Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jaap en Rachna

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 10 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Boek direct via www.chateaubarayre.com/holiday Hier vindt u ook meer informatie, foto's en de meest actuele beschikbaarheid.

"Chateau Barayre" is een fraai middeleeuws kasteel met zwembad en met prachtig uitzicht over bossen en landerijen, gelegen op de grens tussen de Dordogne en de Lot-et-Garonne. (kijk ook op www.chateaubarayre.com)
De oudste delen van het kasteel dateren van 1205. Door de eeuwen heen hebben belangrijke hoogstaande families Barayre bewoond, maar het heeft ook als klooster dienst gedaan. Begin 13e eeuw logeerde de toekomstige Paus Clément de 5e in Barayre. Tegenwoordig wordt Barayre verhuurd aan groepen vrienden en familie voor een ontspannen vakantie..

Chateau Barayre is een heerlijke plek voor een ontspannen vakantie met een familie of vrienden. We bieden twee riante accommodaties voor totaal 24 (12 en 12) mensen, beiden gelegen naast elkaar in een vleugel van het chateau. In beide accommodaties geniet u van de fantastische charme van het chateau, en - zelfs op de warmste zomerdagen - van de koelte van de ruim één meter dikke muren, een fantastische parktuin met verschillende terrassen, barbecues, boomgaard (met vanaf half juli veel fruit!), binnen-en buitenspellen, een relaxed zwembad en een kruidentuin waarin u heerlijk kunt genieten van de laatste zonnestralen. Buiten de zomer hosten we trouwfeesten in de grote, authentieke schuur, eventueel is deze ook te gebruiken door vakantiehuurders.

Het kasteel bestaat uit vier delen; het oudste deel, "Gite Du pape", "Gite Alienor", de woning van de beheerders en een mooie grote oude schuur. Het gebouw vormt een besloten binnenhof met kruidentuin waar u heerlijke kruiden kunt plukken. Aan de voorzijde ligt een grote parktuin, terwijl u rondom over glooiende weilanden uitkijkt waar biologische schapen gehouden worden. De oprijlaan met imposante oude platanen brengt u tot onder de toren. De sfeer van vroeger eeuwen is nog overal aanwezig, schietgaten, dikke muren, hoge chique ruimtes, een bijzondere ronde toren. De dikke muren zorgen er ook voor dat het hier binnen zelfs in de warmste zomers altijd heerlijk koel is. Met respect voor de lange historie van het gebouw hebben we alle moderne luxe toegevoegd, van ruime moderne keuken en WiFi tot een heerlijk zwembad. Er is een ruime collectie aan binnen- en buiten spellen aanwezig; van bordspellen tot tafeltennis en met de verkleedkist wanen de kinderen zichzelf prins en prinses.

--- Indeling "Gite Du pape" ----
Op de begane grond vindt u de grote 12e-eeuwse herenkamer (het huidige woonvertrek) met grote haard. De keuken, ook op begane grond, is uitgerust voor groepen en heeft o.a. een 5-pits fornuis, grote oven, afwasmachine en grote koelkast met vriesgedeelte. Grote deuren geven toegang tot de parktuin met verschillende terrassen en het zwembad welke door middel van zonnewarmte een paar graden extra verward kan worden. Op de eerste verdieping ligt het “Solarium”. In vroeger tijden werd deze ruimte door de kasteelheer gebruikt voor chique bijeenkomsten. Tegenwoordig gebruiken we deze imposante hoge ruimte in de zomer als extra kamer met groot tweepersoons bed.

Slapen in Barayre doet u in een unieke 12e-eeuwse sfeer, maar ook als u wakker wordt hebben we een uitzicht om bij weg te dromen. We hebben maximaal 14 bedden, exclusief kinderbedjes.
Op de begane grond ligt de zeer royale torenkamer met tweepersoons bed en de "Groene Kamer" met vier losse bedden. De torenkamer beschikt over wasgelegenheid met douche, wastafel en bidet. Aan de keuken ligt een nette badkamer die door de gasten van de Groene kamer kan worden gebruikt.
Op de eerste etage is het solarium 's zomers ingericht als slaapvertrek met een tweepersoons bed. Het Solarium is bovendien voorzien van een kleine keuken met o.a. koffiezetapparaat, koelkast en afwasmachine. Het solarium biedt ook toegang tot een luxe badkamer met bad én douche. Verder liggen op de eerste etage ook de torenkamer (met tweepersoons bed, wastafel en bidet) en de mooie "Oranje Kamer" met een viertal losse bedden.

Het hoofdgebouw "gite Du pape" is te huur voor groepen van maximaal 12 personen. Buiten het hoogseizoen is het mogelijk om met kleinere groepen vanaf 2 personen te huren. Mail ons voor prijzen voor kleinere groepen.

--- Indeling "gite Alienor" (alleen te huur in de zomermaanden, let op beschikbaarheid kalender zegt alleen iets over "Gite Du pape" email over evt. beschikbaarheid

Op "gite Alienor" stond vroeger hoogstwaarschijnlijk nog een 2e toren van het kasteel. Tegenwoordig is die er niet meer, maar e sfeer van vroeger eeuwen is nog overal aanwezig, kleine nisjes, grote openhaard, oude wasbak. De grote woonkamer, met grote eettafel en zithoek, is de spil van het huis. In een hoek van de kamer ligt de entree naar de keuken met vaatwasser, koelkast, fornuis en oven. Vanuit de keuken loop je zo de aan het binnenhof gelegen veranda op, een van de heerlijkste plekken van het kasteel om bij warme zomerse dagen in de schaduw te eten. Naast de woonkamer en de keuken is op de begane grond een losse wc. Vanuit de woonkamer komt u zo in de grote parktuin. Via de trap in de woonkamer komt u op de 1e verdieping met 4 slaapkamers met dubbel bed en 2 knusse bedstedes met 2 persoons bed. Op deze verdieping is tevens een badkamer met douche, wc en wasbak en een badkamer met douch en wasbak. Daarnaast is er nog een extra toilet en wasbak op de gang. In totaal kunnen in Gite Alienor 12 mensen slapen.

--- In het kort ---
- Bedden in "Gite Du Pape" voor 2 tot 12 personen in "Gite Alienor" voor 2 tot 12 personen
- Door zonne-energie (scheelt een paar graden) Verwarmd zwembad. (10x5)
- Bedden geschikt voor lange mensen.
- Velen spellen voor binnen- en buiten en grote verkleedkist voor de kinderen.
- Grote parktuin met verschillende terrassen - in zon én schaduw - voor lange zomeravonden.
- Twee keukens van alle gemakken voorzien en self-service kruidentuin in het binnenhof.
- Heerlijke schone lakens en opgemaakte bedden bij aankomst. (in de prijs inbegrepen)
- Advies is om een badlaken mee te nemen voor bij het zwembad, er zijn per persoon 2 handdoeken bij aankomst.
- Fantastische omgeving; voor actievelingen, ontdekkers, fijnproevers én luieraars. Dé BIO regio van Frankrijk!
- Nederlands sprekende beheerders, makkelijk bereikbaar omdat ze op het terrein in een eigen woning wonen.
- Quasi garantie op veel zon van april tot oktober.
- Mogelijkheid om op dag van aankomst een diner te krijgen.
- Wasmachine staat bij de beheerders, 1e was per week is gratis vervolg was is 8 euro per was.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Ecologisch
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Cursusruimte
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Château de Barayre'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Barayre ligt op de grens van de Lot-et-Garonne met de Dordorne. Het kasteel ligt landelijk met een fantastisch uitzicht over uw eigen zwembad, bossen en landerijen.
De regio heet hier "Coeur des Bastides', het Hart van de Bastides, en zo is het; we liggen midden tussen mooiste bastide dorpen Villereal (7km), Monflanquin (8km), Monpazier (10km). Winkels - grote supermarkten maar ook lokale winkeltjes - zijn zodoende binnen 5 á 10 minuten met de auto te bereiken. Let op; Fransen houden altijd strak vast aan hun royale lunch; dus openingstijden van winkels zijn meestal van 8:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 18:00.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Château de Barayre heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Recent een week (29 juli-5 augustus 2023) vakantie gevierd in Château de Barayre. Een heel mooi authentiek chateau, liggend in een prachtige omgeving. Wij logeerden in gite Alienor, een verblijf met heel veel ruimte, heerlijke douches en zeer goede bedden. Daarnaast een heerlijk grote tuin en een fijn zwembad. Gastvrouw Rachna en gastheer Jaap doen er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Al met al een heerlijke week gehad op dit Château.

  • Sabrina Leeuwenburgh uit Utrecht

    9 sterren

    Barayre is een sprookjesachtig kasteel in een heel mooie omgeving. De tuin en het uitzicht zijn fantastisch! Het zwembad en de ligging daarvan maken het plaatje compleet. De beheerders Jaap en Rachna zijn heel vriendelijk en hebben ons hartelijk ontvangen.

  • Luus Vreeburg uit Rotterdam

    10 sterren

    Het was hier Fantastisch!!! Met onze kinderen en kleinkinderen een heerlijke 14 dagen gehad!!! De beheerders waren top en het kasteel.....onvergetelijk!!! De kleinkinderen van 8,7,5,4 en 4 waren de ridders en de prinsessen. Het zwembad, de bios en de heerlijke spellen o.a. kubbspel en tafeltennis waren geweldig!! Nogmaals...een sprookje!!!

Culinair en wijn

In Frankrijk draait het leven om eten. Het hart van fijnproevers gaat hier sneller kloppen. De Lot-et-Garonne staat in Frankrijk bekend als dé BIO streek. Elke dag is er in de omliggende dorpen wel een markt. Van juni tot september zijn er bovendien avondmarkten. Daar worden lokale lekkernijen verkocht die ter plekke rond lange tafels gegeten kunnen worden, opgeluisterd met live muziek. Er zijn veel plekken waar je direct van de boer kunt kopen, een van Rachna haar favoriete bezigheden, dus vraag het haar!
Binnen 20 minuten rijden kan je 3 verschillende wijnstreken bereiken. Het gebied rond Bergerac (ten Noorden) waar zowel de beroemde rode als de witte Montbazillac vandaan komen, alsook de Duras (ten Westen) en de Cahors (ten Oosten). Zin in een proeverij? We wijzen u graag de juiste weg naar de juiste wijnboer of helpen u een bezoek te organiseren.

Wat is er te doen

Uitslapen is er niet bij op Château de Barayre :) Voor zowel actievelingen, fijnproevers als levensgenieters is er in de directe omgeving ontzettend veel te zien, te beleven en te proeven!

De Lot-en-Garonne wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Middeleeuwse stadjes, zonnebloemvelden, noten-boomgaarden, rustige weggetjes over glooiende heuvels. Gedurende de Honderdjarige oorlog tussen de Engelsen en de Fransen vormde dit gebied decennia lang een strijdgebied. Indrukwekkende bastide dorpen als Monflanquain (8km), Monpazier (10km) en Issegeac (15km) stammen uit deze tijd evenals het boven de wijde omgeving uit torenende Chateau de Biron. Deze stadjes en de vele andere kleinere dorpjes in deze streek zijn indrukwekkend en behoren tot de “Plus-Beaux Villages Français”. Uniek is het gebied rond Lascaux met haar wereldberoemde grotten van Lascaux en verschillende prehistorische nederzettingen.

Voor de actieveling...
Het sterk glooiende 'Limgburgse' landschap is heerlijk voor sportfietsers. Slechts enkele kilometers ten zuiden van ons worden de heuvels nóg een tikkeltje steiler. Zo heeft het gebied voor alle fietsers veel te bieden. Rust uit op een terrasje in een van de vele leuke kleine dorpen. Ook de beheerders gaan er graag op uit voor een ronde op de racefiets. Vraag hen om de beste tips!
Ook wandelaars en hardlopers kunnen hun geluk op. Vanaf ons eigen terrein lopen verschillende routes voor de kenners van het gebied; ze lopen midden door de bossen, over landerijen en verborgen domeinen. We hebben verschillende wandelkaarten en routes beschikbaar. Als je niet de hele tijd op de kaart wil kijken; Jaap (hard)loopt graag een rondje mee.

​Canoen, golfen, vissen, zwemmen, roofvogelshows, spelen, ...
Over de Lot en de Dordorne kan je fantastisch kanoën. Er zijn diverse golfbanen in de buurt (9- en 18 holes), verschillende mogen ook zonder GVB worden bespeeld. In het juiste seizoen kun je de pruimen langs de baan plukken! Ook voor kinderen is er een klimbos in de buurt. Op zo'n 15 minuten vind u het grote meer Lougratte. Roofvogel liefhebber? Op Château Les Milandes wordt een prachtige show gegeven. Wilt u klimmen in- en slingeren van/naar de bomen? 'Happy Forest' of 'Parc en Ciel' zijn vlakbij!! Verder het piratenpark, het bamboepark en de Jardins de Beauchamp... in de verhuur ligt een uitgebreide map met informatie klaar.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Yoga

Wat je ook moet weten...

Vanaf Rotterdam (The Hague Airport) vliegt u al vanaf ong. 40,- naar Bergerac, (let op de aanbiedingen) wat ongeveer 40 kilometer hiervandaan is. Auto's zijn ook te huur op het kleine vliegveld.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

In het laag- en midden seizoen verhuren we ook aan kleinere groepen van 1 tot 8 personen. Mail ons voor de prijzen voor kleinere groepen.
onze prijzen zijn all-in; reserveringskosten, eindschoonmaak, bedlinnen, wifi, kinder(baby)set (vouwbedje, matras, kinderstoel) en handdoeken zijn inbegrepen.

- Bedden in kasteel voor 2 tot 12 personen. Op aanvraag mogelijk om een aantal tenten bij te plaatsen..
- Eventueel mogelijkheden om op dag van aankomst een diner te krijgen. (bij interesse aangeven bij boeken)
- Wasmachine staat bij de beheerders, 1e was per week is gratis vervolg was is 8 euro per was.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 450,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 688

Prijs per week vanaf

€ 688