Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Volledig rustig natuur- en stiltegebied

Bij binnenkomst treft u een comfortabele zitkamer aan met een grote schouw. Vanuit de kamer heeft u een prachtig uitzicht over de Vallei.

De open moderne keuken biedt veel mogelijkheden om uw kookkunsten te beproeven…o.a. een 5 pits fornuis, oven, koffiezetapparaat en een ruime koel-vriescombinatie.

De badkamer met douche, wastafel en toilet bevindt zich tussen de woon- en slaapkamer.
De slaapkamer biedt een ruim bed(180x220) en een kledingkast. In de woonkamer staat een bedbank(140x200).

Het terras biedt een waanzinnig panoramisch uitzicht over het groene landschap van de Vallei en heeft diverse zitmogelijkheden met o.a. ligstoelen en een eettafel.
Ook staat er op het terrein van La Petite Maison een Four-au-Pain wat dienst heeft gedaan als bakhuisje. In deze Four-au-Pain staan momenteel de tuinbenodigdheden en wasmachine..

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'La Petite Maison'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huisje, gelegen in het gehucht “Pradels”, ligt op 425m hoogte tegen de bergwand en heeft daardoor een adembenemend uitzicht over de Vallei van de Lot.
Op korte loopafstand bevindt u zich buiten de hameau (gehucht) waar diverse wandelpaden beginnen.
Het terras biedt een waanzinnig panoramisch uitzicht over het groene landschap van de Vallei.

Het huisje ligt dicht in de buurt van het historische plaatsje Entraygues-sur-Truyère, waar de rivieren de Lot en de Truyère bij elkaar komen. Deze plaats biedt winkeltjes, restaurants, terrasjes, festivals, wekelijkse markten en natuurlijk de “Jeu de boules” activiteiten.

Voor meer informatie zie www.huisjetehuurinfrankrijk.nl

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

La Petite Maison heeft de afgelopen 4 jaar 9 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.222222222222221 sterren
  • 10 sterren

    Wij hadden een zeer mooie vakantie in het goed ingerichte vakantiehuis La Petite Maison. Het huis is voorzien van alle comfort. Zeer goede koel-vriescombinatie aanwezig. Belangrijk voor mensen die rugproblemen hebben is te weten dat er een heel goed bed aanwezig is. Er zijn heel veel mooie wandelingen te doen in de direkte omgeving en tevens verschillende mooie dorpjes te bezoeken. Het is er enorm rustig. De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela loopt hier door de streek. Dankjewel aan Audry en Edwin omdat we konden genieten van hun charmante gite.

  • 9 sterren

    Ideale plek voor natuur- en rustzoekers. Wij hebben één week gelogeerd in La Petite Maison en genoten van het prachtige uitzicht, tuintje en de mooie omgeving. Veel gewandeld en ook mooie plaatsjes bezocht als Estaing, St. Eulalie-d'Olt, Espalion en Conques. Van binnen is La petite maison eenvoudig (geen afwasmachine, regendouche o.i.d - wat wij prima vinden) maar compleet ingericht. Vriendelijk ontvangen door buurvrouw Claude waar je ook terecht kunt voor vragen of een praatje.

  • 8 sterren

    Heerlijk rustig met mooi uitzicht en alle comfort dat je nodig hebt.
    Genoten van ons laatste weekje in een mooie omgeving met leuke dorpjes in de buurt. Heel rustig gehucht, voor wat drukte ga je naar een dorpje beneden. Je hebt in het huisje alles wat je nodig hebt, voor de boodschappen moet je er wel ff op uit. Ga je voor rust maar ook de mogelijkheid om wat te zien in de buurt, dan is dit een ideale plek. Wij hebben genoten van ons laatste weekje vakantie.

Beschrijving van en afstand naar skigebieden

Gebied: Laguiole

Afstand: 15 - 30 km tot skigebied

Op minder dan een uur afstand bevindt zich Laguiole, een ideaal wintersportgebied voor beginners en gevorderden. In de Aubrac zijn in de winter meerdere plaatsen waar wintersportfaciliteiten zijn. Als het voldoende heeft gesneeuwd kan men er langlaufen op 200 km piste. Alpine skiën is mogelijk op 16 pistes van in totaal 45 km in Laguiole en op 10 pistes van in totaal 41 km.

Culinair en wijn

Eten
In de Aveyron zijn zeer veel restaurants. Voor een redelijke prijs (bijvoorbeeld € 16 ) krijgt u een drie-gangen menu. De kwaliteit is over het algemeen goed met uitschieters naar boven en naar beneden. Voor de gastronomen onder u: een driesterren restaurant dat wereldberoemd is ligt vlakbij Laguiole. Michel Bras zwaait hier de pollepel. Het complex, dat naar hem genoemd is, kijkt uit over de Aubracse vlakte. De gerechten zijn zeer verfijnd en van natuurlijke (streek)producten gemaakt. Er komt niets uit "de eetfabriek." Voor een lunch met wijn moet u rekenen op €75 tot € 100. Bespreken is een must. Sinds kort is een "filiaal" geopend in Japan! De zoon van Michel Bras staat daar aan het hoofd van de keukenbrigade

Kaas
Frankrijk kent 42 hoge kwaliteitskazen die het “AOC keurmerk” (“Appellation d’Origine Contrôlée”) dragen.
Een aantal van de kazen die dit keurmerk dragen komen uit de omgeving o.a. de Roquefort, Laguiole, Cantal, Bleu des Causses, Saint-Nectaire en de Cabecco.

Wijnen
Lekkere wijnen komen uit: Entraygues, Le Fel, Estaing. Zeer lekkere wijnen komen o.a. uit Marcillac (VSOP) en Cahors.

Wat is er te doen

Zwemmen
Mocht u behoefte hebben aan een frisse duik dan hebt u de keuze uit één van de meren of de rivier de Lot. Op sommige plekken langs het water zijn strandjes aangelegd. Als je van de totale rust wilt genieten kies dan ergens een plekje in de ongerepte natuur. Het water is van prima zwemkwaliteit dankzij zuiveringsinstallaties, en wordt regelmatig gecontroleerd. Ook kunt u gebruik maken van de zwembaden in Golinhac (3km), Entraygues (7km) of Estaing (14km).

Wandelen
De Vallei van de Lot is een wandelparadijs voor de wandelaar. De pelgrimsroute “Santiago de Compostela” loopt langs Pradels . De Vallei heeft een prachtig landschap en vele schitterende uitzichten en is bij uitstek geschikt om wandelingen te maken. Kaarten en boekjes voor korte en lange wandelroutes van diverse moeilijkheidsgraden zijn verkrijgbaar bij 'Office de Tourisme' in Entraygues-sur-Truyere

Kanoën en kajakken
Langs de rivier de Lot liggen vele karakteristieke dorpjes. Er zijn diverse aanlegplaatsen voor kano’s en kajaks. De vaarroutes zijn voor iedereen toegankelijk, dus ideaal voor beginnende kanovaarders of voor een peddeltochtje met de kinderen.

Vissen
Volleerde vissers weten hoe visrijk de rivier de Lot is en hoe aangenaam het hier is om een hengel uit te gooien. Je kunt hier op oneindig veel plaatsen en manieren vissen. Er zijn beken en diverse stuwmeren. Je vindt in deze wateren o.a. forellen, karpers, snoeken en snoekbaarzen.

Skieën
Op minder dan een uur afstand bevindt zich Laguiole, een ideaal wintersportgebied voor beginners en gevorderden.
In de Aubrac zijn in de winter meerdere plaatsen waar wintersportfaciliteiten zijn. Als het voldoende heeft gesneeuwd kan men er langlaufen op 200 km piste. Alpine skiën is mogelijk op 16 pistes van in totaal 45 km in Laguiole en op 10 pistes van in totaal 41 km.

Voor meer activiteiten zie onze site.

  • Skiën
  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport
  • Langlaufen

Wat je ook moet weten...

Het weer
Het klimaat in de Aveyron bevindt zich als het ware op een kruispunt van klimatologische omstandigheden. In het voor- en najaar kan men het klimaat mild noemen en laten de oceaaninvloeden zich gelden. In de winter kan de invloed van het landklimaat merkbaar zijn en kan er dan ook geskied worden van december tot maart. Vanaf april tot en met september is het zomer en kan de temperatuur oplopen tot dertig graden en is vaak de nabijheid van de Méditerranée voelbaar.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Alle genoemde prijzen zijn:

Incl. gebruik van gas, water en licht.

Excl. schoonmaakkosten.
Excl. stookkosten (houtkachel/CV)
Excl. waarborgsom.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 595

Prijs per week vanaf

€ 595