Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
P. Tabouret-Roring

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Volledig rustig natuur- en stiltegebied

Aan de voet van de Mont Aigoual ligt aan het eind van een lieflijke vallei het beeldschone hameau Ventilhac, bestaande uit een tiental gerestaureerde oude huizen, als een lint aan elkaar geregen.

Ons aan de rand van het gehucht vrijstaand gelegen huis Ventilhac (vernoemd naar het hameau) is het laatste huis van de rij. Het is zo’n 3 tot 400 jaar oud met dikke natuurstenen muren.
Het huis bestaat uit 2 aparte huizen: het te verhuren gedeelte (de gite) bij de lindeboom (woonoppervlakte zo’n 90 m2) en een later aangebouwd nieuw gedeelte, dat niet wordt verhuurd.

De site heeft een heerlijke van alle gemakken voorziene woonkeuken (met houtkachel), die grenst aan een groot terras waar het heerlijk is te zitten onder de lindeboom.
Een grote slaapkamer bevindt zich boven waarin een tweepersoonsbed (1.60m) en een eenpersoonsbed (0.80m). Een tweede slaapkamer bevindt zich op de parterre met een tweepersoonsbed (1.40m) en aangrenzende douche/toilettuimte met wastafel.

Buiten de hoogseizoenperiode is het bijzonder rustig en stil in Ventilhac (er woont slechts een persoon permanent). In de maanden juli en augustus is het er levendig en worden veelal de meeste huizen bewoond.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Ventilhac'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het hameau Ventilhac is omringd door een gemengd loofbos van tamme kastanjes en groene eiken afgewisseld met agrarische terrassen en op loopafstand van het huis ontspringt een bruisend riviertje dat voor verkwikkende afkoeling zorgt.
Het hameau is onderdeel van het dorp Notre Dame de la Rouviere en in de directe omgeving liggen talloze van deze schilderachtige kleine dorpjes in Romaanse stijl met levendige marktjes waar verse producten uit de streek zijn te verkrijgen en waar de jaarfeesten van het dorp een lust zijn om aan deel te nemen.

De Gard biedt een scala aan mogelijkheden op cultureel en historisch vlak, als ook zee en strand op 60 km afstand van het huis en bijzondere attracties zoals de stoomtrein van St. Jean du Gard naar Anduze, waar ook het bamboebos bezocht kan worden. In de rivier de L'Herault kan gezwommen en gekanood worden en de grotten in de omgeving zijn zeker een bezoek waard.

  • Bergachtig
  • Aan zwemwater

Recensies

Ventilhac heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Echt een aanrader. Wat een heerlijke plek en huis met veel rust in een prachtige omgeving waar heerlijk gewandeld kan worden en het nodige te zien is, zoals de magnifieke grotten Abime la Bramambiau en Des Demoiselles. Een prachtige rit brengt je naar de spectaculaire Gorge du Jonte en de Gorge du Tarn.
    En last but not least, of te wel enfin en surtout, de prettige en gastvrije gastvrouw en gastheer, Paulette en Claude.
    Margaret en Jos

  • Monique uit Amsterdam

    10 sterren

    De gite van Paulette en Claude is als een oase. Heel erg verzorgd en rustig en Zuid-Frans. Het gehucht (hameau) Ventilhac ligt aan het einde van een groen dal. Er komt nauwelijks verkeer langs. Met een half uurtje lopen door het kastanje bos, kun je over de Zuidelijke Cevennen uitkijken. Het is een onderdompeling in de natuur, rust, wandelen, beekje om in te zwemmen, De Gite is rustiek, romantisch met dikke natuurstenen muren en een eigen terras in de schaduw onder de Lindenboom. Bijzonder mooi vakantieadres.

  • uit het gastenboek uit Venthilliac

    10 sterren

    je kunt aan alles zien dat hier met veel aandacht en liefde een vakantiehuis is
    gecre:ëerd, de stilte en de prachtige omgeving voltooien het geheel.
    Aan alle enthousiaste verhalen in het gastenboek kan ik nog toevoegen dat het
    hier ook ideaal racefietsen is.
    Mooie rustige weggetjes en je kunt zowel korte als lange rondjes maken.
    Van harte aan te bevelen ! Astrid en Marcel

Culinair en wijn

Restaurantjes in de directe omgeving in overvloed; in het boek van het huis vind je meer informatie over markt en brokantemarkten in de omliggende dorpen.
In een straal van 30 km vind je wijncaves en domaines die je graag laten proeven van hun oogsten.

Wat is er te doen

Wandelroutes leiden je langs riviertjes, door prachtige dorpjes, langs wijnvelden, en na een wandeltocht omhoog is het weidse uitzicht een welverdiende beloning.

Randonees met een ezel (te huur in ons buurgehucht Corbiere), zwemmen, fietsen, paardrijden, mountainbiken, kanoen, parapanten, golfen, kortom alles wat u u wensen kan.

  • Bij wandelpaden
  • Bergsport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijzen per week
Afhankelijk van seizoen tussen € 450 en € 700 p.w.
Inclusief energiekosten, excl. € 50 kosten eindschoonmaak

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 600

Prijs per week vanaf

€ 600