Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Deze advertentie is automatisch vertaald door DeepL.com. De brontaal was Engels.

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Onze gîte heeft een eigen terras en bloementuin met uitzicht op wijngaarden, cipressen en heuvels. Er is een prachtig zoutwaterzwembad op het terrein.
Binnen meet de gîte 75 vierkante meter. Op de eerste verdieping is een ruime slaapkamer met een mooi uitzicht met een groot tweepersoonsbed/tweepersoonsbedden (naar wens in te delen) en een wastafel. Op dezelfde verdieping is een zitkamer met een 2-persoonsslaapbank, een 1-persoonsslaapbank, TV + DVD (incl.enkele Engelstalige zenders), en een houtkachel. Beneden komt een woonkamer met een goed uitgeruste keuken uit op het terras. Aangrenzend is een doucheruimte met een aparte wastafel en wc. Onze gîte is onlangs gerenoveerd tot een hoge standaard. Het heeft centrale verwarming. De open trap maakt de gîte ongeschikt voor jonge kinderen of mensen met een handicap. Ook heeft het zwembad geen omheining, maar er is wel een afdekking als je het zwembad voor de veiligheid moet afsluiten. Met het oog op gasten met allergieën geven we er de voorkeur aan om geen huisdieren mee te nemen. Roken is niet toegestaan in de gîte.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Pech Salamou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De gîte is een apart gebouw naast ons eigen huis. Beide huizen worden omringd door een ruime tuin die een prachtig uitzicht biedt op het 'Toscane' van Zuid-Frankrijk. Het is omgeven door wijngaarden. Het gemeenschappelijke zoutwaterzwembad (4 x 9 m) is voornamelijk voor gebruik door onze gasten, aangezien de eigenaren zelden in de buurt zijn. Het huis ligt in Pech Salamou, een gehucht dat deel uitmaakt van de gemeente Donazac (Aude). Het ligt in de wijnstreek Malepère, en naast de streek Limoux, waar ze een heerlijke mousserende wijn produceren: de Blanquette. In Pech Salamou zelf zijn twee wijndomeinen uit de 18e eeuw.
Vooral in de herfst, lente en vroege of late zomer biedt het gebied geweldige mogelijkheden voor wandelingen met prachtige vergezichten op de Pyreneeën. Limoux (8 km) is het dichtstbijzijnde stadje, erg charmant en typisch voor het zuiden van Frankrijk. Carcassonne (30 km), een verenigde werelderfgoedstad, ligt vlakbij met een eigen vliegveld (Ryan Air). In noordwestelijke richting ligt Toulouse (80 km, vliegveld Blagnac), bereikbaar met veel luchtvaartmaatschappijen. Het is ook mogelijk om naar Montpellier, Béziers en Perpignan te vliegen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Op wijngaard

Recensies

Pech Salamou heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 10 sterren

    TOP!
    We hebben ondanks het mindere weer enorm genoten van ons verblijf.
    Wat een uitzicht, stilte, rust en privacy, zalig!
    Het huisje is van alles voorzien en is heel proper. De keuken is van alles ruimschoots voorzien.
    Jammer dat de weergoden ons iets minder gezind waren waardoor we weinig van het mooie verzorgde zwembad hebben kunnen genieten.
    Het in en uit checken verliep heel vlot en vriendelijk.
    We kunnen dit vakantiehuisje alleen maar aanbevelen.
    Uitstappen naar Carcassone, de gorge van Galamus en de grot van Cabrespine zijn zeker een aanrader.
    Bij leven en welzijn komen we zeker nog eens terug.

    Reactie van Asefeh Heiat

    Dear Kurt & Catherine,
    Thank you very much for your lovely comments. It was a pleasure having you at Pech Salamou and we'll hope to see you again.
    Asefeh
    English translation:
    TOP!
    We enjoyed our stay immensely despite the bad weather. What a view, silence, peace and privacy, blissful! The cottage is equipped with everything and is very clean. The kitchen is amply equipped. It is a pity that the weather gods were a little less disposed towards us, so we could not enjoy the beautiful well-kept swimming pool. The check-in and check-out was very smooth and friendly. We can only recommend this holiday home. Trips to Carcassone, the gorge of Galamus and the cave of Cabrespine are definitely recommended. We will definitely come back to life and well-being.

  • 10 sterren

    We hebben erg genoten van het huisje en de mooie omgeving. Het ligt prachtig op een berg met uitzicht naar alle kanten. Het zwembad is heerlijk. Het huisje is mooi verzorgd en schoon. Alles wat je maar kunt bedenken in de keuken is aanwezig. Vooral van de oven hebben we veel plezier gehad voor de heerlijke gerechten die je in Frankrijk kant en klaar kunt kopen. Het bed was ook super. Kortom we hebben het erg naar onze zin gehad.

    Reactie van Asefeh Heiat

    Dear Wil,
    thank you very much for your lovely comment. We hope to see you again,
    Asefeh
    English translation:
    We really enjoyed the cottage and the beautiful surroundings. It is beautifully situated on a mountain with views to all sides. The pool is lovely. The cottage is nicely cared for and clean. Everything you can think of in the kitchen is present. Especially from the oven we had a lot of fun for the delicious dishes that you can buy ready-made in France. The bed was also super. In short, we had a great time.

  • 9 sterren

    We hebben genoten van het verblijf. Het huisje staat naast, maar toch op afstand van het grote huis met veel privacy.
    Het zwembad is geweldig. Het ligt op een berg en je hebt een fantastisch uitzicht. Het huisje is ruim en schoon met goed uitgerust keuken en alles wat je maar nodig kunt hebben. Limoux ligt op nauwelijks een kwartier rijden waar je alle winkels hebt en terrasjes. Het ligt centraal ten opzichte van Carcassonne en Mirepoix. De ontvangst was heel gastvrij. We hebben genoten.

    Reactie van Asefeh Heiat

    English translation:
    We enjoyed the stay. The cottage is next to, yet at a distance from the large house with lots of privacy. The pool is great. It is located on a mountain and you have a fantastic view. The cottage is spacious and clean with well equipped kitchen and everything you could possibly need. Limoux is barely a fifteen minute drive away where you have all the shops and terraces. It is centrally located to Carcassonne and Mirepoix. The reception was very hospitable. We enjoyed it.

    Thank you very much for your lovely comment, we hope to see you again.
    Asefeh

Culinair en wijn

De omliggende wijngebieden, Malepère, Limoux, Minervois, Caberdès en Corbières, produceren goede wijnen voor redelijke prijzen. Wijnliefhebbers zullen genieten van hun bezoek aan de wijngaarden. De laatste jaren hebben de wijnen officiële erkenning (appellations) en hoge waarderingen van kenners gekregen. Samen met deze groeiende waardering bieden restaurants een reeks lokale wijnen aan, en sommige domeinen - zoals Gayda en Pennautier - hebben restaurants waar hun wijnen bij het eten worden geserveerd. In Limoux is de 'Place de la République' een aantrekkelijk plein waar je kunt genieten van een maaltijd of een drankje.
De markten in de omgeving (Limoux, Mirepoix, Espéraza en Carcassonne) zijn levendig en authentiek. Telers verkopen er hun eigen groenten en gevogelte. Je vindt er ook textiel en andere lokale producten. In de zomer zijn er veel antiekmarkten en zogenaamde vide-greniers (het equivalent van de Engelse car boot sales).
De regio staat bekend als het 'land van de Katharen'. Bijzonder bezienswaardig zijn o.a.: de oude stad Carcassonne en de forten van Queribus en Peyrepertuse.
Narbonne en Toulouse behoren tot de steden met interessante musea en prachtige oude kerken.

Wat is er te doen

Er zijn veel lokale wandelingen door het platteland, waarvan er verschillende beginnen vanaf de gîte.
Je kunt ook heerlijk zwemmen in de nabijgelegen meren, Lac Monbel, Lac de la Cavayère, Lac de Puivert, ....... en de rivieren Aude en Galamus. In de Aude, vlakbij Alet-les-Bains bijvoorbeeld, kun je ook kanoën. Binnen een uur rijden vind je de Middellandse Zeekust met zijn relatief rustige kustdorpjes tussen Narbonne en Perpignan. De tocht naar de kust zelf, door de Corbières, is zeer de moeite waard.
Fietsen is een echte uitdaging. Je zult een aantal steile heuvels tegenkomen, maar met een goede racefiets of mountainbike, of een elektrische fiets, is het te doen. Voor de minder energieke fietsers is een tocht langs het Canal du Midi misschien aantrekkelijker.
De Pyreneeën, op 40-80 km afstand, bieden veel mogelijkheden om te wandelen en vogels te spotten.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Linnengoed, Wifi, elektriciteit, gas en verwarming zijn inbegrepen in de huurprijs. Tuinmeubilair, inclusief ligbedden, is beschikbaar. Breng in de zomer wel je eigen badhanddoeken mee.
Naast de huurprijs moet er 50 euro extra worden betaald voor de schoonmaak. We vragen ook een borg van 200 euro bij aankomst, die je bij vertrek terugkrijgt (als er geen schade is). Als je een boeking wilt maken of vragen hebt, neem dan contact met ons op per mail of telefoon (sms heeft de voorkeur). We sturen je dan een eenvoudig contract met verdere informatie om de boeking te bevestigen.
Op verzoek van onze gasten hebben we in 2012 een gastenboek geïntroduceerd. We waren aangenaam verrast door de vele positieve (en eerlijk gezegd geen negatieve) reacties die we sindsdien hebben ontvangen. Om er een paar te citeren:
- 'We hebben echt genoten van 14 dagen rust en het super zwembad....De gîte is tip top...(Koen, Karin en Amber, BE)
- 'We voelden ons hier echt op ons gemak, de gîte voldeed perfect aan onze verwachtingen, al het comfort, de ruime kamers, de Belgische zenders, wifi, het prachtige uitzicht in deze mooie en rustige omgeving, ....the Gorges de Galamus en de ruïnes van Peyrepertuse zijn echte aanraders!' (Geert, Heidi, Robbe en Jelle, BE)
- 'Gîte Pech Salamou is een heerlijk huis in een prachtig deel van Frankrijk...We hebben erg genoten van onze week en zouden graag terugkomen. Verander niets, het is perfect zoals het is!' (Jenny, Dave en Rebecca, UK)
- Dit is een super coole gîte! Alles is er: een warm welkom, alle apparatuur, en vooral een prachtig uitzicht...' (Sanne en Rolf, BE)
- 'We hebben een heerlijke tijd gehad, bedankt voor alles, tot ziens op ....' (Pam en Trevor, UK)
- We hebben heerlijk gewandeld langs de zonnebloemen en druivenranken. Heel erg bedankt, we hebben een heerlijke vakantie gehad in jullie gîte (fam. Goossen, NE)
- 'een fantastisch zwembad en een mooi huis (Lou, 8, BE)
Een familie beoordeelde ons aan de hand van een Belgisch tv-programma. Ze gaven ons de hoogste waardering (= 5 bedden) in alle categorieën: gastvrijheid, accommodatie, omgeving, hygiëne en uitzicht. En de jaren daarna werden we opnieuw beoordeeld, door twee andere families (alle 5 bedden).
Al deze complimenten stimuleren ons om onze hoge standaarden te handhaven en onze faciliteiten te verbeteren. Onlangs is er een centraal verwarmingssysteem geïnstalleerd. In het voor- en najaar is de gîte nu behaaglijk warm.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Laagseizoen:
27 april tot 1 juni 2024
28 september tot 28 december 2024
prijs per week: 600 euro

Middenseizoen
31 augustus tot 28 september 2023
prijs per week: 710 euro
15 juni tot 29 juni 2023
prijs per week 800 euro

Hoogseizoen: 1 juli tot 2 september 2023
prijs per week 875 euro
Zwembad open van half juni tot 28 september
Schoonmaak kost 50 euro; een borg van 200 euro wordt betaald bij aankomst.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 550

Prijs per week vanaf

€ 550

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie