Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Sem & Louise de Jong

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Welkom bij Landgoed 'Le Vieux Manoir'!

Onze 'Quercy Blanc Bergerie en Cave', daterend uit 1649 en vermeld bij het Franse Ministerie van Cultuur als cultureel erfgoed en één van de oudste panden uit de regio, is ruim 5 hectaren groot en bestaat uit het hoofdhuis met daaronder gelegen de Bergerie en de Cave welke zijn verbouwd tot twee geschakelde luxe twee persoons- Gites.
Op het landgoed bevindt zich ook de vier persoons gite Le Vieux Manoir.

Bergerie/Cave 'Le Vieux Manoir' is prachtig gelegen op het platteland van de Tarn en Garonne met 360 graden uitzicht op de heuvels en boomgaarden rondom het pittoreske dorpje Valeilles en voorzien van alle gemakken. De Bergerie (70m2) biedt een twee persoons- slaapkamer, een zeer ruime badkamer met inloopdouche, tweepersoons hoekbad, wastafel en toilet.
De gezellige "salon" is voorzien van een open haard, een keuken met gasfornuis, oven, koelkast, Nespresso machine, contactgrill en een waterkoker.
Langs de zijkant en aan de voorkant van de Bergerie is een terras aanwezig met buitenkeuken inclusief Weber BBQ. Je kan hier heerlijk vertoeven en van het mooie uitzicht en de avondzon genieten.
Er is een tv aanwezig met Nederlandse zenders.
Tevens zijn er een kinderbedje en kinderstoel aanwezig.

De Cave (40m2) is een ruime studio voorzien van twee één persoons bedden (indien gewenst kunnen deze worden opgemaakt als twee persoons bed) een badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet.
De gezellige studio is voorzien van een keuken met gasfornuis, oven, koelkast, Nespresso machine, contactgrill en een waterkoker.
Aan de voorkant van de Bergerie en Cave is een terras aanwezig met buitenkeuken inclusief Weber BBQ. Ook hier kun je heerlijk vertoeven en van het mooie uitzicht en de avondzon genieten.
Er is een tv aanwezig met Nederlandse zenders.

De gites de Bergerie en de Cave zijn prima te verhuren als één voor vier personen met eventueel een klein kindje waarvoor een kinderbedje en kinderstoel aanwezig zijn.
De studio de Cave is zeer geschikt voor een gezin met oudere kinderen, vader en moeder kunnen dan in de Bergerie verblijven. Beide gites liggen dicht naast elkaar en zijn van buiten bereikbaar.

Er is tv aanwezig met google chromecast zodat u tv kunt kijken met uw tv app, Netflix, enz.

Wij hebben VDSL internet! (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line) is een opvolger van ADSL, waarbij een veel hogere download- en uploadsnelheid mogelijk is. Bij VDSL zijn snelheden tot in de praktijk 70 Mbps download en 15 Mbps upload mogelijk

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderoppas
  • Kinderbed
  • Table d'hôtes
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Gites Bergerie & Cave Le Vieux Manoir'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Ons terrein dat 5 hectare grond bezit, bevindt zich op 300 meter van het kleine, pittoreske dorpje Valeilles, tussen de boomgaarden en omringd door de prachtige natuur van de Tarn en Garonne die grenst aan het departement van de Lot in de Quercy. Dit biedt een grote variatie aan landschappen en cultuur. Het klimaat kenmerkt zich door warme zomers en milde winters. De kleuren van de natuur zijn zowel in de lente als in de herfst spectaculair te noemen. Ons Manoir biedt 360 graden uitzicht op de mooie omgeving.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Gites Bergerie & Cave Le Vieux Manoir heeft de afgelopen 4 jaar 33 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Nous avons passé un séjour magnifique, dans un cadre superbe et un environnement calme et apaisant. Louise et Sem ont été d'une gentillesse et d'une attention remarquables. Toujours aux petits soins, souriants. Vacances inoubliables. Nous reviendrons avec enthousiasme.
    Etablissement que nous recommandons vivement et sans modération.
    Ahmed et Chahra

  • 10 sterren

    Zoals zovelen voor ons hebben ook wij een fantastische week bij Louise en Sem gehad. Wij verbleven in 'La cave', de 2-persoons gîte. Deze kleinste van de drie accommodaties is gelegen, zoals de naam al aangeeft, is de voormalige kelder van het hoofdhuis. De gîte was schoon en netjes en voorzien van echt alle noodzakelijke zaken. Zelf specerijen, olijfolie, theedoeken en schoonmaak artikelen waren present.
    Als je dat wilt kan je er prima zelf koken want naast een ruime oven heb je de beschikking over voldoende potten en pannen en een grote inductiekookplaat. In de directe omgeving vind je voldoende dorpjes en stadjes met bezienswaardigheden en restaurantjes.

    Louise en Sem zijn fantastische mensen. Naast de nodige humor zijn ze erg hulpvaardige om het jou naar je zin te maken. Klein voorbeeld hiervan is dat je 24/7 gebruik kunt maken van het mooie zwembad met uitzicht over het landschap. Een absolute aanrader zijn de table d'hôtes creaties van Sem. Tijdens ons bezoek was het twee keer in de week mogelijk om aan te schuiven aan de lange tafel waarbij rekening wordt gehouden met ieders wensen en/of allergieën. Heerlijk eten en drinken in een ongedwongen sfeer. In één woord "Fantastisch'!

