang naar de binnenplaats. Hier is een terras met loungestoelen en een tafel en stoelen aan de zijde van het woonhuis. Aan deze grote binnenplaats grenst het grote, nieuwe zwembad, de Gîte, de Grange en de ingang van de grote schuur. Daarnaast kun je ons 40.000 m2 terrein oplopen dat omringd wordt door bos en weiland dat vol staat met wilde bloemen, oude wijnranken en fruitbomen.

Kindvriendelijk buiten
In de Grange hebben we voor de kinderen een trampoline, glijbaan, zandbak, fietsjes en skelters en allerlei buitenspeelgoed. Onze rode, antieke tractor staat hier ook voor de liefhebbers! Naast de Grange aan de binnenplaats vind je ook onze jeu de boules baan.

Aparte Gîte (2-4 personen)
Het Gîte is beschikbaar voor groepen die samen op vakantie zijn maar toch graag een stukje privacy willen voor 2 mensen. Er is een aparte keuken en badkamer en 2 enkele boxsprings. De Gîte kan op aanvraag worden bijgehuurd.

Honden welkom
We hebben zelf een ruwharige Border Terriër Broes die soms meegaat naar Frankrijk (en daar de tijd van zijn leven heeft). Dus honden zijn van harte welkom. Je kunt fantastisch wandelen in de Lot-et-Garonne en je kunt zelfs een stevige ochtendwandeling maken over ons terrein!

Er is parkeerplek voor meerdere auto's.

Ons domein heeft, naast een houtkachel in de keuken en woonkamer, in alle kamers centrale verwarming. Hoewel het huis lekker koel blijft in de zomer zijn er wel ventilatoren en een mobiele airco aanwezig.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Historisch pand
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad
  • Oplaadpunt

Beschikbaarheid van 'Domaine de Palanchou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Je komt terecht in een vriendelijk en heuvelachtig landschap, waar het door de ligging het gehele jaar lekker weer is. De dorpen zijn charmant en de kastelen zoals het kasteel van Bonaguil en Chateau de Duras een leuke beleving. De rivier de Lot slingert zich door het landschap.

Penne-d’Agenais
Het mooie dorpje Penne-d’Agenais ligt op 5 minuten rijden van ons huis. Hier kun je het hele jaar door op een van de terrassen neerstrijken of gaan lunchen in een van de cafés of restaurants. Er is een enorme basiliek Notre-Dame de Peyragude die zeker een wandeling waard is, al was het maar vanwege het uitzicht over de vallei.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

In Penne d’Agenais kun je genieten van een drankje of lunch/diner bij Restaurant Le Peyragude. Ze serveren een menu du jour en je zit er gezellig tussen de locals.

L’autre Maison is een boutique-style B&B in Penne d’Agenais. Leuk voor een lichte lunch. Aan de Place Paul Froment vind je ook prettige terrassen zoals die van Le Bombecul. Je kunt hier heerlijk eten.
Bij de waterspeeltuin aan het lac Ferrié zit Ô Berges du lac, een eenvoudig restaurant, fijn om met kleine kinderen naartoe te gaan.

Cafe du Centre in Roquecor. Koffie, lunch en diner, eenvoudig maar goed. Binnen en buiten zitten. Hier spreken ze Engels en Nederlands.

L’Atelier vind je in Issigeac, een prachtige dorpje met leuke winkeltjes. Het restaurant heeft een binnenplaats waar je goed kunt eten.

Op zoek naar Michelin sterren? Die vind je bij Le jasmin, Michel Trama en l’Auberge le prieuré.

Eten op een klassiek Frans kasteel kun je bij Château de l’Hoste. Reserveer hier een tafeltje op het terras of ga voor een relaxed diner in de brasserie.

Check altijd de website en/of socials voor de openingstijden!

Wat is er te doen

We zochten een mooie plek die makkelijk te bereiken is. Met lekker weer, rust en toch ook genoeg afleiding en gezelligheid. We vonden het allemaal in de Lot-et-Garonne. Je bent hier in 1,5 uur met het vliegtuig vanaf Rotterdam. Met een huurauto is het nog een klein uurtje rijden vanaf Bergerac. Wil je milieuvriendelijk reizen dan is de TGV een goed alternatief.

Je komt terecht in een vriendelijk en heuvelachtig landschap, waar het door de ligging het gehele jaar lekker weer is. De dorpen zijn charmant en de kastelen zoals het kasteel van Bonaguil en Chateau de Duras een leuke beleving. De rivier de Lot slingert zich door het landschap.

Bastidedorpen en avondmarkten
De streek staat bekend om de middeleeuwse bastidedorpen zoals Monflanquin, Villereal en Monpazier. Als een dambord liggen de straten rondom een centraal marktplein. Gecombineerd met de zomerse avondmarkten waar je aan lange tafels bij livemuziek kunt eten, dragen ze bij aan een echt vakantiegevoel. Je kunt hier goed fietsen en wandelen, je bent dichtbij de wijnstreek Bergerac, de attracties in de Dordogne en zelfs van de zee kun je een weekendtrip maken!

Kastelen
Fans van kastelen, maar ook liefhebbers van mooie uitzichten kunnen hun hart ophalen. In de buurt zijn er genoeg! Het kasteel van Biron (foto), kasteel van Bonaguil en Chateau de Duras vielen bij ons goed in de smaak. Het kasteel van Gavaudun is wel een stukje rijden en meer een forse ruïne. Maar de combinatie met een wandeling (er starten meerdere wandelingen vanaf hier) en een lekkere pizza bij Café de Gavaudun als beloning, maken het een leuk dagje uit.

Dorpen
Pujols is een van de mooiste bastidedorpen van Frankrijk, met uitzichten over de vallei van de Lot. Cahors is de grootste stad van de streek. Verrassend zijn de middeleeuwse geheime tuinen. Issigeac is een prachtig dorp met huizen daterend uit de 13e eeuw, leuke boetiekjes en restaurants.

Wandelen&fietsen
Dichtbij huis kun je al de mooiste wandelingen vinden, bijvoorbeeld vanaf Penne d’Agenais. Ook kun je door een glooiende landschap fijne fietstochten maken. Bekijk de interactieve wandelkaart of fietskaart op de website van de Lot-et-Garonne voor meer inspiratie.
Het kasteel van Gavaudun is een burcht, prachtig gelegen op een uitstekende rots. Je maakt hier leuke wandelingen zoals langs de molens van de La Lère. Geniet naderhand van een pizza onder de druivenranken bij Le Cafe de Gavaudun.

Verder weg, maar een bijzondere belevenis, is het jaagpad bij Bouzies waar je nu kunt wandelen en fietsen. Bijzonder is dat dit jaagpad hier volledig in de rotsen is uitgehakt.

Struinen
Struinen in de tuinen doe je in Marqueyssac. De ligging is adembenemend. De tuinen van Eyrignac zijn al 22 generaties in handen van dezelfde familie, die nog steeds in het landhuis wonen.

Zwemmen, pretparken en andere activiteiten
Ben je de dorpen en kastelen even zat dan is er gelukkig nog vanalles te doen! Dichtbij ons huis liggen kleine zwemmeertjes, water-en pretparken.

Zoals op 5 minuten rijden, leuk voor de allerkleinsten is de waterspeeltuin aan het Lac Ferrié. Een meer met strand, wateractiviteiten en een restaurant is Montaigu Plage in Montaigu de Quercy.

Parc en ciel is een avonturenpark in de bomen, hier vind je ook een natuurzwembad. Walibi Sud-Ouest is goed voor een hele dag uit en in Toulouse zit Cité de l’Espace, een uniek themapark over ruimte en ruimtevaart.

Met een bootje, sup, kano of kajak de rivier de Lot op kan bij Capitainerie (Port de Penne). Verder weg, maar zeker de moeite waard is een boottocht vanuit het haventje van Bouzies, zoals met een elektrische ‘gabarot’, een kleine bootje voor ongeveer vier tot acht personen met een zeildoek als overkapping, tegen de zon. Je vindt daar in de buurt ook een beeldschoon middeleeuwse dorpje, Saint-Cirq-Lapopie.

Houd je van grotten dan kun je op dinsdag en donderdag in juli en augustus naar de ondergrondse grotten van Lastournelle.

Wijnen, wijnen, wijnen doe je bij het kasteel van Chambert in Floressas. Tours in Engels, een gezellige ruimte om wijn te proeven en de mogelijkheid tot lunch op het terras.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Pretpark in de buurt
  • Watersport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De tarieven van oktober t/m april 2022/2023 zijn m.u.v. de schoolvakanties.
In de schoolvakanties die tussen 1 oktober en 30 april 2022/2023 is het tarief €1975 per week.
Onze gasten ontvangen een Welkomstpakket (i.v.m. aankomst op zondag).
Ons domein heeft, naast een houtkachel in de keuken en woonkamer, in alle kamers centrale verwarming.
Er zijn ventilatoren en een mobiele airco aanwezig.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Domaine de Palanchou heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 1.450

Prijs per week vanaf

€ 1.450

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie