Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Peter

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Volledig rustig natuur- en stiltegebied

Vlakbij Narbonne en Middellandse zee ligt deze ruime vrijstaande villa, volledig privé. Villa Aquamarin is een prachtig vakantiehuis voor 2-8 personen aan de rand van een pittoresk Middeleeuws dorpje. Vanuit de woning, de vele terrassen en mooie tuin heeft u schitterende panoramische uitzichten (Oost, Zuid en West) op het dal met wijnvelden, beboste heuvels en het dorpje Montouliers ('mont des oliviers').
De villa staat op een groot eigen terrein (2600 m2) met grasveld, dennen, olijfbomen, cypressen, oleanders en allerlei Mediterrane kruiden. De woning is modern, stijlvol en compleet ingericht met 4 slaapkamers en 2 badkamers. Alles is er: van internet tot hifi-installatie, van wasmachine tot diepvries, van vaatwasser tot espressomachine, en van barbecue tot hangmat. Voor elektrisch laden zie hieronder.
Bovenal is er een groot privé zwembad (5x10 m) met romeinse inlooptrap. Vanuit het zwembad en de diverse terrassen (met schaduwplekken) heeft u prachtige uitzichten op de vallei.
Villa Aquamarin is een aanrader voor natuur+cultuur liefhebbers, die van luxe, sfeer en rust houden. En de historische steden Narbonne, Béziers, Carcassonne, Montpellier en Middellandse zee zijn vlakbij. De kruidenier ('epicerie') met restaurant in het dorp is 200 m lopen. Grote supermarkten en een keur aan restaurants liggen op 4 km afstand.
De huurprijs varieert met het aantal personen, zodat een verblijf met 2-4 personen ook aantrekkelijk is. Niet voor niets komt 1/3 van onze gasten een 2e of zelfs 3e keer.

Woningindeling:
-> Entree met garderobe. Sfeervol ingerichte ruime salon en eetkamer (54 m2) met atrium, houtkachel, televisie*, dvd-speler met collectie Franse films en hifi stereo set met Spotify/Airplay/USB ingang. Draadloos internet (WiFi). Licht interieur met zicht op de tuin en vallei. Openslaande deuren naar diverse ruime terrassen (15+30+20 m2) rondom de villa. Er is altijd een terras dat in de zon of schaduw ligt. En dan nog zo'n heerlijke hangmat.
-> Moderne keuken met elektrisch koken, hetelucht oven, afzuigkap, koel+diepvries, afwasmachine, Nespresso, Senseo en normale koffiemachine, waterkoker en alle keukengerei voor 8+ personen. Bijkeuken met magnetron, toaster, wasmachine, stofzuiger, strijkijzer+plank, kinderstoel, e.d.
-> Vier ruime gezellige slaapkamers, waarvan drie met openslaande deuren naar de tuin. Er zijn 2 tweepersoons bedden 160x200 en 4 eenpersoons bedden 90x200, allen met eenpersoons dekbedden en prima matrassen. Extra kinderledikant 60x120 en kinderstoel voor baby/peuter.
-> Grote badkamer met ligbad, douche, 2 wastafels en toilet. Tweede badkamer met douche, wastafel en toilet.
-> Souterrain (60 m2) met garage voor de auto.
*) met uw PC kunt u via wifi alle televisie kanalen en Netflix bekijken (HDMI kabel is aanwezig).

Villa Aquamarin is compleet ingericht voor 2-8 personen (1 of 2 families) en comfortabel in de winter door verwarming en isolatie in alle vertrekken. De woonkamer heeft een aparte houtkachel. Alles is sfeervol en comfortabel: een ideale basis voor een geslaagde vakantie in deze fantastische Mediterrane omgeving.
Groot zwembad (11x5 m) met Romeinse trap, ondiep deel voor kleine kinderen, alarmsysteem en onderwater verlichting. Rondom het zwembad is een groot terras met ligbedden (65 m2). Vanuit de woning met diverse ruime (deels overdekte) terrassen heeft u direct zicht op het zwembad.
De omringende tuin is enorm gevarieerd met diverse dennen, cypressen, olijfbomen, oleanders, rozemarijn, agaves, rozen en andere bloeiende planten. U heeft veel privacy en prachtige panoramische vergezichten vanuit de woning of tuin tot aan Narbonne (25 km verder). In de tuin zitten vogels, vlinders, salamanders en 's avonds hoor je de uil en nachtegaal uit de vallei. Vanaf het terrein loopt u zo de velden en bossen in met diverse wandelmogelijkheden. De GR 78 en Compostella route lopen op 100 m langs de woning.
In de tuin staat een stenen barbecue en er kan Jeu-de-boule gespeeld worden op het gras. De tennisbaan in het dorp kan gratis gebruikt worden.

Inmiddels heeft Frankrijk voldoende laadstations voor elektrisch rijden langs de autowegen, winkelcentra en in de omgeving. Wij overwegen een eigen laadstation voor ons huis aan te schaffen, maar puzzelen nog met over de verrekening, omdat we liever geen elektriciteitskosten apart in rekening willen brengen.
Het dichtsbijzijnde laadstation is in Argeliers op 4 km rijden. Daarnaast zijn er diverse andere. Narbonne heeft bijv. 10+ laadstations op 25 km rijden. Goed te combineren met een bezoek aan de stad. Alle laadstations hebben snelladers van 22,1 tot 150 kW.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Tennisbaan bij huis
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Villa Aquamarin'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Villa Aquamarin ligt in de Languedoc (Zuid Frankrijk) net buiten Montouliers. Montouliers is een pittoresk Middeleeuws dorpje gelegen op een heuvel aan de rand van een vallei. De kerk en het chateau domineren de omringende huizen en omgeving met wijnvelden, bossen en prachtige wandelmogelijkheden. Er is een dorpsrestaurant en kruidenierswinkel met vers brood op 300 meter afstand. Daarnaast zijn er diverse supermarkten, restaurants, caves en cafés in de omliggende dorpen.
Het dorp is gelegen in de Minervois, een bekende wijnstreek van de Languedoc. Het klimaat is ideaal: stabiel en zonnig (twee keer zoveel zonuren per jaar dan in Nederland) met 's nachts koelte vanuit de bergen. De Middellandse Zee is 30 km verwijderd, de historische steden Narbonne en Beziers op 25 km, Carcassonne op 50 km en het Canal du Midi op 5 km.
Naar Montpellier, Carcassonne of Girona (Barcelona) zijn goedkope vluchten te regelen en als er geen vlucht op de wisseldag (zaterdag) is, kunt u een nacht in bijv. Montpellier boeken.
De villa is omgeven met rust, ruimte en natuur met daarnaast diverse bezienswaardigheden om de hoek.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Op wijngaard

Recensies

Villa Aquamarin heeft de afgelopen 4 jaar 7 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.714285714285714 sterren
  • 10 sterren

    Ons verblijf in Villa Aquamarin is wederom zeer goed bevallen. Een heerlijk, mooi ingericht huis in prachtige omgeving. Met het privézwembad en de vele zitplekken is er altijd een fijne rustige plek in de zon of schaduw. Ligging is prachtig met leuke steden en natuur in de buurt. Aanrader!

  • 10 sterren

    Na mijn fijne verblijf in Villa Aquamarin in juli 2021 is mijn terugkomst hier weer uitstekend bevallen; werkelijk alles is in orde.
    Ik hoef niets toe te voegen aan beoordeling destijds.

  • 9 sterren

    Net terug van deze rustige bestemming. Een mooi en heel net huis, een zalig zwembad, prachtig uitzicht en rust! Heerlijk is het om 's morgensvroeg op het bankje te genieten van de stilte en het prachtige uitzicht en dan wachten tot de zonnestralen geleidelijk aan stukken natuur beschijnen waar dan de krekels beginnen te tjirpen en deze golf van 'lawaai' te horen dichterkomen...
    Altijd ergens schaduw op 1 van de terrassen rondom de woning zodat buiten eten de hele dag door kan. Er hangt een zalige hangmat waarin je gegarandeerd in slaap valt😉.
    Het huis is van alles voorzien.
    Aangename gastheer die alles tot in de puntjes uitlegt, routebeschrijving en andere info krijg je vooraf. In het huis vind je gedetailleerde uitleg en interessante documentatiemappen en folders.
    Wij hebben een heerlijke vakantie achter de rug, Deze woning kan ik alleen maar aanraden!

Culinair en wijn

Het vakantiehuis ligt in de wijnstreek Minervois, Occitanië. Het klimaat is er ideaal: stabiel en warm (tweemaal zoveel zonuren per jaar als in Nederland of Belgie) met enige verkoeling ’s nachts vanuit de bergen.
Languedoc produceert vooral rode wijnen die als Vin de Pays d’Oc bekend zijn. De rode AOC wijnen zijn van zeer rijpe druiven gemaakt en vaak krachtig. Grenache, Carignan, Mourvèdre, Syrah en Cabernet Sauvignon zijn de veelvoorkomende druivenrassen. Voor witte wijnen gebruikt men vooral de Chardonnay, Sauvignon en Voignier.
In de directe omgeving bevinden zich een groot aantal ‘caves’ en goede restaurants met zeer betaalbare prijzen om volop te genieten van het franse eten en drinken. De informatiemap in de villa bevat een groot aantal tips.

Wat is er te doen

Naast zwemmen in het privé zwembad, tennis en wandelen in de directe omgeving is het vakantiehuis een prima uitvalsbasis voor:
-> diverse stranden langs de Middellandse zee (30 km) en het Canal du Midi (5 km);
-> de historische steden Narbonne, Béziers (25 km), Montpellier of Perpignan (80 km);
-> de meest complete vestingstad van Europa: Carcasonne (50 km);
-> het Catharen stadje Minerve of de abdij van Fontfroide of Fontcaude (20 km);
-> wandelen en flamingo's kijken bij Peyriac-de-Mer (30 km)
-> kanovaren, fietsen/mountainbiken, paardrijden of golfen in de directe omgeving;
-> een bezoek aan diverse caves of chateaus (La Clape, Les Carrasses, etc.);
-> Afrikaans natuurpark bij Sigean, waar het Afrikaanse grootwild vrij rondloopt (45 km);
-> nationaal park Haut Languedoc en Narbonnaise & Mediterranean (40 km);
-> Barcelona, Girona en Figueres (Spanje) zijn op rij afstand (100-150 km).

In de villa treft u een map aan met veel uitgebreide informatie (incl. tel.nrs en websites) over de bezienswaardigheden in de omgeving, restaurants, markten, dagtochten etc. U kunt direct reserveren voor een restaurant, kano varen of de huur van fietsen. Ook beschrijvingen voor wandeltochten (5-15 km) zijn beschikbaar.
Daarnaast geven wij u tips op gebied van (gastronomische) restaurants, wijnhuizen, zelf te maken gerechten en typische Franse lekkernijen.

  • Aan fietsroute
  • Activiteitenprogramma
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Er zijn aanbiedingen mogelijk bij vroegboeken en last-minutes, vraag ernaar.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De ‘all-in’ huurprijs is voor 1-4 personen inclusief water, elektriciteit, telefoon en internet (WiFi). Voor 5-8 personen wordt een toeslag van € 200 per persoon/week gerekend. De toeristenbelasting bedraagt € 2,50 p.p. p.n.
Bij aankomst treft u eerste benodigdheden in de villa aan, zoals koffie/thee, suiker, toiletpapier, schoonmaakartikelen, e.d. Huisdieren zijn niet toegestaan.
Desgewenst kunt u per verblijf beddengoed (€ 13 per persoon) en een handdoeken (€ 11 per persoon) huren. De handdoeken zijn geen badlakens voor bij het zwembad.
Wisseldag in midden+hoogseizoen is zaterdag. Winkels zijn zaterdag open tot 19.30 en zondag tussen 9.00 en 12.00 uur.
Bij verhuur van 3 of meer weken geldt een toeslag van € 40 voor extra schoonmaak. Elektriciteit wordt alleen in de koude maanden (oktober t/m april) in rekening gebracht.

Prijs is exclusief

  • Borg € 600,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 120,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 13,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 11,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Last-minute prijs van € 1.500 voor€ 1.250

€ 1.250

Last-minute prijs van € 1.500 voor€ 1.250

€ 1.250