Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Stefan & Leon / La Cerisaie

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving met enig verkeer

La Cerisaie is een bed & breakfast in het Maison de Maître en daarachter (waar zich vroeger op de wijnkelder en het koetshuis zich bevonden) twee gîtes. Deze ruimtes zijn geheel omgebouwd (waarvan alleen de dakconstructie en buitenmuren zijn behouden) tot 2 leuke apartementjes, één voor 4 personen en één voor 2 personen. De gîte voor 4 personen bieden we aan via deze website. In juli en augustus zijn de gîtes beschikbaar voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar. In het voor- en naseizoen (april, mei, juni, september) zijn de gîtes beschikbaar voor gasten vanaf 16 jaar en ouder.

DE 4-PERSOONS GITE
De 4-persoons gîte heeft een oppervlakte van 60 m2. Het is een gelijkvloerse wooneenheid (eerste verdieping) met woonkamer, eethoek en keuken, met van daaruit een vaste trap naar de zolderkamer met 2 eenpersoonsbedden van 1.90 meter lang. De andere slaapkamer heeft een fijn tweepersoons bed van 1,60 x 2,00 meter.

Indeling:
- ruime open keuken met zithoek;
- zitkamer met bank en twee fauteuils;
- balkon met openslaande balkondeuren naar zitkamer en deur naar slaapkamer;
- toegang tot de hal, van waaruit de achtergelegen parkeerplaats te bereiken is;
- halletje met toegang tot 2-persoons slaapkamer met een boxspring tweepersoonsbed van 1,60 X 2,00 meter;
- toilet;
- badkamer met wastafel en moderne inloopdouche;
- trap naar zolderkamer met twee eenpersoonsbedden.

HEDENDAAGS COMFORT
In de gîtes liggen de voor de regio kenmerkende ‘terre cuite’ vloertegels. Samen met antieke kasten, tafels, stoelen geeft dat veel charme aan de gîte. De keuken beschikt over complete keukenuitrusting met fornuis(oven), magnetron en koelkast. Het keukenlinnen is inclusief. Er is een centraal afzuigsysteem, en verwarming.

ZONNIGE BALKONS
De woonkamer heeft een glazen pui met openslaande deuren naar een heerlijk balkon (inclusief tuinset met parasol); door een uitsparing in het dakvlak is een ruim besloten zonnig terras gerealiseerd, met uitzicht over de tuin (met zwembad 10 x 5 met daar omheen lekkere ligstoelen) en de daarachter gelegen bergen.

PARKEREN
Parkeren kan op het terrein van La Cerisaie, of aan de achterzijde van het Maison, dat eenvoudig via een paadje kan worden bereikt. Van daaruit wordt via een licht hellend pad het centrale halletje van de gîte bereikt, die direct grenst aan de kersengaard.

SCHOONMAAK
Het is onze ervaring dat het goed schoonmaken van een gîte al snel 3 uur in beslag neemt. We vinden het niet reëel dat je je laatste vakantiedag op die manier besteedt. Het is dan ook daarom dat wij de schoonmaak verzorgen zodat je tot de laatste minuut kunt genieten van La Cerisaie!

MISSCHIEN OOK INTERESSANT OM TE WETEN
- In het Maison de Maître beschikken we over vijf mooie B&B-kamers. Bijvoorbeeld voor opa en oma die ook meegaan, maar wel hun eigen plekje willen hebben.
- Drie keer per week koken we een heerlijk drie-gangen diner, dat we (bij goed weer) buiten serveren aan lange tafels op het terras voor het Maison.
- Indien je wil kun je ook gebruikmaken van ons ontbijtbuffet.
- Op La Cerisaie verwelkomen we in het hoofdseizoen gasten vanaf 12 jaar. In voor- en naseizoen zijn gasten vanaf 16 jaar en ouder welkom.
- Honden zijn op aanvraag (en tegen betaling, €7,50 / dag) welkom.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Historisch pand
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Table d'hôtes
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'La Cerisaie'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

In de vallei van rivier de Jaur, aan de voet van de 'Monts du Somail', ligt La Cerisaie in het dorpje Riols op 250 meter boven zeeniveau, in het hart van het regionale natuurpark Haut-Languedoc. Het dorp ligt ingesloten tussen de heuvels van de Montagnes Noir en de bergen van de Espinose.

Riols heeft ongeveer slechts 800 inwoners, inclusief de vele gehuchtjes (hameau’s) die onder de gemeente Riols vallen, maar is qua oppervlakte één van de grotere communes van Frankrijk. Er is een lokale bakker, die op traditionele wijze de baguettes en croissantjes maakt en bakt, en sinds het najaar van 2023 is er een slager en een micro-brouwerij. Voor de andere boodschappen zijn de inwoners (en toeristen) aangewezen op het 2.500 inwoners tellende St. Pons de Thomieres, dat vier kilometer verderop ligt.

  • Bergachtig
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

La Cerisaie ligt vlak bij twee AOC's: Saint-Chinian en Minervois. Je kunt op bezoek bij verschillende wijndomeinen en daar lekkere wijntjes proeven. Daarnaast biedt de Haut-Languedoc allerlei heerlijke lokale producten die te koop zijn op de weekmarkten in de leuke dorpjes in de buurt zoals Minerve, Roquebrun en Olargues.

De wijn en spijs komt uit het regionaal natuurpark Haut-Languedoc, gelegen op de grens van de departementen Tarn en Hérault. Het is een prachtig natuurlijk erfgoed, met goed bewaard gebleven locaties, een grote biodiversiteit, een uitzonderlijke flora en fauna. Het park is een uitzonderlijk gebied met een rijke geschiedenis en tradities. Bossen, wijngaarden, struikgewassen, valleien, granietgebergten; het park biedt vele verschillende reliëfs, geuren en kleuren.

Het park is een kruising tussen 3 klimatologische invloeden, die voor een brede variëteit aan landschappen zorgen. Is het in Riols wat te warm, dan kun je de bergen in, waar het 5 graden koeler is. Is het in Riols net wat te fris, dan kun je naar de zee, waar het vijf graden warmer is.

Wat is er te doen

La Cerisaie ligt in het provinciaal natuurpark Haut-Languedoc. Een mooi park in een regio die nog niet zo heel bekend is. Onterecht! Want het park is een gebied dat heel erg geschikt is om verschillende activiteiten in de natuur te beoefenen. Ga eropuit over de wandelpaden, om te fietsen, wandelen of paardrijden over het groene pad (voie verte) achter La Cerisaie: de Passa Païs. Of ga rotsklimmen, zwemmen maar ook watersporten in de meren of de rivieren, probeer een vis aan de haak te slaan in de Agout…
In de buurt liggen eeuwenoude stadjes als Olargues en Minverve. Of bezoek de oude katharenburcht in Carcassonne. Ook de AOC-wijngebieden Saint-Chinian & Minervois zijn in de buurt. Je kunt je hart ophalen en wijndomein bezoeken en lekkere wijntjes proeven.
De Middellandse zee met zijn heerlijke stranden ligt op een uurtje rijden. Als het eens een keer een mindere dag is in Riols, dan is het vaak aan zee wel goed, en een par graden warmer. In de bergen daarentegen is het vak 4-5 graden koeler: een goed plek als het hoogzomer een keertje warm is.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Schildercursus
  • Overige cursussen

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Kosten voor beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen. Badhanddoeken (voor bij het zwembad) kunnen gehuurd worden voor €2,00 per stuk.
Drie keer per week koken we een heerlijk driegangendiner dat we serveren aan lange tafels buiten op het terras. Prijs: €30,00 per persoon.
Deelname aan het ontbijtbuffet is mogelijk voor €12,50 per persoon.
Honden zijn (na overleg) welkom in de gîtes. Prijs: €7,50 per hond per dag.
Toeristenbelasting: €0.90 per persoon per dag.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

La Cerisaie heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 899

Prijs per week vanaf

€ 899

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie