Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Wilma Brakenhoff

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Een vakantiehuis voor 2 personen van ruim 60 m2. Via het helemaal vrijgelegen terras met eethoek, luie stoelen, BBQ en parasol, komt u de gite binnen. In de hal is het toilet groot genoeg om ook plaats te hebben voor de wasmachine. De volgende deur is de ruime badkamer met douche en wastafel. De woonkamer met zeer ruime keuken nodigt uit tot het maken van een uitgebreide maaltijd. Naast een afwasmachine, een zeer complete uitrusting, fornuis met gril en oven ontbreekt het u aan vrijwel niets. De gîte heeft verder een gezellige eethoek en zitgedeelte met TV. Op de bovengelegen vide is de slaapkamer met klein extra toilet zodat u s'nacht niet de trap af hoeft. Via het grote Velux dakraam heeft u veel licht in de gite. S'nachts kan dit afgesloten worden met een elektrisch rolluik. Buiten loopt u middels een trap naar een hoger gelegen terras met het grote verwarmde zwembad.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Magnanerie, Mas Sivelou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Aan de voet van de Cevennen liggen de gîtes van Mas Sivelou, een 14de eeuwse mas (boerderij), waar vroeger wijn werd verbouwd en zijde werd gemaakt. Mas Sivelou ligt op een heuvel en heeft prachtig uitzicht op de vallei. De hoogte is ongeveer 250 m dus nog volop het warme mediterrane klimaat. Op het terrein staan een aantal olijfbomen, en volop kruiden zoals rozemarijn, thijm en salie. Op het hoger gelegen terras ligt het verwarmde zwembad volop in de zon, waar u dus heerlijk kunt zonnen op één van onze ligbedden, open van 1 april tot 1 november.
Mas Sivelou ligt zeer landelijk maar op een kwartier rijden bent u in het oude touristische stadje Anduze met zijn vele restaurants en terrassen, kleine winkels in het centrum en drie supermarkten. Historische steden als Nimes, Montpellier, Uzes en Avignon alle op ongeveer 1 uur rijden. Het middeleeuwse schattige dorpje Sauve, op 7 km afstand, is zeker een bezoek waard.

De omgeving kenmerkt zich door enerzijds veel bomen, waaronder cypressen en steeneiken en anderzijds de wijnvelden en historische gehuchtjes. De smalle weg die naar Mas Sivelou leidt wordt alleen gebruikt door de weinige huizen die hieraan liggen. Vanaf Mas Sivelou kunt u prachtige wandel- en fietstochten maken.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig

Culinair en wijn

Op het naastgelegen wjndomein worden unieke wijnen gemaakt. Het domein biedt rondleidingen door de wijngaarden en de cave, waarbij een proeverij uiteraard niet ontbreekt. De Languedoc is de grootste wijnproducent van Europa en op korte afstand zijn tientallen domaines en caves te bezoeken met wijnen in alle prijs en kwaliteitscategorie. In de omliggende middeleeuwse dorpen zijn veel nog kleine maar uitstekende restaurants.

Wat is er te doen

Vanaf Mas Sivelou kunt u direct wandelen en fietsen, voor beide heeft u de keus het terrein af recht komt u al snel in de cevennen steiler en pittig klimmen op de vele cols. Linksaf is het gebied zeker heuvelachtig maar mindere geaccidenteerd. Beide gebieden zijn heel rustig op een urenlange wandeling komt u misschien een of twee andere groepjes wandelaars tegen en op de fiets kan je vaak een uur rijden en één of twee auto's tegenkomen. Landschap is heel gevarieerd met bossen en uitgestrekte wijnvelden. Wij hebben zowel fiets- als wandelroutes ter beschikking. Er zijn vele mooie veelal middeleeuwse plaatsen direct in de omgeving, Anduze met zijn vele restaurants, terrassen, kleine winkeltjes in het centrum en drie supermarkten is het hele jaar door gezelllig. Verder vetrek hier de stoomtrein naar St Jean du Gard schitterende tocht door de gorge van de Gardon en de bambouseraie grootste bamboetuin in Europa. Sauve is een tegen de rotsen geplakt middeleeuws stadje mooi en een paar goede restaurants. Verder steden als Nimes, Montpellier, Uzes en Avignon alle op ongeveer een uur rijden. Op een uur rijden zijn de stranden van de middellandse zee of ook een uurtje rijden en een kano huren om een dag heerlijk de stroom mee van de Herault te genieten.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute

Wat je ook moet weten...

In een oude Cevenolse Mas hebben wij in totaal 7 gites met allen verschillende eigenaren. Een aantal van deze gîtes wordt verhuurd, de overigen worden voor de vakanties gebruikt door de eigenaren zelf. De oude stijl van de gebouwen is gehandhaafd met toevoeging van het moderne confort. Elke gîte heeft veel privacy en de gites kijken niet op elkaars terrassen. Ze liggen zo dat je geen zicht of geluidsoverlast hebt van elkaar. Op een hoger gelegen terras ligt het verwarmde zwembad met ligbedden.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Elektra inbegrepen van 03 juli - 28 augustus, daarbuiten 0,20€ KwH
Stookhout: 10€ per kruiwagen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Magnanerie, Mas Sivelou heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • FBJL uit Amsterdam

    10 sterren

    Prachtig gelegen midden in de heuvels, voor natuurliefhebbers een echte aanrader. Specifiek voor vogelaars: vanaf het terras oa hop, scharrelaar, bijeneter en wielewaal te zien en dwergooruil te horen. Op rij afstand van de cevennen. In de omgeving meerdere middeleeuwse plaatsjes die het bezoeken waard zijn. Strand binnen een uur te bereiken. Huisje erg prettig en voorzien van alle gemak. Zwembad is goed onderhouden. Zeer vriendelijke eigenaar. Al met al een top locatie.

  • Leendert en Mieke uit Nieuwegein

    9 sterren

    We hebben enorm genoten van Mas Sivelou ! De gite, het zwembad, de schaduw, het eten ! Het was echt vakantie. Zo lui hebben we het niet vaak gehad, maar de temperatuur was te hoog om veel te ondernemen vooral tweede week. We gaan helemaal uitgerust naar huis.

  • Jeroen & Maya uit oegstgeest

    9 sterren

    Na ca. 10 jaar weer eens terug op Mas Sivelou. Gelukkig is het niet veranderd. De rust, ruimte, privacy, de mooie gites: het is er allemaal. We hebben genoten ook van de heerlijke maaltijden van Arthur en "zijn staf" (zowel bij aankomst als de table d'hofes) Veel mooie tochten gemaakt naar Montpellier, Uzes, l'heraula en het strand bij Grau du Roi. We kunnen er weer tegenaan.

Prijs per week vanaf

€ 400

Prijs per week vanaf

€ 400

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie