Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Mia Bruyninckx

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 9 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Als je de sfeer van het authentieke Frankrijk , zoals het in de romantische oude films was , moet je zeker het vakantiehuis "La bastide des Roses" eens bezoeken, gelegen in de Ariège, een pure , mooie natuurlijke streek met eeuwenoude dorpjes, bruisende rivieren, watervallen en bergen, gelegen aan de voet van de Pyreneën . Het huis ligt in het dorpje La Bastide sur L'Hers waar je gezellig kan wandelen onder de platanen naast de forellenrivier , de L'Hers. Tijdens de zomermaanden vinden hier iedere donderdagavond bruisende dorpsfeesten plaats , met lekker eten, dans en muziek.
Het vakantiehuis is een zeventiende eeuws dorpshuis met enorm veel charme en een nostalgische sfeer. er werd een perfecte balans gevonden tussen nieuwe en authentieke interieurelementen; Neem een duik in het grote , gemeenschappelijke zoutwaterzwembad (te delen met 3 andere families) ,geniet van de gezellige (privé) tuin , met eeuwenoude bomen , en Engelse rozen , of drink op een van de terrasssen een glaasje wijn . De slaapkamers hebben ieder een eigen terras, De woning is ook ideaal voor twee gezinnen , omdat ieder dan zijn eigen living, TV en keuken heeft , dus de nodige privacy om zich even terug te trekken. Op 100 m van het huis loopt een fantastisch fietspad, in de vroegere bedding van een spoorlijn . Je kan er urenlang op fietsen , je passeert schattige dorpjes, je duikt soms in tunnels (waar dan licht automatisch licht aanfloept) je passeert het meer van Montbel, en je hebt er ook directe aansluiting op moutenbikeroutes . In het huis staan er twee mountenbikes ter uwer beschikking. In de directe omgeving kan je ook fietsen huren.

Ook voor de vissers onder ons is dit huis een toevluchtsoord : de rivier L'Hers, op 200 m. is heel visrijk, er wordt aan vliegvissen gedaan, het meer van Montbel ligt op een 4 km, verder kan ik u nog een geheim plaatsje verklappen : een rivier door een rotskloof die adembenemend mooi is !

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Ecologisch
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderoppas
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Tennisbaan bij huis
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Jacuzzi
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'La Bastide des roses'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vakantiehuis "La Bastide des roses" is een paradijs voor wandelaars, fietsers en ruiters door zijn ligging aan de Voie Vert , een oude spoorbaan waar je nu uren kan fietsen ,wandelen en paardrijden. Het dorp ligt in een streek met een zeer gevarieerd landschap : bergen, rivieren, bossen, vruchtbare vlakten en weilanden.
Het dorp ligt in het hart van het Katharenland : het kasteel Monségur kan je op de heuvels achter het huis in de verte bewonderen bij helder weer.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

La Bastide des roses heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.2 sterren
  • 10 sterren

    Heerlijke week vakantie gehad. Wij zaten er begin oktober.
    Heel mooi huisje met genoeg ruimte voor 4/5 personen. Alles aanwezig wat we nodig hadden.
    Prima gastvrouw Mia. Goed telefonisch contact mee.
    Mooi zwembad erbij. Wel koud, maar ja het was begin oktober dus kon ook niet anders haha.
    Dorpje zelf is niet heel bijzonder. Gebeurt weinig. Maar er is een supermarktje, café, bakker, slager en af en toe staat er ook een etenskar op het plein (veelal een pizza wagen). Maar in buurt (auto afstanden) liggen vele mooie plaatsjes met natuurlijk hun marktjes.
    Mooie grote tuin erbij. Mooi uitzicht.
    Vlak bij dorp loopt ook een mooie fiets route (voie verte) op een traject van een vroegere spoorbaan. Iets van 60 km lang.
    Wij hebben genoten van onze week vakantie daar!

    Reactie van Mia Bruyninckx

    Dag Bas en Nathalie,
    Superbedankt voor uw mooi commentaar voor de vakantiewoning ! Als de nazomer zonnig is in de Ariège is de streek adembenemend mooi met al de herfstkleuren , dat zal zeker een rol gespeeld hebben .
    Vele groeten ,
    Mia

  • 9 sterren

    Ook wij hebben een week genoten van de met smaak ingerichte en van alle gemakken - waaronder wifi - voorziene gîte. We hadden daarnaast het fantastische gezamenlijke zwembad dat ook gebruik wordt voor ons zelf omdat het de andere bewoners op dat moment niet in hun vakantiewoning aanwezig waren. De grote verrassing was dat de achterzijde van de gîte via een mooie ouderwetse overspannen poort met de auto bereikbaar is. Daar achter bevind zich een grote oase waar je de auto ruim kunt parkeren. Ook het zwembad bevindt zich daar.

    In de omgeving is van alle te doen. Van een voie vert van 60 km over een voormalige spoorlijn, mooie wandelroutes, dagmarkten (Mirepoix op zondagochtend is een must) in de directe omgeving tot het bezoeken van de oude Katharen burchten. Carcassonne en Canal du Midi liggen op 1 uur rijden. Bezoek ook zeker Quillan en rijdt dan verder over de D117 door de magnifieke Gorges de la Pierre Lys, Deze D117 brengt je uiteindelijk via Maury met haar gelijknamige wijnen via Perpingnan naar Canet Plage met haar lange zandstranden. Wel een rit van bijna 2 uur rijden (100 km) maar zoals al geschreven een fantastisch mooie route die onlangs geheel is vernieuwd. Op 4,5 kilometer in Laroque-d'Olmes vindt je een grote supermarkt, tankstation en een McD.

    We hebben ons een week zeer welkom gevoeld. Dat mede dankzij het door ons als hartelijk en zeer prettig ervaren contact met Mia. Dat gold overigens ook voor de lokale bevolking. Kortom een aanrader want de streek heeft veel meer te bieden dan dat je wellicht op het 1e oog verwacht.
    TIP: Bezoek op 20 minuten rijden richting Montségur net buiten Beleste aan de D9 zeker ook Fontaine de Fontestorbes en het daar tegenover gelegen restaurant K’Bane Fontestorbes. Fantastisch Franse keuken met dito eigenaren. Gastvrijheid met een grote G. In tijden niet zo lekker gegeten en prima geprijsd. Je moet in het seizoen wel reserveren. Check hun facebook!

    Reactie van Mia Bruyninckx

    Dag Jorma en Pieter,
    Bedankt voor uw mooie recensie ! Ik ben echt blij dat jullie een fijne vakantie hadden in het vakantiehuis !
    En jullie geven mijzelf ook nieuwe tips om te ontdekken , o a het restaurant bij Fontestorbes .
    Nogmaals hartelijk dank en misschien ooit tot ziens !

  • 9 sterren

    We hebben fijne weken gehad in het huis en van daaruit goed de omgeving kunnen verkennnen. Het huisje is smaakvol ingericht en we hadden een fijn zwembad tot onze beschikking. Zeker de eerste week hebben we volop zon gehad. Jammer dat er niet zoveel te doen meer was in het dorpje. We hebben gegeten bij restaurant La Maison en daar konden we op loopafstand naar toe.

Beschrijving van en afstand naar skigebieden

Gebied: Ax les Thermes

Afstand: 15 - 30 km tot skigebied

.

Culinair en wijn

De levensgenieters die van lekker eten houden, zitten in de gite : "La Bastide des roses" op hun plek! s'Morgens kan je even snel buiten lopen om bij het bakkertje vers stokbrood en croissants te kopen , om van een heerlijk ontbijt te genieten. Bij buurman de slager vind je nog zelfgerookte hesp, lekkere pasteien van everzwijn, haas, eend enz...
Iedere dinsdag kan je op het marktplein, 40 m. lopen, s'morgens heerlijke paella gaan bestellen : een man begint dan aan zijn enorme pan te werken tegen 11 uur kan je uw porties gaan afhalen. En in juli en augustus staan er lange tafels klaar in het dorp : ieder donderdagavond 18 uur begint dan de culinaire avond : rond de tafels staan er kraampjes met allerlei heerlijkheden, wijnboertjes , je kan de hele avond lekker smullen en muziek beluisteren en nog later : een dansje doen ! Op wandelafstand van het huis is er een zeer verfijnd restaurant L'Oustalet , met superkeuken en lekkere wijnen , een terras aan de rivier, kortom een ontdekking, en voor een snelle snack of een verfrissing kan je in de tapasbar Alegria terecht .

Ook de markten in de buurt , onder andere in Mirepoix zijn een beleving op zich met veel ambachtelijke producten : kazen , forel , wijngaardslakken , honing te veel om op te noemen.
De beroemde wijnstreken Corbières, Malpère, Fitou en niet te vergeten Blanquette de Limoux liggen allemaal binnen bereik te wachten op jou bezoek !

Wat is er te doen

De gîte is een 17 eeuws dorpshuis . Het huis is gelegen in een romantisch dorpje : La Bastide sur l'Hers , aan de oevers van de forellenrivier : de L'Hers, waar het heerlijk vissen is. Op de rivier wordt er ook aan vliegvissen gedaan. Het nabijgelegen meer "Montbel" is ook heel visrijk. Je kan er bootjes huren om zalig te zonnen en te vissen. De laatste tijd worden de sportmogelijkheden aan het meer steeds meer uitgebreid ! Wat is er heerlijker dan een peddel huren , en je laten gaan op het water . Rechtopstaand, maar ook languit liggend en dan kijken naar de prachtige natuur rond je, je vngers glijdend in het zachte water . Nadien even genieten in de strandbar met verse gerechten .
Achter de tuin van het huis loopt de "Voie verte", een oude spoorbaan die tot fiets, paard en looproute getransformeerd is , hier kan je uren fietsen, wandelen en paardrijden op een prachtig parcour , met spoorwegtunnels, imponerende bruggen en soms een rustiek dorpje om even uit te blazen of wat te eten. In de nabije dorpen vindt je verschillende manèges om te gaan paardrijden. Maar ook gewoon vanuit het straatje Rue Louis Pasteur is het heerlijk wandelen : dit is nl. een GR pad van een route op Santiago de la Compostela : eventjes in de vooravond de kronkelpaadjes ontdekken en dan met een glas wijn relaxen in de spa : zalig ! Om dan s'morgens vlug even om de hoek stokbrood en croissants gaan halen en lekker ontbijten op het zonovergoten terras. Op wandelafstand van het huis is er een restaurant met een terras aan de rand van de rivier.
In de buurt kan men ook raften en kajakken, fietsen naast het Canal du Midi, kortom je zal je er niet vervelen op sportief gebied.

De nabij gelegen Katharenkastelen moet je gewoon bezoeken, de mystieke omgeving is er adembenemend mooi. Er zijn onbeperkt aangegeven wandelparcours langs de prachtigste natuurverschijnselen . In de gite liggen tips om dagtochten te maken .

Een uurtje rijden en je bent in het hooggebergte : bv in Ax les Thermes kan je s'morgens met de gondel naar boven , nadien een stevige wandeling terug naar het bergstadje en dan bekomen in de thermen : zalig ! Nog wat verder ligt Andorra.

Het huis ligt op een uurtje rijden van de historische stad Carcassonne, het bruisende Toulouse en de oude havenstad Perpignan, uitstekend voor daguitstappen te maken.

  • Skiën
  • Aan fietsroute
  • Activiteitenprogramma
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport
  • Langlaufen

Wat je ook moet weten...

Vakantiehuis "La Bastide des roses" aangegeven voor 6 personen, voor een klein kindje is er ook nog plaats . Er is alles aanwezig voor een baby'tje : bedje, kinderstoel , speelgoed ....
De aankomsttijd is 17 uur , en het vertrek om 10 uur .

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Het linnengoed en handdoeken worden aangeboden aan 20 euro per persoon. Bij aankomst zijn de bedden netjes opgedekt en alle handdoeken, strandhanddoeken, keukenhanddoeken en badjassen liggen klaar. In de lente en de herfst kunnen de avonden fris zijn : je kan een houtpakket kopen voor 40 euro per week. Een hondje verblijft voor 20 euro per nacht .
De spa kan gebruikt worden aan 100 euro per week .

Prijs is inclusief

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 120,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 20,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 600

Prijs per week vanaf

€ 600

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie