Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Alexander Francino

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

In de Watermolen werd vroeger het graan van Eoux (spreek uit éejoes) en omgeving vermalen. Zodra u vanaf het verlaten landweggetje de oprijlaan oprijdt, met Eoux en haar kerkje in de verte, vermoedt u dat u goed zit. Als u op het erf aankomt weet u het bijna zeker. Bij de entree een stel schitterende bomen en een kabbelende beekje, waaraan wat verder stroomopwaarts ons strandje ligt. Voor een bbq of gewoon een middag op een bijzonder plekje met af en toe een duik.
De molen is een sprookjesachtig gebouw, ruim en toch knus. Het zonnige zuid-terras is ‘the place to be’. Hier vindt u de gezellige zomerkeuken met vrij uitzicht en een hangmat onder een grote linde. Vanaf het terras kkan u wandeling beginnen. Zwemmen kan bij ons privé-strandje aan het riviertje of bij het zwembad. De kinderen helpen graag een handje bij de stallen, met Arthur en Ronde Tafel, de mini-varkentje en de koeien en hun kalf.
De molen is ook een buitengewoon plekje voor wie zonder kinderen komt, in de lente of het najaar, om te luieren, een paar bijzonderheden in de omgeving te zien en af en toe naar een leuk en goed restaurant te gaan dat heel betaalbaar is.
Een streek die onontdekt is, we wijzen u graag de weg.
De gezellige keuken binnen, mocht het een slechtere dag zijn, staat in open verbinding met de salon en haar open haard. Door een glaspaneel in de keukenvloer ziet u het water onder het huis door stromen. Vier grote slaapkamers en één kleinere met een stapelbed. Drie dubbele bedden, vijf enkele bedden en een ledikant. Eén slaapkamer heeft een eigen badkamer, incl. bad en toilet. Daarnaast een badkamer en toilet op de bovenetage. Aan het terras ligt de zomerdouche op zonne-energie.
Het huis is goed geschikt voor 10 personen en toch ook knus als u met z'n tweetjes komt.
Al 25 jaar een betrouwbaar vakantie-adres.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Cursusruimte
  • Open haard
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Le Moulin'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Wil je de deur van de dagelijkse wereld even stevig achter je dicht trekken...?   Alsof je in een tijdmachine bent gestapt..? 

De wijdere omgeving van Le Moulin voelt als een soort warm bad....Een prachtig dorpje, Aurignac, gemoedelijk, met een mengelmoes van mensen en nationaliteiten. Men is verrassend vriendelijk. Een praatje bij de bakker, parkeren voor de deur, je kunt zo doorlopen. 
De streek kent nog weinig toerisme. We wijzen je graag de weg naar verborgen parels en waardevolle geneugten. Een verstopte biertuin, een betaalbaar restaurantje zonder franje of  een culinaire hotspot. Zelfs een dorpsfeest of een concert met muziek en eten aan lange tafels op het plein.
Ook voor de betere markten. Of een groot zwembad uit de jaren 90. Of 7 km in de andere richting, het heldere meer van Fabas, midden in een bos, (zie foto), het is moeilijk te geloven dat er bijna niemand is.
Of nog iets heel anders, een dagje naar Toulouse, zetel van Airbus in een bruisende studenten-stad, met oa een Space Center, de grootste Franse Romane kerk en een paar tentjes die we u kunnen tippen. Een tochtje naar de Pyreneeën anders, naar Luchon bijvoorbeeld, vanaf het dal met de kabelbaan in één keer de bergen in. Lourdes is ook bijzonder. Of met een bootje door de grotten, van de ene illustere zaal naar de andere. Halverwege Toulouse ligt het Gallisch dorp, Archeon, maar dan in het klein. 
Een omgeving dus met geduchte concurrentie voor het verlokkelijk beeldscherm...

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

Le Moulin heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.25 sterren
  • 9 sterren

    een hele mooie en rustige plek met prachtig uitzicht; het huis is bijzonder ruim en alle nodige voorzieningen zijn aanwezig. ook de dieren op en nabij het erf geven extra cachet aan het landelijk zijn aldaar, je kunt in de omgeving ook prima fietsen mits je maar voornamelijk het dal volgt, alex en margot letten uitstekend op je privacy en zijn indien gevraagd zeer behulpzaam, met hun info vonden we leuke en goeie eet adresjes en een goeie pizzaboer in Aurignac, doordat het niet zo heel erg warm was was het binnen 's avonds wel fris maar dat konden we verhelpen door flink de houtkachel (voor een schappelijke vergoeding) te stoken. we kunnen deze plek beslist aanbevelen

  • 9 sterren

    Met 3 kids en 2 volwassenen hebben wij volop genoten van 3 heerlijke vakantieweken in een prachtig groot huis en de ruime achtertuin met een heerlijke buitenkeuken die voldoende privacy biedt kijkend op het land waar de koeien van de eigenaren staan te grazen. Als je van rust, natuur, dieren en leuke uitstapjes houdt is dit huis echt een aanrader! De kinderen hebben lekker kunnen zwemmen in het zwembad. Ze hebben kunnen helpen met het voeren van de dieren en het naar binnen en naar buiten brengen van de koeien om gemolken te worden. Badmintonnen en pingpongen kan op het gedeelde erf aan de voorkant waar ook het zwembad is. Het delen van het zwembad heeft voor ons in 3 weken niet gevoeld als delen. Als wij gingen zwemmen was het eigenlijk altijd vrij. Kanoën, de Pyreneeën, Toulouse, een grot, een buitenzwembad met duikplank en glijbaan, marktjes, Franse feestavonden in Aurignac en een rustig zwemmeer zijn leuke uitstapjes die we hebben gedaan waarvan de meeste minder dan 1 uur rijden zijn vanaf Eoux. Bij het dammetje een stukje verderop hebben we leuke BBQ avonden beleefd. De eigenaren zijn heel aardig en gastvrij.

  • 9 sterren

    Fantastische reis achter de rug. Door het corona virus was er twijfel of we al dan niet zouden vertrekken. Gezien de prachtige en rustige omgeving besloten we toch te vertrekken en wat zijn we hier blij om.
    Al van bij de aankomst waren we overdonderd door al de pracht en rust dat het vakantiehuis uitstraalt. Ook de kinderen waren onmiddellijk op hun gemak.
    Alles is zoals op de site vermeld staat. Alex en Margot zijn fantastische huiseigenaren, ze zijn er wanneer je ze nodig hebt en verder houden ze zich vooral op de achtergrond, het perfecte evenwicht dus.
    We hebben op en top genoten van het ontbijt klaarmaken in de geweldige buitenkeuken, spelen en dam bouwen in het riviertje met strandje, 't zwembad, de dieren eten geven, chillen in de hangmat, bbq'en, .... Eoux is ook een goede uitvalsbasis voor uitstapjes. Wij gingen naar carcasonne, village de gaulois, Luchon, de grotten van medous, ...
    Herinneringen voor het leven!!!!!

Culinair en wijn

Restaurantjes van divers pluimage. Een biertuin met foodtruck en een herberg in een ander dorpje, allemaal vlakbij. Een uitstekende bezorger van Indische en Thaise maaltijden. Elke dag een markt met goede ingrediënten voor de thuismaaltijd.

Wat is er te doen

Als u de tuin uit loopt en het water volgt, komt u bij het riviertje en ons strandje. Met hangmat, tuinstoelen en bbq-plaats. Het water is fris, maar dat houdt het bier en de limonade op temperatuur en omdat het zo'n prachtig plekje is, gaat u er waarschijnlijk geregeld een paar uur naar toe. De kinderen bouwen dammetjes in het water, spelen met de bootjes en luchtmatrassen, nog ongehinderd door dat frisse water. Er is ook het zwembad meer plezier oplevert dan het groot is. Het bad is 120 cm diep en wordt gedeeld met de gasten uit het bakkershuis. Dat geeft in praktijk zeker voor de kinderen, maar voor volwassen nauwelijks een beletsel.
Voor de kids is het rondom het huis een paradijsje, ze zijn de laatsten die de vakantie zullen vergeten. Een tractor met neus en twee ogen Ze komen graag bij de bont gekleurde stallen. Om het kalf te aaien of de varkentjes achter hun oren te kriebelen. Naast de stallen staat misschien wel het leukste kippenhok van het land. De jongens willen op de tractor zitten, de meiden durven ook.
U kunt een kleine wandeling maken naar het onverwachts mooie kerkje in het dorp, waar zelden iemand komt, behalve u misschien, omdat we weten waar de sleutel ilgt. Of een groter rondje via de dam in de rivier naar de heuvelrug met uitzicht op de Pyreneëen.
Behalve het ruime erf deelt u niets met de bewoners van de watermolen, die ook onderdeel maakt van het domein. De tuinen liggen veruit elkaar, er is het water, er zijn dijken. Aan uw privacy hechten we veel belangn net als aan uw veiligheid. Voor de aangerade afstanden is rondom de huizen ruimschoots ruimte. Er zijn verschillende plaatsen waar u zeep en desinfectie vindt.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Pretpark in de buurt

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De week loopt van zaterdag 16.00 tot zaterdag 10.00.

Uw reservering is definitief na een aanbetaling van de helft van de huursom.
Het tweede deel van de betaling dient twee weken voor aankomst betaald te worden.
De borg (€ 200) en de schoonmaakkosten (€ 100,-) kunnen bij aankomst worden betaald. Hij wordt bij vertrek geretourneerd.
Toeristenbelasting, bedden- en linnengoed, gas en elektra zijn inbegrepen.

Heeft u specifieke wensen, korter verblijf of andere aankomstdag, mail ons en we proberen een oplossing te vinden.
Al meer dan twintig jaar een betrouwbaar vakantie-adres.

Gastvrouw en -heer, Margot Donkervoort en Alexander Francino zijn Nederlands.
Benodigdheden voor kleine kinderen aanwezig, zoals ledikant, kinderstoel, commode, babybadje.
Huisdieren in principe welkom, wel overleg i.v.m. onze eigen dieren.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 100,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Last-minute prijs van € 750 voor€ 575

€ 575

Last-minute prijs van € 750 voor€ 575

€ 575