Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Anita van Overmeeren en Tjarco van Wijngaarden

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 12 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Ben je op zoek naar rust, natuur en een comfortabel, romantisch vakantiehuis? In gîte Albizia, gelegen midden in de natuur, net buiten Najac, één van de plus beaux villages van Frankrijk, vinden jullie alles wat jullie nodig hebben voor een romantische en ontspannen vakantie.

Dit sfeervolle vrijstaande vakantiehuis voor twee personen heeft beneden een huiskamer met luxe open keuken omringd door ‘en pierre’ muren compleet met ingebouwde nisjes en mooie oude balken. Alles wat jullie nodig hebben om een lekkere maaltijd te maken vinden jullie in de goed uitgeruste keuken. De grote authentieke openslaande deuren in de huiskamer komen uit op een privé terras met comfortabel tuinmeubilair waar je in de schaduw of in de zon kunt zitten voor een gezellig ontbijt, lunch of diner.

In het huis, de trap op, onder het leistenen dak is de sfeervolle ruime slaapkamer met een comfortabel bed, goede kussens en een ensuite badkamer met fijne regendouche.

Voor een wandeling kun je de auto laten staan en direct vanuit het vakantiehuis een wandeling maken in ons 11 hectare groot bos en de omgeving van Najac. Wil je lekker luieren? Ook daar is volop ruimte voor. Op je terras lezend, genietend van een kopje koffie met een taartje van de bakker in Najac. Samen op het bankje kijken naar het prachtige uizicht op Najac met een glaasje wijn van één van de wijndomeinen in de buurt.

Ook als jullie van authentieke Franse dorpjes houden, historische gebouwen, tuinen of mooie musea is La Forêt Souriante een ideale bestemming. Er zijn maar liefst, inclusief ons eigen dorp, 9 plus beaux villages te bezoeken vanuit La Forêt Souriante. Ook de bijzondere stad Albi is een favoriete dagbestemming voor onze gasten.

De omgeving van Najac staat bekend als mooi wandel- en fietsgebied, met rustige, natuurlijke plekken aan de rivier voor een fijne picknick of een verkoelende duik.

Sinds 2022 heeft La Forêt Souriante ook Atelier Souriant.
Anita is docent beeldende vorming en samen met Tjarco organiseren zij creatieve vakanties. Deze zomer staan o.a. tekenen en schildervakanties en een macramévakantie gepland.
Daarnaast geeft ze wekelijkse teken- en schilderlessen, workshops Macramé en workshops tekenen en schilderen.
Jullie kunnen tijdens jullie vakantie ook een creatieve workshop volgen.

À bientôt op La Forêt Souriante!

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Historisch pand
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Internet
  • Cursusruimte
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'La Forêt Souriante'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La Forêt Souriante ligt in ons 11 hectare groot bos, vanuit de tuin heb je een prachtig uitzicht op het 13e eeuwse kasteel van Najac.
Najac ligt in de Aveyron, volgens ons een bijzonder departement vanwege de vele afwisselende vergezichten over het heuvelachtige landschap.
Het is heerlijk om door dit landschap te lopen of te fietsen. Een snelweg vind je hier niet, wel hele mooie landelijke routes door bossen, heuvels, landerijen en dorpjes.

La Forêt Souriante ligt weliswaar in de Aveyron, maar je rijdt vanaf La Forêt Souriante ook zo de Tarn, Tarn-et-Garonne en de Lot in. Je rijdt door wijngebieden in de Tarn of langs spectaculaire rotsen langs de rivier de Lot, de rivier de Aveyron en de rivieren Tarn en Garonne. Houden jullie van steden? Dan is Albi, Montauban en Cahors zeker aanraders. Albi is een mooie stad met een prachtige bakstenen kathedraal en het ernaast gelegen museum van Toulouse Lautrec.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

La Forêt Souriante heeft de afgelopen 4 jaar 11 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.636363636363637 sterren
  • 9 sterren

    Wat een fijne plek! De rust, het uitzicht, de charmante plaatsjes in de prachtige Aveyron, de inrichting en sfeer in de gîte en natuurlijk de prettige ontvangst en goeie tips van Tjarco en Anita. Er valt helemaal niks op aan te merken!
    Je wordt hartelijk ontvangen, je voelt je welkom, komt tot rust en gaat gegarandeerd weer opgeladen terug naar huis. Niet lang over nadenken hoor, dit is een heel fijne vakantieplek!
    Hartelijke groeten,
    Marcel en Annemarie

  • 9 sterren

    Bij onze aankomst werden wij vriendelijk verwelkomd: een pastaatje stond klaar, evenals een flesje wijn!
    Het huis is rustig gelegen en heel smaakvol en comfortabel ingericht; de eigenaars zijn héél vriendelijk en behulpzaam. Zo kregen we meteen voldoende informatie om onze week boeiend in te richten. Niet te vergeten: het terras heeft zicht op het kasteel van Najac in de verte en ’s ochtends kwam er zowaar een reetje in de achtertuin aan de blaadjes snibbelen.
    Wij kunnen deze gite in de mooie (en verrassende) Aveyron ten zeerste aanbevelen.
    Johan en Marleen

  • 10 sterren

    Bij een verblijf in een van de gîtes kun je niets anders doen dan genieten. Alles is brandschoon en mega-compleet tot aan een kaasschaaf toe. Superlatieven schieten tekort om dit stukje paradijs op aarde te omschrijven. Over de omgeving kan ik kort zijn: die is adembenemend mooi. De eigenaren, Anita en Tjarco zijn hartelijk, sympathiek en heel behulpzaam. Niks is ze te veel, als jij het maar naar je zin hebt.
    Ik kan nog heel lang doorgaan om iedereen te overtuigen, maar de beste overtuiging krijg je door gewoon te boeken. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Ga en geniet!

    Reactie van Anita van Overmeeren en Tjarco van Wijngaarden

    We vonden het erg gezellig dat jullie onze eerste gasten van dit seizoen waren! Zo leuk dat jullie onze streek net zo mooi vinden als wij. Graag nog n keer tot ziens! Misschien dan in een ander seizoen: om te zwemmen in de rivier en te macrameeën in de tuin?

Culinair en wijn

In de omgeving van La Forêt Souriante vind je één van de oudste wijnstreeken van Frankrijk: de wijnsteek Gailac. Je kunt een mooie wijnroute maken met diverse wijnproeverijen onderweg. We zijn vegetariërs en kennen in de buurt een aantal goede restaurants waar ze ook lekkere vegetarische maaltijden serveren. Voor niet vegetariërs is de keuze voor goede restaurants nog groter. Vaak zijn de terrassen van deze restaurants erg mooi gelegen.

Wat is er te doen

De omgeving van Najac staat bekend als prachtig wandelgebied. Er zijn voor ieder niveau mooie wandelingen te maken direct vanuit La Forêt Souriante en binnen een half uur rijden met de auto. Ook voor mountainbikers en wielrenners zijn er volop afwisselende fietsroutes. Paardrijden is mogelijk bij Ferme équestre de Daoudou op 4 kilometer afstand van La Forêt Souriante.

Wij vinden zwemmen in een rivier een echte vakantie luxe. Wij delen graag met jullie onze favoriete plekken om in de rivier te zwemmen.
In ons dorp Najac staat het beroemde château de Najac. Vanaf La Forêt Souriante kun je de rode vlag op de toren zien staan als teken dat het kasteel open is voor bezoekers.
Najac is een levendige vakantiebestemming. Er worden in de maand juli iedere woensdag in het dorp culinaire avonden georganiseerd. Ook zijn er in de zomer in Najac en in de omgeving volop verschillende soorten markten te bezoeken: antiek- en rommelmarkten, maar ook kunstmarkten, een messenmarkt en culinaire markten.

Als echte tuinliefhebbers zijn we erg blij met zulke mooie bezoekerstuinen in de buurt. Er zijn 5 'jardins remaquables' op een rijafstand vanaf een kwartier tot een uur vanaf La Forêt Souriante. Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan de Abbaye de beaulieu en Rouergue een cadeautje! In de met smaak gerestaureerde abdij bevindt zich een abstracte kunst museum met een erg inspirerende vaste collectie en interessante tijdelijke tentoonstellingen. In de abdij, maar ook in de kerken in de buurt worden regelmatig muziek of theater voorstellingen georganiseerd. We reserveren graag voor jullie plaatsen voor deze bijzondere voorstellingen.

Uiteraard ontbreekt het niet aan goede restaurants, wijndomeinen en gezellige terrasjes. Een uitgebreide lunch in restaurant 'Le Moulin' in Varen kunnen we zonder twijfel aan al onze gasten aanraden. Heel goed te combineren met een bezoek aan de abdij of Les jardins de Quercy.

Bezoek, naast Najac ook één van de andere 8 plus beaux villages de France in de buurt. En hoewel geen plus beaux village de France zal een bezoek aan Saint Antonin Noble Val zeker in de smaak vallen als je van authentieke bastide dorpen houdt.

Met al dit leuks in het vooruitschiet al zin gekregen in de vakantie? We verwelkomen jullie graag op La Forêt Souriante en vertellen jullie ook graag over onze mooie omgeving!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Schildercursus

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Willen jullie zwarte zaterdagen mijden? Op La Forêt Souriante hebben we ook La Chambre Souriante.
Deze gastenkamer is speciaal voor onze gasten die (in het hoogseizoen) een dag eerder of later willen komen.
Vraag naar de mogelijkheden om deze kamer aansluitend op jullie verblijf te kunnen huren.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 675

Prijs per week vanaf

€ 675

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.