Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 9 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Les Lavandes is een sfeervol gerenoveerde moderne vakantievilla, mooi gelegen bovenaan een kleine woonwijk aan de rand van het mooie Minervois-wijndorp Cesseras, op loopafstand van de dorpswinkel en de bar. De indeling van het huis, met twee aparte slaapkamers, maakt het ideaal voor twee gezinnen die samen op vakantie willen.
Betreed het pand via de met cipressen omzoomde oprijlaan, waar auto's in de schaduw kunnen worden geparkeerd. Aan de ene kant van de villa bevindt zich het zwembad van 9 x 4,5 meter, omringd door tegels, met uitzicht over de vlakte van de Aude tot de verre Pyreneeën. Ligstoelen en parasols zijn aanwezig. De volgroeide tuin aan de voorkant van het huis biedt voldoende schaduwrijke plekken om te ontspannen op een warme middag. Les Lavandes grenst aan wijngaarden en velden aan twee kanten.
Trappen leiden naar de overdekte veranda met uitzicht op de tuin, die loopt over de lengte van de voorkant van het huis; perfect voor een siësta in de schaduw. Het terras loopt rond de zijkant van het huis en wordt breder tot een patio met uitzicht op een wijngaard. Er is een ingebouwde barbecue en een eettafel voor maximaal tien personen.
Vanaf de veranda kom je binnen in de ruime open woonkamer, eetkamer en keuken. De goed uitgeruste moderne keuken is voorzien van een fornuis, vaatwasser, wasmachine en twee koelkasten, evenals kleine apparaten zoals een waterkoker en een broodrooster. De eettafel biedt plaats aan tien.
Comfortabele banken zijn gegroepeerd rond de open haard, waardoor het huis ook geschikt is voor verblijven buiten het seizoen. De woonkamer is voorzien van airconditioning en het huis is uitgerust met volledige centrale verwarming voor de wintermaanden.
Vanuit de keuken geeft een gang toegang tot de twee slaapkamers en de badkamer aan deze kant van het huis. Deze badkamer heeft een bad en een hoofddouche, een toilet en een wastafel. De eerste slaapkamer heeft een kingsize bed; de tweede slaapkamer heeft uitzicht op het zwembad en heeft twee eenpersoonsbedden. Beide slaapkamers hebben inbouwkasten voor veel opberg- en ophangruimte.
Aan het einde van de gang is een kleine kamer ideaal om je te verkleden voordat je gaat zwemmen. Van daaruit is een deur verbonden met een kamer die direct uitkomt op het zwembad, dat een wastafel, een koelkast en opslag heeft voor badhanddoeken en speelgoed.
Achter de woonkamer is een aparte televisiekamer uitgerust met een flatscreen-tv met satellietzenders, een dvd-speler en een cd-speler. Draadloos internet is in het hele huis beschikbaar.
De derde en vierde slaapkamer en de tweede badkamer liggen naast de tv-kamer. Deze badkamer heeft een staande douche, een toilet en een wastafel. De derde slaapkamer kijkt uit op het terras aan de zijkant van het huis en heeft een kingsize bed onder een hoog plafond met houten balken. De vierde slaapkamer, geschikt voor grotere kinderen, heeft twee eenpersoonsbedden, een op de grond en de tweede op een mezzanine erboven. Beide slaapkamers hebben inloopkasten met hang- en leggedeelte.

Faciliteiten

  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • TV
  • Internet
  • Bad
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Les Lavandes'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Cesseras is een prachtig gelegen middeleeuws dorp aan de voet van de Montagne Noire, ideaal om te wandelen en de omgeving te bezoeken. Het heeft een populaire bar en een dorpswinkel, die elke ochtend vers brood en croissants levert. De bar en winkel liggen op slechts drie minuten lopen van het huis. De plaatselijke tennisbaan, op twee minuten lopen van het huis, is gratis beschikbaar.
Achter het huis ligt een heuvelachtig landschap met rustige landwegen en paden. Wijngaarden en fruitbomen groeien op de lagere hellingen, en wilde vegetatie van garrigue kreupelhout groeit verder de heuvel op. Het landschap is adembenemend, vooral richting Minerve, de kloof van Cesse en de Pyreneeën.
Negen kilometer verderop ligt het Lac de Jouarres: een groot meer met een strand, waar bezoekers kunnen zwemmen en windsurfen. Het is een korte rit naar Carcassonne, de grote middeleeuwse citadel, nu een werelderfgoed. Binnen de wallen is een grote verscheidenheid aan winkels die ambachtelijke producten en regionale specialiteiten verkopen. Ook binnen een uur rijden ligt de stad Narbonne, opgericht door de Romeinen en de plaats van een grote middeleeuwse kathedraal, en Béziers, even oud en een bolwerk van de Katharen in de 13e eeuw.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

Les Lavandes heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Just a quick mail to thank you for all the preparations and flexibility for
    our stay at Les Lavandes. We are back in Belgium, and had an excellent week
    in Cesseras! The house and pool were very nice!

Culinair en wijn

Een van de slechts vijf dorpen die mogen bogen op de sub-appelation Minervois La Livinère. De lokale wijn is van zeer goede kwaliteit en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De lokale marktstad Olonzac ligt op vijf minuten rijden en heeft een goed aanbod van winkels en voorzieningen. De markt van Olonzac op dinsdagochtend is een van de beste in de omgeving.

Wat is er te doen

Een verscheidenheid aan wandelroutes bieden gelegenheid om rond te wandelen rond de lokale Minervois-dorpen. De paden zijn gedetailleerd in een boekje weergegeven, geproduceerd door de plaatselijke VVV, beschikbaar in het huis.
De omgeving leent zich ook uitstekend om te fietsen. Fietsen kunnen ter plaatse gehuurd worden en bij aankomst bij het huis worden afgeleverd. Onder het huis ligt het relatief vlakke terrein van de Aude-vlakte, en een paar kilometer verderop slingert een schaduwrijk fietspad langs de oevers van het Canal du Midi, dat zich helemaal uitstrekt van de Middellandse Zee tot de Atlantische Oceaan.

    Overige prijsinformatie en aanbiedingen

    Een aanbetaling van 20% is vereist om de reservering te garanderen; de rest van het bedrag moet acht weken voor de aankomstdatum worden voldaan. Alle nutsvoorzieningen zijn inbegrepen (behalve van november tot eind april), evenals de levering van beddengoed, lakens en badhanddoeken. Volledige huurvoorwaarden worden meegestuurd met het boekingsformulier. Zwembadverwarming is op aanvraag voor aankomst beschikbaar voor mei, juni, september en oktober voor € 45 / week. Verlaagde tarieven beschikbaar voor kleinere gezelschappen tijdens het laagseizoen, op aanvraag.

    Prijs is inclusief

    Handdoeken, Linnengoed

    Prijs is exclusief

    • Borg € 250,00
    • Schoonmaakkosten (verplicht) € 120,00

    Heb je vragen?

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Met hoeveel personen?

    Prijs per week vanaf

    € 650

    Prijs per week vanaf

    € 650