Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Martijn en Rommie Duijnhouwer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 9 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Vakantiehuis LE TOURNESOL - In het prachtige Zuid Frankrijk in de groene heuvels en tussen de zonnebloemvelden bevindt zich deze charmante eeuwenoude gîte Le Tournesol. Deze gîte staat op een mooi klein vakantiedomein met vier sfeervolle Franse vakantiehuizen, een studio, een verwarmd zwembad (5 x 10 mtr) en genoeg te ontdekken voor de kinderen. Het domein ligt aan één kant aan het bos waar wandel- en fietsroutes zijn uitgezet. En wat heel fijn is; vanuit uw gîte loopt u zo naar het laaggelegen dorp waar zich de bakker bevindt.

De gîte is een compleet ingericht authentiek vakantiehuis voor maximaal 5 personen van 80 m2. U zult hier het echte Franse gevoel ervaren. Vanuit de woonkamer en keuken heeft u een prachtig uitzicht over het laaggelegen dorp. De woning bestaat uit 2 verdiepingen, heeft 2 slaapkamers en een badkamer met toilet. De keuken is uitgerust met alle hedendaagse gemakken. In de ouderslaapkamer bevindt zich een tweepersoonsbed van 160 cm bij 200 cm. In de kinderslaapkamer bevindt zich een stapelbed en een eenpersoonsbed (80x200cm). De gîte is erg geschikt voor zowel stellen als voor een gezin met kinderen.

U heeft een heerlijk groot terras op de binnenplaats. Tevens zijn er meerdere relaxmogelijkheden, hangmatten en zitjes op het terrein waar u gebruik van kunt maken. Ook is er een privé barbecue aanwezig. Het gezamenlijke zwembad van 5 x 10 meter maakt het vakantiegevoel compleet.

Kinderstoel, kinderbed en kinderbadje zijn op aanvraag en worden gratis ter beschikking gesteld.

Le Petit Domaine is een echt kindvriendelijk vakantiedomein met aandacht voor kinderwensen. Zo is er naast het zwembad, een trampoline, een tafeltennis- en voetbaltafel, een speeltoestel met schommel, en glijbaan en een zandbak. Volop speelmogelijkheden voor de kinderen dus!

Op het domaine bevindt zich een wasruimte met wasmachine (gratis) en droger (tegen vergoeding), magnetron en strijkijzer, waar u gebruik van kunt maken. Ook is er plaats om eventueel fietsen te stallen.
De Wi-Fi is gratis.

U kunt de gîte betrekken vanaf 16.00 uur, op de vertrekdag dient u de gîte voor 10.00 uur te verlaten. De verhuurperiode loopt van zaterdag tot zaterdag.

FACILITEITEN LE TOURNESOL
-Keuken met vaatwasser
-Twee slaapkamers:
-Eén slaapkamer met een tweepersoonsbed van 160cm bij 200cm
-Eén slaapkamer met een stapelbed en een eenpersoonsbed, allen van 80cm bij 200cm
-Badkamer met toilet, douche en wastafel
-Heerlijk groot terras
-Barbecue
-Niet-roken
-Huisdieren niet welkom

SAMENGEVAT, DE FACILITEITEN VAN LE PETIT DOMAINE
- Relaxen en ontspannen:
- Gezamelijk, verwarmd zwembad 10 x 5 meter met zonneterras aan de bosrand
- Meerdere hangmatten en zitjes
- Fijne privé terrasssen
- Heerlijk spelen voor de kinderen:
- Trampoline
- Tafeltennistafel
- Voetbaltafel
- Speeltoestel (schommel, glijbaan, klimrek, zandbak)
- Gezamelijke wasruimte met wasmachine (gratis) en droger (tegen vergoeding)
- Stallingsruimte voor fietsen
- Wifi (gratis)

FACILITEITEN DORP
- Bakker, staat bekend om zijn lekkere brood en croissants! De bakker zit onderaan de straat, dus lopend met het stokbrood onder de arm weer terug
- Wandel-, fiets- en mountainbikeroutes vanuit het domaine
- Twee oplaadpunten voor elektrische auto's
- Tennisbaan, waar de gasten van Le Petit Domaine gratis gebruik van mogen maken, inclusief rackets en ballen
- Voetbalveld 
- Basketbalveld
- Petanque-baan 
- Vismeer en speeltuintje
- En wat zeker de moeite waard is, is het bezoeken van de lavendel boerderij met haar adembenemende lavendelvelden.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Tennisbaan bij huis
  • Internet
  • Open haard
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Le Tournesol'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Er is genoeg te doen in de omgeving van Le Petit Domaine. Vanaf het domein wandel je zo het bos in, van een korte wandeling met de kleintjes of een dagtocht door de prachtige bossen, valleien en zonnebloemvelden, het is een waar paradiijs voor wandelaars. Ook is er in de omgeving veel waterpret te vinden en kun je genieten van prachtige oude bastides en fijne (avond)markten. Of een keertje naar een kasteel, een klim-, water- of pretpark, de mogelijkheden zijn eindeloos.

TOUFFAILLES
Het dorpje Touffailles, met bijna 400 inwoners, ligt in het noordwesten van het departement de Tarn en Garonne in Zuid Frankrijk en ligt op circa 1050 km van Utrecht. Het is een prachtige glooiende streek met zonnebloemvelden en wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. 's Ochtends kunt u uw verse stokbrood lopend halen bij de bakker onderaan de straat. Het is een klein, maar levendig dorpje met ook een eigen gemeentehuis, een postkantoor en een basisschool.

DE REGIO
De regio is gekend om zijn wijnen, zijn fruitboomgaarden, pruimen, noten, foie gras, confit de canard, zonnebloemvelden, ... en ligt bezaaid met tal van Middeleeuwse stadjes (Bastides) waar het leuk vertoeven is. Deze stadjes liggen vaak op de toppen van heuvels die een prachtig uitzicht bieden over de omgeving. Verder zijn er allemaal leuke marktjes, prachtige zwemlocaties, vide-greniers (rommel- en brocante markten), kastelen, grotere steden om lekker te shoppen (Cahors, Montauban, Toulouse, Agen) en mooie routes om te wandelen en fietsen of met de auto of motor te ontdekken. Het ene moment rijdt u tussen de koolzaadvelden, de wijnvelden of de zonnebloemen door, en dan rijdt u weer door zo'n idyllisch bastide-dorpje. En wat denkt u van een wijnproeverij?

NATUUR
Gastvrijheid, rust en ruimte zijn kenmerkend voor de streek. U bevindt zich hier in het prachtige en groene Zuid Frankrijk met een heerlijk aangenaam klimaat. Om u heen, in de prachtige heuvels, vindt u, naast ongerepte natuur, zonnebloemvelden, wijnvelden en fruitboomgaarden.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Tournesol heeft de afgelopen 4 jaar 10 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.9 sterren
  • 9 sterren

    Eind september 2022 een week in Le Tournesol doorgebracht. Voor ons een perfecte uitvalsbasis voor onze fietstochten op de route naar Santiago. Ondanks dat het weer niet meezat, hebben wij ons uitstekend vermaakt. De gîte heeft alles wat je nodig hebt. En Rommie, Martijn, Tom, Ties en Emma zijn gastvrije en gezellige “buren”.

  • 10 sterren

    Perfecte lokatie om heerlijk tot rust te komen met kleine kinderen. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien en zeer schoon. De keuken is ruim uitgerust. Er mag gratis gebruik gemaakt worden van de wasmachine, wat een uitkomst is met kleine kinderen. Kindjes kunnen spelen op de trampoline, in de zandbak, het klimtoestel met glijbaan en schommel (te zien vanaf het zwembad). Het goed omheinde zwembad mag natuurlijk niet vergeten worden. Door de vele knusse zit en hangplekjes is de tuin zeer sfeervol. Bakker zit op 2 minuten lopen. Door de gastvrijheid van Rommie en Martijn voel je je al snel helemaal thuis. De pizza avond waarbij kindjes hun eigen pizza mogen maken is een echte aanrader! Kortom, een echte aanrader voor gezinnen met kinderen

  • 10 sterren

    Wat een heerlijk plek om vakantie te vieren. Vieren is het want aan alles is gedacht. Huisjes compleet, terrein schoon en zwembad heerlijk om te luieren. Wij waren er als gezin en hadden meerdere huisjes die weken, er was voor elk wat wils. Ruimte genoeg op het domaine. En als je kind van vissen houdt is dit een extra leuke bijkomstigheid. Beneden een ideaal visplek. Kortom: een aanrader om je vakantietijd bjj de gezellige familie in Touffailles door te brengen

Culinair en wijn

MARKTEN
Er zijn genoeg markten in de omgeving te vinden en het is een fijn ritueel van de vakantie: rondslenteren langs kramen vol verse seizoensproducten en daarna koffie drinken bij het Café du Marché. Franse markten zijn uitbundig, kleurrijk, geurend en – ook belangrijk – fijn geprijsd. Enkele fijne markten in de omgeving zijn in Montcuq, Moissac en Cahors.

ZOMERSE AVONDMARKTEN
Er zijn 's zomers geweldig leuke avondmarkten waar je je aankopen ter plekke opeet aan lange picknicktafels. Met een flesje wijn en live-muziek erbij! Het favoriete tijdsbedrijf van de Fransen vertaalt zich in Zuid Frankrijk in een ongeëvenaard fenomeen: de zomerse eetmarkten van de Franse campagne. Meer ‘slow living’ dan dát kun je het bijna niet krijgen. Er zijn diverse namen voor; marché paysan, marché nocturne, marché gourmand of marché des producteurs de pays. Het komt in grote lijnen op hetzelfde neer: vers bereid eten van producten zoals boerenkip, eend, lam of gans, lokaal geteelde salade, échte smakelijke tomaten – geen Hollandse waterbommen! -, vers fruit, (geiten)kazen, ijs en wijn of overheerlijke aperitiefjes koop je aan de kraam zoals op een gewone markt. Je voelt je oprecht even een echte Fransoos of Française als je aanschuift aan de lange tafels op het altijd sfeervolle dorpsplein, in een oude boerenschuur of soms zelfs op de binnenplaats van een middeleeuws kasteel.

PROEVERIJEN
WIJNEN - DEGUSTATION
Langs de weg ziet u bij een aantrekkelijk wijnchâteau soms het bordje ‘degustation’ staan. Dan moet u zeker even stoppen en naar binnen gaan. Daar is namelijk een wijnproeverij. Niet dat daar altijd georganiseerde proeverijen zijn, maar de eigenaar laat u van de verschillende soorten wijnen wat proeven zodat u een keus kunt maken en van de lekkerste wijn een paar flessen kunt kopen.

TOT SLOT
Verder is de regio gekend om zijn verse fruit uit de fruitboomgaarden, noten, foie gras, confit de canard, truffels en nog veel meer. Kom en geniet van al deze gezelligheid en lekkers!

Wat is er te doen

MIDDELEEUWSE DORPJES EN STADJES
DIt gebied is een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie. De combinatie van het heerlijke klimaat, de prachtige landschappen en het vele water maken dit gebied tot een ideale vakantiebestemming voor jong en oud.

De regio ligt bezaaid met tal van Middeleeuwse stadjes (Bastides) waar het leuk vertoeven is. Deze stadjes liggen vaak op de toppen van heuvels met een prachtig uitzicht bieden over de omgeving. Lauzerte, Moissac, Penne-d'Agenais en Auvillar zijn enkele voorbeelden van deze prachtige Bastides.

KASTELEN EN ABDIJEN
KASTELEN
Frankrijk en kastelen, die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van de sobere, oeroude kastelen van de Katharen tot de uitbundige bouwwerken langs de Loire, iedere streek heeft wel zijn eigen hoogtepunten én eigenaardigheden. De één werd ooit ontworpen als robuust verdedigingswerk, de ander als toonbeeld van rijkdom en cultuur. In de buurt zijn het kasteel van Bonaguil en het kasteel van Gavaudun zeker een bezoek waard!

ABDIJEN
De abdijen en kloosters van Frankrijk behoren tot de mooiste plekjes van het land. In iedere streek vind je ze wel, en vrijwel elk eeuwenoud klooster heeft een veelbewogen geschiedenis. Het ene moment bloeide het kloosterleven, de volgende eeuw kon het echter zomaar gebeuren dat de monniken bruut werden vermoord en de gebouwen met de grond gelijkgemaakt werden. Gelukkig leven we inmiddels in wat vreedzamer tijden, althans, wat de kloosters betreft, en kunnen we nu volop genieten van de mooie plekjes die de monniken in de loop der tijd hebben uitgekozen om zich terug te trekken. Mooie voorbeelden hiervan zijn de abdij van Moissac en de abdij van Belleperche.

WATERPRET
Rondom Touffailles is veel waterpret te vinden! We hebben natuurlijk ons eigen mooie zwembad van 5 bij 10 meter waar u gedurende uw verblijf onbeperkt gebruik van mag maken.. Daarnaast zit Le Petit Domaine tussen de rivieren de Tarn, de Garonne en de Lot in. Hierin kan gezwommen worden, maar er kunnen ook kano's, kajakken en bootjes worden gehuurd. Ook zijn er mooie meertjes in de buurt, waar bij een aantal ook waterfietsen en ander waterpret aangeboden wordt zoals in Montcuq en Montaigu-de-Quercy. De omgeving kenmerkt zich voornamelijk door prachtige natuur met veel rust en ruimte waar massatoerisme niet te vinden is.

MARKTEN EN CULINAIR
MARKTEN
Er zijn genoeg markten in de omgeving te vinden en het is een fijn ritueel van de vakantie: rondslenteren langs kramen vol verse seizoensproducten en daarna koffie drinken bij het Café du Marché. Franse markten zijn uitbundig, kleurrijk, geurend en – ook belangrijk – fijn geprijsd. Enkele fijne markten in de omgeving zijn n Montcuq, Moissac en Cahors.

ZOMERSE AVONDMARKTEN
Er zijn 's zomers geweldig leuke avondmarkten waar je je aankopen ter plekke opeet aan lange picknicktafels. Met een flesje wijn en live-muziek erbij! Het favoriete tijdsbedrijf van de Fransen vertaalt zich in Zuid Frankrijk in een ongeëvenaard fenomeen: de zomerse eetmarkten van de Franse campagne. Meer ‘slow living’ dan dát kun je het bijna niet krijgen. Er zijn diverse namen voor; marché paysan, marché nocturne, marché gourmandof marché des producteurs de pays. Het komt in grote lijnen op hetzelfde neer: vers bereid eten van producten zoals boerenkip, eend, lam of gans, lokaal geteelde salade, échte smakelijke tomaten – geen Hollandse waterbommen! -, vers fruit, (geiten)kazen, ijs en wijn of overheerlijke aperitiefjes koop je aan de kraam zoals op een gewone markt. Je voelt je oprecht even een echte Fransoos of Française als je aanschuift aan de lange tafels op het altijd sfeervolle dorpsplein, in een oude boerenschuur of soms zelfs op de binnenplaats van een middeleeuws kasteel.

ROMMELMARKTEN/BROCANTES
Wie Frankrijk bezoekt kan nauwelijks om de rommelmarkten, zolderverkopen en antiekmarkten heen. Vrijwel ieder dorp heeft minimaal een keer per jaar een rommelmarkt. Je hebt daarbij echte rommel (‘Vide Grenier’, de zolder legen) of een brocante. Op een brocante staan ook meer handelaren met antiek. Van wijnglaasjes tot klassieke auto’s en motoren en boerenkarren, je vindt er van alles. Vaak is de sfeer heel ontspannen. Fransen doen zoiets vaak ook puur voor het vermaak.

PROEVERIJEN
WIJNEN - DEGUSTATION
Langs de weg ziet u bij een aantrekkelijk wijnchâteau soms het bordje ‘degustation’ staan. Dan moet u zeker even stoppen en naar binnen gaan. Daar is namelijk een wijnproeverij. Niet dat daar altijd georganiseerde proeverijen zijn, maar de eigenaar laat u van de verschillende soorten wijnen wat proeven zodat u een keus kunt maken en van de lekkerste wijn een paar flessen kunt kopen.

TOT SLOT
Verder is de regio gekend om zijn verse fruit uit de fruitboomgaarden, noten, foie gras, confit de canard, truffels en nog veel meer. Kom en geniet van al deze gezelligheid en lekkers!

ANDERE ACTIVITEITEN
Naast al het voorgaande kunt u in de omgeving ook:

- Golfen
- Sportklimmen
- Mountainbiken
- Geocaching (buitensport en spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon om ergens ter wereld een zogenoemde cache (verstopplaats) te vinden)
- Paardrijden
- Een grot bezoeken
- Naar een klimpark
- Naar een attractiepark (Walibi)
en nog vele andere mooie dingen ondernemen en zien.

Kortom: oneindig veel vakantieplezier!

In uw vakantiehuis zal alle informatie over de omgeving en wat er waar te doen is uiteraard voor u klaar liggen.

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Opgemaakte bedden- per persoon (optioneel) € 10
Strandlaken- per persoon 100 x 180 (optioneel) € 3
Keukenlinnenpakket € 10 per verblijf
Handdoekenset € 6 per persoon

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 10,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 6,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 715

Prijs per week vanaf

€ 715

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie