Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jon Clements

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Vakantiehuis La Violette is gebouwd in de helft van een verbouwde Aveyronnaise voormalige schuur, waar je nog veel van de originele details vindt en is een perfecte locatie voor stellen en gezinnen. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een fantastische vakantie. Je slaapt er heerlijk in lekkere bedden, hebt prachtig uitzicht over de Tarn-vallei vanaf het terras op het zuiden en je kunt er heerlijk zwemmen in het grote zwembad.
Het vakantiehuis heeft een open woonkamer met eethoek en een comfortabele bank en fauteuils, een eettafel en stoelen. Ook vind je er een satelliettv, dvd-speler en dvd's, boeken en spelletjes voor de hele familie. De volledig ingerichte en goedvoorziene keuken heeft een gasstel en een elektrische oven met vaatwasser, magnetron, koel/vriescombinatie, broodrooster en koffiezetapparaat en alle lakens e.d. zijn inbegrepen. We bieden zelfs een koelbox met elementen voor picknicks in de prachtige omgeving! Er is een wasmachine, kledingluchter en een strijkplank en strijkijzer.
Beneden vind je een toilet en wastafel. Boven zijn twee slaapkamers en een badkamer met douche met toilet en wastafel. Een van de slaapkamers heeft zichtbare houten balken met een antiek tweepersoonsbed, het andere is een luchtige slaapkamer met twee eenpersoonsbedden met originele oude details, waaronder een groot raam en balken. Alle bedden hebben luxe dekmatrassen en lakens van Egyptisch katoen. Er zijn ook donzige katoenen handdoeken en strandlakens beschikbaar.
La Violette heeft twee terrassen: een groot gemeubileerd terras op het zuiden, met spectaculair uitzicht en een bbq, perfect voor maaltijden of om gewoon lekker te relaxen, en een klein gemeubileerd terras, ideaal voor een kopje koffie in de ochtend of een aperitief. Gasten van La Violette hebben ook de beschikking over een geweldig zwembad van 11 x 5 met ligstoelen en parasols. Je deelt het zwembad met de bewoners van de andere gite, La Cardabelle.
In de grote tuin kun je spelletjes doen, of gewoon relaxen. Ook is er een jeu-de-boulesbaan en een speelkamer met een tafeltennistafel, andere buitenspelletjes waaronder croquet en kegels. en fietsen voor volwassenen. De tuin en het zwembad hebben geweldig uitzicht van bijna 40 km over de vallei van de Tarn helemaal naar het Lacaunegebergte.
In het huis is Wifi en er zijn parkeerplaatsen naast het huis. Ook voor kinderen is het hier heel leuk, met boeken, dvd's, binnen- en buitenspelletjes waaronder een kinderbadje. Babyspullen zijn ook beschikbaar op aanvraag. Een gul welkomstpakket staat voor je klaar in de gite en ook kunnen we je maaltijden bieden, op reservering, gemaakt door Jon, een voormalige chef, en bezorgd bij jullie in de gite (tegen betaling).

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Table d'hôtes
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'La Violette - La Caze Gites'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vakantiehuis La Violette ligt in een heel klein dorpje boven de pittoreske vallei van de Tarn in het departement van de Aveyron, op maar twee minuten van het mooie dorpje Broquies in het Parc Naturel Regional des Grands Causses. Broquies heeft alle voorzieningen, winkels, een tennisbaan en een levendig festival in de zomer. De grotere plaats St Affrique met zijn geweldige markt op zaterdagochtend ligt op maar 25 minuten rijden. Uitzicht vanaf de gite over het omringende landschap is werkelijk adembenemend. Je kunt hier kiezen of je gewoon wilt relaxen in de mooie omgeving, of ook uitstapjes wilt maken naar de omringende dorpjes of grotere historische plekken zoals Albi, Rodez en Millau. De geweldige Gorges des Raspes du Tarn liggen letterlijk op een steenworp afstand en er zijn talloze versterkte dorpen en kastelen in de omgeving die je kunt bezoeken. Als je zin hebt om actief te zijn, dan is het gebied ook heel geschikt voor buitensporten en activiteiten, waaronder wandelen, fietsen, zwemmen in de rivier of een meer, kajakken, paardrijden en vissen. Alle plaatselijke dorpjes houden jaarlijkse feesten en er zijn vuurwerkavonden en muziekfestivals die je kunt bezoeken.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

La Violette - La Caze Gites heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

9 sterren
  • 9 sterren

    We hebben een heerlijke vakantie gehad in Gites Violette. Fijne binnenruimte die van alles is voorzien en fijne buitenruimtes voor de kinderen om te spelen en te zwemmen. De table d’hote is ook een aanrader! De omgeving is erg mooi maar hou er rekening mee dat je al gauw een half uur tot één uur onderweg bent naar bezienswaardigheden, inclusief de grotere supermarkten. Gelukkig rijd je door een mooie streek. Enige aandachtspunt is het matras in de 2-persoonskamer (lag wat door), maar daar zouden de eigenaren iets aan doen. Ook zijn er veel vliegen vanwege de landelijke omgeving waar je zit. Voorgaande punten zouden ons echter niet beletten om nog een keer terug te komen. Het is een erg fijne plek!

    Reactie van Jon Clements

    Thanks for your lovely review Fred. We are so pleased you enjoyed your stay at La Violette and the beautiful surrounding g area. With regard to your comment about the distance to attractions, we would add that there are two beautiful lakes for swimming and water sports within half an hour - one less than 15 minutes away. There are also the pretty villages of Brousse le Chateau and St Izaire with their medieval chateax within 15 minutes and of course the beautiful Tarn River 5 minutes away. There is an excellent grocery store in Broquiès village and also a small supermarket and other excellent shops in Villefranche de Panat, a 12 minute drive from La Caze.
    We have solved the bed problem - it was a soft mattress topper which we have now removed..
    We would love to welcome you all back for another holiday at La Caze Gites in the future.

  • Lies Keuleers uit Kapelle op den Bos

    10 sterren

    Eigenaars zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.Ze geven goede tips om de omgeving te ontdekken. In de gite is alles aanwezig .Aan
    het aangename zwembad heb je een prachtig uitzicht.Dankjewel Jon en Joanna voor de leuke vakantie! Lies,Geert,Senne en Linne

Culinair en wijn

Dit is het gebied van de Roquefort-kaas. De schapen van de omringende boerderijen produceren de melk. Verder kun je hier nog andere heerlijke schapenkazen kopen, zoals Tomme.
Aligot is een plaatselijk gerecht van aardappelpuree en Tomme is een lokale specialiteit. Lekker met worst of eend uit de streek. De stadjes en dorpjes rondom je vakantiehuis hebben restaurant waar zowel de plaatselijke gerechten als de internationale keuken wordt geserveerd. Op de plaatselijke markten kun je heerlijk plaatselijk fruit en groente uit de streek kopen, maar ook kaas en vlees. Er is een wijndomein in Broquies waar je de plaatselijke wijn kunt kopen. De avondmarkten zijn geweldig leuk, je kunt er de plaatselijke gerechten en drankjes kopen in een prachtige omgeving, onder het genot van muziek en dans.

Wat is er te doen

Het gebied rondom het huis vinden wij een van de mooiste van Frankrijk en er zijn heel veel dingen te doen. Ga bijvoorbeeld kajakken op de rivier de Tarn, peddel door ministroomversnellingen vanaf de brug bij Broquies, op 5 minuten van je huis, of maak een rustiger tripje van St Rome de Tarn of Viala du Tarn. Of ga lekker relaxen aan een rivierstrandje en neem een verfrissende duik in de Tarn. Lac de Villefranche de Panat en Lac de Pareloup liggen op 15 en 35 minuten van het huis, perfect geschikt om er te zwemmen, watersporten, varen of gewoon op een van de stranden te liggen. Het meer bij Villefranche de Panat heeft een wandelroute rondom van 10 km, leuk als je houdt van wandelen, hardlopen of fietsen. De dichtbijgelegen plaats Millau is een centrum voor buitenactiviteiten, waaronder parascending, wildwaterraften en canyioning. Je kunt in de omgeving ook goed fietsen over oude spoorrails en door tunnels op de Velorail bij Sainte Eulalie de Cernon. Bij plaatselijke maneges kun je paardrijden en het gebied heeft talloze routes om te wandelen en te fietsen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

We bieden korting voor langere verblijven. Neem contact op voor de details.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 735

Prijs per week vanaf

€ 735

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie