Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Koen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Caramel is een comfortabel vakantiehuis gebouwd in natuursteen uit de streek, met ruime living en eetplaats, mooi en groot aanpalend buitenterras dichtbij het beveiligd zwembad. Naast de binnen-eetplaats is de toegang tot de keuken, voorzien van alle comfort (afwasmachine/ koelkast en diepvriezer/microwave/warme-luchtoven en gasfornuis). Daarnaast is er ook een wasmachine en droogkast aanwezig. Vanuit de keuken is er toegang via een gang naar 4 slaapkamers waarvan 3 met elk een tweepersoonsbed en 1 met 2x een één-persoons bed. Er is 1 badkamer met bad en 1 badkamer met douche (deze en suite met de 4° slaapkamer). Buiten is er aan de overkant van het zwembad een gerestaureerde 'pigeonnier' met beneden een badkamer en WC en boven een tweepersoonsbed slaapkamer. Voorts is er een BBQ, petanquebaan en pingpongtafel aanwezig (laatste in de aanpalende gebouwen)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Caramel'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Huis Caramel ligt aan een doodlopende straat op de top van een heuvel en is ook helemaal in de stijl en de typische natuursteen van de streek gebouwd.. Het huis is helemaal naar het zuiden gericht en heeft een adembenemend uitzicht over de velden vol zonnebloemen, tarwe en wijnranken voor het maken van de Cahorswijnen. Absolute rust met hier en daar een boerderij in het landschap en een ogenschijnlijk verlaten kerkje volledig in de lokale gele kalksteen opgetrokken, geen enkel achtergrondgeluid behalve de wind (occasioneel) en het gekrijs van een overvliegende roofvogel. Kortom echt iets voor de rustzoekers en natuurliefhebbers! Rond het huis is een mooi aangelegde tuin met gazon, directe toegang tot het privé-zwembad dat enkele toegankelijk is voor de huurders van het huis. Daarnaast is er ook een aangelegde petanquebaan en in de schuur net iets hoger op de helling staat een pingpongtafel met toebehoren. Ook een BBQ is aanwezig.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Caramel heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    In een oase van rust en ver van alle buren kan je genieten van een vakantie met zwembad.
    Tevens is er een ruim cultureel aanbod in de omgeving (Moissac, museum Zadkine, enz.). Op het vlak van de natuur zit je ruraal, maar toch dicht genoeg om voedsel in te slaan en er is een aanbod van restaurants binnen een straal van 10 tot 20 km. Vooral Le Gindreau in Sint-Médard was een opsteker.

  • 10 sterren

    We hadden samen met ons drie kindjes (5, 9, 11) een super verblijf in Caramel. Het huis is heel ruim en volledig in authentieke Franse stijl, doch met alle hedendaagse comfort (vaatwas, oven, microgolf, koffietoestel, wasmachine, droogkast, bbq...). Het domein is omringd door verschillende wijngaarden, ligt bovenaan een heuvel met zicht op valei en is 100% privé. Het verwarmde en zeer propere zwembad werd met de hoge temperaturen dagelijks gebruikt. Mede door de afgelegen locatie hoefden we ons geen zorgen te maken indien de kinderen al eens te enthousiast opgingen in het spel. Ook te vermelden is het zeer aangenaam contact met de eigenaars mbt het vragen van lokale info. Zeker een aanrader!

Culinair en wijn

Wie Lot zegt of Quercy komt in een streek met een exquise culinaire traditie. Uiteraard staat veel in het teken van de eend en de gans (confit de canard, foie gras, magret de canard). Maar de streek heeft ook veel te bieden op gebied van lekker rundsvlees (Blonde d'Aquitaine ras), varken en schaap. Ga gerust maar eens langs bij 'Boucherie Laurent' in Montcuq: deze man heeft een ongelofelijke passie voor zijn vak en kweekt alles zelf. Culinair heeft de streek vele troeven maar de zwarte truffel van de Périgord mag zeker niet vergeten worden, al kom je hiervoor best in het najaar en herfst om één van de in de streek wereldberoemde truffelmarkten te gaan bezoeken. Gezien het goede klimaat zijn er in de streek heel veel lekkere groenten en fruit te vinden: de pruimen van Agen, de meloenen van Quercy, aardbeien, tomaten in allerlei vormen en kleuren, enz... Qua wijn zit je hier midden in de Cahors-streek met de beroemde zwarte Cahorswijn, gemaakt van de malbecdruif. Ondertussen zijn er ook veel wijnhuizen die lekkere rosé en witte wijnen van de chardonnaydruif aanbieden. Daarnaast zit je hier ook dicht bij de Bergerac wijnstreek en de Gaillac wijnen (gemaakt met speciale oude druivenrassen). En om af te sluiten met een goeie digestief kan je opteren voor een 'Vieille Prune' of een Armagnac (je ziet hier nl ook vrij dicht bij de Gers en dus Gascogne, gekend voor zijn Armagnac).

Wat is er te doen

Het huis Caramel in de nieuwe fusiegemeente Porte-du-Quercy ligt op het einde van een doodlopende weg tussen de wijngaarden en zonnebloemvelden. Van hieruit kan je fantastische wandelingen en fietstochten maken (de GR 65 passeert in de buurt van de woning). Je zit er ook vlak bij de Lot waarlangs een autovrije en vrij vlakke goed uitgestippelde fietsroute loopt die de oevers van de rivier volgt en geregeld de rivier oversteekt. Ook op de Lot: mogelijkheid tot hengelen en kajakken. Even voorbij Cahors richting St.-Cirq-Lapopie kan je heerlijk kanoën/kajakken (vanaf Bouzies). In de omgeving van Porte-du-Quercy zijn veel leuke marktplaatsjes waarvan Montcuq met zijn fantastische zondagvoormiddagmarkt de belangrijkste is, naast die van Cahors met markt op zaterdag- en woensdagvoormiddag. Ook de avondlijke marchés gourmandes zijn niet te versmaden en typisch voor deze streek in Zuid-West Frankrijk. Je vindt er in Belaye en Loubejac (vergeet je bestek niet mee te nemen!). Daarnaast zijn er ook veel culturele- en muziekfestivals: het bluesfestival van Cahors midden juli is wereldberoemd en trekt internationale artiesten aan. Ook in Montcuq zijn er in augustus muziekfestivals. Daarnaast is de streek ook gekend voor de vele brocanterie- marktjes en -zaken. Laat je ook verwennen in de streek door de fantastische gastronomie: foie gras in allerlei vormen, de lekkere Quercy-meloenen en vele andere fruitsoorten zoals nectarines en de pruimen van Agen, uiteraard alles overgoten met lekkere Cahorswijn.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

We verhuren het huis van zaterdag tot zaterdag (aankomst na 16u, vertrek ten laatste om 10u). Prijzen zijn exclusief eindschoonmaak en bedlinnen (beiden wel verplicht bij te nemen) We vragen wel om het huis bij vertrek zo net mogelijk achter te laten en afval en lege flessen naar de daartoe voorziene openbare ophaalcontainers te brengen (je vindt er aan het oude kerkje van Farguette, vlak bij Caramel).
Omwille van slechte ervaringen wordt niet verhuurd aan groepen jongeren, enkel aan families of gezinnen.
Omwille van de niet afgesloten tuin en de steile hellingen naast de tuin is dit huis iets minder geschikt voor heel kleine kinderen. Sowieso zijn de eigenaars niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

minimumverhuurperiode is steeds 1 volledige week van zaterdag tot zaterdag.

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 500,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 150,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 17,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.150

Prijs per week vanaf

€ 1.150

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie