Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Marielle Fisscher Ruskauff

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

De gîte staat tegen ons huis aan, maar is geheel zelfstandig met eigen ingang en terras. Er is een kleine keuken met 3-pits inductieplaat, oventje, koelkast met vriesvak, tafel en stoelen, zithoek met 2 fauteuils. Slaapkamer met lits-jumeaux en kastruimte voor kleding. Openslaande deuren naar het terras. Douche en wastafel. Wc apart. Het zwembad (4.80 x 13.20 m) is exclusief voor de huurders van de gîte.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Alleen volwassenen
  • Huisdier welkom
  • Table d'hôtes
  • Internet
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Maricants'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Ons romantische en comfortabele huis, waar de gîte een onderdeel van vormt, is van oorsprong een boerderij uit de 18de eeuw. In de tuin (0,7 ha), in de boomgaard, aan het zwembad of op een van de terrassen vindt u altijd wel een plek in zon of schaduw om te gaan zitten met een boek en een drankje of zo maar te genieten van het uitzicht op de Pyreneeen en de rust van het platteland.
Dit gedeelte van de Haute-Garonne, met zijn glooiende heuvels in alle schakeringen groen en zijn pittoreske dorpjes, wordt niet voor niets Frans Toscane genoemd. Het dorpje Puymaurin ligt nog net in de Haute-Garonne, enkele kilometers westwaarts begint de Gers en 15 km naar het zuiden het departement Hautes-Pyrenees.
De steden Toulouse, Auch, Saint-Gaudens en Tarbes zijn binnen een uur met de auto te bereiken. In de directe omgeving is het altijd wel ergens marktdag, in de weekends zijn er brocantes, foires en vide-greniers.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Maricants heeft de afgelopen 4 jaar 10 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 9 sterren

    Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Voor wie houdt van rust, natuur en authenticiteit, is Maricants een pareltje.
    Gîte : Sfeervol terug in de tijd, met voldoende comfort.
    Tuin : Een oase met lekker verfrissend privé zwembad.
    Ligging : de met zon overgoten heuvels zijn een streling voor het oog, er gaat een zalige rust van uit. Onbeperkt wandelen, veelal bewegwijzerd, met leuke picknickplekken en prachtige panorama’s. De Pyreneeën lonken steeds op de achtergrond. Er zijn leuke dorpen, meren en voldoende restaurantjes in de omgeving. Ook Toulouse is een bezoek waard.
    Gastvrouw : Marielle verwelkomt je hartelijk en zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Je kan bij haar terecht voor tips over bezienswaardigheden en adressen van leuke restaurants, of - indien gewenst - aan haar sfeervolle en lekkere table d’hôtes.
    En zo nu en dan komt lief hondje Cérise kwispelend gedag zeggen.
    Van harte dank Marielle, voor je bijdrage aan onze heerlijk deugddoende vakantie !!

  • 10 sterren

    We hebben een heerlijke tijd gehad in Maricants. De gite is zeer verzorgd en compleet ingericht en bleef ondanks ‘les conditions caniculaires’ redelijk koel. We hebben genoten van de rust en de mooie omgeving. Bij het zwembad hebben we eindeloos liggen lezen in de schaduw van de grote bomen.
    Mariëlle heeft ons heel hartelijk ontvangen. Ze is een attente gastvrouw, die zeer behulpzaam is zonder zich op te dringen en we waren blij met haar adviezen (ook over een garage in de buurt om een lekke band snel te repareren). Leuk om Mariëlle wat beter te leren kennen tijdens een etentje.
    We komen graag nog eens terug.

  • 9 sterren

    Het was een verrassende vakantie. De gîte (daterend uit de 18de eeuw) is voorzien van alle noodzakelijke vakantiebehoeften. Alle keukenspullen waren kraaknet, lakens en handdoeken lekker fris. Mariëlle is een leuke, aangename gastvrouw. Ze gaf ons de nodige info en tips. Tevens is ze een heuse keukenprinses. In de tuin en in de gîte is er een overvloed aan kunst te bewonderen. Je kon als het ware iedere dag iets nieuws ontdekken. De rust is er werkelijk fenomenaal. Spijtig dat bij aankomst het zwembad nog niet zwemklaar was.

Culinair en wijn

De Haute-Garonne en de Gers staan bekend om hun eendenfokkerijen, veel producenten van foie gras, pate en confit organiseren proeverijen op hun eigen locaties.
Op loopafstand van 'Maricants' is een geitenmelkerij die heerlijke kazen maakt. Wijngaarden met proeflokalen zijn binnen een uur (auto) te vinden.

Wat is er te doen

Er zijn volop mogelijkheden voor sportieve en culturele ontspanning: wandelen, fietsen, paardrijden, golf, kanovaren en paragliding. Beeldhouw- en schildercursussen, muziek- en theaterfestivals. De Pyreneeen liggen op een uurtje rijden, in alle jaargetijden kunt u daar heerlijke wandelingen maken. En 's winters skieën!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De genoemde prijzen zijn inclusief toeristenbelasting.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 675

Prijs per week vanaf

€ 675