Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
PP & Nathalie Zwart

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Onze voormalige dokterswoning is 200 jaar oud. Het huis is vol van licht en met mysterie omhult. Wij hebben de charme van het oude in zijn waarde gelaten dankzij een combinatie van antiek, vintage en modern design. Je slaapt hier oneindig op de ruime Belgische bedden. Wij hebben een B&B (4 kamers) en een aparte Gîte met onafhankelijke opgang en eigen tuinterras met mooi uitzicht over de heuvels vanonder de magnolia. Wij verhuren het huis ook apart met capaciteit tot 12 personen. Het huis bevindt zich midden in het dorpscentrumpje van Soupex. Het aangrenzende Parc met schitterend uitzicht en groot zwembad is privé en toegankelijk voor al onze gasten. Er zijn hier veel plekjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Een hangmat, zitjes in het gras of ligbedden rond het zwembad. In de tuin staat een barbecue en eettafels, op zijn frans lekker lang tafelen word ge-adviseerd (terwijl de kinderen dichtbij zijn). In de verte zijn soms de majestueuze Pyreneeën te zien.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Domaine du Moment '

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Lauragais wordt wel het Toscane van Frankrijk genoemd en beslaat het zuid westelijke deel van de Languedoc Roussillon.
Op 1200 kilometer afstand van Utrecht ligt onze chambre d’hôtes en vakantiehuis 'Domaine du Moment' in het kleine dorpje Soupex.

Het Sfeervolle vakantiehuis van zo’n 90m², is geschikt voor 2 tot 5 personen en heeft een eigen opgang.
Het huis is tevens beperkt rolstoeltoegankelijk.
De sfeer is heel zonnig, Ingericht met antiek en brocante in de tinten wit en groen.
De masterbedroom, woon/eetkamer met open keuken, een aparte ruime slaapkamer zijn gelegen aan een centrale gang.
Alle bedden zijn gloednieuw van hotelkwaliteit, groot (200 x 180 en 90 x 200) en echt heel comfortabel.
De badkamer is voorzien van een douche, een wastafel en een toilet.
De keuken bezit alle gemakken zoals o.a een kleine afwasmachine.
Een wasmachine, strijkijzer en strijkplank en extra koelkast zijn eventueel aanwezig.
De woon/eetkamer en de woon/slaapkamer grenzen aan een privé terras op het zuiden met weids uitzicht over de schitterende streek de Lauragais.
De vakantiewoning bevindt zich in het miniscule centrum van Soupex, een bakker brengt elke dag vers brood en in de omgeving zijn er de bekende eenvoudige typisch Franse restaurantjes.
In de zomer organiseren wij soms barbecues en table d'hotes.

Chambre d' hôtes: wij verhuren separaat ook kamers in het 200 jaar oude woonhuis en verzorgen ontbijt.
Ook het grote Dorpshuis is apart als Gîte te huren met een capaciteit tot 12 personen. 4 slaapkamers met eigen badkamer, keuken.

Op een straal van 10 tot 15 minuten rijden liggen talloze historische dorpjes.
De twee kleine steden Revel, bekend vanwege zijn prachtige overdekte markt, en het bedrijvige Castelnaudary: hoofdstad van de 'Cassoulet' bieden alle winkelfaciliteiten.
Een half uur tot drie kwartier verderop bevinden zich de grotere steden Castres en het middeleeuwse vestingstadje Carcassonne.
Albi met zijn door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen cathedraal en de op vier na grootste stad van Frankrijk Toulouse liggen op 1 uur afstand.
In het gebied rondom Soupex lopen diverse wandelroutes zoals die naar Santiago de Compostella en kunnen heerlijke fietstochten worden gemaakt met prachtige vergezichten.
Aan de voet van de Montagne Noire ligt het schitterende meer van St. Ferréol met zandstrand waar onder de oprijzende hellingen en stille toppen verkoeling kan worden gevonden.
Nabij Soupex zijn er ook andere kleinere visrijke meertjes.
Op een steenworp afstand kronkelt zich het lommerrijke Canal du Midi door het zacht glooiende land.
In een uurtje baad je je in de Middelandse zee of bevindt je je in het gebergte van de Pyreneën waar talloze burchten en ruines uit de Cartharen tijd bezocht kunnen worden.
En natuurlijk kun je ook lekker luieren bij ons aan het zwembad (15x8m) of een stil plekje opzoeken in de aangelegen, voldoende privacy biedende tuin.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • Aan zwemwater

Recensies

Domaine du Moment heeft de afgelopen 4 jaar 7 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.857142857142858 sterren
  • 10 sterren

    In een woord top!
    Wat hebben genoten van een heerlijke tijd bij Domaine du moment.
    Wat een fijn huis, met sfeervol ingerichte kamers. Gelegen in een prachtige omgeving waar je helemaal tot rust komt.
    Met als kers op de taart het geweldige zwembad in de mooie parktuin waar wij met onze 3 kleine kinderen heel wat uurtjes hebben doorgebracht.
    En niet te vergeten een bedankje aan Pépé en Nathalie voor de goede zorgen en alle fijne tips. We hoefden het maar te vragen en ze stonden klaar met allerlei leuke ideeën voor uitstapjes in de omgeving.
    Wij kijken met een warm gevoel terug op een heerlijke vakantie.

    Reactie van PP & Nathalie Zwart

    Lieve Gasten, dank voor deze mooie recensie, maar natuurlijk is het het leukste om te horen dat jullie het fijn gehad hebben. Het ga jullie goed en misschien kruisen onze paden zich nogeens... Groetjes van N+PP

  • 10 sterren

    Wij hebben hier een heerlijke week gehad. De gite is bijzonder sfeervol ingericht en voorzien van alle gemakken. Wij waren met 2 personen en hadden de beneden verdieping van de gite gehuurd (grote keuken, 2 slaapkamers, 2 badkamers en een woonkamer) De gite is ook in zijn geheel te huren. In de privé tuin heb je zo ver uitzicht dat de pyreneeën zichtbaar zijn. Bij de gite hoort een parkje waarin een heerlijk zwembad ligt. Wij waren de enigste gasten en hadden een prive zwembad. Wat een luxe! Nathalie en PePe zijn een gastvrije gastheer/ vrouw en geven leuke tips over wat er te doen is. Ook een grote stad zoals Toulouse is redelijk dicht bij. Zwemwater is in de buurt. Wij hebben genoten van onze week in deze gite en kunnen dit aanraden!

  • 9 sterren

    Wat een fantastische plek! Het sfeervolle doktershuis van Nathalie en Pépé geeft je het gevoel terug te gaan in de tijd. De kamers (alle met eigen badkamer) zijn erg sfeervol en met smaak ingericht en de keuken en het terras achter zijn heel fijn in het gebruik. De grootste aanwinst is het heerlijke supergrote privézwembad met voldoende fijne ligstoelen. Dé plek om even tot rust te komen. De omgeving is beeldschoon met kleine weggetjes, een gevarieerd landschap en lieve plaatsjes. Wij zijn fan! Dank jullie wel!

    Reactie van PP & Nathalie Zwart

    Lieve Monique en Co, fijn dat jullie er waren, en gaaf dat jullie het fijn hebben gehad. Altijd welkom ! Onze gite is ook in de kleine versie te huur buiten het hoog/hoogseizoen om. Groetjes en misschien tot ziens!
    Nathalie + PéPé

Culinair en wijn

De zaterdag markt in Revel word aangeduid als 'parmi les plus beaux marchés de France', wij vinden zelf de maandagmarkten in Castelnaudary (iets boerser) of Mirepoix (de hippiemarkt met veel biologische producten) ook heel mooi.
In de zomermaanden is hier in de buurt bijna elke zondag wel een brocante of vlooienmarktje voor de liefhebber.
Voor de smulpapen: Restaurant 'la Pomarede' (4 km) is gelegen in een kasteel en heeft 1 Michelinster.
Een 2e zeer goed restaurant 'L'Auberge du Poids Public' bevind zich op 8 km in het historische St Felix Lauragais.
Eenvoudige maar eerlijke restaurants zijn hier genoeg te vinden in een straal van 5/6 kilometer van het huis. Vraag naar een restaurant lijst.
De wijngebieden 'le Malepere' et Cabardès bevinden zich op 25 minuten rij afstand van Soupex. Blanquette de Limoux, een locale mousserende wijn is ouder dan de champagne en de abdij waar deze wijn vandaan komt (St Hilaire) is nog steeds te bezoeken.

Wat is er te doen

Op 1,5 km afstand van ons huis bevindt zich een van de grote Franse wandelroutes: langs de Canal de la Rigole, een kanaaltje wat water aanvoert naar het Canal du Midi vanuit het Meer st Ferréol. Deze route is vlak en merendeels niet geasfalteerd. Het is een geweldig mooie wandelroute, door de omringende bomen in de schaduw, ook heel geschikt om op te fietsen. Vooral de uitzichten over de heuvels zijn met recht schitterend te noemen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

De Gîte is ook uitstekend verwarmd dmv cv en dus geschikt en comfortabel om buiten de zomerperiode de vertoeven. Voor lange verblijven zoals overwinteren maken wij een speciaal tarief op maat.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Hoogseizoen: juli en augustus: 1300e/1500eweek. Voor weekends en langere verblijven zijn wij bereid een tarief op maat te maken. Buiten het hoogseizoen kunnen we op een flexibele dag wisselen, maar vraag ons gewoon wij proberen in te springen op alle wensen. Linnen op aanvraag 10+5 e/pp/pw. Verplichte eindschoonmaak à 75 euro. Voor het bijplaatsen van het 5e bed rekenen wij 75 euro per week. Wij hebben ook een grote Gîte voor 8-10 personen 250/450 euro per nacht al naar gelang duur/seizoe/aantal personen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een extra kamer met badkamer bij te huren à 100e per nacht. Meer info en foto's op onze site https://domainedumoment.com/

Prijs is exclusief

  • Borg € 500,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 10,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 500

Prijs per week vanaf

€ 500