Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Alan and Suzanne Davenport

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 5 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Vakantiehuis La Petite Bessou (LPB) is een traditioneel stenen huisje en uitstekende accommodatie voor tot 6 gasten. Het is vrijstaand en heeft veel privacy met een eigen zwembad voor exclusief gebruik. Een zeer rustige ligging, met prachtig uitzicht over het glooiende landschap. Er is een eigen ingang en parkeerplaats, waardoor privacy gegarandeerd is. Het huis is het hele jaar beschikbaar.
Op de begane grond is een woonkamer met eethoek (5,4 x 6,7 m) met stenen muren en houten balken. Er is een stenen open haard met een houtkachel erin, voor gezelligheid tijdens de koelere seizoenen.
De stijlvolle hoekkeuken is een open keuken, en is goed ingericht met fornuis, magnetron en koelkast. Er zijn twee grote openslaande deuren (een aan de zuidzijde naar het terras) en een groot raam in de keuken, waardoor de ruimte heel licht en open is.
Op de begane grond is ook de ouderslaapkamer en een eigen badkamer met douche en wc. De tweede badkamer met douche en wc is rond van vorm en is gebouwd in de oude pruimendroogoven.
De bovenverdieping is smaakvol gemoderniseerd en heeft nog de oude eiken balken. Er is een slaapkamer met tweepersoonsbed en een slaapkamer met 2 enkele bedden.
De openslaande deuren op het zuiden in de zithoek leiden tot het terras en het zwembad. Het is goed gemeubileerd met zonnebedden, tafels en stoelen en er is een barbecue beschikbaar. Er is een leuk uitzicht op het zuiden vanaf het terras, over de vallei verderop. Het zwembad is 11 x 5 m en er is een stenen trap voor een veilige toegang tot het water. De eerste 4 m van het zwembad is 1 m diep, waardoor kleuters en kinderen die niet kunnen zwemmen, daar kunnen poedelen. Kinderen kunnen vanaf het terras goed in de gaten worden gehouden. Het zwembad wordt in uitstekende conditie gehouden en er is een thermisch dek, waardoor het in de zomer op een heerlijke temperatuur blijft. Gasten hebben het zwembad voor hun eigen exclusieve gebruik.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'La Petite Bessou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La Petite Bessou is een heel rustig gelegen locatie, op een afstand van de openbare weg. Het ligt tussen de Bastidedorpjes Villereal en Monflanquin.
Villeneuve-sur-Lot en de rivier de Lot liggen op ongeveer 25 minuten rijden naar het zuiden, en Bergerac en de rivier de Dordogne op ongeveer 35 minuten rijden naar het noorden. Er is gemakkelijke toegang tot het vliegveld van Bergerac, met veel aanvliegroutes, o.a. vanaf Rotterdam, 12 steden in het VK. Vliegvelden van Bordeaux en Toulouse liggen op ongeveer 2 uur rijden.

  • Landelijk
  • Bosrijk
  • In/bij een stad

Recensies

La Petite Bessou heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    This is what we call paradise. So much privacy, so calm and everything you need and even more.

    While we were there, it was quite warm the first few days, with even temperatures arround 40 degrees. But the gite stayed cool inside because of the characteristic thick walls.

    Because of the wonderful weather, we were allmost non-stop outside. Either in the area where there are so many lovely villages and markets to visit. Or we were at La Petite Bessou for a swim, a tanning session on the sunbeds, a game of badminton or cooking.

    We had so much fun with cooking. We went to the local markets for the best sun riped organic tomatoes, eggplants, garlic and zucchini. We prepared every evening another lovely dish with them on the bbq.

    Of course we also made use of the house itself. The kitchen has everything you need including dishwasher, microwave, oven and toaster. The bathrooms are beautiful with their wonderfully spacious showers. And in the bedrooms comfortable beds.

    The owners put so much thought, work and passion into this place. They are wonderful hosts.

    We will be back soon :)!

  • 10 sterren

    What a nice place to stay. Downstairs very cool when hot outside.
    Pool is much bigger than the picture shows and the hosts foresee some games for the children in the garden.
    Location of the house is between 2 villages with a lot of events during the summer.
    Hosts are very helpful polite and flexible. They prepared everything very kidsproof for us and they foresee qualitative baby tools (chair, bed...)

    Small detail: WiFi connection was not that good. Not a problem for us but if people need to work during holiday a Teams call will be difficult.

    Reactie van Alan and Suzanne Davenport

    Thanks so much for the lovely review - much appreciated!

    Just a quick comment re. internet; we realise that the 20-40 Mb/s that you will mostly get in La Petite Bessou is not quite up to the speed that we're used to in more built-up areas and cities but it is the best and most reliable available in local rural areas right now.
    Fingers crossed that the telecoms companies deliver on the promised fibre optic connection in 2023!
    UPDATE 2023! Fibre optic has been installed!

  • 10 sterren

    Once again another fantastic stay at LPB. My wife and I have been returning to LPB at least once a year and on a few occasions twice since 2007 and somehow each visit surpasses the previous ones.
    Suzanne and Alan are fabulous hosts who leave you to just enjoy their brilliant property but are always on hand should you require anyting no matter how trivial you make think it is.
    Back for 8 weeks starting the last Saturday of May 2021 and we can not wait.

Culinair en wijn

Er is een groot aantal restaurants, in de stadjes of op het platteland. Ze variëren van een lokaal driegangenmenu voor vaak minder dan 13 euro, tot sterrenrestaurants met menu's van 50 euro. Er zijn ook uitstekende restaurants met aantrekkelijke menu's voor kinderen. Lokale specialiteiten zijn o.a. knoflooksoep, foie gras, hazelnoten, walnoten, ingemaakte eend en eendenborst. Informatie en details kunnen worden gevonden in het informatieboekje in La Petite Bessou.
We zitten hier te midden van vele beroemde wijngebieden, zoals de St. Emilion, Duras, Bergerac, Buzet, Monbazillac.... keus te over.

Wat is er te doen

Relaxen!
Veel van onze gasten kiezen ervoor om de relaxen in de tuin en bij het zwembad. Zij zeggen dat de charme van deze locatie de rust is. 's Nachts is er geen storende verlichting. Je kunt gewoon achterover hangen en naar de sterren staren.
Sportieve activiteiten
Wandelen en fietsen: de zacht glooiende heuvels en bijna lege landweggetjes, paden en laantjes bieden de ideale wandel- en fietsmogelijkheden. We kunnen fietsverhuur voor je regelen bij de lokale verhuurder. Er zijn wandelgroepen in Villereal en Monflanquin en toeristen zijn welkom om mee te lopen.
Watersport: Je kunt hier kanoën, zwemmen in de Lot of Dordogne en picknicken op de rivieroevers. Er is ook een uitstekend zandstrand bij het meer van Lougratte (10 minuten rijden). Waterfietsen en kano's zijn te huur. Er zijn twee waterpretparken, een bij Agen en de andere bij Bergerac.
Tennis: Onze gasten mogen de tennisbaan in het dorp dichtbij gebruiken.
Golf: Er zijn 9 en 18 hole golfbanen op korte afstand en clubs kunnen worden gehuurd.
Vissen: dit is toegestaan in de meeste rivieren. Je moet wel lokaal een vergunning kopen.
Lokale activiteiten: Bijvoorbeeld Outward Bound Park, paardrijden, vogels spieden.
Evenementen:
Er zijn vide-greniers (rommelmarkten), brocantes,wijnevenementen en lokale markten op elke dag van de week, waar je verse groente, fruit en vlees kunt kopen, zo van de producent.
Het hele jaar door, maar vooral in de zomer zul je veel van de lokale festiviteiten mee kunnen maken, meestal rondom eten en drinken en bloemen. Ook zijn er avondmarkten met eten en muziek, middeleeuwse festivals, speciale muziekconcerten en wijnevenementen. Throughout the year, but particularly during the summer months, you will discover many local festivities, mostly involving food and drink and flowers. Such as night markets with food and music. medieval festivals, special music concerts and wine events.
Places to see
The area is steeped in history and we are close to numerous fortified villages ('bastides') incuding Villereal, Monflanquin, Monpazier, Sarlat, Pujols, and Belves. Many Chateaux to visit including Biron, Bonaguil, Beynac, Milandes and the Abbey’s of St Avit Senieur and Cadouin,
Breath-taking views will be discovered at Beynac, Domme, Tremolat and Limeuil . The region is famous for caves such as Lascaux and Les Eysses and the caves of Pech-Merle and the well known Rocamadour make an interesting day trip.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

In de 15 jaar dat we de gite verhuren, hebben we vele gasten die vaak terugkomen, waaronder een familie die al 14 jaar lang elk jaar komt, omdat ze het hier op La Petite Bessou en in de omgeving zo heerlijk vinden. Vijf van de families hebben nu zelfs zelf een huis in de omgeving gekocht!
We hebben een tweede gite, le Tournesol, ook voor 6 personen met zijn eigen zwembad van volledige grootte. Deze is eventueel samen met deze gite te boeken.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

In midden- en laagseizoen is een korting mogelijk als u met een klein gezelschap komt.
Blijft u langer dan 3 weken, dan kan er ook een korting van toepassing zijn.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Last-minute prijs van € 1.215 voor€ 1.115

€ 1.115

Last-minute prijs van € 1.215 voor€ 1.115

€ 1.115

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.