Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Monique Hendriks

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Le Petit Ermite is een kleinschalige vakantie-accommodatie in de Pyreneeën, waar op het terrein van 2000m2 twee vrijstaande tiny-houses zijn gesitueerd, die een uniek rechtstreeks uitzicht hebben op het oude château van Puilaurens, een van de laatste Kathaarse bolwerken. Dit kasteel staat op de wachtlijst om UNESCO erfgoed te worden en is ook 's nachts een lust voor het oog, het won namelijk de tweede prijs voor de meest mooi verlichte kastelen van Frankrijk. Het terrein grenst aan een oerbos van meer dan 1000 hectare en biedt u een rustgevend uitzicht op de bergen.

"La Colombe" is een gezellig tiny house, dat voorzien is van een tweepersoons bed, zitplek bestaande uit een tafel met twee stoelen, een keukenhoek (met 2-pits kooktoestel en koelkast), en een badkamer met toilet, wastafel en inloopdouche, waar ook een föhn te vinden is. Bedlinnen en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. Zowel buiten als vanuit het bed, heeft u uitzicht op het château. U heeft beschikking over Wifi. Buiten staan een tuinset en twee heerlijke ligbedden en u kunt ook gebruikmaken van andere zitjes in de tuin.
U kunt uw auto of bus parkeren op het terrein bij de gîte, grote bussen/campers kunnen op korte loopafstand op een parking worden geparkeerd. In het pittoreske dorp bevindt zich op loopafstand een kruidenierswinkel waar u dagelijks vers brood kunt kopen. Zwemmen kunt u in de nabije omgeving, bijvoorbeeld in de natuurlijke wateren van de prachtige Gorges of bij een zwemparadijs dat in de zomer geopend is en op enkele kilometers afstand ligt. Het meenemen van huisdieren is niet toegestaan.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Tiny-House "La Colombe" bij Le Petit Ermite'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Le Petit Ermite is een plek waar u heerlijk kunt ontspannen. U kunt dagtrips maken naar bijzondere plekken, zoals naar het bekende Rennes-le-Château waarover Dan Brown schreef in de Da Vinci Code, de bijzondere berg van Bugarach bezoeken en andere locaties bezichtigen waar katharen en tempeliers hun voetsporen achterlieten. Wij hebben meertalige mappen beschikbaar waarin wij allerlei bijzondere plekjes beschrijven die u kunnen helpen om een leuke vakantietijd samen te stellen. Want wat denkt u van de oude heremietenkerk die in een rots in de Gorges te vinden is? Of van een wilde grot waarin lange tijd een heremiet heeft gewoond? Wij weten waar dit soort locaties te vinden zijn en voorzien u graag van advies. Ook tochten naar grotere steden behoren tot de mogelijkheden, zoals het gezellige stadscentrum van Perpignan en de indrukwekkende middeleeuwse citadel van Carcassonne. In het zuiden viert men graag feest en middels een online kalender houden we u op de hoogte van dit soort evenementen.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

Omdat het tiny house een keukenhoek heeft, kunt u zelf koken met de heerlijke producten die hier te krijgen zijn, veelal van biologische oorsprong. Er zijn ook veel restaurants in de omgeving te vinden, waar u kunt genieten van de culinaire kwaliteiten van Franse koks.
Druiven kunnen in de Pyreneeën goed rijpen dankzij de gezonde lucht en het heerlijke zonnetje dat zich hier zo graag laat zien. In de nabijheid treft u dan ook allerlei wijnproducenten waar u de diverse wijnen van deze regio kunt proeven en aanschaffen. De Languedoc kenmerkt zich door wereldwijd gekende wijnen, waarvan de Blanquette en de Crémant de Limoux bekende voorbeelden zijn. Er rijdt regelmatig een toeristentrein door deze regio (le Train Rouge) die soms ook themadagen biedt, waarbij er eerst naar een wijnproeverij wordt gereden en dan na een toertocht door de bergen een diner plaatsheeft in een lokaal restaurant.

Wat is er te doen

Liefhebbers van actieve bezigheden kunnen in de omgeving raften, kanovaren, paardrijden en klimmen. Het hele gebied leent zich uitstekend voor mooie wandelingen langs door Fransen bewaard en gekoesterd erfgoed, zoals door het aangrenzende mysterieuze bos (het fôret des Fanges) waar bijzondere flora en founa te vinden is en door de bergen waar sporen van oude beschaving te vinden zijn en prachtige kastelen. U kunt het oude château waarop u uitzicht heeft bezoeken en kasteelliefhebbers kunnen ook met behulp van een door ons verstrekte adreslijst de andere kastelen van de regio bekijken, zoals Quéribus, Peyrepertuse, Montségur, Chalabre en Arques. In onze voor u beschikbaar gestelde informatiemap treft u ook allerlei beschrijvingen van andere bijzondere te bezoeken locaties in de regio.
Wielrenners, mountainbikers en motorrijders kunnen ook genieten van toertochten door de bergen, want zelfs in de afgelegen delen van deze regio is het wegdek goed.
Ook op het terrein van Le Petit Ermite kan deelgenomen worden aan activiteiten, maar deze dienen wel vooraf gereserveerd te worden. Monique verzorgt zelf intuïtief schildercursussen en schrijfcursussen.

  • Bij wandelpaden
  • Watersport
  • Bergsport

Wat je ook moet weten...

* Op het terrein is het toegestaan te roken, maar in de gîte is dat niet toegestaan.
* Indien u een uitgebreide routebeschrijving wenst te ontvangen, kunt u dat aan ons kenbaar maken.
* Huisdieren niet toegestaan.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wij hanteren een verblijfsperiode van minimaal 3 dagen.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Tiny-House "La Colombe" bij Le Petit Ermite heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 395

Prijs per week vanaf

€ 395

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie