Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Kitty Roest

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 9 uur.

Over dit vakantiehuis

Bent u op zoek naar een fijn vakantie-adres waar u heerlijk kunt ontstressen, in een decor waar natuur en cultuur de hoofdrol spelen, dan is ons vakantiehuis in Zuid Frankrijk wellicht wat voor u.
In het mooie, mediterrane landschap van het departement Aude ( regio Occitanie) ligt ons sfeervolle en knusse vakantiehuis POURQUOI PAS ; een karakteristiek Frans dorpshuis midden in de prachtige natuur van de Corbières.
Het huis is verrassend ruim, licht en comfortabel.. En ondanks dat het in een dorpje ligt, heeft u in en rond het huis volop privacy.
Vanaf het dakterras kijkt u eindeloos uit, onder andere over de wijnvelden met de heuvels van de Aude op de achtergrond.
Als u de voordeur uitstapt, staat u in zo’n typisch zuidfranse dorpsstraat, smal, omzoomd met oude huizen, maar binnen 1 minuut loopt u in de natuur en tussen de wijnstokken.
Pourquoi Pas (3 etages , 115 m2) heeft een terras / tuin op begane grond, een balkonnetje op de eerste verdieping en als klapstuk het dakterras met prachtig uitzicht over de heuvels van de Aude.

Het huis heeft 2 woonkamers. Een uitgevend op het tuintje aan de achterzijde en 1 op de 1e verdieping aan balkonzijde. Daarnaast zijn er 2 slaapkamers en een 'loungeroom' grenzend aan het dakterras, een badkamer met ligbad , een 2e toilet en een gezellige ruime keuken. Een ruim trappenhuis met prachtige eikenhouten trap verbindt de 3 verdiepingen.
De woning , geschikt voor 4 personen , is sfeervol en comfortabel ingericht (oa wasmachine, ligbad, tv) . Er is helaas geen WIFI. . Alle leefruimte zijn voorzien van elektrische verwarming ; in de woonkamer staat tevens een houtkachel.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Pourquoi Pas'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Recensies

Pourquoi Pas heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

7.5 sterren
  • 8 sterren

    Hi!
    Wat een super leuk huis vonden wij het. Het deed me een beetje denken aan 'Casita' in de Disney film Encanto (aanrader!). We hebben een heerlijke vakantie gehad.
    Ik zou toch nog eens naar WiFi mogelijkheden kijken want ik zie ook veel potentie in het huisje voor bijv. Freelancers om heerlijk een maand ongestoord te kunnen werken. WiFi is wel een noodzaak dan. Wij, met vooral de kleine kids, hebben dat op sommige momenten wel een (klein) beetje gemist. Gelukkig was er de camping in Tuchan om e.a. te downloaden.
    We hadden allemaal erg weinig zin om naar huis te gaan. Wat een bizar mooie omgeving!
    Als jullie foto's willen hoor ik het wel. Groet! Paula

  • 7 sterren

    Een huis met alle faciliteiten voor een fijn verblijf. Goede uitvalsbasis voor een week van activiteiten, reken op zeker 1 uur rijden voor meeste activiteiten. Davejean zelf biedt geen faciliteiten.

Culinair en wijn

Pourquoi Pas ligt midden in de Corbières, van ouds her een wijnstreek. Rijdt een en deel van 'Route 20 Corbieres' en ontdek de 'terroirs' en de vele wijndomeinen.

Wat is er te doen

De Aude is een zeer veelzijdig departement, zowel op cultureel gebied alsook qua natuur. U hoeft zich geen dag te vervelen.

Vele kastelen met een indrukwekkend beladen verleden liggen in dit prachtige land op u te wachten.

Ons huis, Pourquoi Pas, ligt midden in het ‘pays cathare ‘, het land der katharen, dat doordrenkt is van geschiedenis.

U moet zeker de schitterende middeleeuwse Cité van Carcassonne, de best bewaarde ommuurde stad van Frankrijk (werelderfgoed-lijst van UNESCO) een bezoekje brengen of het op duizelingwekkende hoogte gelegen kasteelruïne Peyrepertuse, waar vanaf u rondom een schitterend uitzicht hebt.

In het 7 kilometer vanaf Davejean gelegen Villerouge Termenes kunt u lunchen aan de voet van het kasteel waar de laatste Bonhomme van de Katharen op de brandstapel stierf.

Als u op de kastelen bent uitgekeken breng dan bijvoorbeeld eens een bezoek aan de warmwaterbron van Rennes les Bains of ga eens zwemmen in de natuurlijk gevormde bassins van de rivier de Verdouble.

Ook liggen er meerdere interessante plaatsjes en steden in de buurt, zoals het sfeervolle Lagrasse met zijn Abdij (12 eeuw), middeleeuwse centrum, prachtige Romeinse brug en tal van uitnodigende terrasjes.

De cisterziënzerabdij van Fontfroide is één van de grootste en best bewaarde abdijen in de Languedoc en ligt bovendien in een bijzonder mooi zuidelijk landschap en mag dan ook eigenlijk niet op uw programma ontbreken.

Perpignan en Narbonne zijn wat grotere steden met een Zuid Europees karakter; de moeite van een bezoek meer dan waard.

En een uur rijden en u zit u aan de zandstranden van de Middellandse zee.

En dan heb ik nog niet de wijnproeverijen, musea en buitensportmogelijkheden genoemd. Zoals gezegd, u hoeft u niet te vervelen!

Davejean heeft een gezellige Bar / Restaurant : Les 4 Arts.In het hoogseizoen is het zwembad bij 4 Arts geopend en gratis toegankelijk voor har gasten.

Er zijn geen winkels in Davejean, maar elke ochtend rijdt de bakker het dorpspleintje op en hier kunt u terecht voor baguettes, croissants en noem het maar op.De visboer, kaashandel, groenteman, slager ,etc. doen wekelijks het dorp aan. In het 5 kilometer verderop gelegen Laroque de Fa vindt u een superette met een allround assortiment.

Hoewel u in een dorpje zit is de natuur ‘voelbaar’ om u heen. Wandelingen te kust en te keur, altijd weer mooi, avontuurlijk of verrassend.

De natuur om u heen is in alle windrichtingen schitterend en veelzijdig.

Wilde narcisjes of orchideeën langs het wandelpad in het voorjaar en in de zomer geuren rozemarijn en tijm overal.

Vanaf het terras hoor je de nachtegaal en wielewaal zingen, maar ook de roep van de hop en dwergooruil is er te horen. Huiszwaluwtjes broeden onder de dakrand.

  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

We gaan er vanuit dat u het huis schoon en gezellig achterlaat voor de volgende huurder.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 425

Prijs per week vanaf

€ 425

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie