Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Guido & Lizeth

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Een van onze drie gîtes is La Porcherie". Van deze oude varkensstal stonden nog maar een paar muren overeind en is weer opgebouwd tot een gezellige, ruime unieke gîte voor maximaal 4 personen. Een leuk element is dat de badkamer en slaapkamer te bereiken zijn via de overdekte patio. De patio is afsluitbaar met een hekje. De begane grond bestaat uit een grote woon-/eetkamer met houtkachel met keukenhoek met 4 pits kookplaat, vaatwasser, magnetron/oven koffiezetapparaat. Van onze gasten horen we regelmatig dat de gîte zo goed is uitgerust. De patio is tijdens de zomer een heerlijke koele plaats en wordt door gasten vaak in de avond gezellig verlicht met kaarsen.
Via deze overdekte patio komt u in de slaapkamer met boxspring van 160x200 cm of in de badkamer met wastafel, toilet en douche.
Buiten de patio, zijn er nog twee terrassen, en een grasveld waar men heerlijk kan relaxen. Volop schaduw en zon. Ligbedden zijn er uiteraard ook!
Op de "Vide" staan twee bedden van 90x200 cm; er is een traphekje voor de kleintjes.

De gîte la Porcherie, le Fénil worden vanaf medio juli tot medio augustus in principe voor minimaal 2 weken verhuurd.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Huisdier welkom
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Domaine Les Teuillères - La Porcherie'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Domaine "Les Teuillères" ligt in het hart van de "Jardin du Ségala". Vlakbij het meer 'du Tolerme'. Tientallen kilometers lang, bevindt zich een prachtig en eeuwenoud cultuurlandschap met een rijke fauna en een buitengewone biodiversiteit. Het gebied is zeer geliefd bij landschaps- en natuurliefhebbers. Voor vogelliefhebbers is dit gebied een paradijs. Het is een landschap van landbouwgrond en bossen, met mooie beekjes en rivieren, mooie authentieke dorpjes en vriendelijke mensen. De wegen zijn smal en rustig. Er is een rijkdom aan wilde dieren en biodiversiteit. Het gebied is zeer geliefd bij landschaps- en natuurliefhebbers. Voor vogelliefhebbers en wandelaars is deze streek een paradijs.
Steden/stadjes om te bezoeken zijn: Saint Céré, Figeac, Capdenac le Haut, Rocamadour, Aurillac, Saint-Cirque-Lapopie, Conquez, Salers; alleen al de route naar deze steden is de moeite waard. Gouffre de Padirac is een "must" voor de grotliefhebbers . Extra mooie dorpen (les plus beaux village de France) Loubressac, Autoire en Carrenac (liggen dicht bij elkaar) zijn de moeite waard. In Autoire een wandeltocht naar waterval en uitzichtpunt. Saint Céré is een heel gezellig stadje met haar kasteel de Montal en grotte de Presque, ruiïne, stadswandeling.. Survival (Parcours Aventure) op zo'n 30 minuten rijden.. Wijnfeest in Cahors, de hoofdstad van het departement de Lot. Neem bord en bestek mee en ga naar een van de markten in de buurt om aan te schuiven bij de Fransen. Het apenbos, de roofvogelshow, het doolhof, kanoën op de Dordogne of de Célé......

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • Op camping/vakantiepark

Recensies

Domaine Les Teuillères - La Porcherie heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.75 sterren
  • 10 sterren

    Lizeth had ons ondergebracht in de Porcherie, een comfortabel huisje op het mooie landelijk gelegen terrein van het Domaine Les Teuilleres. Een warm onthaal, letterlijk en figuurlijk: de houtkachel brandde en Lizeth had heerlijk voor ons gekookt. We hebben genoten van prachtige wandelingen met de hond. De natuur is misschien wel op z'n mooist in de herfst, wat een kleurenpracht! En we bezochten verschillende middeleeuwse stadjes. Zeer aan te bevelen om hier in november te verblijven! Nauwelijks toeristen en toch nog veel te doen en te zien.

  • 9 sterren

    Dit is een geweldige plek wanneer je op zoek bent naar rust, ruimte, uitzicht, kleinschaligheid en gezelligheid. De gite is groot en van alle gemakken voorzien. Je hebt zowel voor als achter een balkon tot beschikking maar ook beneden nog een tuintje met een lounge set, dus altijd wel een plek waar je lekker kan zitten en genieten van omgeving. Wekelijks zijn er hamburger en pizza avonden waar de gasten aan kunnen deelnemen onder genot van een drankje. We zijn hier nu 3 keer geweest en hebben hele gezellige avonden gehad. Verder is er een zwembad, speeltuintje, trampoline en jeu de boulles terrein waar zover ik weet zomers wedstrijden worden georganiseerd. Lizeth, de gastvrouw, doet alles wat mogelijk is om het naar je zin te maken. Alle keren hadden we geboekt voor een week maar paar dagen bij geboekt omdat we gewoon niet weg wilde. De omgeving is ook prachtig om leuke tochten te maken en omgeving door schattige historische plaatsjes. Echt een aanrader om hier vakantie te vieren. Of het nu in 1 van de gites is of op de camping. In laatste geval hebben alle plekken veel ruimte en uitzicht.

  • 10 sterren

    Een magisch mooie en heerlijke plek! We hebben hier als gezin met 2 zoons (9 en 14) echt fantastisch gehad. We hadden ons al voorbereid op een mooie plek, maar onze verwachting werd nog overtroffen zelfs. "Wow is dit allemaal van ons" dachten we toen we onze mooie stenen gite zagen. Een prachtig ruim balkon met weids uitzicht over de glooiende heuvels en handig uitzicht op de jeu de boules baan, zwembad, pingpongtafel enz. Maar daaromheen nog een heel stuk tuin en groen dat ook bij ons huisje hoorde. Heel weids en ruim en alles toch dichtbij. Het huis is erg ruim, sfeervol ingericht en heeft de nieuwste apparatuur. Er zijn wat gezellige activiteiten (pizza en hamburger avond, en jeu de boules toernooi). Precies gezellig, maar geen luidruchtige animatie. En vooral veel ruimte ook voor rust en privacy. Voor ons een heel fijne balans. Zo ook het contact met de eigenaren, in het bijzonder Lizeth. Het contact is warm en persoonlijk. Ze is oprecht geïnteresseerd en wil je echt een fijn verblijf bezorgen. Zonder dat het een moment opdringerig wordt. Precies de goede balans. Maar de allergrootste plus van deze heerlijke plek is echt de ligging. Tijdens de avondjes op het terras lijkt het uitzicht praktisch een schilderij met bos en meer in de verte, en naast de camping een mooie weide met grazende koeien. Voor ons een unicum, maar we gaan volgend jaar weer!

Culinair en wijn

Vanaf mei gaan de eerste pizza's al in onze houtoven. Daarnaast bakken wij (uiteraard) friet, frikadellen en kroketten. Ook een heerlijk broodje hamburger (steak hachée) ontbreekt niet op ons menu. Op nog geen twee kilometer afstand zijn drie restaurants. Twee daarvan liggen bij het meer, met buitenterras. In juli en augustus vijf avonden per week geopend. In Sousceyrac en Quercy zijn ook restaurants waarvan een restaurant met een Michelin ster. Een aanrader is ook om naar een marché gourmand te gaan; bord en bestek mee en aanschuiven bij de Fransen. Vaak zijn er dorpsfeesten en kan er voor een klein bedrag heerlijk gegeten worden. Begin juli is in Senaillac-Latronquière zo'n dorpsfeest.
In Cahors, de hoofdstad van het departement de Lot, is elk jaar een wijnfeest waar je een wijnglas koopt en gewoon kunt gaan proeven.

Wat is er te doen

De gîtes op onze camping zijn uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen van elke leeftijd. Het meer op loopafstand (15 min.), ons verwarmd zwembad van 7x14x2m. Er is een speelterrein voor de allerkleinsten met o.a. een schommel, zandbak en speelhuisje. Voor de jongeren zijn er tafeltennistafels, een trampoline, een jeu-de-boulesbaan en een pannaveld (wordt ook gebruikt voor zoveel andere activiteiten) en een sportveldje voor volleybal en badminton.
Af en toe organiseren wij een jeu de boules wedstrijd en een kampvuur wordt regelmatig door ouders en kinderen verzorgd. Mogelijkheid voor een tocht op een elektrische step in de omgeving; eerst oefenen op ons veld en vervolgens de weg en onverharde paden op.
Het recreatiemeer "Lac du Tolerme" (38 ha) ligt op loopafstand van domaine Les Teuillères. Er is een zandstrand met speeltuin en u kunt er zwemmen, vissen en recreëren met kano's, bootjes en waterfietsen. In juli en augustus is er toezicht en worden ook veel activiteiten georganiseerd zoals boogschieten, pony rijden, disc golf, volleybal, voetbal, rugby, roeien, kegelen en (aqua) gym. Je kunt ook met een zipline naar de overkant van het meer. Wandelen, fietsen, VTT. Sportieve gasten zijn heel blij met alle routes in de buurt (ook makkelijk zelf uit te stippelen).

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Voor fietsers (race/vtt) is het hier een uitdagende omgeving. Er ligt een gewone fietsroute van 15 kilometer voor de deur. Routes zijn gemakkelijk uit te stippelen (kijk eens op Strava) en een VTT route "Les jardins du Segala" van 25 kilometer is op zo'n 1500 meter vanaf ons terrein op te pikken. Opmerking van een gast: "of je nu richting het Noorden, Zuiden, Oosten of Westen fietst, het is allemaal even prachtig én rustig op de weg".
Voor wandelaars zijn er diverse circuits direct vanaf de camping, maar ook in de directe omgeving vanaf Sousceyrac en Quercy, Latronquière, Lauresse, Terrou zijn veel routes uitgezet. Een van de wandelroutes is ook veel gebruikt als trail run. Rondje meer, 5 km met trimbaan is ook een geliefd hardlooprondje geworden al dan niet direct vanaf de camping gelopen.
De uitdagende tocht naar de waterval blijft een succes. Zo ook de beeldenwandeling in het bos van 1,8 km; voor jong en oud een leuk uitstapje.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Exclusief linnengoed en schoonmaakkosten (verplicht) en toeristenbelasting voor volwassenen. Optioneel: linnenpakket per persoon € 14,00 en/of handdoekenpakket: € 8,00 per persoon.
Wasmachine en droger te gebruiken op de camping tegen een vergoeding.
In het voor- en najaar ook van zondag tot zondag te reserveren!

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 14,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 8,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 595

Prijs per week vanaf

€ 595