Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Elisabeth van Meeteren

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

De gîte beschikt over een ruime woonkamer met dubbele tuindeuren die openen op een goed beschut deel van de tuin met volkomen privacy. De woonkamer geeft met een afstapje via een kleine bijkamer  toegang tot een vroegere stal, nu getransformeerd tot een heel ruime woonkeuken van circa 40 m2 die geheel 'dans son jus' is gebleven. Met een ander afstapje sluit de woonkamer aan op een korte gang naar de badkamer, een ruime slaapkamer van circa 24 m2 met daarin drie eenpersoonsbedden en, door middel van weer een ander afstapje, een slaapkamer van circa 16 m2 met daarin een tweepersoonsbed. Deze beide slaapkamers geven door middel van dubbele tuindeuren toegang tot het ruime eigen terrein van een hectare. De derde slaapkamer (circa 9 m2)  sluit direct aan op de woonkamer en beschikt over een tweepersoons bed. Alle ruimtes zijn in beginsel 'gelijkvloers', maar de in het terrein aanwezige niveauverschillen zijn ook in het huis terug te vinden in die zin, dat een aantal stenen trapjes in de woning aanwezig is om de niveauverschillen te overbruggen. Daarom is  het huis niet heel geschikt voor voor mensen die zijn aangewezen op het gebruik van een rolstoel of rollator. Het huis is in essentie L vormig en vormt met een ander huis een beschutte en intieme binnenplaats die is gericht naar het zuiden en daarom volop 'in het zonnetje' staat. Dat andere huis is bij ons zelf in gebruik, maar nooit tijdens de verhuur van het vakantiehuis: wij verblijven dan in een ander huis in een nabijgelegen middeleeuws stadje . Uw privacy en het exclusieve gebruik van het zwembad zijn dan ook volledig gegarandeerd. Wij hebben de onrust van wifi, tv, schotelantennes en kabelaansluiting uit ons vakantiehuis geweerd en om die reden is de gîte vast niet voor iedereen geschikt….

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Back to basic
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'las Gardes'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

las Gardes is gelegen aan een doodlopend karrespoor en kan prima worden bereikt met een gewone personenauto. Het karrespoor is alleen gebruik bij de plaatselijke postbode, de bewoners van een op ruime afstand gelegen ander huis en natuurlijk bij de bewoners van las Gardes zelf. Van agrarische activiteit is nauwelijks sprake: in de directe omgeving is geen sprake van veeteelt en de omringende velden worden voornamelijk gebruikt voor het verbouwen van koolzaad, mais en zonnebloemen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig

Recensies

las Gardes heeft de afgelopen 4 jaar 6 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Alweer van een fantastische vakantie in Las Gardes mogen genieten en tijdens onze vakantie is EDF dan eindelijk langs gekomen voor die zwaardere elektriciteitsaansluiting (bedankt Elisabeth, ik weet hoe veel je daar hebt voor mogen rondlopen en organiseren!!). Opnieuw fantastisch ontvangen met lekkere verse pizza en super genoten van rondtoeren met de elektrische motor ook. Wat een prachtige omgeving toch (en wat een geluk alweer met twee weken prachtig weer)! Tot de volgende keer dan maar weer?

  • 10 sterren

    Wij verblijven al zo'n 15 jaar in allerlei gites, maar dit huis is t mooiste qua huis, inrichting, zwembad, omgeving de verzorgde zitjes zodat je kan genieten van t zwembad of uitzicht
    Elizabeth, Jurgen dankjewel dat wij hebben mogen meegenieten van jullie paradijs! Dankjewel voor de zalige pizza's jullie gastvrijheid. Wil je genieten van t pure Franse leven ga dan genieten op deze unieke pracht plek. Ga erop uit naar mooie stadjes,dorpjes,vide greniers. Of geniet van alles wat deze plek te bieden heeft. Beter ga je t niet vinden

  • 9 sterren

    Fijne locatie. Aanrader als je om natuur en zwembad geeft. Hartelijk ontvangen door gastvrouw!

Wat is er te doen

LE QUERCY BLANC, UN COIN PERDU…
In het zuid-westen van Frankrijk ligt, verdeeld over de departementen Lot en Tarn et Garonne, de Quercy Blanc. Een vriendelijk golvend en gevarieerd landschap, doorkruist met rivieren en riviertjes en gestoffeerd met veel dorpen en kleine stadjes die hun middeleeuwse herkomst uitzonderlijk goed hebben bewaard. Zoals bijvoorbeeld Montaigu de Quercy met z’n mooie belfort en levendige markt (zaterdag), Montcuq met een al even vrolijke markt (zondag) en imposante donjon uit de twaalfde eeuw, de op steile heuvels gelegen versterkte stadjes Tournon d’Agenais en Lauzerte, bastiden met fraaie centrale pleinen zoals Monflanquin, Villereal, Castelnau de Montratier en Auvillar, maar ook Penne d’Agenais, Roquecor, Beauville, Lacour-de-Visa, Puymirol, Puylaroque en Bruniquel (enz., enz.) zijn levendige getuigen van een groots verleden. De streek is niet aangetast door het massa-tourisme dat in de noordelijker gelegen Dordogne wel diepe sporen heeft achtergelaten. De Quercy Blanc wordt soms het franse Toscane genoemd, of ook wel une autre Provence… Met Toscane en die andere Provence kan de Quercy Blanc zich in ieder geval verheugen in een zonnig en aangenaam klimaat.

Het landschap is bij uitstek geschikt voor het maken van korte uitstapjes of niet zo korte zwerftochten, wandelend of per fiets. De plaatselijke Offices de Tourisme zullen u graag informeren over de vele mogelijkheden en routes. Verkoeling is in de zomer vaak wel noodzaak, maar kan ruimschoots worden gevonden in de vele recreatiemeertjes. Het agrarische karakter van de streek is behouden gebleven, met een accent op noten en fruitteelt in boomgaarden, in de zomer omzoomd met velden vol zonnebloemen. Ook de stadjes en dorpen laten zich dan graag van hun beste kant zien: eeuwenoude monumentale kerken en kerkjes zijn dan het decor voor concerten, de karakteristieke pleintjes zijn volop in gebruik voor een keur van activiteiten, zoals een kunstmarkt, een toneeluitvoering, een traditionele rommelmarkt of een nachtelijke marche gourmande, waar genoten kan worden van karakteristieke streekproducten.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Wat je ook moet weten...

Tussen Lauzerte en Montaigu de Quercy ligt aan een stil, doodlopend karrepad las Gardes, een authentiek ensemble van twee afzonderlijke gites, waarvan wij het grootste als zomerhuis in verhuur aanbieden voor uw vakantie. Het kleinere huis wordt door ons zelf gebruikt, maar bij verhuur van de gîte wonen wij in het nabijgelegen stadje Lauzerte en hebt u dus het rijk alleen. Het terrein is een hectare groot en grotendeels vlak, zodat het prima geschikt is voor sportieve activiteiten zoals badminton of voetbal. De gite beschikt over een heerlijk eigen zwembad van 10 x 5 meter dat goed beschut is tegen vreemde blikken (maar van wie?) en een volledige privacy verschaft. Een deel van het terrein bestaat uit een boomgaard met (vooral) kersen- en notenbomen en geeft een lommerrijk uitzicht op een kleine vallei en het glooiende landschap. Afgezien van nachtelijk bezoek van een enkele uil, vos of ree, heerst op het erf en land van de gite las Gardes vooral een weldadige rust. De gite is erg authentiek en rustiek en is, zoals dat in Frankrijk zo mooi heet, geheel 'dans son jus' gebleven. De gite bestaat onder meer uit een ruime woonkamer met een natuurstenen vloer van ongeveer 24 m2, met aansluitend enerzijds een tussenruimte van 4 m2 met boeken- en spelletjeskast en anderzijds een kleinere tweepersoons-slaapkamer van 6 à 8 m2. De woonkamer komt verder uit op een gang, die naar de badkamer en twee slaapkamers leidt. Eén slaapkamer van 20 m2 met daarin twee eenpersoonsbedden en een kinderbed als ook één slaapkamer van 16 m2 met daarin een tweepersoonsbed. De twee grote slaapkamers hebben allebei tuindeuren, waarvan de éne uitkomt op het voorterrein en de ander uitkijkt op het dalletje en de boomgaard achter het huis. De keuken is voorzien van authentieke handgevormde plavuizen van meer dan 200 jaar oud en is ruim 40 m2 groot en dus zeker ruim genoeg voor acht personen, maar is alleen voorzien van basale voorzieningen. De eeuwenoude stoere, dikke natuurstenen muren geven een goede besch
U kunt eventueel eerst inzoomen op de kaart om uw positie beter te kunnen bepalen.erming tegen een al te grote hitte. Wij hebben de onrust van wifi, schotelantennes en kabelaansluiting uit ons vakantiehuis geweerd en ook om die reden is deze rustieke gite vast niet voor iedereen geschikt….

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 850

Prijs per week vanaf

€ 850

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie