Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Katie Warren

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Deze prachtige gîte met twee verdiepingen is helemaal opgeknapt volgens moderne maatstaven, maar heeft nog steeds zijn rustieke charme. Binnen vindt u drie smaakvol ingerichte slaapkamers, twee kamers met tweepersoonsbed op de eerste verdieping en een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden op de begane grond, een badkamer, een doucheruimte beneden en een flinke woonruimte, met woonkeuken en aparte zitkamer.
Buiten heb je de beschikking over een eigen terras en barbecue, ideaal om buiten te eten. Deze gîte heeft een houtkachel voor de koudere maanden, dus perfect het hele jaar door.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Gîtes de Montcabirol | Foix Gîte'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Een klein stukje paradijs in zijn eigen gehucht in een prachtig landschap dat uitkijkt op de verre Pyreneeën. De perfecte bestemming voor het hele jaar.
Dit vakantiehuis is er een van vier luxe gîtes dateren uit verschillende eeuwen, gelegen in onze prachtige, beschutte tuinen rond een groot omheind zwembad. De gites bieden de perfecte setting voor stellen, gezinnen of grote groepsvakanties.
Gemakkelijke toegang tot Carcassonne en Toulouse
Gîtes de Montcabirol ligt op een paar minuten rijden van Mirepoix. Deze levendige, kleurrijke stad is werkelijk betoverend met zijn centrale plein omringd door middeleeuwse huizen, overdekte wandelpaden, wekelijkse markt, talloze winkels, restaurants, bars en cafés. Vanaf Mirepoix zijn de plaatsen Foix, Limoux, Pamiers makkelijk te bereiken, net als de Pyreneeën en Carcassonne, Toulouse en de mediterrane badplaatsen Narbonne en Beziers.
Een prima uitvalsbasis om topattracties te bezoeken en actief bezig te zijn
U kunt ervoor kiezen om tijdens uw verblijf in Montcabirol net zo actief te zijn als u maar wilt. Of u nu meteen uitstapjes wilt maken of gewoon bij het zwembad wilt zitten, tot rust wilt komen en van het prachtige uitzicht wilt genieten, u zult niet teleurgesteld zijn.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig

Recensies

Gîtes de Montcabirol | Foix Gîte heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Schitterende plek in het struweel van de Ariège; vlakbij het schilderachtige Mirepoix met beroemd marktplein. Kate en Rich zijn ontzettend vriendelijk en doen alle moeite om het je naar de zin te maken.
    Gite is ruim opgezet, bedden zijn prima. Het buitenmeubilair is wat spartaans; zou wat comfortabeler kunnen wezen. Het enige echte minpunt is de Wifi/TV: Binnenshuis is er nauwelijks tot geen verbinding. Buiten rond het zwembad was er wel ( zij het trage) verbinding. De TV heeft alleen Franse zenders. Bij een internationaal gastenpubliek zou je een wat groter assortiment verwachten. Overall echter een heerlijke belevenis

Culinair en wijn

Er zijn veel fantastische restaurants in en rond Mirepoix die geweldige lokale gerechten serveren. Hier zijn een paar van onze huidige favorieten:
Le Clos Saint Martin
Dit fantastische restaurant bevindt zich vlakbij in Coutens. Het heeft een prachtige tuin om buiten te zitten en te ontspannen tijdens de lunch, maar het is ook erg leuk van binnen. Het eten is fantastisch en er is een goede keuze.
Saint Maurice
Dit gezinsvriendelijke restaurant ligt aan het plein in Mirepoix en serveert de hele dag door een grote selectie aan gerechten.
Prelude
Dit geweldige restaurant is er trots op gerechten van lokale producenten te serveren. Het heeft een heerlijke schaduwrijke buitenruimte met uitzicht over het plein.
L'Autre Jardin Dit restaurant is weggestopt, maar heeft een mooie privétuin om te dineren. Het menu is klein, maar het eten is van hoge kwaliteit. Elke vrijdag serveren ze een sushi-menu dat heerlijk is. Reserveren is aan te raden.
Le Petit Bouchon
Dit restaurant is gelegen aan het centrale plein in Mirepoix. Het menu biedt een grote selectie lokale specialiteiten en een uitgebreide keuze aan hamburgers!
Le Casti
Nog een restaurant op het centrale plein met verschillende lunch- en dinermenu's. Tijdens de lunch is het menu klein, maar het eten is geweldig, maar Le Casti komt 's avonds tot leven als ze geweldige cocktails en tapas eten serveren. Ze bieden geen apart kindermenu.
La Flambée
La Flambee, gelegen net buiten het plein, is een favoriet gebleken bij onze gasten. Deze plaats heeft een brede menukeuze, waaronder een grote selectie pizza's die je ook kunt meenemen. In de zomer is het raadzaam om een ​​tafel te reserveren, aangezien de buitenruimte vrij klein is.
Relais de Mirepoix & No8 Restaurant & Bar
Dit is een prachtig restaurant, perfect voor speciale gelegenheden. Het menu de jour dat tijdens de lunch wordt geserveerd, is echt een goede prijs voor 25 € per persoon. 'S Avonds bieden ze een tapasmenu aan dat wordt geserveerd in het restaurant en de prachtige binnenplaats voor het restaurant.

