Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Peter van Deursen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 11 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Le Conte du Graal is een vrijstaand vakantiehuis met eigen poort en tuin, geschikt voor maximaal 2 volwassenen. Het is een heerlijk thuiskomen in de gite, na een lange dagtocht of een dagje strand. We hebben geprobeerd een gezellige, huiselijke sfeer te creëren, met moderne gemakken, zodat uw vakantie in alle seizoenen zal slagen. De cottage heeft een ruime tuin met een fijn terras met barbecue. Er is een zitje om 's avonds heerlijk buiten te dineren, en er zijn vier stoelen en twee ligbedden om lekker te relaxen. Indeling: Er is een aparte slaapkamer met twee bedden (kunnen worden opgemaakt als tweepersoonsbed of als twee aparte bedden: 2 x 90 bij 2 m of 1.80 bij 2 m), een badkamer met douche, toilet en wastafel, een volledig ingerichte keuken met afwasautomaat, wasmachine, koelkast, 4-pits gasplaat, Senseo machine en koffiezetapparaat, waterkoker en combi-magnetron-oven, een comfortabele eethoek en een lekkere zithoek met tv, dvd/cd-speler (Nederlandse zenders - satelliet).

Het uitzicht vanuit de woonkamer en vanaf het terras is schitterend. U kijkt namelijk op de eerste hoge bergen van de Pyreneeën. De verblijfplaats, Belvianes-et-Cavirac, staat namelijk bekend als de Poort naar de Pyreneeën. In een waaier om de vakantiewoning liggen prachtige gebieden, en door zijn centrale ligging kunt u tijdens uw vakantie zowel van de kust, de bergen, de cultuur en de gastronomie genieten.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Le Conte du Graal'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Le Conte du Graal ligt beneden aan de rand van Belvianes-et-Cavirac, niet in het dorp zelf. Belvianes-et-Cavirac ligt 3 km van het bruisende stadje Quillan. Hier vindt u o.a. de VVV, twee supermarkten (o.a. de Carrefour), diverse restaurantjes, terrasjes en enkele winkeltjes en de ruine van een kasteeltje. Er zijn regelmatig themafeesten en op woensdag- en zaterdagochtend is er markt. Er zijn meerdere warme bakkers en slagers in het centrum, maar er zijn ook diverse artsen, enkele apotheken en een noodhospitaaltje.

Aan de andere kant van de kloof van Pierre Lys ligt op 10 minuten rijden een prachtig verwarmd openluchtzwembad in het plaatsje Axat, waar u tevens kunt opstappen voor een ritje met de toeristentrein. Op de rotonde bij Axat (bij het bronzen beeld van de beren) vindt u eveneens een grote VVV voor alle informatie over de streek (alleen open in het hoogseizoen).

Aan de overkant van de hoofdstraat in Belvianes (de Boulevard Pierre Lys) op slechts 300 meter vanaf de vakantiewoning, vindt u het gezellige restaurant Auberge du Chalet. Bij de Auberge kunt u ontbijten, lunchen en dineren, maar ook gewoon tussendoor op het terras zitten met een cappuccino of een ijsje.

Ook in hotelrestaurant La Maison Templière in Belvianes kunt u heerlijk lunchen of dineren.

U kunt vanuit Belvianes-et-Cavirac van alles ondernemen. Het dorp is een ideaal uitgangspunt voor wandelingen en autotochten.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Conte du Graal heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

9 sterren
  • 9 sterren

    We hebben drie weken lang genoten van het huisje, de tuin en de omgeving.
    Er zijn twee eetgelegenheden in Belvianes, zo ongeveer om de hoek en vele restaurants en terrasjes in Quillan. Enfin, de info die Gites over deze locatie geeft is vrij volledig en dekt de lading. Dat we hier voor de vijfde keer geweest zijn zegt, denken we, genoeg.

Culinair en wijn

Vanuit Belvianes rijdt u meteen de wijnroute op. In alle richtingen spreiden de wijngebieden zich uit, waaronder de wereldberoemde voorouder van de Champagne: de Blanquette de Limoux. Ook wat eten betreft kan het niet vaak mis gaan. Verse producten zo van het land worden in vele restaurants door echte chefs klaargemaakt, terwijl u er slechts een fractie van wat u in Nederland en België bent gewend, voor betaalt. Wat culinair en wijn betreft zit u hier perfect.

Wat is er te doen

U kunt in en om Belvianes heerlijk wandelen, hiken door de bergen, historische plekken bezoeken, culturele excursies maken, en genieten van de indrukwekkende natuur, geschiedenis en mysteriën van Katharenland. Er zijn fantastische restaurants in de omgeving (max. 3 km) en wanneer u avontuurlijk bent ingesteld, kunt u bij de buren raften over de wilde Aude. Ook zijn er in de omgeving diverse spa-massage-wellness mogelijkheden.

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Wat je ook moet weten...

Bij ons staat service op een belangrijke plaats. Bij aankomst zijn uw bedden opgemaakt, staat de koelkast aan, en bij koud weer is ook de kachel aan, zodat u altijd direct van uw vakantie kunt genieten. Daar wij uw buren zullen zijn, kunt u altijd bij ons terecht, ook als het om tips voor uw vakantie gaat. De eindschoonmaak is verplicht (40 euro,- niet inbegrepen). Zo komt iedereen altijd in een schoon huis. En wilt u zich laten rondleiden door een ervaren gids? Anneke is gids in Occitaniê (125 Euro per dag exclusief vervoer en lunch, speciale prijs voor onze gasten!). In Le Conte du Graal is iedere gast speciaal! ♥

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Linnengoed

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 299

Prijs per week vanaf

€ 299

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie