Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Pauline Janmaat

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

gîte 'Sol' is in totaal 65m2, heeft een eigen ingang en biedt plaats aan zes personen. Er is een entresol waar een derde slaapkamer gerealiseerd is.
In de grote open ruimte bevinden zich een comfortabele zithoek, een eetgedeelte met grote boerentafel met zes stoelen. Aansluitend is er een moderne open keuken, voorzien van vijf pits gasfornuis met oven, vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en koel/vriescombinatie. De muren zijn veelal van natuursteen.
De badkamer is ruim, met instapdouche en een grote wastafel. Handdoeken zijn aanwezig.
Er is een apart ruim toilet met fontein.
De drie slaapkamers hebben allen comfortabele bedden, waarvan beddengoed aanwezig is.
Je kunt in de gite heerlijk ontspannen en genieten van de rust, zowel binnen als buiten op het ruime terras, voorzien van meubilair, of op een andere plek op het terrein of bij het ruime zwembad ( 6 x 14 m) op het grote zonnige terras. Als je andere gasten wilt ontmoeten is er de mogelijkheid om gebruik te maken van onze table d’hôtes, een of twee keer per week.

Op Ateliers Les Landes is het ook ideaal om gezamenlijk met familie of vrienden vakantie te vieren waarbij het toch mogelijk is een stuk privacy te behouden. Er zijn drie gites: een zespersoons gîte (gite Sol), een vierpersoons gîtes (gite Bacchus) en een zespersoons gite (gite Uranus) en een chambre d’hôtes (Venus) voor twee à drie personen. Ook is er op de kleine camping een comfortabele caravan met voortent te huur.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Cursusruimte
  • Haardroger
  • Sauna
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'gîte Sol'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Domaine ‘Ateliers Les Landes’ is een oude wijnboerderij die door Pauline Janmaat en Maarten Verheijen werd getransformeerd tot een bijzondere vakantie-en workshopplek. Na 20 jaar lang een ontwerp-annex fotostudio gerund te hebben in Nederland, verwisselden zij de hectiek voor de rust van het Franse platteland. Ateliers Les Landes ligt op 1 hectare grond en biedt een schitterend uitzicht over de uitgestrekte velden en wijngaarden.
Er zijn drie smaakvol ingerichte gîtes, waarbij het karakter van de boerderij behouden is: Gite Bacchus (4 personen) Gîte Uranus (5 personen), Gîte Sol (6 personen) Chambre d'hôtes Venus (2 à 3 personen). Er is een heerlijk groot zwembad dat op warme dagen voor de nodige verkoeling zorgt ( 6x14 meter !)

Het komend seizoen zullen weer workshops in verschillende disciplines worden gegeven, zoals: fotograferen, tekenen en schilderen en beeldhouwen.
Op Les Landes is het ook ideaal om gezamelijk met familie of vrienden vakantie te vieren, waarbij het toch mogelijk is een stuk privacy te behouden.
Les Landes is landelijk gelegen midden tussen de wijnvelden in een lieflijk glooiend landschap met in de verte de Montagne Noire en soms zijn ook de Pyreneeën zichtbaar.
In ons dorp Cahuzac sur Vère, op 2,5 km afstand, vind je alle basisvoorzieningen, zoals: bakker, kruidenier, bank, kapper, bar/tabac, twee restaurants, huisarts en een apotheek.
Op 12 km afstand ligt Gaillac waar veel voorzieningen, zoals een grote supermarkt, aanwezig zijn.
Op 1 uur rijden van Les Landes sta je op vliegveld Toulouse-Blagnac, waar dagelijkse rechtstreekse verbindingen KLM/Air France van en naar Amsterdam zijn

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

gîte Sol heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Genieten voor jong en oud
    Bedankt Pauline voor je gastvrijheid en gedenkwaardige 3 weken. De appartementen zijn schitterend. Het zwembad zalig!!! En groot. Schitterende uitzichten. Een binnenzaal met spelletjes, een grote tafel en een pingpong-tafel om te verpozen bij regen. Schone wc's en douches. Mijn zonen van resp. 19 en 18 heb je ook weten te amuseren. De zonsopgang, sterrenhemel en zonsondergang zijn nergens zo mooi. Net als het landschap daar. Ook in dat gebied heerlijke wijn en, mooie stadjes en veel cultuur. Ook dicht bij Toulouse. Je bent super gastvrij en altijd behulpzaam het de gasten naar hun zin te maken. We hebben een zeer fijne tijd bij je gehad. Dit is alweer het 5e jaar dat ik kom. Mijn dochter wil er volgend jaar ook weer bij zijn. :-) Liefs, Suzanne, Karsten, Henning en Iris. En ..Djuna

  • 10 sterren

    Chère Pauline, L'Ateliers Les Landes est magnifique et parfait pour découvrir cette superbe région. Nous en avons profité pleinement pendant ces deux semaines qui sont passées trop vite.
    Merci pour votre accueille et espérons à une prochaine fois!
    Laurence et Zélie

  • Rolf en Klarie uit Den Haag

    9 sterren

    Hallo Maarten en Pauline, Hartelijk dank voor de gastvrijheid die jullie geboden hebben bij de workshop landschap schilderen. We hebben ons heel welkom en thuis gevoeld in de mooie omgeving en de prachtige boerderij. Het eten was heerlijk en met veel aandacht en liefde gemaakt. We hebben genoten van de gezellige momenten aan tafel en fantastisch dat we buiten konden eten in september. De workshop landschap schilderen was geslaagd. De boerderij en zijn uitzichten boden veel gelegenheid om te schilderen. Ook de omliggende dorpjes en vergezichten waren een uitdaging. Zelfs bij regen was er wel wat te doen. Fijn ook , dat mijn man, die niet mee schilderde, ook welkom was. Het was ook prettig dat we onze eigen tent konden meenemen om te slapen. Kortom, het was een geweldige week. Nogmaals hartelijk dank.
    --------------------------------------------------------------------------------

Culinair en wijn

Ateliers Les Landes ligt midden tussen de wijngaarden. Hier kun je de Gaillac wijn proeven bij de chateau’s, maar ook bij de kleinere Domaines zal de wijnboer je gastvrij ontvangen.
Culinair is er ook veel te doen, in Cahuzac sur Vère alleen al zijn twee restaurants, waarvan een met een Michelin ster.
Het is hier genieten van de heerlijke wijnen, de kazen, de zachte roze knoflook uit Lautrec, de tamme kastanjes en wilde asperges, maar ook de streekgerechten zoals Confit de Canard en Cassoulet.

Wat is er te doen

Ateliers Les Landes in Cahuzac sur Vère ligt midden in de wijnstreek van Gaillac in de Tarn, regio Midi Pyrénées. Er heerst een mild landklimaat met veel zon door invloed van de middellandse zee. Het landschap is glooiend, soms bijna bergachtig, maar vriendelijk. Met veel wijngaarden, zonnebloemvelden, glooiende akkers met koren of koolzaad, en zo nu en dan een kudde schapen of geiten. Het wordt dan ook wel het Toscane van de Sud – Ouest genoemd. Het komend seizoen zullen op Ateliers Les Landes weer workshops in verschillende disciplines worden gegeven, zoals: tekenen en schilderen, beeldhouwen, fotograferen. Op de website vind u meer informatie.
Albi is een toeristische trekpleister met de grote kathedraal Ste. Cecile en het musée Toulouse Lautrec, met de grootste verzameling van deze kunstenaar ter wereld. Het sfeervolle oude centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
In Montauban bevindt zich het Ingres museum, en in Castres het Goya museum.
Toulouse, de roze stad, is gelegen aan de rivier Garonne. Hier kun je gezellig winkelen, wandelen langs de rivier en een terrasje pakken in het sfeervolle oude centrum. Hier bevinden zich vele musea en het cité de l’espace, het beroemde ruimtevaartcentrum.
Ook zijn er, in de wijde omgeving het hele jaar door met vooral in de zomer, vele muziekfestivals, vlooienmarkten en braderieën.

Golfen
Er zijn drie golfbanen op een half uur rijden van Les Landes.
Golf de Florentin – Gaillac 18 holes. green fee rond de € 30,-
Golf Las bordes Albi 18 holes. green fee vanaf € 40,-
In Albi is een oefengolfbaan van 9 holes

Tennissen
In Cahuzac sur vère, 2.5 km vanaf Les Landes (te wandelen) kun je op de geheel vernieuwde tennisbaan van de gemeente terecht. De kosten per uur zijn € 3,50

Wandelen en fietsen
Vanaf Les Landes kun je heerlijk wandelen en fietsen, maar er zijn ook vele schitterende wandelroutes die je kunt volgen. Kaarten en plattegronden zijn bij ons aanwezig.

In de buurt (max 30 minuten per auto): zwemmen, golfen, kanovaren, wandelen, mountainbiken, fietsen, paardrijden.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Schildercursus
  • Overige cursussen

Wat je ook moet weten...

De prijzen zijn inclusief het verbruik van gas, electra en water, toeristenbelasting, het gebruik van beddengoed en handdoeken. Een wasmachine is op het terrein aanwezig en is voor € 5,- inclusief wasmiddel door de gasten te gebruiken. U kunt ook gebruik maken van de telefoon (bellen naar vaste nummers) en draadloos internet.
Bij aankomst vragen wij u een waarborg van 150 Euro contant te voldoen. Die ontvangt u terug bij vertrek na een eindcontrole op beschadiging/vermissing. U laat de gîte achter zoals u deze heeft aangetroffen; wenst u dat wij de eindschoonmaak doen dan wordt 60 Euro op de waarborg ingehouden.
Aanbetaling: 30 % van het verhuurbedrag bij reservering. Restant: uiterlijk 2 weken voor aanvang van de gereserveerde periode.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De prijzen zijn inclusief 10% btw, toeristenbelasting en linnengoed
Aanbetaling van 30% van de kosten bij reservering
tijdens schoolvakanties is nooit het laagseizoentarief van toepassing
Voor speciale wensen kunt u altijd contact met ons opnemen

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 570

Prijs per week vanaf

€ 570