Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Gîte Ducel (zie elders op deze site) is al ruim tien jaar een beproefde, vertrouwde en zeer gewaardeerde bestemming voor wie houdt van rust, ruimte en natuur. Ducel2, oftewel het Verre Huisje, doet daar zeker niet voor onder. Uitgetest en (meer dan) goed bevonden door ervaren ducelgangers is deze 3-sterren gîte voortaan te huur voor iedereen!
Moeilijk voor te stellen dat deze unieke gîte enkele jaren geleden nog schuil ging onder woekerende wilde wingerd en weerbarstige bramenstruiken. Gelegen aan de rand van het terrein, met aan alle kanten wijds uitzicht over de glooiende heuvels, bevind je je middenin het arcadische landschap van de Lot-et-Garonne. Omgeven door velden en bossages, met in de verte een dorpje, hier en daar een oude boerderij, krijgt het begrip doorzonwoning hier wel een heel bijzondere betekenis. Neem de verrekijker maar mee, want hier kun je vanaf de bank de reeën aan de bosrand zien springen.
Met een zonneterras aan de ene kant, een schaduwterras aan de andere, zit je altijd goed. In alle privacy beschik je over een flink deel van het terrein, beschut door bomen en struiken, de moestuin en een waar bamboebos. Je waant je ver weg van de bewoonde wereld en komt hier helemaal tot rust. Beetje luieren onder een boom, lezen of schilderen in de lommerrijke tuin vol kruiden en bloemen, wandelingetje in de fraaie omgeving, lekker eten, wijntje… En als je ’s avonds de oneindige sterrenhemel aanschouwt, dan wordt alles wel heel heerlijk relatief.

Met vrienden of familie op vakantie en tòch je eigen stekje.
Ducel heeft twee ruime tweepersoons gîtes die ongeveer honderd meter uit elkaar liggen, elk met zijn eigen beslotenheid, niet in elkaars zicht en buiten gehoorsafstand. Een ideale plek dus om bijvoorbeeld samen met vrienden op vakantie te gaan en toch je eigen bedoeninkje te hebben. Leuk! Samen erop uit! Maar de gedachte om dag en nacht met elkaar te moeten optrekken schrikt misschien toch ook wat af…
Lekker in je eigen ritme aan de dag beginnen, terwijl die anderen misschien al lang op pad zijn. De ene dag is het uitgebreid barbecueën bij jou, en de volgende dag word je onthaald door je vrienden. Vandaag met z’n allen naar de rommelmarkt en morgen even helemaal niks. Enfin, vul zelf maar in.
Voor deze constructie is het wèl zaak om er op tijd bij te zijn, want de gîtes zijn natuurlijk niet altijd tegelijkertijd beschikbaar.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Wasmachine
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Table d'hôtes
  • Internet
  • Open haard
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Ducel2'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Recensies

Ducel2 heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Als we een hoger cijfer dan een 10 hadden kunnen geven, dan hadden we het gedaan! Wat een fantastische gîte is dit, en wat een lieve gastheer! Chiel houdt van zijn plek onder de zon, en terecht ook, want wát een mooie plek heeft hij ervan gemaakt :-) We hebben genoten van het wonderschone uitzicht, van de verschillende zitplekjes, van het zwembad voor de o-zo-fijne plons op warme dagen, van alle informatie die klaarligt met kaarten en wandelroutes, van de wijn ;-) en natuurlijk van het prachtig verbouwde, sfeervolle en brandschone huisje met mooie badkamer en keuken en superfijn bed. Wij vonden het een feest om hier te verblijven! Mocht je je bedenkingen hebben bij het feit dat er een andere gîte op het terrein is: laat die maar varen want je merkt er niets van -- je hebt in beide gîtes alle rust en privacy. Onze hond, een flinke en al wat oudere dame, was welkom en heeft zich met al die wandelingen (wandelingetjes...) en schaduwplekjes onder de notenboom of de enorme lavendelstruiken net zo vermaakt als wij. In de tuin zie je heel veel (kolibrie)vlinders en in de avondschemering komen de reeën en zwijnen het veld op. Verrekijker mee dus! Genoeg te zien en doen in de omgeving, leuke marktjes. Kortom: een 11! Dankjewel Chiel!

  • 10 sterren

    Wat een rust, wat een uitzicht, wat een mooi huisje, wat een schitterende plek, we hebben hier iedere minuut genoten. Heerlijk bed, mooie badkamer, zeer vriendelijke en attente gastheer, kortom alles is hier 100% top.
    Bedankt Chiel! Groetjes Bernard en Sandra

  • Bart en Froukje uit Amsterdam

    10 sterren

    Dit droomhuisje staat midden in het groen. Een oase van rust en ruimte. Veel vogels en klein wild. Het huis is comfortabel en met veel zorg en oog voor detail opgebouwd. De ontvangst is warm en hartelijk. De streek is perfect om te fietsen en wandelen. De cultuur is niet ver weg. We hebben genoten, voelden ons er thuis en komen heel graag terug.

Wat is er te doen

Voor wie houdt van de rust en eenvoud van het Franse platteland, beetje luieren onder een boom, lezen of schilderen in de lommerrijke tuin vol kruiden en bloemen, wandelingetje in de fraaie omgeving, lekker eten, wijntje, de zon rood zien ondergaan achter de groene heuvels, gevolgd door een flonkerend blauwe sterrenhemel.
Er zijn tal van interessante en aangename dagtochtjes te maken in de nabije en wijde omgeving. De Lot-et-Garonne, met zijn middeleeuwse ‘bastides’, kerkjes en kastelen verscholen in een toscanesk heuvellandschap, biedt legio culturele uitstapjes, met in de zomer allerlei festivals en exposities en elk dorpje heeft natuurlijk wel z’n marktje, z’n restaurantje, z’n terrasje.
De Dordogne met zijn prehistorische bezienswaardigheden ligt op een steenworp afstand maar ook het werelderfgoed van Bordeaux is niet ver weg. Of ietsje verderop, de oceaan met mondaine badplaatsjes als Arcachon en Cap Feret, de vermaarde oesterkwekerijen, de enorme duinen van Pyla of bijvoorbeeld het uitgestrekte vogelreservaat van Le Teich. En kom dan vervolgens weer lekker thuis in de weldadige rust van la campagne...

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden

Wat je ook moet weten...

Overwinteren of retraite
Ducel2 is het gehele jaar door te huur, ook in de wintermaanden. Hij is uitstekend geïsoleerd en radiatoren en een robuuste houtkachel maken het er binnen de kortste keren heerlijk comfortabel. Want ook al zijn de winters hier zacht te noemen, het kàn hier wel degelijk vriezen...
Voor wie het zich kan permitteren is gîte Ducel een ideale plek om je een tijdje terug te trekken, even tot bezinning te komen, je gedachten de vrije loop te laten... of op papier te zetten; of op schildersdoek. Of gewoon even helemaal niks. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de maaltijd te laten verzorgen. En reken maar dat we hier lekker eten, met of zonder dieet.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De prijzen voor retraite/overwintering (minimaal vier weken) in overleg.
Prijzen in het zomerseizoen zijn incl. electriciteit.
Buiten het zomerseizoen geldt een forfait electriteit van 50Kwh per week; daarboven betaal je 15ct per Kwh. Reken op ongeveer 5 euro brandhout per dag.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Linnengoed

Zelf meenemen

Handdoeken

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 400

Prijs per week vanaf

€ 400

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie