Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Julius en Patricia Waller

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

De clède (1-2 personen) is de kleinere van onze twee kleine gites. Het oude cafe van Colombieres is ietsje groter.
In dit kleine bijgebouw met twee woonlagen werden vroeger de kastanjes uit de buurt gerookt, gedroogd en daarna opgeslagen. De clède is met liefde en zorg gerestaureerd en ingericht als gezellig vakantiehuisje. Het biedt comfortabel onderdak aan een of twee personen voor een nacht, een weekend, een week of langer.
Beneden is een badkamer met douche. Hier staat ook een wasmachine. Op de bovenverdieping is een volledig uitgeruste keuken, een kleine eettafel en een bedbank. Op kille avonden kunt u de gezellige houtkachel aansteken.
Het grote raam biedt een adembenemend uitzicht over de vallei. Buiten kunt u in de schaduw van de oude kastanjeboom van de rust en het uitzicht genieten.
Algemeen
Voldoende parkeergelegenheid en aparte toegangsweg
Beddengoed en handdoeken inbegrepen
Eindschoonmaak inbegrepen

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Huisdier welkom
  • Table d'hôtes

Beschikbaarheid van 'La Clede de Colombieres'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Verscholen in een vergeten vallei in de Cévennes ligt Colombières. Deze voormalige zijderupsenkwekerij (magnanerie) is genoemd naar de duiventil die hier ooit in het bos stond, zo’n 5 km van het dorpje St-Martin-de-Boubaux. Het huis kent een lange historie, het is in verschillende fases gebouwd. Vaak werden stenen van oudere delen van het huis gebruikt voor de nieuwere delen. Het oudste gedeelte dateert uit de 12e eeuw. De zijderupsenkwekerij is aan het einde van de 17e eeuw gebouwd en was in gebruik tot eind jaren ‘70.
Het huis en de bijgebouwen zijn opgetrokken uit lokale leisteen volgens de traditionele, droge methode zonder cement of mortel om de stenen bijeen te houden. Aan de buitenkant zijn de muren volgens de traditie gevoegd met een droog mengsel van lokaal zand. Binnen zijn de stenen muren gecombineerd met leisteenvloeren. Voor al het timmerwerk is lokaal kastanjehout gebruikt.
Colombières ligt op ongeveer een halfuur rijden van Alès en een uur rijden van het centrum van Nîmes (het dichtstbijzijnde TGV-station). De dichtstbijzijnde internationale luchthaven, Nîmes Garons, ligt op 75 minuten rijden. Het huis ligt dichtbij verschillende korte en lange wandelroutes en is een ideale uitvalsbasis on de Cévennes en wijngaarden in de Rhônevallei te ontdekken. De schrijver Robert Louis Stevenson, bekend van zijn boek over Dr Jekyll and Mr Hyde , bejubelde de streek al in 1897 in zijn boek Travels with my Donkey in the Cévennes. Sindsdien is deze regio in de nasleep van WOI en door de verstedelijking sterk ontvolkt geraakt. Momenteel is dit een van de dunst bevolkte gebieden in Frankrijk. In uitgestrekte gebieden zijn de sporen van menselijke bewoning door de natuur vrijwel uitgewist, waardoor flora en fauna er onbelemmerd tot volle bloei zijn gekomen.

  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

La Clede de Colombieres heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Heel rustig en heel apart met een mooi landschap .
    Precies wat we zochten, Patricia onze gastvrouw was heel behulpzaam
    liet ons meegenieten van haar eigendom dat zo uniek was.

  • 10 sterren

    Prachtig! Het uitzicht, de wind door de bomen, de rust, het zwembad, de charmante gite! Gastvrije ontvangst.
    Even de drukke wereld uit.
    Kronkelwegen maken het avontuurlijk en dat éven een boodschapje doen tijd kost.
    Je loopt zo de prachtige bossen in en kunt vanuit hier ook prima naar Pont du Gard, Nimes, Florac en de Cascade de Runes. Formidable.

Culinair en wijn

De lokale wijn is berucht doordat hij in jaren 20 door de franse overheid verboden werd - maar niet ver zijn de wijngaarden van Cotes du Rhone, Costieres de Nimes, Chateau-Neuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueras en de andere appellations uit de Rhone vallei.
St. Martin de Boubaux heeft 2 restaurants, een in het dorp die - naar de luim van de toog-houdster 3 dagen per week open is. Het is er genoeglijk eten van lokale eenvoudige gerechten - aan het uiteinde van de gemeente op de berg Pendedis bevindt zich de Lou Raiol dat in wijde omgeving beroemd is met name zondag met de lunch. Het eten is er voedzaam, grote porties, typisch frans maar ver weg van enige chique noties van nouvelle cuisine of rare poespas. Het restaurant is er om je te voeden en goed ook.

Wat is er te doen

Activiteiten
De natuur is de grootste attractie van de regio. Er zijn volop wandelroutes voor beginners en gevorderden. Onder de oude brug van Fage kunt u zwemmen in de rivier. De omgeving is bezaaid met oude dorpjes met elk hun eigen charme en geschiedenis. Saint Germain de Calberte en de stadjes langs de Vallée Française zijn zeker een bezoek waard. Verder naar het noorden vindt u het Unesco-werelderfgoed Causses et Cevennes. Er is genoeg te doen, maar boven alles vindt u hier rust!

  • Bij wandelpaden

Wat je ook moet weten...

KKom niet naar de Lozere als je massas activiteiten of bekijks denkt te vinden; ze zijn er, maar het is vooral een prachtig wild gebied waar de mens langzaam de omgeving aan de natuur prijsgeeft. De bossen, dieren en de tand des tijds schuren langzaam de sporen van de aanwezigheid van de mens af. In 1888 gaf de census meer dan 2000 bewoners aan in St. Martin, nu zijn er nog minder dan 200. Bergwandelingen zijn hier uitstekend te doen maar denk aan eigen vervoer want publieke transportmiddelen ontbreken ten ene male. Het gebied staat bekend als een zeldzame darkspot in Europa - dus als de zon achter de horizon verdwijnt en er geen maan is, dan is het echt donker. Sommigen zeggen de stilte en het gebrek aan geroezemoes storend te vinden; anderen voelen de opluchting dat ze de stad achter zich hebben gelaten.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Verhuur, accommodatie, maaltijden op verzoek
Voordelige tarieven voor verhuur per weekend, mid-week of volledige week. Bij warm weer kunt u gebruikmaken van ons zwembad.
Hoewel de huisjes zo ingericht zijn dat u er comfortabel zelf uw maaltijden kunt bereiden, bieden wij op verzoek ook table d’hôtes aan: ontbijt, halfpension of volpension. Afhankelijk van het aanbod van de dag kunt u bij ons verse croissants en brood, lokaal fruit en zelfgemaakte jam kopen. In het dorp (5 km) is een kruidenier en elke woensdag is er markt. U vindt er ook een restaurant en een postkantoor.

Voor vertrek de gite schoonmaken en neem vuilnis en glas mee. Het wordt verwacht dat de gite zindelijk wordt achtergelaten. U kunt ervoor kiezen de totale eindschoonmaak af te kopen.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 360

Prijs per week vanaf

€ 360

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie