Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Anya Niewierra

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 12 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Welkom bij Maison Jasmin, een romantische gîte in Zuid-Frankrijk, dichtbij de middellandse zee, aan de voet van de Pyreneeën.
Omgeven door wijnvelden, perzik boomgaarden, palmbomen, mimosa en vele bloemen, is Maison Jasmin een luxe dorpshuis mét prachtige vergezichten op de bergen. De gîte is gelegen in een authentiek middeleeuws grotendeels autovrij dorp, in het uiterste zuiden van de Franse regio Languedoc-Roussillon, dichtbij de Spaanse grens, in Frans Catalonië.
Algemeen
Dit luxueuze natuurstenen huis (± 150m2, 2 pers.) was oorspronkelijk een vervallen boerenschuur en is recentelijk onder architectuur verbouwd, waarbij vooral getracht is om veel licht toe te laten. Het is de op 2 na laatste woning rechts in een autovrij doodlopend straatje. Door de ligging biedt Maison Jasmin vanaf alle kamers evenals vanaf het ruime terras (36m2) mooie uitzichten op de omliggende bergen en tuinen. Maison Jasmin beschikt over gratis WIFI.
Begane grond
U komt het huis binnen in open keuken met de woonkamer.
De royale keuken is voorzien van een moderne en luxe keukeninrichting qua apparatuur, zoals een vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat (zowel normaal als Senseo), waterkoker, elektrische hete lucht inbouwoven, keramische 4-pits kookplaat, afzuigkap, koelkast, citruspers, broodrooster, tosti apparaat, e.d. Verder aanwezig: een antieke tafel met 5 stoelen, opbergkast.
Bij de ingang van het huis, omringd door bloemen en een jasmijn, staat een marmeren tafel met een zitbank en stoelen, zodat bij mooi weer altijd buiten gegeten kan worden.
In de woonkamer staan twee zitbanken, een salontafel, een brede kleuren flatscreen TV met dvd-speler (met een selectie DVD’s voor gebruik door gasten), TV aansluiting op zowel satelliet als Franse kabel (Orange) een radio-CD speler, boeken, spelletjes, jeu-de-boules set en een leeslamp. Haard op granulatkorrels.
Hal
Vanuit de woonkamer gaat u naar de hal. Hier is extra opbergruimte aanwezig, evenals een kapstok met spiegel.
Bijkeuken
Vanuit de hal kunt u naar de ruime bijkeuken. Hier bevinden zich opbergkasten, een 2e keukenblok met een wasmachine en droger. Eveneens hier aanwezig: een 2e koelkast met vriesvak, een strijkplank en strijkijzer, stofzuiger e.d.
Toilet
Vanuit de hal gaat u ook naar een apart toilet.
Eerste verdieping:
Ruime badkamer met raam naar binnenplaatsje. Aanwezig: dubbele wasbak, WC, ligbad op pootjes, aparte douche, Finse sauna, opbergkast, stoel en haardroger.
Slaapkamer 1 met 3 balkons met uitzicht over de bergen, een 2 persoonsbed (2 x 90 cm x 200 cm) met 2 flexibele verstelbare lattenbodems (om bijv. in bed te lezen), 2 afzonderlijke wellness matrassen, 2 dekbedden en 4 kussens -2 harde en 2 zachte-, 2 nachtkastjes met leeslampen, een elektrische wekkerradio, een relax stoel, een zitstoel, een antieke kleerkast met voldoende opbergruimte, een koelte ventilator, een bureau met bureaustoel en een boekenkast met boeken, kaarten en informatie over de regio.

Tweede verdieping: Slaapkamer 2 met mezzanine met 1 tweepersoonsbed van 140 x 200 cm. Dit bed heeft een Tempur traagschuim afdekmatras. Antieke kleerkast, secretaire, mobiele airco (dus desgewenst ook te verplaatsen naar de slaapkamer op de 1e verdieping). De grote terrasdeuren openen naar het terras.
Met een vaste trap wordt de mezzanine bereikt. Hier staan 2 losse bedden van 80 x 200 cm met elk een elektrisch verstelbare lattenbodem en wellness matras. Op de mezzanine is ook een flatscreen TV met DVD speler beschikbaar. Een sterrenkijker is eveneens aanwezig.

Groot terras dat deels is overdekt. Aanwezig: terrasmeubilair (tafel met 4 stoelen), 4 ligstoelen, parasol en wasbak met afspoelslang. Het terras biedt zowel uitzicht naar de heuvels als naar een zijflank van de Mont Canigou. Door de hoge ligging (dak) heeft het terras de gehele dag zon en biedt over optimale privacy. Naakt zonnen is mogelijk.

En ook:
- Maison Jasmin beschikt over gratis WIFI.
- Elektrische verwarming in alle kamers
- In- en uitladen van bagage en boodschappen is mogelijk op ca. 20 meter van het huis. De straat beschikt over een trekkar om de boodschappen te vervoeren. Parkeren kan ca. 40 meter vanaf het huis.
- Het dorp beschikt over een jeu de boules veld, een voetbalveld en een speeltuin.
- Estoher ligt naast een rivier met afkoelmogelijkheden in de zomer
- Estoher is in de avond goed verlicht en biedt gasten de mogelijkheid tot het maken van mooie avondwandelingen
- Brandmelders aanwezig
- Boodschappen doen kan in Vinça (10 autominuten), Marquixanes (5 autominuten), of Prades (15 autominuten)
- Maison Jasmin is een niet-roken huis
- Dagelijkse broodservice (m.u.v. één dag in de week)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Bad
  • Sauna
  • Airconditioning

Beschikbaarheid van 'Maison Jasmin'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het middeleeuwse dorp Estoher
Estoher is een nog onbedorven middeleeuwse dorp, gesitueerd in de lage fruit- en wijnvallei aan de voet van de Pyreneeën. Beschermd door de 'heilige' Mont Canigou, genieten het dorp van een sterk Mediterraan micro klimaat met lavendel, oleanders, olijfbomen, mimosabomen, palm bomen, kurkeiken en -zo hier en daar- ook sinaasappelbomen, hetgeen betekent dat het zonnige terras vaak het gehele jaar door benut kan worden.
Op loopafstand liggen de zogenaamde 'Cascades' van Estoher. Dit zijn hoge watervallen met zwemvijvers, in de riveir. Het water komt direct van de Canigou en de omvang van de vijvers verschilt afhankelijk van het seizoen en de neerslag. In de zomer worden de vijvers door de inwoners van Estoher gebruikt om te zwemmen.

Estoher is zéér centraal gelegen. Dus winkels en restaurants vindt u op een afstand van ca. 5 autominuten (én geen moeilijke kronkelweggetjes) in Marquixanes en Vinça. De prefectuurstad, het nostalgische Prades, ligt op 15 autominuten en naar de regionale hoofdstad, het dynamische Perpignan, rijdt u in 30 minuten.
Estoher is prima gesitueerd ten opzichte van de vele attracties die deze bijzondere streek te bieden heeft, zoals beroemde middeleeuwse abdijen, thermaal baden, de middellandse zee, ski gebieden, Katharen kastelen, musea en dergelijke.
Op een afstand van 15 autominuten:
* Estoher heeft broodservice. Iedere ochtend (m.u.v. zondag) komt de bakker met de auto langs.
* De steden Prades en Vinça met hun vele winkels, restaurants en medische voorzieningen (waaronder streekziekenhuis) liggen op respectievelijk 15 en 10 autominuten.
* Marquixanes ligt op 5 autominuten. Hier ligt een kleine supermarkt (ook op zondag open) en een restauran

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Culinair en wijn

Op een afstand van 15 autominuten liggen verschillende restaurantjes met op de menukaart typisch Frans-Catalaanse specialiteiten. In Prades vindt u ook enkele ’buitenlandse’ restaurants, zoals een Vietnamees, een tapasbar, een Italiaan, et cetera.
In de regio Pyrenees Orientales treft u verschillende wijnhuizen aan. In de regio wordt geproduceerd: 7 AOC droge wijnen, 6 AOC natuurlijk zoete wijnen, côtes du Roussillon (rood), Côtes du Roussillon Villages (rood), Colioure wijnen (o.a. rosé). Het is mogelijk om ter plekke bij producenten wijnen in te kopen.

Wat is er te doen

Op een afstand van 15 autominuten:
* Abdijen, een groot zwemmeer met zandstrand (Vinça), zwembaden, vestingstadjes (Villefranche)
* Druipsteen grotten
* Thermaalbad van Vernet
Op een afstand van ca. 30-40 autominuten:
* Perpignan, 30 minuten, (hoofdstad van Frans Catalonië, vele musea, grote winkelcentra, theaters, e.a.)
* Stranden Middellandse Zee
* Het kleine skigebied van Mosset
* Thermaalbaden van St. Thomas
* Verschillende attracties zoals dierentuin, wildpark, wijnbottelarijen, vlindertuin, glasblazers,...
Op een afstand van 60 autominuten:
* Het open lucht zwemparadijs van St. Cyprien
* De grote skigebieden rond Les Angles, Font Romeu, Pyrenees 2000
* de Zoo van Sigean,
* De zeewater thalassotherapie faciliteiten van Port Barcares
* De koraalriffen van Banyuls (goede duik- en snorkelmogelijkheden)
* De Katharenkastelen
* De Côte Vermeille met de prachtige havenstad Collioure
* Het Spaanse Figueres, de stad van Salvador Dali met aldaar ook het uniek mooie en indrukwekkende museum van deze kunstenaar
Op een afstand van ca. 2 uur:
* De Spaanse metropool Barcelona (2 en 15 minuten uur)
* Gerona (1,30 minuten)
* Narbonne (1 uur en 15 minuten)
* Toulouse (2 uur en 15 minuten)
* Montpellier (2 uur)
* Carcasonne ( 1 uur en 30 minuten)
* Andorra (2 uur en 15 minuten)

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Watersport
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De genoemde huurtarieven zijn inclusief belastingen en gebruik van water. Elektriciteit wordt verrekend naar verbruik tegen euro 0,30 per kWh. Daar het huis goed is geïsoleerd en vrijwel alle apparaten in de energieklasse A/B zitten, vallen deze kosten over het algemeen mee. Ze liggen afhankelijk van het seizoen (i.v.m. de verwarming) en de mate van gebruik tussen euro 10 en euro 25 per week.

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 5,00
  • Handdoeken - per persoon (verplicht) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Maison Jasmin heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Jan en Paola Fernhout uit Bazouges la Pérouse

    10 sterren

    Wij hebben genoten van onze vakantie in Maison Jasmin. Het huis is ruim, comfortabel, licht en smaakvol ingericht. Je kunt heerlijk buiten zitten zowel voor het huis als op het grote dakterras met uitzicht op het sfeervolle straatje (voor het huis) of dorp (vanaf het dakterras) en op de bergen.
    Anya bedankt voor de uirgebreide informatie en tips die wij van je hebben ontvangen m.b.t. wandelingen en uitstapjes. Aan de hand hiervan hebben wij al een klein deel van de prachtige omgeving goed kunnen verkennen maar...... nog lang niet alles. We komen dan ook graag nog eens terug om in één van jullie 'Maisons' te verblijven om van daaruit de Pyrenées-Orientales nog verder te ontdekken!

Prijs per week vanaf

€ 450

Prijs per week vanaf

€ 450

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie