Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Marianne Grilk-Camfferman

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Het vakantiehuis, ook wel gite genoemd, is de bovenste verdieping van onze woning, met eigen ingang en deel van de tuin. Wij hebben het huis begin 2019 gekocht en het pand en de gite geheel opgeknapt o.a. met nieuwe keukens en meubelen. Het huis is gebouwd van traditionele oude stenen en bestaat uit 3 verdiepingen. Om het huis ligt een romantische tuin op diverse niveaus met tientallen plantensoorten. In de tuin staat een zwembad dat eventueel in het voor en naseizoen verwarmd kan worden. De vakantiewoning/gite heeft een leefoppervlak van 50 m2 en heeft een ruime woonkamer met keuken en slaapbank voor 2 personen, 1 aparte slaapkamer met wastafel en tweepersoons boxspring (1.60 bij 2.00). Er is daarnaast een badkamer met wastafel, douche en een aparte ruimte voor het toilet. U heeft meerdere eigen terrassen om te gebruiken en u kunt tijdens uw verblijf ook gebruik maken van de rest van de tuin met het zwembad. Indien het vakantiehuis verhuurd is maken de eigenaren weinig gebruik van het zwembad en een aantal delen van de tuin.
De vakantiewoning ligt vrijwel direct aan een wandelpad en kijkt uit over het begin van de Cevennen.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'La Roche'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Rochessadoule (commune Robiac-Rochessadoule)

  • Bergachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

La Roche heeft de afgelopen 4 jaar 38 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.657894736842104 sterren
  • 10 sterren

    Meer dan 5 jaar geleden huurde we ook bij jullie een gite in jullie vorige huis. In die periode hebben jullie je huidige huis en gite gevonden. Toen twijfelden jullie nog, maar wij wisten al dat jullie deze gite, huis en tuin tot een paradijs zouden omtoveren. Uit de feedback in dit gastenboek blijkt dat dit meer dan geslaagd is. Wij sluiten ons aan bij deze complimenten. Jullie mogen trots zijn op dit resultaat!
    Maar, dit ontslaat ons natuurlijk niet van onze plicht om naar verbeterpunten te zoeken. Helaas moeten wij jullie teleurstellen, dit is ons niet gelukt. Het bed was uiterst comfortabel, de douche doorstond de spettertest met glans en de WIfi is meer dan voldoende voor vakantie gebruik (download 200 Mbps, upload 300 Mpbs wat als snel is te kwalificeren). Dit laatste brengt ons bij een Unique Selling Point voor het laagseizoen, met een tijdelijk klein bureau en bureaustoel is de gite ideaal voor digitale nomaden. Een fantastische werk omging in de Franse natuur. Al met al zouden we zeggen: strik eromheen en niets meer aan doen. Bedankt voor jullie gastvrijheid en heerlijk verblijf in jullie paradijs!
    Onze tips: Wandeling St. Paul-le-Jeune-Montgros (6-8 km), niet moeilijk en lus vorm (www.routeyou.com/nl-fr/route/view/2037051/recreatieve-wandelroute/st-paul-le-jeune-montgros.
    Lunchen o.a. in de binnentuin van restaurant La Banque in St. Ambroix

  • 10 sterren

    2 weken lang genoten van deze prachtige gite met mooie tuin en heerlijk zwembad. Er is werkelijk niets op aan te merken. Een zeer verzorgde leuke en mooie inrichting en brand schoon. Wij komen zeker terug!

  • 10 sterren

    Heel veel dank voor een onvergetelijk verblijf in jullie knusse smaakvolle gite met fijne badkamer en een heerlijke slaapgelegenheid. Het was fijn om tot rust te kunnen komen in jullie weelderige tuin met diverse zitjes. Na lang aarzelen genoten van het zwembad, verfrissend na een warme dag. De omgeving geeft genoeg keuze voor mooie uitstapjes en we hebben diverse malen genoten van lekkere lunches o.a. in Banne en Les Vans. Au revoir!

Culinair en wijn

Gastronomie in de Gard
Het eten in de Gard is erg smaakvol en gezegend met het krachtige aroma van de mediterrane gebieden met olijfolie, knoflook en zuidelijke kruiden. In de kustgebieden vinden we oesters, mosselen, sardientjes, zee-egels en fruits de mer. Een andere specialiteit uit het gebied is voorgezouten lamsvlees. De dieren eten de kruiden en het zoute gras op de marsgronden van de Camargue, waardoor het vlees mals en goed doorregen wordt.
Bovendien voorziet het gebied Frankrijk deels van de eerste perziken, kersen en abrikozen.

Wat is er te doen

De vakantiewoning is een uitstekende uitvalsbasis om zowel de Cevennen als de Zuid Ardeche te verkennen. In de nabij gelegen dorpen Besseges en St. Ambroix zijn diverse winkels waaronder een bakker, Carrefour en meerdere cafe's en restaurants.

In de Cevennen kunt u natuur, cultuur en sportieve activiteiten goed combineren. Zo kunt u prachtige wandelingen of fietstochten maken en onderweg in het heldere zwemwater van de vele rivieren zwemmen. Wie meer uitdaging wil kan raften, kanovaren of kajakken o.a. vanuit Vallon-Pont-d'Arc. Daarnaast zijn er tientallen kastelen en musea bij ons in de buurt en niet te vergeten prachtige oude dorpen zoals Barjac, St. Ambroix en Les Vans waar wekelijks een brocante is.

Het meest indrukwekkende bouwwerk in de Gard is eigenlijk wel de Pont du Gard, de bewonderenswaardige stenen brug in Romeinse bouwstijl, gebouwd om water aan te voeren naar Nîmes via een 50 km lang traject vanaf de bronnen in Uzès.
In de stad Uzès is het zomers erg levendig met cafés, restaurants, marktpleinen en middeleeuwse gebouwen. De stad ligt aan de voet van het slot Le Duché. Naast Uzes zijn ook de steden Nîmes, Avignon en Montpellier zeker een bezoek waard. Geïnteresseerd in de flora en fauna dan is de boottocht met de Confrerie de bateliers de l'Ardeche een must. Zij organiseren dagtochten door de Rèserve Naturelle één van de mooiste beschermde natuurgebieden van Frankrijk. Vlakbij ons huis kunt u een van de mooiste drie grotten van Frankrijk bezoeken La Grotte de Cocalière.

Voor zowel kleine als grotere kinderen is er in de Gard meer dan genoeg te ondernemen, Nabij Rochessadoule ligt Le Grand Bois, een spannend avonturenpark voor jong en oud, de stoomtrein door de Cevennen vanaf Anduze of een bezoek aan de Haribo fabriek en de krokodillenfarm.

Zin in wateractiviteiten? Je kunt zwemmen in de rivieren in de omgeving zoals de Cèze, Chassezac en de Gorges de l'Ardeche. Je treft daar ook prachtige gorges en strandjes aan. Ook het lac de Villefort, een groot bergmeer, is een aanrader. Buiten goed zwemwater en diverse strandjes is er ook een wandelpad rondom het hele meer. Meer zin in een zandstrand en de zee. Je rijdt in anderhalf uur naar de Middellandse Zee.

Liever een partij golf spelen? Dan kan onder meer op de 18 holes golfbaan van Nîmes of een 9 holes baan vlakbij in de buurt van Grospierres.

Qua ligging is Rochessadoule perfect voor een bezoek aan Provençaalse plaatsen als Avignon, Nîmes, Orange en Uzès.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Bergsport

Wat je ook moet weten...

Ons huis staat op een niet al te hoge berg en de tuin eromheen loopt op of soms juist omlaag in verschillende niveau's (terrassen). Om die reden is de gite niet echt geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of in sommige situaties voor kleine kinderen. Stuur ons bij twijfel even een mailtje.
Doordat ons huis in een natuurgebied ligt is onze gite ook aantrekkelijk voor vogelaars of vlinder liefhebbers, we hebben op dat gebied al wat enthousiaste reacties mogen ontvangen.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Buiten het hoogseizoen kunt u bij ons ook enkele dagen verblijven en bent u niet gebonden aan een specifieke wisseldag.
Indien gewenst, verzorgen wij voor onze gasten de was. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Last-minute prijs van € 425 voor€ 400

€ 400

Last-minute prijs van € 425 voor€ 400

€ 400

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie