Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Elisabeth & Olivier

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Ons recent (volledig) verbouwde ‘Maison Olivier’ is absoluut een Frans stoer & charmant vakantiehuis voor 1 tot 4 personen in het laagseizoen. (In het hoogseizoen is dit vakantiehuis voor max 12 pers.) Maison Olivier is gebouwd uit de typische oude natuurstenen die je overal in het kunstenaarsdorp van Cornillon aantreft. Het oudste gedeelte van dit huis dateert uit de 15e eeuw. Je komt Maison Olivier binnen via de grote poort waarbij je oog direct zal vallen op het adembenemende uitzicht vanuit de tuin. Deze grote tuin wordt deels omheind door de oude stadsmuur. Bij het zwembad lig je geheel in privacy, echter aan de grote eettafel geniet je van een fantastisch uitzicht over de vallei.

Via een oude stenen trap kom je binnen op de 1e etage:
- een gezellige salon met ruime hoekbank en de vele ramen geven hier direct uitzicht op de vallei. Aangrenzend een ruime open woonkeuken met een grote eettafel voor 10 personen.
- 2 slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer met badkamer en suite, voorzien van apart toilet, wastafel met spiegel, wasmachine en droger.
- een sfeervolle badkamer, ruime douche, 2 wastafels en apart toilet
- een smal knus overdekt terras met oude kerkbank
De 2e etage telt nog 4 slaapkamers en 1 badkamer, deze etage is gesloten bij gebruik van max 4 pers.
(Op de begane grond bevinden zich de oude caves (deze zijn afgesloten).

Maison Olivier ligt gelegen in een beschermd monumentaal dorp wat volgend jaar op de lijst komt te staan van Frankrijks allermooiste dorpen: Cornillon. Wat Maison Olivier uniek maakt is de zeer rustige locatie in het unieke kunstenaarsdorp.

Buiten treft u een heerlijke, grote tuin aan met een subliem uitzicht. Hier bevindt zich een mooi zout-zwembad 750 x 390 met een knusse loungehoek en 6 ligbedden. Het zwembad heeft een hek voor de veiligheid van de kinderen. Op 200m ligt een speeltuintje. In de prachtige tuin staan een paar olijfbomen, jeu-de-boule-baan en natuurlijk de grote eettafel met uitzicht over de vallei. Je vindt hier de hele dag zon en schaduwplekken. In de garage staan enkele fitness apparaten waar je gebruik van kunt maken. Maison Olivier ligt heel rustig gelegen.

Rondom Cornillon is een mooi wandelgebied, op slechts 2,5 kilometer ligt de rivier La Cèze. En met 4 km ben je al in het centrum van Goudargues. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt aan de voet van het dorp op 2 km. Het dorp is autoluw (verplicht parkeren op parking = 200m van het huis), de straatjes zijn erg krap. Je kunt voor laden en lossen wel bij het huis komen.

De royale open keuken is volledig uitgerust met gasfornuis kookzones/branders, afzuigkap, bestek & servies, broodrooster, 2x Nespresso-machine, koelvriescombinatie, kookgerei, magnetron, oven, vaatwasser en een fluitketel.

Buitenvoorzieningen: smal overdekt terras, grote tuin, groot zwembad, buitenverlichting, zes ligbedden, zes tuinstoelen, ruime tuintafel voor 14 personen, BBQ.

Algemene kenmerken: televisie, dockstation muziek, wifi, boeken, spelletjes. verwarming door gehele huis, wasmachine, wasdroger, 2e koelkast/vriezer, stofzuiger, droogrek, hal, berging, roken niet toegestaan, huisdier niet toegestaan, linnengoed, bedlinnen-handdoeken-keukenlinnen inbegrepen,
2x kinderstoel, 2x campingbed incl. matrasje, volledige privacy, vrijstaande woning.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'MAISON OLIVIER'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het departement Gard is, zowel wat natuur als wat leefwijzen betreft, typisch mediterraan. Deze regio telt bijna 300 ‘zon’-dagen per jaar ! Dit zuidelijke paradijs kent een overvloed aan prachtige, betoverende landschappen en biedt een breed scala aan attracties met buitengewoon historisch en cultureel erfgoed. Zoekt u niet verder, u bent in Zuid-Frankrijk ! Cornillon is een uniek kunstenaarsdorp uit de 15e eeuw. Rondom Cornillon is een mooi wandelgebied, op slechts 2,5 kilometer ligt de rivier La Cèze. En met 4 km ben je al in het centrum van Goudargues. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt aan de voet van het dorp op 2 km. Op 10 km ligt onze camping La Vallee Verte waar je ook van harte welkom bent om te genieten van alle voorzieningen. Het dorp is autoluw (verplicht parkeren op parking = 200m van het huis), de straatjes zijn erg krap. Je kunt voor laden en lossen wel bij het huis komen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

Rondom MAISON OLIVIER zijn er de vele wijnhuizen in overvloed te vinden. In ieder dorp is het mogelijk om heerlijke wijnen te proeven. Graag raden wij je enkele traditionele wijnadresjes aan in de directe omgeving. Of waarom niet proeven in het befaamde wijngebied van Châteauneuf-du-Pape? Deze wijn is (wereldwijd) de bekendste uit de streek van de Côte-du-Rhône.

Wat is er te doen

Perfecte ligging voor het bezoeken van de lokale wijnboeren, streekmarkten of de mooie plaatsen als Uzès, Avignon, Nîmes. Maison Olivier ligt dichtbij de prachtige watervallen van Cascades du Sautadet (8km). Ook de Middelandse zee, de Cevennen en de Ardèche liggen op rijafstand.

Activiteiten:
- In de directe omgeving kun je prachtige wandelingen maken. Er ligt dan ook een wandelkaart voor je klaar.
Je kunt uren dwalen via dorpjes, eeuwenoude gehuchten, bossen en wijngaarden.
- Hardlopen of een yoga-moment, even lekker bezig zijn voor jezelf in of rondom het oude dorp.
- In de tuin van Maison Oliver hebben we een echte jeu-de-boule-baan geprepareerd.
- Of gewoon lekker spelen, voetballen, badminton, etc, hiervoor is er gelukkig voldoende ruimte in de tuin.
- Zwemmen en relaxen is goed mogelijk in de rivier de Ceze. Er zijn talloze (privé) strandjes waar je kunt genieten die we je graag verklappen.
- Kanoën of Paddle is een leuke gezinsactiviteit (= ook op de rivier de Ceze). Dit is mogelijk vanuit het toeristische plaatsje Goudargues.
- Paardrijden of ponyrijden is een absolute aanrader bij manège ‘La Ballade du Val de Ceze’, gelegen op 9 km vanaf beide vakantiehuizen.
Je maakt hier prachtige tochten door de wijngaarden, bossen en de rivier. Ja, zelfs zwemmen met de paarden is mogelijk!
- Wielrennen en mountainbiken wordt hier volop gedaan, tip: uiteraard wel met voldoende versnellingen en conditie ;)

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Watersport
  • Yoga

Wat je ook moet weten...

De prachtige steden Avignon, Nîmes, Uzès, en Orange getuigen van een cultureel en religieus leven. Deze bestemmingen zijn binnen een uur te bereiken vanaf beide vakantiehuizen. Op de vele wekelijkse marktdagen worden zowel plaatselijke als toeristische producten verkocht: olijfolie, geitenkaas, lavendelolie, kruiden, confituren. Ook de brocantes, de markt van pottenbakkers en de middeleeuwse feesten zijn evenementen om niet te missen!

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

- Aankomst tussen 16u en 19u / vertrek voor 10u
- Borg 500€ (7 dgn vooraf betalen per bank)
- Eindschoonmaak: algemene woonlaag 120€ of 2 woonlagen 150€ (verplicht en contant te betalen)
- Toeristenbelasting 0,61€ p.p.p.n. (va 18jr)
- Huisdieren niet toegestaan
- Handdoeken, linnengoed & beddengoed is inbegrepen
- Betalingsvoorwaarden: 35% binnen 2 weken na reservering, resterend bedrag 8 weken voor aankomst
PERIODE 2024:
- Periode 17/05 tot 28/06: € 1290 per week (t/m max. 4 pers.) en € 1790 per week (5 t/m 12 pers.),
- Periode 28/06 tot 05/07: € 2490 per week
- Periode 05/07 tot 23/08: € 3690 per week
- Periode 23/08 tot 30/08: € 2490 per week
- Periode 30/08 tot 20/09: € 1290 per week (t/m max. 4 pers.) en € 1790 per week (5 t/m 12 pers.).
Andere aankomstdag als de vrijdag is alleen mogelijk op aanvraag/beschikbaarheid.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 500,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 120,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

MAISON OLIVIER heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 1.290

Prijs per week vanaf

€ 1.290

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie