Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Rob Teeuwen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Volledig rustig natuur- en stiltegebied

Deze idyllische en prachtig geheel vrijstaande en vrijgelegen ruime privé vakantiehuis La Chataigne is van alle gemakken en luxe voorzien en met 4 personen heeft u alle ruimte. ( op het terrein verblijft en woont niemand anders, wij wonen op enkele kilometers afstand)
Via de voordeur komt u in de zeer sfeervolle woonkamer annex keuken Deze woning is onlangs geheel verbouwd en voldoet aan de alle moderne eisen betreffende luxe en comfort.

In de woonkeuken staat een ruime eettafel, een koelkast, waterkoker, gaskooplaat, een Senseo en een koffie apparaat. Tevens bevindt zich hier de houtkachel die de gehele woning probleemloos verwarmd. Daarnaast is er centrale verwarming voor de koudere periode en/of avonden .

In het woonkamergedeelte staat een HD televisie met schotelontvanger. Tevens is er een stereo installatie met CD speler en een separate Dvd speler.

Vanuit deze ruimte komt u in de slaapkamer waar een grenen tweepersoonsbed staat.140x200 met lattenbodem. Hier bevindt zich ook een hang legkast.

De geheel betegelde badkamer heeft een ruime separate douche, een badkamermeubel en een toilet en alle bedden zijn voorzien van dekbedden.

Daarnaast bevindt zicht op het terrein een tweede gite ( La Petite Chataigne) met twee kamers, bijkeuken en een tweede slaapkamer, hier vindt u in de bijkeuken een wasmachine, een oven, magnetron alsmede een extra slaapkamer, met bed van 140x200 ook met lattenbodem en met een vaste wastafel

Deze woning heeft een unieke ligging en ligt absoluut rustig in het bos. U bereikt de woning via een 250 meter lange verharde privé weg omhoog door het bos. U vindt hier de woning, deze ligt aan het einde van deze weg in een privé bos Saoulade, in de gemeente Lacapelle Biron, dit bos heeft een opervlakte van 6 hectare, (60.000 m2) U hebt hier een absolute 100% privé en rust. De vele bomen om het huis zullen u ook de nodige schaduw geven, tevens is het er overal ook erg zonnig. De ochtend zon heeft u op het terras.
Deze werkelijk prachtig gelegen woning midden in de natuur is een aanrader. Het grote terras ( veranda van 21m2) is geheel overdekt en voorzien van tuinstoelen met tuintafel, parasol en Lafuma ligstoelen. In de tuin bevindt zich een extra zitgelegenheid met vaste stenen barbecue.
Het kan geregeld voorkomen dat de herten om het huis lopen. Het gehele terrein om het huis is omheind en kan worden afgesloten door een metalen hek. Zeer prettig als u kinderen of een hond heeft.
Het ligt op de driehoek van de departementen Lot, Lot et Garonne en Dordogne. 10 km van Monpazier en 35 km van Sarlat

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'La Châtaigne'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Zuid-oost Dordogne, Périgord Pourpre: Of te wel de “Purperen Périgord” waarvan de naam purper verwijst naar de druivenstreek waar de bladeren in de herfst paars verkleuren. De hoofdstad is Bergerac. Het landschap wordt gedomineerd door wijngaarden en bossen. De rivier Dordogne loopt van oost naar west door de hele streek. Het bezoeken waard: de kastelen van Monbazillac (25km) en Biron (2km), de plaatsen Bergerac (45km), (Lalinde 40km), Montpazier (6 km), Villefranche du Périgord (8km) en de recent ontdekte grotten van Le Buisson de Cadouin (25km)

De bevolking

De inwoners van de Dordogne heten Périgourdins (naar de naam van de voormalige provincie Périgord). De bevolking ligt rond de 400.000 die op een oppervakte wonen van 9.225 km² , ongeveer 25% van Nederland en België. Dordogne is het derde grootste departement van Frankrijk. Voor onze begrippen zijn de steden in de Dordogne grote dorpen. De hoofdstad Périgueux heeft 30.000 inwoners; evenveel als bijv. Castricum.

De woning bevindt zich tussen de rivieren le Lot en La Dordogne met zijn valleien op een berg in een prive domein Saoulade van 6 hectare bos en weide ( 60 000 m2). Hier kunt u genieten van absolute rust en privacy en van de prachtige natuur met al zijn geluiden.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

La Châtaigne heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Wij komen hier nu voor de tweede keer, heerlijk weer uitgerust, leuke gite van alle gemakken voorzien en rustig, oh zo rustig. We komen iedere keer met onze honden en die kunnen hier heerlijk rondlopen. Alles is omheind, geeft ons veel rust.

    we komen zeker weer terug

    Wim

  • Petra Verbeeten uit Eindhoven

    9 sterren

    Juli 2019
    De laatste avond van 3 weken die zijn omgevlogen, het was een mooie warme periode. Heerlijk rustig hier, we hebbend elke gelezen, ook de boeken van Rob hebben we flink doorgespit.

    In de buurt en vanuit de woning veel wandelingen gemaakt met Boris, onze trouwe viervoeter . Jullie hebben een heerlijke plek en de woning zeer smaakvol gemaakt. Alles is aanwezig zelfs internet is erg goed en dat op zo'n afgelegen plek

  • Fred en Marianne uit Hoogvliet

    9 sterren

    Het is al weer een paar weken, dat we teug zijn in Nederland. Ons verblijf in La Chataigne was perfect. Het huisje is niet groot, maar voor ons tweeen en de twee honden was het ruim genoeg en voorzien van alles wat je voor een vakantie nodig hebt. Onze honden hebben genoten in de zeer grote goed omheinde tuin en zodra je de tuin uitkomt sta je op de privé toegangsweg van ca 500 meter door een bos. Dit is het ideale huisje voor rustzoekers en mensen die het kamperen in de natuur op hebben moeten geven. Je voelt je hier weer als Adam en Eva in het paradijs.
    Hier komen we zeker nog vaak terug.

    Fred en Marianne

Culinair en wijn

Ook Cadouin is zeker de moeite waard om te bezoeken evenals Le Bugue. De wereld beroemde wijnstad Bergerac vindt u op een afstand van 40 minuten rijden. Een zeer gezellige Bougondische stad, welke vooral door de weeks uitnodigt om te bezoeken. Vanaf de woning zijn er diverse mogelijkheden om te wandelen via wandelroutes welke door middel van diverse kleuren worden aangegeven. Sommige zijn wel 20 km lang, maar u kunt ook kortere wandelingen maken. Wandelkaarten kunt u kopen bij de VVV in Fumel en in Monpazier (Departement Lot et Garonne)

Zeer zeker een aanbeveling is, het bezoeken van de wereldberoemde stad Perigieux. chateau Monbazillac, Rocamadour en de vele oudste grotten van Frankrijk in de omgeving.

Er bestaat de mogelijkheid tot het bezoeken van de beroemde wijnhuizen, waar dit gebied rijk aan. Ook kunt u bij de vele wijn Chateau’s wijn halen, zowel een Vin du Table als een Vin de Cahors. In de directe omgeving vindt u tientallen
wijnhuizen

Wat is er te doen

Op een afstand van acht kilometer van dit vakantiehuis vindt u het stadje, Fumel. Hier is alles verkrijgbaar: o.a. diverse grote supermarkten, bakkers etc .In het dorpje Lacapelle Biron 2.5 kilometer van dit vakantiehuis vandaan is een traditionele bakker. Een supermarkt waar u ook de eerste levensbehoeften kunt krijgen, restaurant, garage, slager, apotheek etc
Monpazier is een aanrader, veel restaurantjes en erg gezellig, is op 10 minuten afstand.

VISSEN: Dit kunt u op verschillende locaties, oa. Lac de Marou op 8 minuten afstand, zie foto's. Dit meer is ook heerlijk om te recreëren. Daarnaast in de Rivier de Lot,( 15 Min) de rivier de Dordogne,(40 min) visvijver in Casagnes ( 15 min)

De rivier Lot loopt ook door Fumel en stroomopwaarts vindt u het dorpje “Duravel”,. Hier kunt u kano’s, fietsen mountainbike’s etc. huren. Ook is er de mogelijkheid om een georganiseerde tocht te maken, onder begeleiding in de Rivier de Dordogne. In het plaatsje Monpazier zijn diverse leuke restaurants waar u goed kunt eten en is er op de donderdag een leuke markt op het plein. (Foldermaterial vindt u in de Gite!) Tevens zijn er in de omgeving veel feesten tijdens de zomervakanties, ook voor kinderen is er veel te doen. Zoals de middeleeuwse feesten in Monpazier.

In Lacapelle-Biron (2.5 km) ligt het avontuurlijke 'Parc en Ciel'. Dit park is 16 hectare groot en hier vindt u onder andere een schitterend zwemmeer, een spannend touwenparcours, een minigolfbaan en diverse wandelpaden door de bossen. Dit pretpark midden in de natuur is uitermate geschikt voor een gezellig uitstapje met de familie.

Andere mogelijkheden om te zwemmen vindt u in o.a. Fumel, hier is een zwembad. In de Dordogne, Limeuil, komen de Dordogne en de Vezere bij elkaar,leuk strandje en kanoverhuur Golfbanen kunt u ook in de omgeving vinden. Paardrijden onder begeleiding, kunt u bij een manege die tochten organiseert, ook op een afstand van 25 minuten. Vismogelijkheden zijn er op een afstand van 8 minuten van de woning, zeer rustig gelegen

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

*mocht u verder nog vragen hebben dan neem ik graag telefonisch contact met u op
*Gratis internet WiFi via Orange, de grootste provider in Frankrijk

*incl:energie, reserverings -en administratiekosten dus geen verborgen kosten
eindschoonmaak €50,00

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

prijzen 2024 / 2025
laagseizoen 18 april- 30 mei €329,00
Halfseizoen 30 mei - 6 juli €399,,00
hoogseizoen 6 juli-19 augustus €599,00
halfseizoen 22 augustus-19 september €399,00
Wij verhuren van mei t/m september
----------------------------------------------------
incl: energie, reserverings -en administratiekosten
Toeristen belasting €1.38 p.p per dag vanaf 18 jaar . ( zijn wij verplicht a te dragen aan departement )
* eindschoonmaak €60,00

gratis en onbeperkt snel internet

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 9,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 9,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 349

Prijs per week vanaf

€ 349