Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
 Marjan den Bakker

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

" Le Cournou" heeft uitzicht op het eigen parkachtige terrein van 2.5 ha. en het kleine gehuchtje Rouillac. Het is een fijn, comfortabel vakantiehuis, van oorsprong een boerderij en dus gebouwd in de typische stijl van de Quercy. Het bevind zich op ongeveer 4km. van Montcuq.. Helemaal recent gerenoveerd, is het een compleet vakantiehuis geworden, een inrichting van grote kwaliteit, gezellig en comfortabel en heeft een 4-sterren classering. U geniet er van rust, natuur en een eigen mikroklimaat . Overal vogelgezang en vele kleurrijke vlinders...Het huis heeft op de beneden verdieping een entreehal, met toilet en stookruimte, een eiken trap naar boven en toegang tot een ruime luxe woonkeuken, aangrenzend een grote slaapkamer en hier een aparte doucheruimte met wastafel . Op de étage ook weer een apart toilet, een deur naar buiten (naar een schaduwrijk terras) , de lichte woonkamer en de tweede slaapkamer, ook weer met een aparte douche en wastafel. Dit alles van grote luxe en modernité. Op ditzelfde terrein bevindt zich ook onze andere gîte "Le Petit Cournou", op ruime afstand, eenvoudiger en kleiner, maar een echt leuk kabouterhuisje. Deze twee gites hebben absoluut geen enkele hinder van elkaar en liggen niet in elkaars uitzicht... De huizen zijn natuurlijk ook samen te huren.
Voor de hete dagen hebben beide huizen gratis toegang tot het prachtige "plan d'eau" van Montcuq, met een uitstekende, natuurlijke water kwaliteit (drapeau bleu).

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Cournou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Cournou ligt op ongeveer 4 km. van Montcuq, waar u alles wat u nodig heeft kunt vinden. De natuur is rondom u heen, overal vogels en vlinders, u wandeling begint bij de voordeur. Het is er absoluut rustig en u kijkt uit op eigen park. Beschut tegen de rotswand, heerst er een heerlijk microklimaat. Deze plek is uniek, de oude D28 loopt niet meer verder door,( dus geen voorbijrijdend verkeer en dus absolute rust! Montcuq ligt op een paar kilometer voor al uw boodschappen en vertier.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig

Recensies

Cournou heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Cournou is een heerlijk huis in een prachtige, rustige omgeving in de buurt van het mooie Montcuq. Het was precies waar mijn echtgenote en ik naar op zoek waren. Het charmante huis met z'n authentieke karakter is voorzien van alle modern comfort, Het is precies zoals het op de site beschreven staat, en meer! De sympathieke eigenaren, Marjan en Roel, kwamen de tweede dag even langs om te kijken of alles in orde was: erg gezellig!
    We kijken terug op een zeer geslaagde vakantie in de Lot!!

Culinair en wijn

Op culinair gebied kunt u hier natuurlijk ontzettend genieten, dat is één van de redenen om deze streek te bezoeken.... De Cahors wijnstreek ligt hier vlakbij, maar ook veel kleinere wijngebieden, die kwalitatief gezien hier niet meer voor onderdoen. Als liefhebber kunt u op veel plaatsen de caves bezoeken en een mooie fles uitzoeken.. Steeds meer produkteurs ( van fruit en groenten, maar ook wijn boeren ) schakelen om naar een biologische produktie....

Ook raden wij een bezoek aan bij Lauzerte, een prachtig middeleeuws stadje en dan mag u een bezoekje niet missen aan de pizzeria "de Etna",( van onze zoon ), om te genieten van een echte "pizza Napolitana", bereid met verse locale produkten in een originele houtoven.(.en nog vele andere gerechten). Een leuk terras , een gezellige ambiance en een uitgebreide, goede wijnkeuze...

Wat is er te doen

Waarom altijd huren van zaterdag tot zaterdag??.... dit is, vootal in het hoogseizoen echt geen goed idee, gezien de enorme drukte op de wegen... Veel files en u loopt onnodig risico. Daatom hebben wij besloten dit anders te gaan doen...(.al is het altijd toch nog mogelijk.) We verhuren gewoon op de nog vrije datum (wel mintens 7 nachten) We hopen dat dit gaat werken... De lot is een prachtig gebied met veel natuur, historie, en een heerlijk klimaat. In de zomer, voor een verkoelende duik is er het mooie "plan d'eau", met een uitstekende waterkwaliteit. U krijgt van ons een gtratis vrije toegang tot dit zwemwater . In het hoogseizoen zijn hier allerlei leuke evenementen , zoals antiekmarkten, rommelmarkten, muziek optredens en grote gezamelijke maaltijden met streek gerechten. Buiten het hoogseizoen vooral rust en wandelgebied, fietsgebied en toergebied.. De grote zondagmorgenmarkt in Montcuq is een echte trekpleister.( Al moet u er in het hoogseizoen vroeg bij zijn om een parkeerplek te vinden... ) Ook de heldere sterrenhemel is beroemd , er is hier nog weinig lichtvervuiling en de melkweg is vaak prachtig te zien. Rond het huis is de natuur en het wildleven te horen en te zien , volop kleurrijke vlinders en vogelgezang..en de wandelpaden beginnen bij de voordeur.... In Montcuq wijst het "Office du Tourisme" u de weg naar allerlei leuke evenementen in de buurt voor jong en oud. Hier is ook alles te vinden en te krijgen, bank, krant, restaurantjes en allerlei winkels en winkeltjes ...
In het hoogseizoen krijgt u van ons een vrijkaart voor het mooie zwemmeer bij Montcuq, een prachtige lokatie met een uitstekende waterkwaliteit.

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute

Wat je ook moet weten...

Ik hoop dat ik u heb kunnen overtuigen van dit fijne huis , de mooie plek en de prachtige streek , zodat wij dit met u kunnen delen..... wij wonen hier al 40 jaar (bij Lauzerte), hebben een biologische boerderij, veel werk, maar het verveelt nog lang niet hoor!

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Indien huisdier aanwezig, zijn de schoonmaakkosten 100€.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 400,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 80,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 750

Prijs per week vanaf

€ 750

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie