Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Gert Mulderij en Angela Thijssen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 5 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Gîte Amélie ligt aan de rand van de boomgaard, bij de oude walnoten boom. De gîte is in 2022 geheel gerenoveerd en sfeervol ingericht voor twee personen. Om onze gasten heerlijk rustig te kunnen laten genieten van onze karakteristieke plek ontvangen we alleen volwassenen.

De gîte heeft een open keuken, uitgerust met een vaatwasser, gasfornuis met elektrische oven, magnetron, koel/vries combinatie, airco en een Nespresso & filter koffie apparaat. Vanuit de keuken kijk je uit over je terras en de boomgaard. In de woonkamer, met openslaande tuindeuren, staat een gezellige ronde eettafel met vier stoelen, een twee zitsbank en twee rieten stoelen. Via de aanwezige Chromecast (wifi) kun je je mobiele telefoon of tablet verbinden met het TV scherm. De badkamer, op de beneden verdieping, is voorzien van een ruime douche, toilet en wastafel.

Op de bovenverdieping ligt de slaapkamer met een comfortabel twee persoonsbed van 160x200 mm en airco. Deze slaapkamer is bereikbaar via de loft. Op de loft staan nog twee comfortabele één persoonsbedden van 80x200 mm. Uiteraard kunnen we van deze twee bedden ook een tweepersoonsbed maken. Als je wenst te komen met drie of vier volwassenen, dan graag in overleg. De Velux ramen op de verdieping zijn voorzien van een verduisterend en zonwerend rolgordijn.

De gîte is uitgerust met airco voor een aangename zomerse temperatuur. Er is een airco unit in de slaapkamer boven en in de keuken beneden. Op het terras voor de gîte staat een tuintafel met vier stoelen en een parasol. Er zijn ook twee heerlijke ligstoelen voor een ontspannen start van de vakantie. Vanaf het terras kijk je uit op de boomgaard met zwembad. Hier staan ligstoelen, parasols en er is een buitendouche.

Gite Amélie ligt naast gîte Julotte (2 personen). Beide gîtes zijn van elkaar gescheiden door een muurtje en beplanting. De grote boomgaard van ruim 3000m2 en het zwembad van 54m2 staan geheel ter beschikking voor de gasten van beide gîtes.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Strijkijzer
  • Internet
  • Haardroger
  • Airconditioning
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Beaux Moments - Gite Amélie'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Gîte Amélie ligt in Lieu-dit Dordé, 2 kilometer van het dorpje Mauroux. In Mauroux is een dorpswinkel waar je brood kunt bestellen, een bar, een restaurant, een postkantoor, een bibliotheek en een fitness parcours. Vanaf Beaux Moments loopt er een wandelpad naar Mauroux, een mooie wandeling langs de bosrand van ca. 25 minuten.
Op ca. 10 minuutjes rijden ligt Tournon d'Agenais, één van de mooiste stadjes van Frankrijk. Hier is een prachtig uitkijkpunt en er zijn een paar restaurantjes. In de zomermaanden juli en augustus is er op zondag markt en op vrijdagavond is er een marché gourmande.
Voor boodschappen kun je het beste naar Montayral gaan. Hier zitten grote supermarken zoals Leclerc, Intermarché en Lidl. Tevens kun je hier tanken of je elektrische auto opladen. Er is ook een apotheek, bank, delicatessenwinkel, bakker etc. Dit is ca. 10 minuten rijden.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Beaux Moments - Gite Amélie heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Een pareltje onder de vakantiebestemmingen! Een Gîte voorzien van alle gemakken en met liefde en smaak ingericht en aangekleed. In de keuken is ruimschoots servies en apparatuur enz aanwezig. Zeer rustig gelegen op een prachtig landgoed met vrij uitzicht op een boomgaard en een heerlijk zwembad met fijne ligstoelen. De eigenaren laten je bij aankomst al thuis voelen en doen er echt alles aan om hun gasten een heerlijke vakantie te bezorgen. In de directe omgeving is veel te bekijken en te beleven. Ook fietsers en wandelaars kunnen vanaf de Gîte hun hart ophalen. Een echte aanrader!

Culinair en wijn

De streek de Lot is rijk aan eerlijke en heerlijke streekproducten.
De Lot vallei is een prachtig wijngebied. De bekendste druif is de Malbec en hiervan wordt een krachtige rode wijn gemaakt en ook rosé. Er zijn ook witte wijnen van o.a. Chenin Blanc en Sauvignon. De streek staat ook bekend om de walnoten, pruimen, truffels en foie gras. Bij veel lokale producenten kun je langs gaan voor uitleg en natuurlijk om te proeven.

In de buurt kun je op diverse plekken eenvoudig maar heerlijk lunchen. Er zijn ook verschillende goede restaurants voor een culinaire avond uit. We laten je graag weten wat onze favoriete adresjes zijn!

Wat is er te doen

Mauroux ligt in de prachtige vallei van de rivier de Lot. De vallei heeft een rijke historie en een prachtige natuur. In de omgeving kun je heerlijk wandelen, fietsen en vissen en er zijn mooie Middeleeuwse stadjes om te bezoeken. Een aantal prachtige bastide stadjes zijn bijvoorbeeld Puy l'Evéque, Tournon d'Agenais, Penne d'Agenais, Villeréal, Monflaquin en Monpazier. Er loopt een fietsroute door de vallei, de zgn. Voie Verte en bij Puy l'Evéque kun je het water op.
In het glooiende landschap liggen veel wijngaarden, heerlijk om door heen te toeren of te gaan proeven. Hier wordt vooral de Malbec druif verbouwd waar krachtige rode wijnen en rosé wijnen van gemaakt worden. Bijna iedere dag is er in de buurt een leuke markt en in de zomermaanden juli en augustus worden er marchés gourmandes georganiseerd. In de regio zijn veel heerlijke streekproducten zoals wijn, walnoten, pruimen en truffels. Bij veel lokale producenten kun je langsgaan voor uitleg over de producten en natuurlijk om te proeven.
Er zijn ook oude kastelen, prachtige uitkijkpunten, en mooie tuinen om te bezoeken. De lucht is heel zuiver waardoor je 's avonds vaak kan genieten van een prachtige sterrenhemel. Op vrijdag avond kun je in Montayral naar de sterrenwacht voor meer uitleg en om sterren te bekijken.
De Lot is een mooie authentieke streek voor een heerlijke vakantie. Van harte welkom bij Beaux Moments!

  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Gîte Amélie is minder geschikt voor gasten die moeite hebben met traplopen. De slaapkamer bevindt zich op de bovenverdieping en de badkamer is beneden.
De gîte is ingericht voor twee volwassenen. Als je met drie of vier volwassenen wenst te komen, dan graag in overleg.
Om onze gasten rustig te kunnen laten genieten van onze karakteristieke plek ontvangen we enkel volwassenen.
Gîte Amélie ligt naast gîte Julotte (2 personen). Het is ideaal om beide gîtes te huren voor een vakantie met familie en/of vrienden.
Roken en huisdieren zijn niet toegestaan.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

In het midden- en laagseizoen kan de gîte ook geboekt worden voor een weekend, lang weekend of mid week.
We willen je vragen zelf badhanddoeken mee te nemen voor gebruik bij het zwembad.
De prijzen zijn exclusief schoonmaakkosten en excl. toeristenbelasting.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 730

Prijs per week vanaf

€ 730

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.