    @Louise en Sem: Bedankt voor jullie gastvrijheid en oprechte warmte die wij hebben mogen ervaren. Tot ziens!

  • 10 sterren

    Bij Le Vieux Manoir leef je echt als god in Frankrijk wat volledig de verdienste is van Louise en Sem. De hartelijke ontvangst, de mooie gites op een schitterend verzorgd domein, de kookkunsten van Sem en de tips ze delen voor leuke uitstapjes kortom alles is hier aanwezig om een geweldige vakantie te hebben. Nogmaals dank Louise en Sem voor de warme en hartelijke mensen die jullie zijn. Wij zijn FAN.

Culinair en wijn

Een verblijf op ons landgoed is meteen ook de gelegenheid om de heerlijke streekproducten te proeven zoals; de Chasselasdruif van Moissac, Cassoulet, Foie Gras en alle andere specialiteiten op basis van eend.
Tevens zijn wij omgeven door de drie wijnstreken: Cahors, Bergerac en Bordeaux. Er bestaat de mogelijkheid tot het bezoeken van de wijnhuizen waar deze gebieden rijk aan zijn.
Ook kun je bij de vele wijn chateau's wijn verkrijgen zoals een simpele vin du table of één van de bovenstaande genoemde wijnstreken.

Wij, Sem en Louise, delen met jullie graag onze uit de hand gelopen culinaire hobby waarmee wij de aanwezige gasten verwennen met de lokale streekproducten.
De maaltijden worden in overleg met de gasten samengesteld en zullen variëren tussen de 15 en 25 euro p.p. Bijpassend wijnarrangement vanaf 7,50 € p.p.
Voor de kinderen kan een aangepaste maaltijd worden bereid.

Tegenover het huis staat een kruidenkas waarvan je altijd gebruik kan maken en kan er vers fruit geplukt worden in de boomgaard!

Wat is er te doen

Valeilles ligt op het prachtige platteland van de Tarn en Garonne, waar vlaktes en heuvels elkaar afwisselen, die liefhebbers uitnodigt tot een mooie fiets of wandeltocht. Wij hebben wandelroutes voor je in o.a. Montaigu de Quercy, Lauzerte, Bouloc en Bourg de Visa, deze dorpen bevinden zich binnen een straal van 30 km. Voor de kinderen bevindt zich in Agen (30 km) het pretpark Walibi Aquitaine en voor de kleintjes Youpiparc in Cahors. (50 km). In Montaigu Plage zijn tal van watersporten te beleven zoals: flyboarding, het huren van waterscooters, waterfietsen en kano's.
Voor de enthousiaste vissers onder jullie, hebben wij de actuele visgids in huis met tal van mogelijkheden in de buurt. Je kunt vooraf je viskaart online aanvragen.
Een tennisbaan bevindt zich in ons dorp Valeilles op wandelafstand (500 m) en wat dacht je van een geweldige kanotocht langs Frankrijk's meest pittoreske dorpen zoals St. Cirque de Popie en St. Antonin Noble le val die sowieso al meer dan een bezoek waard zijn.
Ons vakantiehuis ligt niet aan de golfbaan maar op nog geen 20 km afstand kun je een serieus balletje afslaan op de 18 holes Golf en Countryclub van Villeneuve sur Lot of op de 9 holes Golf des Roucous in Sauveterre (40 km).

WAT IS ER TE DOEN BIJ ONS IN DE BUURT?

In het dichtstbijzijnde dorpje Dausse bevindt zich een kleine supermarkt waar je vers brood kunt halen. Tevens vind je hier in juli en augustus de avondmarkt op dinsdag waar je van de gekochte producten aan lange tafels kunt genieten. In het dorpje Roquecor (6 km) is er iedere zondagochtend een kleine lokale markt waar je in het enige plaatselijke restaurant op het dorpsplein van een heerlijke lunch kunt genieten met uitzicht op de Tarn en Garonne.
Daarnaast op een afstand van 12 km vind je het dorp Montaigu de Quercy. Hier bevindt zich een boulangerie artisan, een Intermarché, diverse restaurants, een café tabac en de bio markt op zaterdagochtend waaronder meer de lokalen hun net geoogste producten te koop aanbieden.

Naast de prachtige natuur in de Tarn en Garonne, treft men hier ook een wonderlijk bouwkundig erfgoed aan bestaande uit middeleeuwse steden zoals: Bruniquel, Caylus, Saint-Antonin-Noble-Val, Rocamadour, Conques, Saint-Cirq-La Popie, Sarlat - le - Caneda en de kunst - en geschiedenisstad Montauban waar de door UNESCO als werelderfgoed erkende abdij bevindt.

De historische stad Cahors bevindt zich op een afstand van 40 km. In deze stad kun je heerlijk een dag vertoeven. Cahors biedt tal van gezellige restaurants en terrasjes en heeft een hoog shopgehalte. Daarnaast is het beslist de moeite waard een boottocht op de rivier de Lot te maken.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Wanneer er sprake is van een speciaal te volgen dieet wordt het menu, in overleg, door de gastheer aangepast.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 800

Prijs per week vanaf

€ 800

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie