Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Anne Tekke

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

Maison Tekke is een vrijstaande bungalow op een privéterrein met uitzicht op de Pyreneeën en Lagarde, de ruïne van een kasteel en in de verte de Monsegur een Katharenburcht.

Er is een tuin rondom met veel vaste planten, bomen en struiken, er zijn vier terrassen, waarvan een overdekt.

De keuken is compleet ingericht met een vierpits gaskookplaat, een koelkast, oven-magnetron, vaatwasser, een elektrische waterkoker, nespressoapparaat, een gewoon koffiezet apparaat, citruspers en een broodrooster. In de bergruimte zijn een tweede koelkast, vriezertje, grote boiler, barbecue, tafelgrill, strijkplank en strijkijzer.
Serviesgoed en pannen zijn ruim aanwezig.
De grote keuken is met een muurtje afgescheiden van de woonkamer.
De keuken heeft een extra eethoek.

In de woonkamer met hoog plafond zijn twee banken en twee stoelen, een open haard, een eethoek met comfortabele stoelen.
Draadloze Wi-Fi verbinding, TV met Nederlandse en buitenlandse zenders, ook alle Franse.

Een slaapkamer heeft een tweepersoonsbed met eenpersoonsdekbedden, in de andere staan twee eenpersoonsbedden.
In beide is kastruimte aanwezig.
De badkamer heeft een douche en een wastafel met bergruimte.
Apart toilet.

Handdoeken en dekbedhoezen mogen gebruikt worden, maar moeten schoon achter gelaten worden.
De hulp kan voor 7,50 euro p.p. de dekbedhoezen, een handdoek p.p. en de keukendoeken voor u wassen.
U kunt natuurlijk ook zelf meenemen.

Het huis wordt verwarmd met elektrische radiatoren.
Huisdieren in overleg.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Maison Tekke'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het ontstaan van het plaatsje Treziers is nauw verbonden met dat van de parochie Saint Martin de Treziers. De oudste tekst waar die in wordt genoemd, in het Latijn als Sanctus Martinus de Tresaria, stamt uit 1296. In een iets recenter document (1372) is in oud occitaans sprake van Sant Marti tras i ers.

De parochie onder bescherming van St. Martin (die heilige die in de kou zijn mantel deelde) werd gesticht om verschillende gehuchten te bedienen rond Roumangoux. 'Tras' betekent in het occitaans (net als in het Spaans) 'achter' of 'aan de andere kant van'. 'Ers' verwijst naar het riviertje de l'Hers dat tussen Roumangoux en Treziers doorstroomt.
Ooit was er een kasteel in Tréziers, maar dat is afgebrand, alleen het zware fundament is nog te zien bij de afslag richting Camon en La Bastide de Boussignac. Een paar muren zijn nog verwerkt in het huis van meneer en mevrouw März, van de daarachter gelegen Mercedes-garage. Verder zijn er geen winkels of etablissementen in Tréziers. De kerk word alleen geopend voor bruiloften en begrafenissen. Het dorp heeft nu eenmaal maar 102 inwoners, en het is veilig aan te nemen dat die lang niet allemaal godsvruchtig zijn. Het is rustig in Tréziers, waardoor alle inwoners elkaar op zijn minst oppervlakkig kennen. Er wonen verschillende nationaliteiten in het dorp, maar het is gewoon wel het Franse platteland gebleven en niet verworden tot een enclave van buitenlandse gelukzoekers of gepensioneerden. Met name de uitzichten op het op drie kilometer, aan de andere kant van de L'Hers gelegen Chateau de Lagarde , met op de achtergrond de Pyreneën, maken Tréziers tot een heel bijzondere plek.

Toulouse is een prachtige, mondaine studentenstad met een rijke historie op een uurtje rijden van Maison Tekke.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Maison Tekke heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Wij waren daar in Juni 2022.
    Een prachtig huis met alle comfort! Rust,ruimte en natuur.
    In een woord formidabel! We hebben genoten!

  • 9 sterren

    Fijn huis met prachtige tuin en terrassen, heel compleet en smaakvol ingericht. Mooi uitzicht op de Pyreneën , gelegen in rustig dorpje op 10 km van oude stad Mirepoix waar winkels en horeca zijn te vinden. Omgeving met gevarieerde landschappen, wandel- en fietsroutes o.a. over voormalige spoorlijn.
    Oktober+ november 2020

  • Hans en Mientje uit Nunspeet

    9 sterren

    We hebben weer enorm genoten van het fijne huis, de gezellige borreluurtjes op een van de terrassen, de uitstapjes naar Toulouse, Limoux , Pamiers met de wekelijkse rommelmarkt en niet te vergeten het schilderachtige Mirepoix, met veel terrasjes en zo dichtbij.
    We komen zeker terug.
    Hans en Mientje

Culinair en wijn

Blanquette de Limoux is de eerste, en dus oorspronkelijke mousserende wijn. In 1531 min of meer bij toeval "ontdekt" in een Benedictijns klooster bij Limoux (zie St-Hilaire). Pas een eeuw later nam Dom Perignon de receptuur mee naar Champagne.

Domaine Gayda was vroeger bekend vanwege de grote wijngaarden en de simpele tafelwijnen die er geproduceerd werden. Het Engels/Franse echtpaar Tim en Barbara Ford hebben de kwaliteit van de wijnen sterk verbeterd en het Domaine nieuwe allure gegeven. Het wijnhuis beschikt over 19 hectare wijngaarden en ze maken onder andere gebruik van de druivensoorten Marsanne, Grenache Blanc, Carignan, Grenache Noir, Syrah en Cinsault. De druiven worden pas geplukt als ze volledig gerijpt zijn en hierdoor kan het alcoholgehalte in de wijnen aardig toenemen. Deze druiven worden allemaal met de hand geoogst en streng geselecteerd. Alle apparatuur die Domaine Gayda gebruikt is modern en volgens de laatste technologie.

Domaine Le Fort ontwikkelde vanaf 1995 een nieuwe dynamiek dankzij de overname door een jongere generatie. In 2000 werden de vinificatie installaties en de rijpingskelder vergroot en gemoderniseerd. Stéphanie en Marc Pagès bewerken nu bijna 40 ha wijngaard waaruit ze een vijftiental cuvées maken, elk met een uitgesproken karakter. Expressieve aroma’s gecombineerd met een stevige en volle ronde smaak zijn daarbij hun leidraad. De wijngaarden van Domaine Le Fort zijn de meest westelijke van de hele Languedoc, met zicht op de Pyreneeën en op 80 km van de Middellandse Zee. Ze bevinden zich zuidelijk georiënteerd op klei- en kalksteenheuvels en genieten van een klimaat dat de overgang vormt tussen de atlantische vochtigheid en de mediterrane hitte.

Wat is er te doen

In Roumengoux, op een paar kilometer van Maison Tekke, bevindt zich een paardrijd-boerderij, waar lessen worden gegeven en van waaruit tochten in de Pyreneeën kunnen worden gemaakt.
Schilderachtige marktjes en rommelmarkten.
In Aigues Vives op een kilometer of vijf van Tréziers (aan de weg van Mirepoix naar Lavelanet) kun je carten op een 'circuit international'

Met 2500 km snelstromende rivieren, bergriviertjes en gewone rivieren is Midi-Pyrénées ook een bruisende regio die blauw kleurt. Profiteer ervan om je (bij voorbeeld bij Ax les Thermes, op een kilometer of dertig van Tréziers) te wagen aan al dan niet sensationele watersporten (kano, kajak, canyoning, rafting, hydrospeed...) in alle vrijheid of begeleid door professionals die je een comfortabele ervaring en veiligheid garanderen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Bergsport

Wat je ook moet weten...

Vallend onder het graafschap Foix, kwam Mirepoix (8km van Treziers) aan het einde van de 12e eeuw in handen van de Katharen en werd het een bloeiend centrum. In 1209 werd het stadje ingenomen door Simon de Montfort, die het overdroeg aan zijn luitenant Guy de Lévis

Oorspronkelijk lag het stadje aan de rechter oever van de l'Hers, maar werd in 1286 volledig weggespoeld door een zware overstroming. Het werd volledig opnieuw opgebouwd aan de andere kant van de rivier op een natuurlijke hoogvlakte die beschikbaar werd gesteld door de heer van Mirepoix. Mirepoix is dus niet zo zeer een 'bastide' (een nieuw centrum van herbevolking), maar een op een nieuwe locatie herbouwde oude stad. Tot 1801 zetelde er in Mirepoix een bisschop.

Vandaag de dag wonen er niet veel meer meer dan drieduizend mensen in Mirepoix, maar het plaatsje vormt een levendig centrum van een groot gebied. Supermarkten, winkeltjes, restaurants, terrasjes en vooral de markt op maandagochtend, zijn voor veel mensen vaste eikpunten. In Mirepoix is altijd wat te doen.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

voor 31 mei en na 27 september €360,00

Verplichte eindschoonmaak 50,00 euro
laken-, handdoekenpakket 10,00 p.p.. (niet verplicht)

Prijs is inclusief

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 10,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 410

Prijs per week vanaf

€ 410