Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Wilma Brakenhoff

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Mas Sivelou is een kleinschalig vakantiedomein met een 7 tal woningen. In dit originele hoofdhuis zijn de authentieke details nog bewaard. Het is zeer geschikt voor een grote familie of een groep vrienden. Om het huis heen ligt een terras en op een hoger gelegen terras kunt u heerlijk relaxen onder de boom. U kunt de gîte op bepaalde data ook voor 4 personen huren à 970€ per week.
Vanaf het terras komt u deze gezellige gîte binnen in een ruime woonkeuken met volledig ingerichte keuken en eettafel. Ernaast bevindt zich een kleine woon-/tv kamer met aansluitend een halletje met garderobe en apart toilet met wasmachine. Vanuit de keuken gaat een trap naar de eerste verdieping en komt uit in de woonkamer met open haard. Op deze verdieping is ook een grote slaapkamer en aparte badkamer met toilet, wastafel, douche en bad. De tweede verdieping heeft drie slaapkamers, gelegen onder het schuine dak, en een aparte badbamer met toilet, douche en dubbele wastafel. Alle slaapkamers zijn voorzien van twee bedden die zowel als eenpersoons- (2.00×0.80) als tweepersoonsbed gebruikt kunnen worden (2.00×1.60).
Het terras voor de woning is overgroeid met druiven zodat u heerlijk in de schaduw aan de lange eettafel kunt genieten van de zwoele zomeravonden. Een barbeque is aanwezig. Op een hoger gelegen terras staan een aantal comfortabele stoelen waar vanuit u een fraai uitzicht heeft over de vallei.
Het verwarmde zwembad met fraai uitzicht ligt op een nog hoger terras en wordt gedeeld met de andere gasten.

Faciliteiten

  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Bad
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Maison Cévenol, Mas Sivelou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Aan de voet van de Cevennen liggen de gîtes van Mas Sivelou, een 14de eeuwse mas (boerderij), waar vroeger wijn werd verbouwd en zijde werd gemaakt. Mas Sivelou ligt op een heuvel en heeft prachtig uitzicht op de vallei. De hoogte is ongeveer 250 m dus nog volop het warme mediterrane klimaat. Op het terrein staan een aantal olijfbomen, en volop kruiden zoals rozemarijn, thijm en salie. Op het hoger gelegen terras ligt het verwarmde zwembad volop in de zon, waar u dus heerlijk kunt zonnen op één van onze ligbedden, open van 1 april tot 1 november.
Mas Sivelou ligt zeer landelijk maar op een kwartier rijden bent u in het oude touristische stadje Anduze met zijn vele restaurants en terrassen, kleine winkels in het centrum en drie supermarkten. Historische steden als Nimes, Montpellier, Uzes en Avignon alle op ongeveer 1 uur rijden. Het middeleeuwse schattige dorpje Sauve, op 7 km afstand, is zeker een bezoek waard.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

Maison Cévenol, Mas Sivelou heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

8 sterren
  • 8 sterren

    Tophuis van alle gemakken voorzien. Lekker ruim en schoon. En niet te vergeten super gastvrij/klantgericht.
    Locatie was ook perfect voor ons met leuke dropjes (Durfort, Sauve, Anduze) in de buurt en mooie uitvalbasis voor onze dagtrips (stedenbezoek, hiking en fietsen).
    Aanrader!

Culinair en wijn

Op het naastgelegen wjndomein worden unieke wijnen gemaakt. Het domein biedt rondleidingen door de wijngaarden en de cave, waarbij een proeverij uiteraard niet ontbreekt. De Languedoc is de grootste wijnproducent van Europa en op korte afstand zijn tientallen domaines en caves te bezoeken met wijnen in alle prijs en kwaliteitscategorie. In de omliggende middeleeuwse dorpen zijn veel nog kleine maar uitstekende restaurants.

Wat is er te doen

Op het domein
Wakker worden van het gezang van de vogels, het bestaat nog. Lekker luieren op uw privé terras in een relaxte stoel of genieten van het fraaie uitzicht vanaf een ligbed bij het op zonne-energie verwarmde zwembad; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. En voor de wat meer actievere ontspanning kunt u, net als de Fransen, een potje ‘pétanque’ spelen op de ‘jeu de boules-baan’. Maar ook een partijtje tafeltennis behoort tot de mogelijkheden.
In de omgeving
Middeleeuwse dorpjes
In de directe omgeving van Mas Sivelou liggen een drietal kleine en typische zuid Franse dorpjes met ieder hun eigen charme. Anduze heeft toeristisch veel te bieden met de Bambouseraie, de stoomtrein, de vele terrassen en restaurants. Saint Hipolyte du Fort is wat ingetogener en provinciaal maar zeker niet minder mooi met de ligging tegen enkele grotere bergen. Sauve is een echt middeleeuws kunstenaarsdorpje tegen de bergen gebouwd met smalle straatjes waar de auto nauwelijks toegang heeft. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de locaal gekleurde marktjes waar nog veel regionale produkten uitgestald en verkocht worden.

Wijndomeinen
De wijnliefhebber zal genieten van de omgeving, de Languedoc is de belangrijkste wijnproducent van Frankrijk, en in een straal van 20 km vindt u tientallen caves en domaines die u graag informeren over en laten proeven van de laatste, of voorgaande oogsten. Naast Mas Sivelou ligt een klein wijndomein waar Ronald en Wilma, de vroegere beheerders van Mas Sivelou, al een aantal jaren verschillende wijnen produceren. In het seizoen bestaat de mogelijkheid om een rondleiding met een proeverij in de knusse wijncave te reserveren.

Romeinse architectuur
Op ongeveer zo’n drie kwartier rijden kunt u een bezoek brengen aan steden zoals Nimes, met zijn Romeinse arena, Avignon met het pauselijk paleis en de bekende brug en het aquaduct ‘Pont du Gard’ dat bij iedereen vragen oproept hoe men in die tijd zo’n bouwwerk heeft kunnen realiseren. Ook een bezoek aan kleinere plaatsen zoals Uzes en Aiges Mortes of een grote plaats als Montpellier, bekend als ‘petit Paris’ zijn zeer de moeite waard.

Natuur
De zee is op een uur rijden afstand bij het plaatsje Grau du Roi of La grande Motte, u heeft de keus voor rustigere grote stranden of dichter bij een levendige plaats. Verder naar het noordwesten vindt u de hoge Cevennen met schitterende uitzichten en ook in het hoogseizoen stille kleine wegen. Met een kleine dagtocht bezoekt u de ‘Gorge du Tarn’ of de ‘Vallée de Ceze’. In de hogere bergen bij de Mont Aigioul op 1,15 rijden kunt u ’s winters langlaufen en skiën.

Sportief
De vier mooiste golfcourses liggen binnen een uur rijden, waarvan ‘La Campagne’ in Nimes tussen de 5 beste van Frankrijk gerekend wordt en ‘La Grande Motte’ met 42 holes alle afwisseling biedt. Dichterbij vindt u, op 15 minuten rijden, een mooi gelegen kleine course van 6 holes. Vanuit Sivelou kunt u wandelen en fietsen met de keus voor heuvelachtig of vlak of met de mountain bike de heuvels en bergen in. Paardrijden, kanoën, alpinisme zijn allemaal op korte afstand te vinden.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute

Wat je ook moet weten...

In een oude Cevenolse Mas hebben wij in totaal 7 gites met allen verschillende eigenaren. Een aantal van deze gîtes wordt verhuurd, de overigen worden voor de vakanties gebruikt door de eigenaren zelf. De oude stijl van de gebouwen is gehandhaafd met toevoeging van het moderne confort. Elke gîte heeft veel privacy en de gites kijken niet op elkaars terrassen. Ze liggen zo dat je geen zicht of geluidsoverlast hebt van elkaar. Op een hoger gelegen terras ligt het verwarmde zwembad met ligbedden.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Elektra inbegrepen van 03 juli - 28 augustus, daarbuiten 0,22€ KwH
Stookhout: 10€ per kruiwagen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.300

Prijs per week vanaf

€ 1.300

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie