Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Les Deux Cèdres maakt onderdeel uit van La Bastide Portoly, van oorsprong een traditioneel boerenhuis. In het dorp Penne d'Agenais noemt men het ook wel “Le petit château”. Het geheel bestaat uit het woonhuis met onderin de grote Gîte "Les Deux Cèdres", een duiventoren waarin de Gîte "Le Pigeonnier" zich bevindt en een voormalig pruimendrogerij waar de chambre d'hôtes "Pruneaux" gevestigd is. Meer dan 250 jaar oud en boordevol geschiedenis. Geweldig om je te realiseren hoeveel generaties in dit huis hun geschiedenis hebben geschreven…. Dit stenen landhuis is gelegen op een heuvel met schitterend uitzicht op het pittoreske middeleeuwse stadje Penne d’Agenais met zijn zilveren koepel van de basiliek.
Op het domein rondom het huis staan prachtige eeuwenoude (ceder)bomen. Het landgoed van 5,5 hectare bestaat voor een gedeelte uit bos. Je loopt zo vanuit de tuin het bos in voor een heerlijke wandeling. Met een beetje geluk spot je wellicht een ree of das. Ook de uil, een graag geziene gast, laat zich ’s nachts zo nu en dan zien en horen.
Een aanzienlijk gedeelte van het landgoed bestaat uit weilanden waar een diversiteit aan wilde planten en zeldzame orchideeën groeien. Er zijn overal gezellige hoekjes te vinden waar je heerlijk van de natuur kunt genieten. Door de unieke ligging is een prachtig weids uitzicht over de glooiende heuvels met zijn pruimenboomgaarden, zonnebloemvelden en wijngaarden gegarandeerd. Enfin, een sfeer van rustgevende sereniteit!
Gîte "Les Deux Cèdres" is een ruim vakantie appartement (100m2) op de begane grond van het hoofdhuis, heeft een eigen ingang en biedt veel privacy. Les Deux Cèdres heeft bovendien een gezellige zaal (35m2) met een prachtige oude schouw met houtkachel. Tevens staat er een kleurentelevisie. Via de openslaande deuren van de zaal loop je naar het zonnige terras met fantastisch uitzicht op Penne d’Agenais. De gîte beschikt over een luxe woon-/leefkeuken welke voorzien is van alle gemakken. De keuken is goed uitgerust en voorzien van een 4-pits inductiekookplaat, vaatwasser, oven en koelkast. Verder is er een Nespresso koffieapparaat, waterkoker en een broodrooster. Vanaf de keuken loop je via de openslaande deuren naar een tweede terras. Dit appartement is normaliter geschikt voor 4 personen. In de zaal staat echter een tweepersoons slaapbank zodat er 6 personen zouden kunnen logeren. Het appartement beschikt over een prachtige badkamer welke recentelijk is gemoderniseerd. De badkamer heeft een grote inloopdouche, badmeubel met dubbele wasbak en een toilet. Er zijn 2 tweepersoons slaapkamers waarvan één voorzien is van een Auping bed met Tempur matrassen. Ook leuk om te weten dat er op het landgoed La Bastide Portoly diverse plekjes zijn om van de fantastische uitzichten te genieten. Vanuit het zwembad of vanuit het bankje aan de bosrand. Een uitstekende manier om ’s avonds de sterrenhemel te bewonderen of om naar de uilen te luisteren.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Table d'hôtes
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Les Deux Cèdres'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La Bastide Portoly ligt op een landelijke locatie, vlakbij bos en pruimengaarden. Het prachtige middeleeuwse dorp Penne d'Agenais is vlakbij en zeker de moeite waard om te bekijken of om uit eten te gaan in één van de vele restaurants. Het dorp ligt aan de rivier Lot en heeft o.a. een supermarkt, 3 bakkers en 2x per week een gezellige markt. Penne d’Agenais beschikt over een treinstation en is dus ook goed te bereiken per trein. Villeneuve-sur-Lot ligt op 14 minuten en Agen de hoofdstad van Lot et Garonne op 30 minuten.
Vliegveld Bergerac is op 50 minuten rijden, Toulouse en Bordeaux op 1,5 uur.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • OV toegankelijk

Recensies

Les Deux Cèdres heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Heerlijk vakantiehuis! Supermooie omgeving en ontzettend gaaf uitzicht vanaf het tweede terras. Daar heerlijk ontbijten. Heerlijk bed, keuken met alles erop en eraan en vooral ook hele warme ontvangst. Echt een aanrader voor een relax vakantie. In omgeving waar veel te zien en te doen is, maar nog niet heel toeristisch.
    Een uitje met de trein naar Agen is een aanrader. En een heerlijke plek om te relaxen is bij het zwembad.

Culinair en wijn

Op verzoek bereiden wij graag voor onze gasten een 3-gangen-diner. We serveren zoveel mogelijk Franse gerechten en maken gebruik van de producten uit de omgeving. Vegetarisch is vanzelfsprekend ook mogelijk. Wilt u buiten de deur culinair genieten, dan bent u op gastronomisch vlak in Lot-et-Garonne op de juiste plaats. Men verstaat hier de kunst van het lekker eten. Er is sprake van een omvangrijke wijnproductie (Buzet, Côtes-de-duras, Côtes-du-Marmandais, Brulhois). Bovendien zijn er de heerlijke Cahors, Bordeaux en Saint Emilion wijnen vlakbij te vinden. Voor elk wat wils!
De lokale bevolking is terecht trots op hun culinaire producten. Foie gras, confit de canard, asperges, aardbeien, pruimen uit Agen, tomaten uit Marmande of, meer recentelijk, hazelnoten en kiwi's. Deze producten worden op de sfeervolle markten in de omringende dorpjes verkocht. In juli en augustus zijn er vaak avondmarkten waar u van de lokale gerechten en de wijn kunt genieten. Gezellig aan lange tafels op het dorpsplein, met muziek en vermaak. Een ontzettend leuke manier om de sfeer van het dorpsleven en de Franse bevolking te beleven.

Wat is er te doen

Lot-et-Garonne heeft meer dan 300 wandelroutes voor alle niveaus. De routes zijn goed bewegwijzerd, onderhouden en op de website van het departement te downloaden. Bijvoorbeeld de GR 654 die zich uitstrekt over bijna 150 km in Lot-et-Garonne. Geniet van valleien en boomgaarden voor een optimale natuurbeleving!
Of nog een geweldig wandelpad: Richting de GR 652 die bijna 130 km door Lot-et-Garonne loopt. Voor een adembenemend uitzicht op Agen moet u zeker even pauzeren bij de hermitage heuvel. In totaal zijn er maar liefst 4 GR routes in de Lot & Garonne. Vanaf de basis "La Bastide Portoly" lopen trouwens ook prachtige wandelroutes.
Wanneer u graag fietst kunt u in Lot-et-Garonne volop uw hart ophalen. De toeristische website van de Lot-et-Garonne heeft ongeveer 30 fietsroutes waaruit u kunt kiezen. Enthousiastelingen van het mountainbiken vinden o.a. vlak bij "La Bastide Portoly" een prachtige route.
Dagje op het water? Er zijn talloze kano- en bootverhuurbedrijven aan de rivier Lot.
Hou je van activiteiten zoals vissen, paardrijden, quad-rijden, tennis? Dit kan allemaal in de buurt.
Of ben je een fervente golfer en wil je ook in de vakantie je geliefde sport niet missen? Dan komt het helemaal goed want er zijn verschillende goede golfbanen in de buurt. Kortom, er zijn diverse mogelijkheden om je vakantie tot een succes te maken.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Lot-et-Garonne is een departement waarvan je één ding zeker weet. Waar je ook bent, je zult niet ontsnappen aan het warme en vriendelijke welkom van de lokale bevolking...
Lot-et-Garonne is nog niet overspoeld met toeristen…
Lot-et-Garonne is het departement met de meeste bastide dorpen, 42 in totaal!
Wandel eens door de landelijke omgeving van de Coteaux de Biscay en je zult zien: Het zacht glooiende landschap met zijn cipressen verdient zijn bijnaam "Frans Toscane"!

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Badhanddoeken voor bij het zwembad zijn te huur voor €3,50 per stuk.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 819

Prijs per week vanaf

€ 819

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie