Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Catherine Vanackere

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Gîte les Coquelicots is een oude vierkantshoeve typisch voor de Ségala in de Tarn. De hoeve is perfect gerenoveerd met behoud van veel originele elementen en een knipoog naar Gaudi. Vanuit de ruime inkomhal heb je toegang tot een gezellig salon en een ruime leefruimte met eetplaats en zithoek met TV. Verder in de hall vind je een toilet, een badkamer met douche en dubbele lavabo en een eerste slaapkamer met dubbel bed. Nog verder kom je in de ruime, volledig uitgeruste keuken.
Op de eerste verdieping vind je een ruime badkamer met bad, douche, dubbele lavabo, toilet en bidet. Tegenover de badkamer is de tweede slaapkamer met dubbel bed. Via de brede overloop kom je aan de bibliotheek die tegelijk dienst doet als slaapkamer met twee enkele bedden. Tegenover de bibliotheek ligt een vierde slaapkamer met dubbel bed en twee enkele bedden. Nog een verdiep hoger is de vijfde slaapkamer met dubbel bed en badkamer met douche, lavabo en toilet.
Vanuit de keuken kom je op een binnenkoer waarvan een deel is overdekt en waar we een buiten-leefkamer hebben ingericht met leuke sfeerverlichting. Op de binnenkoer staan diverse tafels en stoelen, een BBQ en pingpongtafel. Vanuit de binnenkoer wandel je de tuin van ruim een halve hectare binnen. Achteraan de tuin ligt het zwembad van 5 op 10 meter. Het zwembad is beveiligd met een afsluiting en wordt indien nodig van 1 mei tot 30 september verwarmd. Op het ruime terras rond het zwembad staan parasols en ligbedden.
We hebben geen geen buren vlakbij en onze straat is een rustige landweg waar hoogstens één wagen per dag voorbij komt.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Gîte Les Coquelicots'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Gîte les Coquelicots, 215 Route de la Bourdarie, 81190 Montirat,
44.15451016555787, 2.1061116586683766

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Gîte Les Coquelicots heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 10 sterren

    Vakantie in alle rust zelfs met een gezelschap van 12 personen. Het huis zelf en de bijhorende accommodatie zijn best oké (zwembad, petanque, tafeltennis, weide, schommel, binnenkoer, bbq's, grote overdekte binnen eetplaats, goed uitgeruste keuken, voldoende slaapkamers met eigen bad/wc).
    Eigenaars zijn vlot bereikbaar en hulpvaardig.
    Wel afgelegen qua bereikbaarheid maar dat wisten wij op voorhand.
    Besluit : prima vakantie gehad.

  • 9 sterren

    Gregory en Catherine zijn fijne mensen die een ruim charmant huis verhuren.
    De gastvrijheid is enorm: tips voor uitstapjes, hulpvaardig bij probleempjes en af en toe zelf groenten uit de eigen moestuin gekregen.
    Met ons gezelschap van 3 gezinnen enorm genoten van de gezellige binnenplaats en het ruime zwembad.

  • Bos uit Nederland

    10 sterren

    BONJOUR!
    wij - opa, oma, vader, moeder, dochter (13) en zoon (12) - hebben een heerlijke vakantie gehad.
    Het huis is prachtig, echt oud Frans met heel veel ruimte. En alles is voorhanden, van de (nieuwe) barbecue tot de Tupperware bakjes. De grote binnenplaats biedt volop privacy en aan de lange tafel onder de enorme overkapping/halve schuur hebben wij comfortabel gegeten en tot laat in de avond Yahtzee gespeeld. Het zwembad ligt achter het huis en is ca. 1.50m diep, de kinderen hebben er uren ingelegen. Op de ligbedden en onder de parasols hebben wij opgeteld wel 10 boeken uitgelezen :). Niet onbelangrijk, alles is keurig schoon en de bedden zijn goed. Catherine en haar man verblijven in een aangrenzend woonverblijf maar geheel uit het zicht behalve als je ze nodig mocht hebben.

    OMGEVING
    Wij hebben het kasteel en het dorpje Najac bezocht, heel karakteristiek, en met een minuut of 20 te bereiken.
    In hetzelfde stadje vind je 'Basic nature of Najac', waar wij 1 middag hebben gekanood en een andere middag een parcours in de boomtoppen hebben afgelegd. De donkerblauwe route vonden wij al best eng..
    Het dorpje Cordes-sur-Ciel is ook zo'n plaatje. Alleen maar mooie straatjes en vergezichten. Ongeveer 1 miljoen foto's gemaakt schat ik zo.
    In Albi staat een fraaie kathedraal en kun je fijn shoppen. Iets verder rijden dus trek daar een dag voor uit.
    De rivier 'Viaur' stroomt door Saint-André-de-Najac en daar kun je zwemmen en dammetjes bouwen. Neem je stoeltje en waterschoenen mee.

    WANDELEN/FIETSEN
    Trek je wandelschoenen aan, start Google Maps en verken het platteland. De erfhonden maken herrie, maar ze doen niks, ons hondje vonden ze alleen maar interessant. Dat we reeën zagen vonden we na de 4e keer niet eens meer bijzonder, het wildzwijn, de vos en de das hebben we maar één keer gespot.
    Google Maps is ook een uitkomst als je gaat mountainbiken of wielrennen. Je komt op de mooiste plekjes zonder dat je compleet verdwaald (internetverbinding kun je wel vergeten). Wij fietsten naar het Noordwesten omdat je daar meer hoogteverschil hebt en dat maakt het ook een sportieve uitdaging.

    ETEN
    Verwacht niet te veel van de markt in Carmaux of het dorpje zelf, maar de Intermarché heeft een ruim assortiment en werd door ons bijna dagelijks bezocht. Wij hebben bijna alle dagen zelf gekookt -in de goed uitgeruste keuken is dat geen probleem- maar als je een restaurant in de buurt zoekt.. die zijn er niet echt.
    In Saint-André-de-Najac , bij de (zwem)rivier, zit een eetgelegenheid 'La Chataigneraie', waar je (gevulde) pannenkoeken of salades eet gezeten op een plastic stoeltje (echt Frans). De pannenkoeken (appelcompote/karamel), de salade eendenborst en de lokale witte huiswijn vielen absoluut in de smaak.
    We hebben ook goed gegeten in 'Le Caff' in Pampelonne (als je die kant op rijdt zijn de dorpjes en de omgeving minder interessant), bij een heel sympathieke Engelse eigenaar/ober/chef met een 3 potige hond, ook weer gezeten op de kenmerkende plastic stoeltjes.. De hamburgers en de pasta waren erg lekker en op het dorpspleintje kon onze hond zich vermaken met Oei (onze vertaling), de driepotige Griffon.

    AU REVOIR
    Kortom, wij hebben ons 2 weken uitstekend vermaakt en kunnen iedereen de Gîte Les Coquelicots aanbevelen!

    Reactie van Catherine Vanackere

    Dank je ! Het was fijn om jullie hier te hebben!

    Catherine en Gregory

Wat is er te doen

Steden en dorpen in de buurt :
Albi : Sinds 2010 is ALBI erkend als werelderfgoed door UNESCO.  Ontdek de kathedraal Saint-Cécile, het paleis Berbie met het museum Toulouse-Lautrec, het klooster Saint Salvi, de Pont Vieux, de Mappa Mundi. 
Cordes sur Ciel : village préféré des français in 2014 met zijn fêtes du grand fauconnier in juli, les balades occitanes, zijn leuke winkeltjes en terrasjes en prachtig uitzicht over de omgeving.
Monesties,  Najac, Puycelsi, Bruniquel, Castelnau de Montmiral, Saint-Antonin-de-Noble-Val, Villefranche de Rouergue, Tanus met zijn Viaduc de Viaur en nog zoveel meer...
Elke dag is er wel ergens in de buurt één van die typische franse markten waar je kan kennismaken met de streekgerechten en leuke souvenirs op de kop tikken.

Sport en ontspanning :
In Cap 'Découvert, op 15 min., kan je zwemmen, fietsen, karten, een deadride, doen skaten, wakeboarden , ...
Ook zeer leuk is het Lac de la Roucarié, op 10 minuten, waar je kan wandelen, zwemmen, windsurfen, ...
In Pradinas, op 30 minuten ligt een heel leuke dierentuin
Vlakbij zijn talloze wandel- en fietsroutes.
In de gîte vind je uitgebreide toeristische informatie

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Wij wonen in een zijvleugel van de boerderij, volledig afgeschermd van de gîte. We hebben onze eigen tuin en gebruiken het zwembad niet als de gîte verhuurd is. We zijn in de buurt als je iets nodig hebt, als je iets wil weten of als er iets niet werkt en we onderhouden het zwembad. Voor het overige zien en horen we elkaar enkel indien en wanneer jullie dat willen. Uw rust en privacy staan bij ons voorop.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Contacteer ons voor een prijs voor andere dan de vermelde periodes. 10% korting op tweede week bij huur 2 opeenvolgende weken.
Handdoeken voor gebruik aan het zwembad zijn zelf mee te brengen.
Een tax de séjour van 1,10 EUR per volwassene per nacht is verplicht cash te betalen bij aankomst
Opladen elektrische wagens niet inbegrepen. Dichtsbijzijnde laadpaal in Mirandol-Bourgnounac (7km)

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 500,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.800

Prijs per week vanaf

€ 1.800

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie