Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Marion en Ron Happel

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Stijlvol ingerichte vakantiewoning met alle luxe die vandaag de dag gevraagd wordt. Veel ruimte voor 2 personen, eventueel met een kind t/m 3 jaar. Woonkamer, volledig ingerichte keuken, luxe badkamer, slaapkamer, exclusief gebruik van verwarmd zwembad, eigen overdekt terras, grote buitenruimte om te zonnen en te relaxen, TV, internet en nog veel meer.

Les Volets Bleus heeft een prachtig uitzicht, ligt in een rustige omgeving en op loopafstand van het prachtige bastide-dorpje Monflanquin.

De gîte is een volledig afgescheiden gedeelte van het huis met een eigen oprit en ingang. Het heeft een slaapkamer, aparte woonkamer met zithoek, eettafel en luxe keuken.

De keuken is nieuw en heeft alle denkbare apparatuur, zoals inductiekookplaat, heteluchtoven, magnetron, vaatwasser, wasmachine. Vanuit de woonkamer kom je in een kleine gang die toegang geeft tot de badkamer en de slaapkamer. De badkamer is ook vernieuwd en heeft een douche, toilet, badkamermeubel en een designradiator. De slaapkamer heeft een tweepersoonsbed (gescheiden dekbedden mogelijk) en veel kastruimte. Een opvouwbaar kinder-/babybedje kan worden bijgeplaatst. Kinderstoel is ook aanwezig.

Buiten is een overdekt terras met uitzicht op het heuvellandschap en een groot niet overdekt terras met loungehoek, barbecue en eettafel. Gasten hebben het exclusieve gebruik van het verwarmde zwembad met rondom terras waarop voldoende ligstoelen en parasols geplaatst zijn. Aan de kop van het zwembad kan uit de zon worden gezeten/gelegen omdat daar een groot zonnescherm aanwezig is, of later in de middag door natuurlijke schaduw.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Les Volets Bleus'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Monflanquin is een prachtig bastide-dorpje in de Lot-et-Garonne en ligt op een heuvel gelegen met een prachtig uitzicht. De gîte ligt op 10 minuten lopen van Monflanquin. Bij de gîte kijk je op Monflanquin en op een heuvelachtig landschap.
De internationale luchthaven Bergerac ligt op minder dan 40 minuten rijden.
Op 5 minuten rijden van de gîte ligt een grote supermarkt.

Monflanquin heeft een fitnesscentrum, tennisbanen. Je kunt er ook paardrijden en fietsen huren. In de omgeving zijn twee golfbanen, een groot zwemmeer met waterfietsen en een waterpark. Het gebied heeft vele bewegwijzerde wandelingen van verschillende lengtes die geschikt zijn voor alle niveaus.

Villeneuve sur Lot is de dichtstbijzijnde grote stad, op 20 minuten rijden. De rivier de Lot stroomt door het centrum van Villeneuve en de stad heeft veel winkels, boetieks en terrasjes. Aan de rand zijn er grote hypermarkten en andere winkels die je in een grote Franse stad vindt.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

Les Volets Bleus heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    De Gite is OP EN TOP in orde : stijlvolle inrichting, alle nodige apparatuur, goede bedden, goed ingerichte keuken met voldoende borden, glazen...enz., Er is ook voldoende buitenmeubilair aanwezig : de gezellige loung hoek, het onbijthoekje in de schaduw. En dan het zwembad : ruim, proper, voldoende ligbedden. Gewoonweg zalig.
    Marion en Ron waarderen ook heel erg je privacy.
    Het dorpje Monflanquin heeft niet superveel restaurantjes, maar je kan er overal even lekker eten. En heb je geen zin om op restaurant te gaan, dan is echt alles aanwezig in de gite voor een BBQ.
    Hier is echt aan ALLES gedacht.
    Van alle locaties waar we al gelogeerd hebben staat 'Les volets bleus' zeker op nummer 1.
    Marion en Ron, jullie zijn zeer goed bezig. Bedankt voor de fijne ontvangst.
    Else, Laurent en Lente

    Reactie van Marion en Ron Happel

    Beste Else, Laurent en Lente,
    Wat ontzettend leuk om deze recensie te krijgen. Dat doet ons veel, want altijd proberen wij het verblijf van onze gasten zo plezierig mogelijk te maken. En telkens zijn we op zoek om er nog een schepje bovenop te doen. Jullie waren zeer fijne gasten, bedankt voor de komst en wellicht tot ziens.
    Marion en Ron

  • 10 sterren

    TOP locatie voor een zalig verblijf met z'n tweetjes in de Lot-et-Garonne.
    Alles is aanwezig in de gite, super netjes, zalig zwembad! Gelegen aan rand van gezellig dorp. Winkels en eetgelegenheden op wandelafstand.
    Bedankt Ron en Marion voor de ontvangst!

    Reactie van Marion en Ron Happel

    Beste Pia en John,
    Bedankt voor de fraaie recensie. Erg fijn dat jullie het naar de zin hebben gehad. Wij vonden het erg plezierig om jullie als gasten te mogen ontvangen. Bedankt daarvoor. Groeten, Marion en Ron Happel.

  • 10 sterren

    De Gite is fantastisch, heerlijk gelegen ten opzichte van het dorp Monflaquin. Aan alles en dan ook echt alles is gedacht, we konden zelfs kiezen uit het type koffie zet apparaat, Het zwembad is heerlijk en brandschoon net als de gite zelf. Ron en Marion zijn de perfecte gastheer en vrouw, ze waarderen de privacy van de gasten. Komen af en toe langs om te vragen of alles ok is en geven terloops goede tips wat betreft uitjes/dorpjes in de omgeving.
    Wij hebben er een hele leuke vakantie gehad en raden de gite aan iedereen aan. Ron en Marion nogmaals hartelijk bedankt!

Culinair en wijn

De grote bodemdiversiteit levert de grondstoffen voor een tal van heerlijke, traditionele streekproducten. Een ideale streek dus als je graag culinair verwend wilt worden door de Franse keuken.

Aardbeien, noten en zachte schapenkaas, maar ook foie gras en mooie zwarte truffels vervolmaken de meest exquise gerechten. De zomerkoning speelt de hoofdrol op lokale markten en is de grote favoriet van lichte desserts en zoetzure jam. De zachte geitenkaas smelt op de tong, waarbij een subtiel romig en nootachtig aroma vrijkomt. Op een sneetje knapperige brood, samen met noten in een salade of juist warm met een beetje honing, is het altijd een feest. In de Lot-et-Garonne en de Dordogne zijn vele duizenden bomen geplant waar de beroemde Noix du Périgord aan groeit die verwerkt worden tot walnootkernen, olie, wijn, likeur, meel en zoete en hartige taarten. Of je de noot nu vers eet of gedroogd, in zijn geheel, gekaramelliseerd of met chocola, hij geeft elke salade een heerlijke bite. De truffel roept met zijn krachtige geur en subtiele aroma veel enthousiasme op bij de liefhebbers. Vers of verwerkt in truffelboter of geraspt op een bord verse pasta. Foie gras is de beroemde delicatesse die je terugziet op elke feesttafel, naast confit, eendenborst, pâtés en gevulde ganzennek. Of je er nu voor- of tegen bent, het is moeilijk om de heerlijke smaak van de ganzenlever te weerstaan, in welke vorm dan ook: gebraden, gekookt of halfgekookt.

Uiteraard kan je buiten de deur heel goed eten. Monflanquin heeft een groot aantal restaurants in elke prijsklasse. In de maanden juli en augustus worden in veel plaatsen, ook in Monflanquin, marchés gourmands gehouden: gezellige avondmarkten waar je vers bereid eten kunt kopen dat je ter plekke nuttigt aan lange picknicktafels onder het genot van een flesje wijn en muziek.

Als je het in Frankrijk over eten hebt heb je het uiteraard ook over wijn drinken. Al rijdend kom je veel wijnboerderijen en wijnhuizen tegen. Leuke als tussenstops om de wijn en kaas uit de streek te proeven als je de omgeving verkent. De meeste wijnen uit deze streek zijn rode wijnen. Een zeer bekende wijn uit de regio is de Malbec. Naast alle rode wijnen is de productie van witte wijn de laatste tijd ook steeds meer in opkomst. Ben je in de buurt van Bergerac ga dan even naar Château de Monbazillac, ook al ben je geen liefhebber van dessertwijn.

Wat is er te doen

Er is veel te zien en te doen in de Lot-et-Garonne. Dit departement staat bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Frankrijk. Naast de vele meren en rivieren, is een groot aantal verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zijn bezoekjes aan het indrukwekkende kasteel van Bonaguil en het Château de Duras absoluut de moeite waard. Ook een bezoek aan de indrukwekkende Basilique Notra Dame de Peyragude bij Penne-d’Agenais mag je niet missen. Deze indrukwekkende basiliek ligt op een hoge rots boven het plaatsje en staat bekend om haar Romeinsbyzantijnse bouwstijl. De grot van Lastournelle, bij het plaatsje Sainte-Colombe-de-Villeneuve is een leuk uitstapje voor het hele gezin!

In de omgeving van Monflanquin zijn veel leuke steden en dorpen, zoals Bergerac, Monpazier, Pujols, Issigeac. Ook de departementshoofdstad Agen beschikt over een prachtig historisch centrum, waar je gerust enkele uren rond kunt wandelen zonder je te vervelen!

De Lot-et-Garonne grenst aan de Dordogne en al het moois van dat departement is eenvoudig te bereiken. Een bezoek aan Bergerac mag niet worden overgeslagen. Bergerac is een historische stad en heeft een gezellig centrum waarin Cyrano fier zijn neus omhoog steekt. De Dordogne staat ook wel bekend vanwege haar vele grotten en kastelen. Het gebied kent een rijke geschiedenis, wat terug te zien is in het grote aantal historische bezienswaardigheden. Een van de meest bekende grotten is de grot van Lascaux, met haar prachtige muurschilderingen. Grotten als Gouffre de Proumeyssac, Grotte du Grand Roc of de grotten van Maxange zijn ook meer dan de moeite waard om te bezoeken. Het kasteel van Castelnaud, het kasteel van Beynac en het kasteel van Biron zijn slechts enkele voorbeelden van de vele prachtige kastelen die er in deze streek te vinden zijn. Het kasteel van Castelnaud is tevens een museum waar kinderen ook veel plezier hebben. Wat erg leuk is, is een kanotocht over de Dordogne. Jong en oud kunnen dit uitstekend doen. Veel te zien en op veel plaatsen kun je even stoppen om te eten, drinken of om te rusten en om je heen kijken. Vergeet dan ook niet het prachtige plaatsje La Roque Gageac te bezoeken. Een van de mooiste dorpjes in Frankrijk, schitterend aan de Dordogne gelegen.

  • Bij wandelpaden

Wat je ook moet weten...

TV maakt gebruik van Canal Digitaal met Nederlandse zenders. Ook is het aanbod van TV-Orange beschikbaar. Streamen van videobeeld op mobiele apparaten kan ook.
Ook aanwezig: magnetron, koffiezetapparaat, haardroger, rookmelder, koolmonoxidemelder, kinderstoel, houtkachel.
Is een kinder-/babybedje en/of kinderstoel nodig, dan zijn die beschikbaar.
Het zwembad is verwarmd (minimaal 25 graden) en wordt dagelijks door een zwembadrobot gereinigd. De kwaliteit van het water wordt automatisch geregeld en is daardoor altijd constant.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Huurprijs is inclusief verwarming, beddengoed, handdoeken, badlakens.
De toeristenbelasting wordt door Gites.nl in rekening gebracht en afgedragen.
Gelukkig is Gîte Les Volets Bleus geclassificeerd en daardoor betaalt u een verlaagd tarief voor de toeristenbelasting.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 715

Prijs per week vanaf

€ 715

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie