Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Peter Opie

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

Vakantiehuis Maison Hirondelles in Caudies de Fenouilledes is een licht modern huis dat een heerlijke accommodatie tot 6 personen biedt in 3 slaapkamers, 2 badkamers en een extra separaat toilet.
Door de voordeur komt u in de entreehal, en vandaar in de open keuken, woonkamer en eetkamer.
De keuken is volledig geequipeerd met een gaskooktoestel en een oven, een koel-vriescombinatie van een goede afmeting en een magnetron. Er is ook genoeg werkruimte om te koken. De eettafel biedt ruim plaats aan 6 personen. De woonkamer heeft 2 zitbanken en een fauteuil. Ook is er een tv met enkele kanalen, mocht je zin hebben om tv te kijken. Er is internet in huis dus kunt u een laptop met HDMI kabel aan de tv koppelen. Verder is er een kleine cd-speler, een radio en cassetterecorder, een dvd-speler en een blue-ray speler. De woonkamer heeft 2 paar openslaande deuren, een naar het achterterras naar de tuin en het heerlijke zwembad. Het huis en de tuin hebben geen inkijk dus zijn helemaal prive. De wijdse uitzichten vanaf het terras naar de heuvels zijn fantastisch en u zult vast en zeker alsmaar foto's willen maken....
Er zijn 3 slaapkamers, een slaapkamer met tweepersoonsbed en een aangrenzende badkamer. Een tweede slaapkamer met tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee enkele bedden delen een tweede badkamer met douche. Er is nog een apart toilet.
De grote omheinde tuin biedt een heerlijke plek om gewoon in de zon te relaxen en buiten te eten. Er is genoeg plaats voor 3 auto's op de oprijlaan.
Het huis is een ideaal familiehuis en een uitstekende basis om de mooie omgeving te verkennen.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Maison Hirondelles.'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vakantiehuis Maison Hirondelles ligt aan de rand van het dorp Caudies de Fenouilledes in een nieuw wijkje, ongeveer 10 jaar oud. Er staan wat huizen omheen, maar over het algemeen is het een erg rustig gebied, op afstand van de hoofdweg en zonder dat er inkijk is van andere huizen.
Het dorp Caudies heeft een paar winkels, waaronder een bakker, slagers, een bar/restaurant, een drogist, dokters en kappers. De grotere plaats Saint Paul de Fenouillet ligt op minder dan 10 minuten rijden. U vindt er 2 banken, een grote Carrefour, meer winkels en bars en cafes en een tankstation.
Het dorp Caudies dateerd van rond de middeleeuwen en de oude stadwallen zijn nog steeds te zien. Er zijn huizen in de muren gebouwd. Het gebied ligt midden tussen de wijngaarden, eigenlijk is de hele vallei van Agly een grote wijngaard: u kunt dus in alle omringende dorpen wijn proeven, zoveel als u maar wilt, en een paar flessen kopen om mee te nemen naar huis. Bij sommige wijngaarden kunt u zelfs lunchen en als u lekker vroeg komt hoeft u er niet te reserveren.
Er zijn in de omgeving vele interessante historische bezienswaardigheden, waaronder 3 kastelen uit de Katharentijd, een Romeins aquaduct in Ansignan en allerlei oude dorpjes. Perpignan ligt op 50 minuten rijden, Carcassonne met het Canal du Midi ligt op een uur, de stranden en de skistations liggen op minder dan een uur rijden. Ook zijn er thermale baden en een aantal meren vlakbij met activiteiten voor jong en oud. Het huis is perfect gesitueerd voor een heerlijke vakantie.

  • Bergachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

Maison Hirondelles. heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 8 sterren

    Leuk huis, alles is aanwezig. De enige minpuntjes waren het zwembad zeil. Best ingewikkeld en zwaar openen en dicht maken. Tijdens het weekend is er best wat lawaai hinder (wijk). Maar verder, leuke woning, mooi uitzicht op de bergen. Peter is altijd bereikbaar voor vragen, en heeft ook tips om dingen te bezoeken. Dichtstbijzijnde supermarkt is in saint paul de fenouillet.

  • 10 sterren

    Heel fijn huis van alle gemakken voorzien. Het zwembad is geweldig. Op maandag lekker pizza gehaald in het dorpje, zeker de moeite waard. Wij hadden van te voren een korte wandeling ontdekt die in dit dorp start en door de wijnvelden en bossen gaat (ca. 5 km) hele mooie omgeving. Het dorpje zelf is klein, maar heeft wel een winkel die de basisbenodigdheden verkoopt, met vriendelijk personeel. Onze kinderen vonden het ook erg fijn dat de Wifi sterk was zodat ze filmpjes konden kijken of een spelletje konden spelen op de telefoon. De communicatie met de beheerder gaat erg soepel en hij denkt graag mee. Door corona was het allemaal erg onzeker of het verblijf door kon gaan en daar konden we via de site van gites makkelijk contact over opnemen met de beheerder. Ook onze wens om de reservering last minute nog aan te passen wegens andere omstandigheden werd fijn over meegedacht. Wij raden dit huis zeker aan!!!

  • Lies uit Lichtervelde

    9 sterren

    Hele fijne en leuke tijd gehad in Maison Hirondelles!
    Hartelijke ontvangst, mooi en proper huis, super zwembad, bakker op wandelafstand, grote supermarkt in de buurt,...
    We hebben ontzettend genoten van onze vakantie!

Culinair en wijn

In Caudies is een bar/restaurant. Het menu is dan misschien wat beperkt, maar alles wat Marius serveert is vers en eerlijk en echt waar voor uw geld. Er zijn nog meer restaurants in de omringende dorpen, Lapradelle, Saint Paul, Maury, Estagel en Quillan. In dommige van de dorpen is vaak een pizza-kar, waar u verse pizza's kunt krijgen die in een houtoven zijn gebakken. Een van die karren komt op maandag in Caudies.
ALs u in deze omgeving bent, moet u echt gaan wijnproeven en u zult zien dat u tussen de vele wijnen zeker iets naar uw smaak zult vinden, of het nu rode wijn, rose of witte wijn is, u zult zeker wijn mee naar huis willen nemen, al was het alleen maar om de vakantie in Caudies nog eens te herbeleven.

Wat is er te doen

Als u van een energieke vakantie houdt, behalve naar de zee gaan, naar een binnenmeer of wintersport, kunt u hier ook heerlijk wandelen of raften op de rivier. Het gebied is ook zeer bekend onder fietsers.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Watersport
  • Bergsport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 750

Prijs per week vanaf

€ 750