Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Annemiek Engelbertink & Rendal Vermeulen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Op zoek naar een fijne plek in Zuid-Frankrijk om te ontspannen en te genieten? Een heerlijke rustige plek in de natuur waar je nog het echte Franse leven proeft? Wij ontvangen u graag in onze comfortabele en ruime gîtes op ons prachtige kleinschalige vakantiedomein van 13 ha met zwembad, midden tussen de glooiende heuvels van de mooie Ariège en met uitzicht op het bisonpark. De gîtes zijn in de oude herenboerderij gebouwd en hebben een eigen opgang naar een groot terras. Er is een luxe landelijke keuken met woongedeelte, 2 badkamers of een badkamer met douche en ligbed en heerlijke grote bedden van hotelkwaliteit. De gîtes zijn volledig voorzien van airconditioning.
Naast deze gîtes hebben we ook 3 luxe glamping lodges voor 6 personen met een volledige keuken, badkamer en heerlijke bedden waaronder een tweepersoons boxspringbed en een echte bedstee. Deze mooie safaritenten staan in de boomgaard en hebben een groot houten terras, een barbecue en eigen hangmat. Is de gîte al bezet, kijk dan even op onze website voor deze mooie luxe tenten.

Er is (bewust) geen tv maar wel gratis goede wifiverbinding. Ons mooie verwarmde zwembad van 10x5 m heeft een prachtig uitzicht over de omgeving. U kunt ook genieten van een drankje op het terras bij ons Peugeot J7 bar-busje. In juli en augustus is er 4 keer per week een table d'hôte avond. In het voor- en naseizoen koken we meestal 2 à 3 keer in overleg met alle gasten.
We hebben een laadpaal voor electrische auto's.

We verheugen ons erop al dit moois met u te delen.
Heel graag tot ziens!

Annemiek & Rendal

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Table d'hôtes
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad
  • Oplaadpunt

Beschikbaarheid van 'Domaine du Cammazet'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

In de directe omgeving van Le Cammazet is zoveel te zien, te bezoeken en te beleven. Of u van natuur of cultuur houdt, van actief en sportief of ontspannen, van rustig of gezellig, van vertrouwd of uitdagend. Of misschien wel van alles een beetje?
Om te beginnen binnen 5 minuten rijden 2 prachtige natuurparken; La Ferme aux Bisons met zijn vele bisons, andere bijzondere dieren en kinderboerderij en het Parc aux Bambous met zijn enorme variatie aan bamboes en bomen.
Op minder dan een half uur rijden vindt u prachtige kleine dorpjes met mooie kerktorens en fonteinen. Op een kwartier rijden de Middeleeuwse stad Mirepoix met zijn prachtige plein met vakwerkhuizen met arcades en op maandag een geweldige markt.Op minder dan een uur rijden bent u in Carcassonne en het Canal du Midi, beide op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een dagje cultuur en shoppen kan ook in Toulouse. Met eventueel een bezoek aan het Aerospace museum? Voor de echte cultuurliefhebbers mag een bezoek aan Albi met zijn prachtige centrum en kathedraal ook niet ontbreken en Cahors dat ook op de Unesco-lijst staat.
Als u geïnteresseerd bent in de cultuur van de Katharen dan zijn er vele mooie kastelen en ruines die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.
Ook kunt u een bezoek brengen aan het Musée de la Préhistoire of Les Forges de Pyrenes, leerzaam en leuk.
Voor de liefhebbers van bijzondere natuur zijn er vele grotten en ondergrondse rivieren. Verder bent u binnen één uur in de prachtige omgeving van de Pyreneeën en kunt u binnen anderhalf uur heerlijk aan een van de mooie stranden liggen of Andorra bezoeken. Zelfs een uitstapje naar het mooie Cadaques en Figueras op 3 uur rijden, behoort tot de mogelijkheden met een overnachting. We delen graag onze leukste adressen met je!
Alle seizoenen hebben hun charme: het voorjaar met de frisgroene velden en de besneeuwde Pyreneeën nog op de achtergrond, de zomer met prachtige zonnebloemvelden, markten en dorpsfeesten, de herfst met zijn fijne temperaturen en kleurenpracht .
Lekker eten, relaxen op een terrasje, zwemmen, wandelen, dagtripjes maken, lokale markten en rommelmarkten bezoeken, fietsen, lunchen of dineren of nog leuker meedoen met de lokale bewoners tijdens een gezellig dorpsfeest met eten, wijn en muziek. Gezelligheid verzekerd!

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • Op de boerderij

Recensies

Domaine du Cammazet heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Mooie gite met een fijn groot houten terras, fantastisch uitzicht op de omgeving.
    Wij waren er begin september het weer was zeer aangenaam, genoten van de zon, het zwembad en de leuke stadjes in de omgeving.
    Met man en zoon plus drie kleine hondjes een kanoën tocht gemaakt, prima geregeld door gastvrouw Annemiek.
    Leuke mensen ontmoet bij de gezamenlijke Bbq georganiseerd door gastvrouw en gastheer.
    Kleinschalig en persoonlijk dat sprak ons erg aan.
    Keuze uit mooie safaritenten of een gite.
    Misschien voor de afwisseling, gaan we de volgende keer een van de safaritenten uitproberen.
    Wij komen zeker nog een keer die kant op.
    Groetjes van Linda Kader en Luan.
    En een poot van Lilly, Lola en Zsazsa.

    Reactie van Annemiek Engelbertink & Rendal Vermeulen

    Dag Linda, Kader, Luan en hondjes!
    Heel hartelijk dank voor deze mooie en complete review. Daar worden we heel blij van.
    Leuk dat jullie ook even in de safari lodges gekeken hebben.
    We hopen van harte dat we jullie nog weer een keer mogen begroeten op ons domaine.

    Hartelijke groeten,
    Annemiek, Rendal
    en een poot terug van Bowie

  • 10 sterren

    Top gite op een unieke locatie!
    Domaine du Camazette heeft alles wat je als vakantieganger zoekt. Comfort, ruimte en gezelligheid op het domein en in de gite. Daarnaast een omgeving waar je van de rust kunt genieten (domain, heuvels) maar ook heel actief kunt zijn (leuke plaatsjes, kastelen, zwemmen in riviertjes, parken bezoeken, wandelen). Aan alles is gedacht en de gastvrouw Annemiek en de gastheer Rendal staan altijd voor je klaar.

Culinair en wijn

Wat is er heerlijker dan een goede kop koffie op ons Franse terras met uitzicht op de glooiende heuvels, bisons en hertjes of misschien op uw kinderen die spelen in het zwembad?
Het kan bij ons Peugeot barretje! We hebben na lang zoeken een oud Peugeot J7 busje gevonden dat Rendal heeft opgetoverd tot bar-truck. Er is een overdekt terras om lekker in de schaduw te kunnen zitten. In het voor-en najaar is er natuurlijk ook voldoende plaats om in de zon te zitten.
Wij zijn zelf bijna altijd aanwezig op het domaine maar misschien niet altijd in de buurt. Als dat zo is, dan mag u zelf een drankje inschenken, koffie maken of een ijsje pakken en uw consumpties noteren in een schriftje. We vinden vertrouwen erg belangrijk en willen dit vertrouwen graag aan onze gasten geven.
Drie keer per week organiseren we een table d'hôte. We eten dan met alle gasten, jong en oud, samen aan lange tafels. Als de kinderen klaar zijn, kunnen ze lekker gaan spelen en kunnen de volwassenen rustig nagenieten met een drankje. De avonden zullen in buffetvorm zijn met veel verse salades en ook vegetarische en vegan gerechten. Heeft u een speciaal dieet of allergie, laat het ons dan weten, dan doen we ons uiterste best hier rekening mee te houden. De table d'hôte is op inschrijving.
De dichtstbijzijnde bakker is op ongeveer 15 minuten rijden van ons domaine. Helaas bezorgen ze niet en zijn we te kleinschalig om zelf te bakken. Op zondag kunt u bij ons croissants, pains aux chocolats en pains aux raisins bestellen. Op de andere dagen hebben we heerlijke bruine granen broden en pains de campagne die 's ochtends op u wachten.
U kunt al uw consumpties en eten aan het einde van uw verblijf bij ons afrekenen. We hebben niet de mogelijkheid om te pinnen.

In de zomer zijn er in de Ariège veel dorpsfeesten waarbij u als onze gast ook van harte welkom bent. Het zijn gezellige avonden meestal in een grote tent met lange tafels met heerlijk lokaal eten en veel wijn. De kwaliteit van de wijn is niet altijd top maar daar gaat het niet om. Het gaat vooral om de gezelligheid. Na het eten gaan de tafels aan de kant en begint de muziek. De lokale bewoners gaan soms tot de kleine uurtjes door want het is hun jaarlijkse feest! Als u het leuk vindt gaan we samen met u en andere gasten naar een lokaal feest en maken we een heuse Cammazet-tafel!

Ook in de Ariège vindt u de heerlijkste gerechten en streekproducten. In de vele gezellige restaurants worden betaalbare menu’s en lokale specialiteiten geserveerd. Heb je iets te vieren dan is een diner op het Chateau de Camont een bijzondere ervaring. Bij de Boulangeries loopt het water in je mond en op de lokale markten koop je de heerlijkste producten om zelf de keuken in te duiken. Wijnproeven op een château kan ook. We zitten niet zo ver van de Corbières en de Minervois waar prachtige wijnen gemaakt worden. Of maak een mooie rit door de wijnvelden waar de Blanquette de Limoux wordt gemaakt. Dit is een heerlijke locale mousserende wijn die ouder is dan de champagne. In de buurt van Carcassonne vindt u een aantal producenten van goede ‘vins naturels’.

Wat is er te doen

Op ons domaine kun je heerlijk ontspannen bij het zwembad met een prachtig uitzicht, wandelen over de velden of jeu de boulen. Kinderen kunnen huttenbouwen, schommelen of trampoline springen.
In de omgeving zijn oneindig veel mogelijkheden om actief, sportief of cultureel bezig te zijn. Om te beginnen de twee natuurparken op ongeveer 5 minuten rijden: de Ferme aux bisons en het Parc aux Bambous. Bij beide parken kunt u ook heerlijk lunchen. Op een half uur rijden vindt u koele meren, riviertjes, heuvels, bergen en grotten waar u kunt zwemmen, fietsen, wandelen en paardrijden. Voor de sportievelingen is er een lange lijst; wielrennen, mountainbiken, raften, kanoën, parapenten, karten, waterskien. Voor de kinderen zijn er klimbossen en waterparken. Mag het iets rustiger dan kan gewoon wandelen en fietsen natuurlijk ook. Of een halve dag golfen gecombineerd met een bezoek aan Carcassonne of Toulouse?
​​Is het weer een keer wat minder, dan hebben we in de receptie veel spelletjes die u kunt lenen om samen of met het hele gezin te spelen. Wanneer heb je daar in het dagelijkse leven nog de gelegenheid voor.
In het voorjaar hangen onze fruitbomen vol met kersen. In juli en augustus zijn er vijgen en pruimen. Helpt u mee plukken en proeven?
Of u nu met het hele gezin komt, met jonge kinderen of jongeren, met z'n tweeën of alleen, u hoeft zich geen seconde te vervelen. Tenzij u daarvoor kiest natuurlijk, want af en toe niets doen kan ook heerlijk zijn!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bergsport

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De eindschoonmaak, bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen bij een verblijf vanaf 1 week.
Bij een korter verblijf kunt u ervoor kiezen alles zelf mee te nemen en zelf schoon te maken of bij ons te informeren naar de extra vergoeding.
Wilt u korter verblijven dan een week, overleg dan even met ons.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 750

Prijs per week vanaf

€ 750

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie