Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
 Bart Haesendonck

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

De natuur beleven en proeven doe je hier op domein “Falgayras”. Dit domein van 10 ha is gelegen aan het einde van een doodlopende weg op de zuidflank in een prachtige vallei. U kijkt uit over de vallei met bossen, zonnebloemen, korenvelden,... De dichtste buren zitten op een afstand van 500m in vogelvlucht. Privacy verzekerd dus.
Voor hen die tijdens hun vakantie willen genieten van echte rust. Even alleen maar tijd voor familie! Op het domein is het hoofdhuis beschikbaar voor een gezelschap van maximaal 8 personen. Ideaal voor een zalige familievakantie.
Het huis is smaakvol ingericht en heeft een woonruimte met open keuken. De keuken is voorzien van een 5-pits kookplaat met oven, koelkast met vriesvak, koffiezet, broodrooster en waterkoker. Er is een aparte eetkamer waar je makkelijk met 8 personen kan eten. Beneden bevindt zich verder nog een slaapkamer met dubbel bed en badkamer met wastafel, douche en toilet. Boven bevinden zich nog 3 slaapkamers en badkamer met wastafel, toilet, bidet en ligbad.
Onder het huis bevindt zich de "buanderie" waar je gebruik kan maken van de wasmachine.
Aan het huis ligt een schaduwrijk terras voorzien van tuinmeubilair waar het heerlijk vertoeven is. Ook 's avonds is het daar zalig nagenieten van de dag.

Dit alles in een prachtige omgeving met 360° rondom prachtige uitzichten.
Kortom, hier kan je genieten van het buitenleven, de zon, de natuur en de landelijke rust en tussendoor een duik in het zwembad nemen.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Falgayras'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het 10 hectare tellende domein dat verscholen ligt op de zuidhelling in een kleine en uitermate rustige vallei, heeft een mooi aangelegde parkachtige tuin met prachtige heesters en rozenstruiken. Achter de grote houten tabaksschuur ligt het veld met verscheidene fruitbomen, bessenstruiken en hopveld. Zowel naar boven als naar beneden op de helling ligt weiland met wilde bloemen en orchideeën. Ook op het domein een aantal stukken bos van waaruit je kan vertrekken op avontuurlijke wandelingen.
Aan de overzijde van de vallei bevindt zich een manege waar je kan paardrijden.
De natuur is hier overweldigend. Heuvelachtig, lieflijk er ruig tegelijkertijd. Niet voor niets wordt de Lot et Garonne de Tuin van Frankrijk genoemd of ook wel het Franse Toscane. In de omgeving veel oude burchtstadjes, zoals bijv. Pujols, Monflanquin, Penne d’Agenais, Tournon d’Agenais en Villereal.
Op 8km van het domein, gelegen in de gemeente Auradou, ligt Penne d'Agenais. Hier vind je onder andere de bakker, een slager, het postkantoor, toeristenbureau en een supermarktje.
Penne d'Agenais behoort tot één van die vele pittoreske bastides in de Lot-et-Garonne.
De regio is een echte ’must’ voor wandelaars, mountainbikers en natuurgenieters, dankzij de diversiteit van het landschap (heuvels, bossen, meren, rivieren en prairies).
Penne d’Agenais is gelegen aan de rivier de Lot waar volop watersportactiviteiten mogelijk zijn.
Penne d’Agenais beschikt over een treinstation en is dus ook goed te bereiken per trein.
U kunt vliegen op:
Bergerac op 50 min. van Penne d’Agenais.
Toulouse of Bordeaux beide ongev. 1,5 uur van Penne d’Agenais.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Falgayras heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.8 sterren
  • 10 sterren

    Super séjour, nous gardons un très très bon souvenir de nos vacances.
    La maison est aussi très belle, la terrasse est toujours a l'ombre grâce aux arbres.
    La vue est magnifique, la piscine est entourée de végétation et elle est très bien entretenue.

  • 10 sterren

    Heel mooi, ruim en proper huisje met veel karakter; alles wat je nodig hebt is aanwezig. Tuin, zwembad, terras en uitzichten zijn magnifiek. Goede uitvalsbasis om de omliggende stadjes en de cultuur van het zuidwesten te leren kennen. En Bart staat altijd klaar. Perfect wat wij zochten; rust, groen en lekker eten!!

  • 10 sterren

    Falgayras est un petit paradis, au calme, où tout est harmonieux : le parc est magnifique et le gîte décoré avec beaucoup de goût. Nous y avons particulièrement apprécié le silence (l'absence de télévision y a contribué), la nature environnante, la discrétion et la gentillesse des propriétaires. Séjour à renouveler dès que possible !

Culinair en wijn

Dit is de lekkerste streek van Frankrijk met vele culinaire restaurants in de directe omgeving en leuke avondmarkten (juli-aug.) waar men gezellig aanschuift aan lange tafels en kan genieten van al het lekkers van de plaatselijke ’producteurs’ (wijn, escargots, foie gras, confit de canard, gegrilde kip, etc..). Veelal met live-muziek. Deze streek is ook bekend vanwege de beroemde “Pruneaux d’Agen”.

Elke vrijdag kunt u in het aangrenzende dorp onder de pruimenbomen lunchen bij het “Musée du Foie Gras”, waar een leuke boerenmarkt is met o.a. gegrilde ”poule a la ficelle” (kip aan het touwtje), ”magret de canard” (gegrilde eendeborstfilet), lokale kazen, bio-groenten, etc.
Als je door het landschap rijdt, zie je veel variatie in boerderijen en boomgaarden waar appels, peren, perziken en pruimen worden geteeld, waaronder de beroemde 'Pruneaux d'Agen' . Ook vind je hier heel wat biologische groenten, noten en heerlijke honingsoorten.

Er zijn veel restaurants waar je uit kunt kiezen, waar uitstekend eten voor een heel redelijke prijs wordt geserveerd. Het eten is gewoonlijk simpel, vers en heerlijk. Op veel van de menu's vind je eend, gans, pruimen, paddenstoelen en natuurlijk foie gras. Er zijn restaurants in elke prijsklasse; internationaal bekende toprestaurants, maar ook sfeervolle familierestaurants waar je voor weinig geld heel goed kunt eten.

Penne d’Agenais ligt op het kruispunt van verschillende beroemde wijngebieden zoals Bordeaux, St Emillion, Bergerac, Monbazillac, en Cahors. Er zijn tal van wijnboeren die u graag zullen ontvangen voor een proeverij bij hun op het Domaine of Chateau.

Wat is er te doen

De omgeving leent zich uitstekend voor wandel- of fietstochten en het bezoeken van pittoreske dorpjes, stadjes of bastides. Een ochtend naar de markt, een grot- of kasteelbezoek, je vindt het allemaal in de buurt.
De rivier de Lot op 8km biedt alle mogelijkheden om te zwemmen, te vissen of te kanoën. Ook een rondvaart met uitleg op een platbodem bootje behoort tot de mogelijkheden.

Op het domein zelf kunt u zwemmen, jeu de boules spelen, badmintonnen, tafeltennissen, wandelen,... Er liggen mooie wandelroutes voor u klaar om de prachtige natuur rondom te verkennen.
In de zeer nabije omgeving kunt u tennissen, vissen, en paard/poneyrijden, waterskiën en nog veel meer! Voor golfliefhebbers zijn er meerdere 9 en 18 holes golfterreinen binnen een straal van 35 km.
In het zomerseizoen zijn er tal van leuke brocantes, weekmarkten en gezellige avondmarkten met live muziek, waar u aan lange tafels aanschuift en zelf diverse lokale lekkernijen uitkiest. Er zijn diverse uitstapjes mogelijk in de nabije omgeving als je naast natuur ook wat cultuur wil proeven.

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 500,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 150,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 9,50

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.750

Prijs per week vanaf

€ 1.750

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie