Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Peter and LIz

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Corbières is onze grootste gite met een tweepersoonsslaapkamer, een tweepersoonsslaapkamer en twee eenpersoonsbedden beschikbaar op een mezzanine. Het heeft veel karakter omdat het is gebouwd in de voormalige stallen. Het heeft een grote privétuin en veel ruimte binnen met aparte keuken, woonkamer en eetgedeelte binnen.
We kochten ons huis, Domaine La Castagne in april 2019 met als doel om Nature's Pace Holidays te creëren om mensen te helpen delen in de schoonheid en rust van Domaine La Castagne en het prachtige landschap van Lauragais. We vonden dat 'au temps de la nature' perfect beschrijft wat we proberen te bereiken, we willen mensen tijd geven:
Tijd om contact te maken met de natuur
Tijd om verbinding te maken met de regio
Tijd voor elkaar
In dit relatief onontdekte deel van Zuidwest-Frankrijk op slechts 45 minuten van Toulouse biedt het vakantiehuis de rust die je nodig hebt.
Op het terrein zijn nog drie gites, gevestigd in een verbouwde stenen boerderij en bijgebouwen .
De gites delen een verwarmd zwembad, een wilde weide, een speelplaats voor kinderen en een petanquebaan. Comfortabele interieurs met privé-tuinen en terrassen met barbecues om buiten op de warme zomeravonden buiten te eten. Een plek om te ontspannen en te ontspannen. Domaine La Castagne is ons thuis, dus we zullen er zijn om u te helpen met uw vragen en om u te helpen uw verblijf te maken wat u wilt.
De keukens zijn uitgerust om u te helpen optimaal te profiteren van de lokale ingrediënten. Badkamers met douche, schone handdoeken en opgemaakte bedden voor uw aankomst. Voor 2020 hebben we ook een kleine winkel op het terrein voor wat essentiële items, evenals veel lokale producten, waaronder wijn, kaas, bier, jam en olijfolie.
Er zijn veel buitenruimtes, comfortabele stoelen in onze schaduwrijke schuur en een apart afgesloten terras om een ​​boek te lezen of te genieten van een glas wijn.
We hebben ook tal van spellen en activiteiten voor jong en oud: Jenga, badminton, bordspellen, tafeltennis, petanque, trampoline en glijbanen.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Geschikt voor grote groepen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Corbières'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Wij zijn gevestigd in het kleine dorpje Montmaur in Aude, net over de grens met de Haute-Garonne. Je bent hier omgeven door prachtige natuur in een rustige omgeving waar het meeste geluid van de vogels en de kikkers komt!
Deze geweldige locatie is perfect voor een landelijke ontsnapping aan het hectische leven. Je zit hier op slechts 45 minuten van zowel de luchthavens van Toulouse als Carcassonne en bereikbaar vanaf zowel de snelweg A61 als de hoofdspoorweg tussen Toulouse en de Middellandse Zee. Het fietspad 'La Rigole de la Pleine' dat zich uitstrekt van het Canal du Midi naar Revel en verder naar Lac de Saint-Ferréol ligt aan de andere kant van het dorp.
U kunt ons bereiken met de auto, fiets of trein. We willen graag gasten ondersteunen die met de trein (of met de fiets) aankomen en u en uw bagage ophalen van ons dichtstbijzijnde treinstation in Villefranche de Lauragais op de hoofdlijn van Toulouse naar Narbonne. We zitten op slechts een half uur met de trein van Toulouse en u kunt uw fiets gratis in de trein zetten. Laat het ons weten wanneer u uw boeking doet, zodat we uw aankomsttijd kunnen plannen. Als u met de auto reist, zijn we slechts 15 minuten verwijderd van de afrit Villefranche de Lauragais van de A61, waarmee bergen, steden, kastelen en de kust bereikbaar zijn.
Meren
We zijn omringd door meren waar u kunt zwemmen, zeilen, kanoën, wandelen, rijden en spelen. Lac de Saint-Ferréol maakt deel uit van het systeem dat het Canal du Midi voedt. Dit is de perfecte plek voor een dagje uit, ongeacht het seizoen of het weer; rond het meer wandelen, picknicken, zwemmen, zeilen of waterfietsen de hele middag. Er is ook Lac de Ganguise waar je kunt zeilen, windsurfen, kanovaren, tennis, paardrijden, wandelen, vissen en mountainbiken. Lac de la Thesaque heeft een opblaasbaar waterpark in de hete zomermaanden, verhuur van waterfietsen en kano's, verschillende cafés en restaurants en goed onderhouden picknickplaatsen.
We bevinden ons in het hart van het Katharenland, een fascinerende, maar uiteindelijk tragische periode in de Franse geschiedenis die versterkte kastelen over het landschap en vele fascinerende locaties heeft achtergelaten die je kunt bezoeken. Van het spectaculaire Chateau Saissac en Les quatre chateaux de Lastours tot de middeleeuwse abdij van Saint Papoul en de tragische verhalen van Les Casses direct naast de deur. Een bezoek aan het gerestaureerde middeleeuwse kasteel van Carcassonne is een must. De muren van het kasteel domineren de omliggende vlakte.
Wandelen en fietsen
Het omliggende landschap biedt zowel rustige als meer uitdagende fietsroutes en wandelen op alle niveaus, met veel routes met uitzicht over de vlakte, heuvels en bergen. Wij kunnen fietsverhuur voor u regelen.
Volg de Rigole over de Pleine en tot Lac Saint Ferreol.
Volg het Canal du Midi naar Castelnaudary. Probeer ook de omliggende restaurants als onderdeel van een dagje uit op de fiets, zoals het restaurant aan Lac du Lenclas, bereikbaar via een mooie fietstocht langs de Rigole met een geweldig menu.
Er zijn veel wandelpaden zoals langs Le Lac de La Ganguise en routes zoals Seuil de Naurouze, die de geschiedenis van het Canal du Midi laat zien over een fantastische rit van 14,5 km of een wandeling. En wat dacht u van het huren van een kleine elektrische boot om het Canal du Midi op het water te verkennen?

  • Landelijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Corbières heeft de afgelopen 4 jaar 10 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.1 sterren
  • 8 sterren

    Vriendelijk echtpaar, behulpzaam, heerlijk zwembad, technisch wat rommelig, echt Frans, zouden wat definitief aan muggen-wering kunnen doen. Wat lastig om in de omgeving restaurant te reserveren, vooral vd locals. We hebben genoten.

  • 10 sterren

    Beautiful place and very peaceful, we had great holiday and Peter and Liz could not have been any more helpful. We found excellent places, restaurants and fates that we would never have found without their help and knowledge. We loved the swimming pool and it was a relaxing environment. Our gite had everything we need. We would truly recommend Nature's Pace Holidays to everyone! Thank you Peter and Liz

  • 8 sterren

    We hebben een heerlijke tijd gehad. Het is er heerlijk rustig. de omgeving is mooi. veel kleine dorpjes. Peter en Liz zijn erg behulpzaam en willen zorgen voor een fijne vakantie iedereen. De tent had alle voorzieningen. Het bijgebouw waar de douche en wc zich bevinden was ook erg netjes. Ook de keuken had alles wat we nodig hadden.
    Ook kregen we genoeg informatie om dingen te doen in de omgeving.
    AQUAPARC Lauragais was erg leuk om te bezoeken.
    Al met al zijn we lekker tot rust gekomen en hebben we een fijne tijd gehad.

Culinair en wijn

Een van de beste dingen van deze regio is het rijke erfgoed van eten en wijn. We worden omringd door producenten en restaurants die een rijke eetcultuur bieden. De beroemde lokale cassoulet vind je in Castelnaudary die je in een van de vele restaurants in Castelnaudary vindt. Een lokale variatie vind je bij Relais de Riquet, aan het Canal du Midi, met een brede selectie wijnen of een meer modern menu van Le Pas de Narouze gelegen bij het Bassin de Naurouze aan het Canal du Midi, moderne Franse gerechten van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs.
Voor een meer speciale gastronomische ervaring is er L'Auberge du Poids Public in het historische dorp Saint Felix de Lauragais met uitzicht over de Pleine de Lauragais en uitstekend eten, waaronder een vegetarisch menu, met Michelin vermelding.
Het restaurant van Lac d´Enclas biedt een gezinsvriendelijke Franse eetervaring van goede kwaliteit met gemakkelijk parkeren en een mooie wandeling rond het meer en een kinderspeelplaats.
Een van onze passies is eten en we hebben het geluk omringd te zijn door kleine ambachtelijke producenten waarvan we de producten aanbieden. Velen zijn beschikbaar voor bezoeken, dus proef de kaas, ontmoet de producent. We hebben zelfs een olijfolieproducent in ons dorp!
We hebben ook veel wijnregio's in de buurt met interessante benamingen die mediterrane en Atlantische druiven combineren, zoals Malpere, Minervois en Cabardes voor het leveren van complexe rode en fantastische rosé. We hebben ook Gaillac naar het noorden met briljante witten en hun gewaagde rood. Het gebied is ook een centrum voor de ontwikkeling van biologische wijnbereiding, met veel biologische wijngaarden en onze vrienden in Brequet, de biologische brouwerij in de buurt.
Markten
We bevinden ons in het hart van het agrarische landschap van Lauragais, dat ons toegang geeft tot lokale gerechten en een fascinerende reeks markten. De meest bekende zijn Revel en Mirepoix die beide worden gehouden op middeleeuwse marktplaatsen met een groot aantal lokale en biologische producenten. Onze dichtstbijzijnde markt is elke vrijdag in Villefranche de Lauragais, waar u alles kunt kopen wat u nodig hebt, en veel dingen waarvan u niet wist dat u ze nodig had. We hebben de beste aardbeien gevonden die we ooit hebben geproefd! In totaal zijn er bijna 20 markten in en rond de Lauragais.
Andere voorzieningen
De dichtstbijzijnde bakker, apotheek, artsen en kleine supermarkt zijn in het dorp Labastide-d 'Anjou op 6 km afstand. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt met bakkerijen en andere voorzieningen. Onze dichtstbijzijnde stad is Villefranche-de-Lauragais met een scala aan onafhankelijke winkels, bakkerijen, boucheries, bars en restaurants en een grote Hyper-U-supermarkt. Castelnaudary ligt op slechts 20 minuten met de auto.

Wat is er te doen

Dit is een groot terrein met veel verschillende functies voor jong en oud om het hele jaar door van te genieten.
• Verwarmd buitenzwembad (11 x 5m)
• Buitenspeelplaats met glijbanen, verzonken trampoline, schommels, badminton, goal en zitplaatsen
• Een schaduwrijke schuur met ruimte om te dineren, iets te drinken, te zitten of te tafeltennissen, tafelvoetbal of Jenga te spelen
• Jeu de boules terrein met jeu de boules geleverd in elke gite
• Weide om te spelen of om van de natuur te genieten
• Rustige plekjes met hangmat, ligstoelen, tafels en stoelen om te genieten van alle uitzichten en prachtige ruimtes

Dit is een geweldige uitvalsbasis voor het verkennen van de Lauragais en verder:

• Zwemmen, wandelen of zeilen op Lac de Saint-Ferréol, Lac le Lac de la Ganguise
• Kastelen van de Katharen
• Ervaar Carcassonne
• Een dagje uit in Toulouse
• Bezoek de lokale markten zoals Revel en kom terug om het perfecte avondmaal te bereiden
• Fiets en loop door het glooiende omliggende landschap
• Volg een rondleiding door een biologische wijngaard of brouwerij
• Huur een fiets en fiets naar Castelnaudary langs het Canal du Midi en probeer de echte Cassoulet
• Bezoek enkele lokale producenten die producten produceren die we verkopen in ons winkeltje
• Een dagje uit op het strand aan de Middellandse Zee

  • Aan fietsroute
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

De gite heeft een prachtige ligging in het hart van het platteland van Lauragais, omringd door geschiedenis, cultuur en veel leuke dingen om te doen. Lauragais is een regio in het Franse departement Occitanie dat tussen Toulouse en Carcassonne ligt.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 351

Prijs per week vanaf

€ 351

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie