Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Claudia Löhner

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

L’OLIVIER is een luxe landhuis, onlangs gerestaureerd en heerlijk ruim met meer dan 200 vierkante meter; 4 slaapkamers en 3 badkamers verdeeld over twee verdiepingen. L'Olivier heeft zowel een open haard als een houtkachel. Centrale verwarming (alleen nodig voor de wintermaanden). Het grote overloopzwembad (7x15 meter) wordt gedeeld met twee andere kleinere gîtes; er zijn 3 aparte loungeruimtes voor een maximale bezetting van 15 gasten. We tellen 8 gasten voor L'Olivier plus in totaal maximaal 7 voor de twee kleinere huizen. We zorgen voor een gedesinfecteerde en schone leefomgeving en het terrein is groot (8,5 hectare), er is voldoende veilige ruimte en privacy.
Begane grond :
Woon- / eetkamer (50 vierkante meter) met een spelonkachtige open haard en een houtkachel. Satelliet-tv en dvd-speler. De muren werden op de originele manier hersteld (‘pierres apparantes’). Comfortabele stoelen, tuinmeubilair en een Weber barbecue.
Een glazen veranda biedt uitzicht op het bos en kan worden gebruikt als speelkamer voor kinderen, een rustig toevluchtsoord of een kantoor aan huis.
Onafhankelijke grote landelijke keuken (16m2) volledig uitgerust met vaatwasser, magnetron, kookplaat, oven en een koelkast / vriezer, Nespresso en Senseo machines. Selectie van verse keukenkruiden die bij de keukendeur groeien.
Slaapkamer op de begane grond met queen-size bed (160 × 200) en antieke kledingkast - en prachtig uitzicht op de bossen.
Moderne badkamer met vloerverwarming, toilet en Italiaanse douche, volledig toegankelijk voor gehandicapten.
Traditionele vloertegels en palomino-pleinen, kleine wastafel gemaakt van lokaal marmer.
Apart toilet in de hal.
Eerste verdieping:
Ruime overloop met stenen muren (‘pierres apparantes’) en uitzicht op het bos. Traditionele houten vloer overal.
Hoofdslaapkamer (20 vierkante meter) met een indrukwekkend Virginian hemelbed (190x220), antieke tafel, stoelen en kledingkast. En suite badkamer met antieke marmeren wastafel, ruime douche, toilet en wasmachine en droger.
Familie slaapkamer (18 vierkante meter) met queensize bed (160 × 200) en Art Deco kledingkast, bureau en stoelen, kinderbedje of wieg voor kleine kinderen indien nodig.
Vierde slaapkamer (16 m²) met twee eenpersoonsbedden (90x190), stoelen en commode.
Luxe ruime moderne badkamer met douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet - en een schitterend uitzicht over het bos en de weilanden.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'L'Olivier'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Domaine Le Trabet , met zijn 14 hectare grond, is een voormalige wijngaard die dateert van de 18e eeuw. Het is omgeven door wijngaarden en landbouwgrond (koren en veel zonnebloemen). De gebouwen zijn gegroepeerd rond een grote binnenplaats voor tafel-tennis en -voetbal.
Ongeveer honderd meter van de gîtes is de grote ’cave’ waar vroeger wijn werd gemaakt.
Het zwembad (7 x 15 m) is maximaal 1,50 m diep en dan ook zeer geschikt voor kinderen. Met zijn brede terrassen en poolhouse met daaromheen bomen voor schaduw is het daar aangenaam verpozen.
Er is gelegenheid om tennis te spelen; er zijn een aantal mountain bikes, golfclubs, tennisrackets en jeu de boules ballen beschikbaar.
Vanuit Le Trabet loopt U zo de wijngaarden in.
Winkels zijn in de twee naburige dorpjes (een paar minuten met de auto): bakkers, slagers, kruidenier , postkantoor.
In Carcassonne (10 minuten met de auto) zijn een aantal grote supermarchés en in de binnenstad en de Cité veel leuke winkels, cafés en restaurants.
Het Domaine lig in de streek Languedoc-Roussillon, dichtbij het dorpje Moussoulens, 8 km ten westen van de beroemde middeleeuwse stad Carcassonne. De Pyreneeen en de Montagnes Noires zijn in de verte te zien. De Middellandse zee is ongeveer een uur rijden en ook Spanje en Andorra liggen hier niet ver vandaan.

  • Landelijk
  • Bosrijk
  • Op wijngaard

Recensies

L'Olivier heeft de afgelopen 4 jaar 11 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.545454545454545 sterren
  • 10 sterren

    We hebben enorm genoten van de 2 weken in Palmier! Zeer volledig uitgerust met mooie spullen en in stijl van de locatie. Onze kinderen van 8 en 10 hebben genoten van de vrijheid op het terrein en bovenal het grote zwembad. De privacy op het terras is ook heerlijk om met elkaar de dag te beginnen met ontbijt en af te sluiten met de eigen BBQ.
    De gastvrijheid van Claudia is groots en de jongens mochten nog mee op de tractor met haar man. Zeker voor herhaling vatbaar!

  • 9 sterren

    We look back on a successful holiday. We enjoyed the beautiful locaties and your hospitality. The cottage is attractive and fully equipped. Quiet area near Carcassonne and Mirepoix. Highly recommended and if we are in the area again we will definitely stad with you again. Sincerely Willem and Egna Leys

    Reactie van Claudia Löhner

    Thank you so much for staying with us, it was our pleasure!
    Claudia

  • 10 sterren

    Nous avons passé un séjour en famille très agréable dans votre gîte L’Olivier, très spacieux et équipé de tout le confort. Situé dans un endroit calme. Belle piscine. Contact très agréable avec Claudia et sa famille. Top !

Culinair en wijn

Domaine le Trabet ligt in de wijnregio van de Cabardes, een nog relatief onbekende wijn, die zijn eigen AOC - etiket enkele jaren geleden ontving. Ten zuiden van Le Trabet vindt u de wijngaarden van de Malepère, Limoux en Fitou. Limoux is beroemd om zijn uitstekende Chardonnay en ook om zijn sprankelende wijnen zoals de Blanquette de Limoux, die zich kan meten met de bekende champagnes maar voor een veel vriendelijker prijs. De grootste wijngebieden zijn echter de Minervois (vooral rood) en de Corbieres; deze produceren een uitstekende wijn die volgens de kenners een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Gedurende uw verblijf in Le Trabet kunnen we u laten kennismaken met enkele van de bekende wijngaarden waar u direct bij de producent kunt proeven en kopen. Verschillende wijnmakers organiseren tentoonstellingen en maaltijden in de zomer, waaronder het Château de Jau met zijn heerlijke Muscaatwijnen en Domaine de l’Hospitalet bij Narbonne.

Frankrijk is beroemd om zijn 'cuisine' en u kunt in de Aude dan ook goed eten voor een redelijke prijs in de verschillende lokale restaurants. Niet ver van Le Trabet zijn ook een vijftal restaurants met Michelinsterren.
Verse groenten, kruiden en veel soorten fruit kunt u vinden op de lokale markten, zoals die in Bram (woensdag), Montolieu (dichtbij 'village des livres', bekend om zijn boekhandels en galeries, waaronder een Engelse boekwinkel met goede collectie, Revel, Carcassonne (drie maal per week) en vele andere.

Wat is er te doen

Kunst en cultuur: behalve enkele interessante regionale musea zijn de musea LAC(Lieu d’Art Contemporain), in Sigean, het Musée de l’Art Moderne in Ceret (in Ceret hebben tussen 1910 en 1925 schilders als Braque, Chagall, Picasso, en Soutine gewoond) en het ‘Teatre Museu Dali’ in Figueras, net over de Spaanse grens en niet ver van Barcelona, ook de moeite waard. In de zomermaanden worden op verschillende wijndomeinen ook kunsttentoonstellingen gehouden, zoals Chateau de Jau met zijn moderne kunst. In verschillende dorpen zijn galeries met werk van interessante lokale kunstenaars.Ook in Toulouse, op een uurtje rijden, vindt u diverse galeries. In de hele Aude zijn overigens antiek- en brocantewinkels en in de zomer worden er overal vide greniers georganiseerd.

Wandelen en fietsen:
Amateurspeleologen kunnen de nabijgelegen grotten van Limousis of de grote grot in Cabrespine bezoeken. Langgeleden verdwenen rivieren hebben de Aude voorzien van prachtige gorges en rotskloven, die de moeite van het bezoeken waard zijn, zoals de ‘Canyon de Cesse‘ bij Minerve, de ‘Gorges de Clamoux‘ bij Carcassonne en Cabrespine en de ‘Gorges de Galamus‘, ‘Defilé de Pierre Lys’ en ‘Gorges de St. Georges‘, alle ten zuiden van Limoux.

Zeilen en surfen:
Leucate is makkelijk bereikbaar en u kunt er surfen op meren en op zee. De hele kustlijn bij Perpignan profiteert van de Tramontagne, die van het noordwesten komt en voor de beste condities zorgt. Er zijn hier heel veel plaatsen waar u kunt surfen: u hoeft maar te kiezen!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden

Wat je ook moet weten...

Aan de zuidkant van het huis ligt het grote zwembad (14 x 7 m) met een overdekt poolhouse, omringd door terrassen. In de warme zomermaanden bieden de grote bomen schaduw. Er is ook een kinder speelterrein. Een oude 'pigeonnier', die vroeger voor het houden van konijnen, duiven en kippen werd gebruikt, is nu een barbecu-plaats, omringd door geurige oleander. Een paadje leidt vanaf het huis naar de omringende velden naar de schuur met zijn historische wijnkelder; levend bewijs van de geschiedenis van Le Trabet als belangrijk wijnhuis.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De schoonmaakkosten bedragen € 60. Elektriciteit wordt alleen van oktober tot april in rekening gebracht.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 90,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.500

Prijs per week vanaf

€ 1.500

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie