Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jos en Elsemari van Winden

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 10 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Onze met liefde en vakmanschap geheel gerenoveerde zeer comfortabele gite is bij uitstek geschikt voor personen die willen genieten van rust, ruimte, privacy en natuur. De stilte is hier nog hoorbaar, de gezonde lucht voelbaar. De bossen en velden met alle kleuren groen, bruin, geel - afhankelijk van het seizoen – zijn zichtbaar vanaf de drie terrassen aan drie zijdes van de makkelijk toegankelijke, gelijkvloerse gite met de riante afmetingen van een loft.
Uw privacy is geheel gewaarborgd.
‘s Morgens koffie op het terras aan de oostzijde, dan ‘s middags op het zuidterras onder de druivenranken om tenslotte ‘s avonds te kunnen genieten tot laat in de avond van de ondergaande zon in het westen. Onder de overkapping blijft daar de warmte lang hangen zodat ook in het voor- en naseizoen lang buitenzitten tot de mogelijkheden behoort.

De luxueuze gite beschikt over een complete keuken met oven, magnetron, royale koelkast, vaatwasser, elektrische kookplaat, waterkoker, koffiezetapparaat, tv en wifi. Bovendien zijn er comfortable nieuwe bedden van 2.00 bij 1.80 m (naar believen 2.00 bij 90), een apart toilet en badkamer met inloopdouche en wastafel.
Direct naast de gite is er een eigen parkeerplaats zodat het in- en uitladen van bagage en inkopen heel makkelijk is. Via de ruime openslaande deuren stapt u zo op het zuidterras.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'La Quintou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La Quintou is gelegen op een prachtige plek in de Bouriane, een gebied tussen Cahors, Bergerac en Sarlat, waar de tijd heeft stilgestaan en de hectische wereld ver weg is. Vijf jaar geleden hebben we zelf kennis gemaakt met dit gebied dat ons sterk deed denken aan het heuvellandschap in Zuid-Limburg, maar dan heel veel groter....Omdat rust, stilte en natuur ook voor onszelf heel belangrijk zijn hebben we de lichte en moderne gite speciaal bedoeld voor twee personen (hoewel de ruimte ruim 80m2 telt). Ook hebben we bewust geen zwembad laten aanleggen, maar is er bv aan drie kanten van de vrijstaande gite de beschikking over een terras waarvan u een riant uitzicht heeft op groene heuvels en bossen. Met wat geduld en geluk ziet u hier reeën, wilde zwijnen, vossen en dassen. Buizerden, wouwen en valkjes ziet u hier regelmatig langstrekken.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

La Quintou heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Mijn man en ik zelf vonden dit een mooie ervaring, heerlijk rustig, mooi huis, lieve mensen met vele tips om te doen, prachtig huis, alles aanwezig, mooie omgeving om te wandelen. Ik zou zo weer terug willen! Een aanrader.

    Reactie van Jos en Elsemari van Winden

    Beste P en K, het was inderdaad leuk te zien hoe jullie je thuis voelden in onze gite!
    Jullie hebben zichtbaar genoten van alles wat het verblijf hier de moeite waard maakt. En jullie zijn uiteraard altijd weer welkom!

    Elsemari en Jos

  • 10 sterren

    Dankzij zij de mooie Gites hebben wij een heerlijke week gehad bij Jos & Elsemari.
    Prima basis voor leuke tripjes in de omgeving.
    De rust en natuur geweldig. Wij komen zeker terug

    Reactie van Jos en Elsemari van Winden

    Het was ook voor ons fijn te merken dat jullie zo genoten van precies datgene waar ook wij nog elke dag van genieten! Fijn dat jullie de gite zo keurig verzorgd hebben achter gelaten. En graag tot ziens!

  • 10 sterren

    Nous avons passé une merveilleuse semaine, dans un cadre enchanteur, avec des prestations de qualité.
    Nous remercions Jos et Elsemari pour leur accueil.
    Nous ne manquerons pas de revenir prochainement.
    Amicalement Sergine et Christian.

Culinair en wijn

La Quintou ligt tussen twee beroemde wijngebieden in. Ten zuidoosten liggen de wijnvelden van de Cahorswijnen terwijl noordwestelijk de Bergeracwijnen geproduceerd worden..
Vele wijnhuizen zijn te bezoeken. Zowel op de chique chateaux als op de familiebedrijven wordt met liefde informatie gegeven, kan wijn worden geproefd en gekocht.

Wat is er te doen

La Quintou is bij uitstek geschikt voor rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars, golfers en fietsers. En ook als u van fotograferen houdt of van het schilderen van prachtige natuur of romaanse kerkjes en pitoreske dorpen, zult u zich hier helemaal thuis voelen. En wist u dat er elk jaar inspirerende zangweken worden georganiseerd door een nederlandse zangpedagoge waarbij elke ochtend wordt gerepeteerd in een van de vele romaanse kerkjes hier in de buurt en de week wordt afgesloten met een concert?

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Overige cursussen

Wat je ook moet weten...

Ook cultuur- en historieliefhebbers komen hier aan hun trekken. Dit is immers het gebied waar ooit de Honderdjarige Oorlog werd gestreden en de vele prachtige bastide stadjes, kastelen en pittdoreske dorpjes zijn de indrukwekkende getuigen van deze periode. De kastelen Bonaguil, Biron, Castelnaud en Baynac zijn zeer de moeite waard, waarbij Biron elke zomer een prachtige kunsttentoonstelling herbergt – als dependance van Fondation Maeght uit Saint-Paul-de Vence. En wie kent er nu niet Chateau Milandes waar Josephine Baker jarenlang woonde met haar 12 pleegkinderen en waar nu nog een boeiende tentoonstelling over haar en haar tijd te zien is.

Het dorp Les Arques is internationaal bekend als thuisbasis van de beeldhouwer Zadkine die hier lange tijd woonde en een stichting in het leven riep waardoor er elk jaar kunstenaars in staat worden gesteld er een aantal maanden te wonen en werken. In het museum en in de kerk zijn werken van Zadkine te bewonderen.

Tuinliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Zelf genieten wij altijd van de tuinen van Marqueyssac, een prachtig aangelegde buxustuin en wilde planten begroeiing , hoog gelegen op een rots van waaraf een prachtig zicht is op de Dordogne-rivier met de kastelen van Castelnaud, Beynac, Fayrac en Lacoste. Bijzonder zijn ook Les Jardins du Manoir d’ Eyrignac, aangelegd in de 18e eeuw en algemeen beschouwd als één van de mooiste tuinen van Frankrijk, evenals de Jardins d’eau bij Carsac, een terrein van 3 hectaren om te genieten van geuren en kleuren van vele bijzondere waterbloemen.
Bijzonder zijn de vele middeleeuwse stadjes en dorpen in de omgeving en de rivieren de Dordogne en de Lot (met mogelijkheden tot boottochten, kanoeen, zwemmen en vissen), beiden binnen een half uur bereikbaar.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De aankomst- en vertrekdag kunt u zelf bepalen. Kijk wat u het beste uitkomt.
Op de aankomstdag bent u vanaf 16.00 uur van harte welkom. Op de dag van vertrek vragen wij u de gite uiterlijk om 10.00 uur te verlaten.
De kosten van de verplichte eindschoonmaak zijn € 60.. We gaan ervan uit dat u de gite netjes achter laat bij vertrek.
Bedlinnen, handdoeken, keukenlinnen en energiekosten zijn allemaal inclusief.
Wij vragen geen borgsom omdat we uitgaan van vertrouwen.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs op aanvraag

Prijs op aanvraag