Wat is er te doen

Als je op zoek bent naar avontuurlijke uitstapjes, dan ben je hier aan het juiste adres. Onze regio is een speeltuin voor buitenliefhebbers met tal van activiteiten voor elke leeftijdsgroep. En het mooiste is: het ligt allemaal binnen handbereik.
Dit zijn onze huidige favorieten:
WANDELEN
Dwars door Ariege en Aude lopen honderden kilometers wandel- en fietspaden. Loop gewoon onze poorten uit en u komt idyllische wandel- en fietsroutes tegen door de mooiste landschappen.
La Voie Verte
Dit fiets- en voetpad van 38 km, aangelegd op een voormalige spoorlijn, verbindt Mirepoix en Lavelanet, het landschap is prachtig en je kunt door een aantal mooie dorpjes lopen.
Het pad van de wijnmakershutten
Aan de voet van de Pic de Brau, vlakbij Magrie, voert deze wandeling je door de wijngaarden en hutten van wijnmakers die waken over deze plek die doordrenkt is van geschiedenis.
Montsegur
Als u zich energiek voelt, kunt u een bezoek brengen aan Montsegur, een klein dorp met zijn kasteelruïnes hoog op een rotsachtige heuveltop achter het dorp. De klim wordt ook beloond met enkele spectaculaire uitzichten.
Roquefixade
Het Château de Roquefixade is een verwoest Katharenkasteel gebouwd op een klif met uitzicht op het pittoreske dorpje Roquefixade. Er zijn verslagen van dat het kasteel teruggaat tot 1180, hoewel de huidige ruïnes recenter zijn. Het bood ooit een toevluchtsoord voor katharen ten tijde van de katharenoorlogen.
Je kunt naar de ruïnes klimmen en wordt dan beloond met uitzichten over de Ariege-bergen, de Pyreneeën, Montsegur, Les Corbieres en Le Lauragais.
De wandeling is goed aangegeven. Deze wandeling vanaf het dorpsplein Roquefixade naar Chateau de Roquefixade duurt ongeveer 25 minuten.
Start vanaf het dorpsplein van Roquefixade. Loop een goed onderhouden grindpad op. Vanaf de baan kom je aan de rechterkant bij een grasberm. Loop de trap op. Vervolg het pad door bomen en struikgewas. Het kasteel moet altijd aan uw rechterhand zijn. U bereikt de ruïnes van de buitenmuren. Loop door deze muren en volg het kleine pad dat je naar het kasteel leidt. Wees voorzichtig op dit pad, aangezien het glad kan zijn. Eenmaal binnen in het kasteel kun je de ruïnes verkennen en fantastische panoramische uitzichten zien.
Er zijn 12 wandelingen van verschillende lengtes rond het kasteel.
Chateau de Queribus en Chateau de Peyrepertuse
Twee chateau's waarvoor je wat uithoudingsvermogen nodig hebt; Chateau de Queribus is een 14e-eeuwse toren op een steile rots met een panoramisch uitzicht vanaf het prachtige terras en Chateau de Peyrepertuse is een verwoeste vesting die op een bergkam van 800 meter hoog ligt.
WIELERSPORT
Onze regio is de perfecte locatie voor fietsers, met bergen, pittoreske grachten en prachtige kloven. Doe er bruisende steden en vredige landschappen bij en je hebt de ideale fietsbestemming.
Er vinden deze zomer een aantal grote wielerwedstrijden plaats in de regio. Etappes 11 - 15 van de Tour de France vinden allemaal plaats in de regio en de Figure of Hate Sportive 'de meest brute, mooie wielerwedstrijd in Sang et D'Or' vindt plaats op 18 augustus in Axat.
WATERSPORT
Lac de Montbel is een populaire locatie voor vissen, watersporten en zwemmen en ligt op een paar minuten rijden.
VOOR DE KINDEREN
Base de Loisirs biedt een kartbaan van 1400 meter voor kinderen vanaf 5 jaar. Gelegen tussen Mirepoix en Lavelane, is er ook een springkussen, verhuur van elektrische fietsen en paintball om de kinderen te vermaken en te vermoeien.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 600

Prijs per week vanaf

€ 600

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie