Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Mariëlle & José

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Lo Torrilh Secadouiro is een toren verdeeld over drie etages en is bij uitstek geschikt voor twee volwassenen. Desgewenst kan een kind (op aanvraag kinderbedje aanwezig op slaapkamer ouders); en eventueel kan i.p.v. het kinderbedje een groter futon-matras voor een derde persoon worden geregeld. De toren heeft een eigen oprijlaan met parkeerplaats. Rondom de toren zijn grote terrassen en weides te vinden waar je heerlijk kunt relaxen. De Secadouiro is een voormalige oven toren waar vroeger kastanjes werden gedroogd en brood werd gebakken. De Secadouiro is op haar oude fundamenten herrezen en opnieuw opgebouwd met oorspronkelijke en authentieke materialen, stoere houten balken, massief graniet stenen muren en een dak van met de hand geslagen leisteen. De toren is romantisch en knus en is smaakvol landelijk ingericht en voorzien van alle comfort.
Beneden vind je de keuken met eettafel en de badkamer met douche en toilet. De vloer- en wandtegels zijn handgemaakt en -beschilderd en komen uit de regio; al in de Romeinse tijd werden hier terracotta voorwerpen gemaakt. De tegels met het stoere hout zorgen voor een karakteristieke sfeer. Op de eerste etage vind je een gezellige zithoek, een extra eet- of werktafel en een kleine houtkachel die in de koude maanden voor gezellige warmte zorgt. Hier vind je ook twee openslaande deuren naar het balkon met een schitterend uitzicht over de Aveyron vallei. Op de tweede etage vind je de slaapkamer met een comfortabel bed van 170x200; op verzoek kunnen er i.p.v. het tweepersoonsbed ook twee éénpersoonsbedden geregeld worden. En eventueel kan er een kinderbedje of extra futon-matras worden bijgevoegd. De bedden zijn voorzien van uitstekende binnenvering matrassen en dekbedden.
Ons zwembad ligt magnifiek aan de voet van de toren en is een modern zgn. electrolysebad van 13 x 6 meter; dit is heel vriendelijk voor ogen en huid en zonder de irritaties zoals bij een traditioneel chloor bad. Rondom het zwembad zijn grote terrassen met ligstoelen en parasols en een grote overkapping waaronder je heerlijk kunt eten, lezen en spelletjes kunt spelen. In de hangmatten kan heerlijk de siësta gedaan worden om weer fit te zijn voor de avond. Bij het zwembad is ook nog een barbecue en een pizza oven die gebruikt kunnen worden.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Ecologisch
  • Wasmachine
  • Moestuin
  • Kinderbed
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Lo Torrilh Secadouiro'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Ons landgoed La Bòria de Salères ligt verstopt in de heuvelrijke uitlopers van het Massif Central, tussen de dorpjes Brandonnet en Maleville. Daar vind je op een heuvel onze magnifiek gerestaureerde boerderij met bijgebouwen uit de 18e eeuw. Twee bijgebouwen zijn op de oude fundamenten herrezen en opgetrokken tot gezellige knusse gites, "L'Ostaladon Fenial" en "Lo Torrilh Secadouiro", die samen of apart gehuurd kunnen worden. Het landgoed ligt heerlijk geïsoleerd aan een doodlopende weg op een hoogte van ca. 550 m., daardoor zijn de nachten bijna nooit heet en is het overdag enkele graden koeler dan beneden in de vallei. Onze gasten roemen de stilte en rust op het landgoed en de ontelbare sterren aan de hemel s'avonds...
De boerderij en de gites liggen samen met het zwembad, de schuur en de steenoven op een heuvel met een werkelijk schitterend uitzicht over de Aveyron vallei! Dit samen met de totale stilte maakt dat je hier vanzelf drie versnellingen terug gaat in je levenstempo... ‘Doucement, ça va loin…’ zeggen ze hier.
Voor de kinderen staat er in de schuur een tafeltennistafel, air-hockey en voetbaltafel, en rondom het zwembad staan een trampoline, een schommel en hangmatten. Het terrein biedt genoeg ruimte voor balspelen, bramen zoeken en ook in de gite zijn er spelletjes, speelgoed, stripboeken en DVD's te vinden.
Wanneer er hout wordt gezocht is het gezellig om s ‘avonds een groot kampvuur te maken. Zwemmen onder de prachtige sterrenhemel behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens het hoogseizoen is de eigenaar aanwezig om je te ontvangen en wegwijs te maken. Zelf pizza en brood bakken in de steenoven is een waar feest.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig

Recensies

Lo Torrilh Secadouiro heeft de afgelopen 4 jaar 14 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Heerlijke week gehad in een uniek huisje met prachtig zwembad voor de deur. Huisje is van alles voorzien! José en Mariëlle zijn zeer gastvrij, wij voelden ons meteen thuis in Salères. Wij komen hier zeker nog eens terug!

  • 10 sterren

    Een prachtige, schone, verzorgde vakantiewoning, van alle gemakken voorzien….en meer!
    Het is op elk vlak te merken van José en Marielle het belangrijk vinden dat de gasten zich thuis voelen en dat zij ontzorgd worden. Ze zijn gastvrij, hartelijk, toegankelijk en hebben oog voor detail. Als ouders van twee jonge kinderen waren wij blij verrast met de aanwezigheid van: kinderbedden, beddengoed, kinderstoel, speelgoed, uitgebreid keukeninventaris, de vele aanwezige handdoeken, etc. Zij laten met kleine dingen weten dat ze zich verdiept hebben in wie er komen, door een leuke zwembad handdoek klaar te leggen, passend bij het kind. (Stoere haaien handdoek voor de jongen en ijsjes handdoek voor het meisje bijvoorbeeld)
    De bedden waren zeer comfortabel en alles werkt perfect naar behoren.
    De omgeving is rustig en de lokale bewoners zeer hartelijk. Een absolute aanrader als je met je gezin toe bent aan rust en een verfrissende duik in het heerlijke zwembad met geweldig uitzicht.

  • 10 sterren

    Paradijselijk! Wij hebben erg genoten van onze twee weken in de “toren”. Alles is aanwezig , gezellig en schoon. Het uitzicht en de rust waren voor ons de kers op de taart. José & Mariëlle zijn superhosts. De vele tips en achtergrondverhalen hebben extra cachet gegeven aan onze vakantie. Ze waren spot on. De streek de Aveyron heeft ons plezierig verrast. Wijds , licht heuvelachtig en zeer lieflijk. Een echte aanrader deze gite!

Culinair en wijn

Op gastronomisch gebied is van alles mogelijk; er zijn twee prachtige wijn gebieden in de omgeving en er zijn vele lokale gerechten. Van oudsher speelt de streek een beduidende rol in de Franse keuken. En wat is er niet leuker dan s ‘middags of s ‘avonds te gaan eten in een lokaal restaurantje en onder de bomen te genieten van al het heerlijks dat de regio te bieden heeft. In de zomermaanden is er bijna dagelijks wel ergens een dorpsfeest gaande, het is fantastisch om dan te eten en te dansen in een ongedwongen sfeer. Het kan ook zomaar zijn dat tijdens je verblijf er een feest op Salères is, soms houden we er ons dorpsfeest en dan ben je van harte uitgenodigd. In de huisjes ligt een lijst met de restaurants uit de streek en de wijngaarden die wij als "hofleverancier" aanhouden.

Wat is er te doen

In de omgeving van Salères is van alles te doen en te bezichtigen of te beleven. Te denken valt aan de prachtige bastide stad Villefranche de Rouergue; Najac met haar imposante burcht en pittoreske dorpje op de heuveltop; Peyrusse Le Roc een belangrijke maar vergane stad uit de middeleeuwen; Rodez met haar indrukwekkende kathedraal en het splinternieuwe Soulages museum; Conques op de pelgrimsroute; het prachtige Albi met haar immense kathedraal-burcht en het schitterende Toulouse-Lautrec museum; en ga zo maar door. In de regio zijn verder vele pittoreske dorpjes te vinden waar de tijd lijkt stil te staan, je vindt er kastelen en burchten en heel gezellige markten waar de lokale boeren nog hun waar verkopen. In de zomermaanden is er bijna dagelijks wel een dorpsfeest te vinden in de omgeving; dat is genieten van heerlijk eten en een goed glas wijn in een gezellige ambiance. In de directe omgeving zijn er diverse wandelmogelijkheden vanaf Salères, er kan gezwommen worden in de rivier de Aveyron of je kan met een kano de rivier afzakken. De geoefende fietser kan mooie fietstochten door het heuvelrijke landschap maken en ruiters kunnen prachtige tochten met paarden maken. Maar je kunt ook rondom en in het huis heerlijk vertoeven, bij het zwembad lekker ontspannen of op een van de terrassen met een mooi glas wijn genieten van de rust, het uitzicht, een mooi boek en natuurlijk het goede leven...
Kortom je verblijf op Salères kan worden verrijkt op cultureel gebied of je kan de natuur in trekken en genieten van al het moois dat de streek te bieden heeft.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

In ons eigen dorp is helaas geen bakker meer, wel is het restaurantje open en te voet langs het bos makkelijk te bereiken. Op ongeveer 7 km. ligt het dorp Lanuéjouls waar je twee bakkers, een slager, apotheek, wat winkeltjes en een supermarkt vindt. Op 13 km. ligt het prachtige stadje Villefranche de Rouergue, daar vind je alles en er zijn twee hypermarchés waar werkelijk alles te krijgen is. Villefranche heeft ook een station met verbinding naar Toulouse of Parijs (via Brive). Het vliegveld van Rodez heeft reguliere verbindingen naar Parijs, Brussel, London en Dublin. Vanaf het vliegveld van Toulouse wordt Amsterdam 3x dagelijks aangevlogen.

Op het landgoed Salères is ook de tweede gite te vinden: L'Ostaladon Fenial, dat was ooit de oude hooischuur die is herbouwd en nu geschikt is voor bewoning door max. 5 personen. Het is een gezellige en sfeervolle gite van ca. 80 m2 verdeeld over 2 etages; kijk voor meer informatie op de site van gites.nl en zoek naar "L'Ostaladon Fenial". Beide gites kun je samen huren voor max. 7 personen, vraag gerust naar de mogelijkheden. De combinatie is ideaal voor een gezin die met (groot)ouders op vakantie wil maar waarbij ieder toch de eigen privacy wil behouden. De gites liggen zo'n 90m van elkaar.
In de schuur is een wasmachine aanwezig. Buiten zijn een barbecue en een vuurplaats beschikbaar. Indien gewenst zijn een kinderbedje, kinderstoel, badje en andere benodigdheden voor kleine kinderen of baby’s te regelen. Verder zijn een DVD speler (en een kast met films op DVD) aanwezig. Wi-Fi hebben we niet maar de mobiele netwerken zijn in 4G zeer goed beschikbaar voor internet en telefonie.

Voor de volledigheid, het zwembad en de faciliteiten aldaar worden gedeeld met de gasten van het huisje "L'Ostaladon Fenial" en de eigenaar. Ook willen we eerlijkheidshalve vermelden dat de elektronische besturing van het zwembad zich (afgeschermd) in Lo Torrilh Secadouiro bevindt. Het kan voorkomen dat daar een interventie (aan/uit, regelen, foutmelding) door de eigenaar nodig is; in dat geval overleggen we even om dit mogelijk te maken.

Je gastvrouw en -heer zijn Mariëlle en José, zij zijn Nederlands en spreken ook Frans, Engels, Duits en Spaans. Zij heten je van harte welkom op Salères en staan klaar om je allerlei tips voor dagtochten of bezoekjes te geven.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De verhuurweek loopt steeds van zaterdag 17:00 tot zaterdag 09:00 uur. De huurprijs is inclusief het verbruik van elektriciteit en water en de belastingen zijn ook inbegrepen. De huurprijs is ook inclusief het gebruik van beddengoed en handdoeken, al het linnengoed wordt verstrekt zonder extra kosten. De schoonmaakkosten voor de eindschoonmaak zijn verplicht. Huisdieren zijn helaas niet welkom, dit i.v.m. allergieën en hygiëne.
De aanbetaling bij boeking bedraagt 50% van de huursom. De overige 50% en de borg dien je acht weken voor aankomst op onze rekening te hebben overgemaakt. De borgsom krijg je na je vakantie weer van ons teruggestort wanneer er geen zaken met de borgsom verrekend moeten worden zoals bijvoorbeeld schade die tijdens je vakantie aan het huis, de inrichting of faciliteiten is ontstaan.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 100,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 895

Prijs per week vanaf

€ 895

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie