Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Deze advertentie is automatisch vertaald door DeepL.com. De brontaal was Frans.
Vladimir Komorowski

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 10 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

De gîte is een vrijstaand houten huis van 170 m², ontworpen en gebouwd door de eigenaar (een ambachtelijke timmerman). Het volgt de principes van het bioklimatologische huis: (ontwerp en ligging, natuurlijke materialen, isolatie en bekleding, zonnecollectoren en houtverwarming). De inrichting en decoratie zijn eigentijds, dus het is geen chalet. Het huis is erg licht en rustig. Het ligt op een terrein met bomen rondom, maar niet omheind, zonder directe buren of nabijgelegen wegen. Er is een natuurlijk zwembad met biomechanische behandeling, waardoor je kunt zwemmen in een intieme omgeving, omringd door bamboe, waterplanten en kikkers.

De begane grond (66m²) is uit één stuk en bestaat uit een hal, een open keuken (eclectische oven, 4-pits gasfornuis, vaatwasser, broodrooster, waterkoker, koelkast en vriezer, evenals kasten en serviesgoed), een zitkamer met een houtkachel, een tv-ruimte (digitale ontvangst, hifi-audiosysteem) en een kantoorruimte (onbeperkte internetverbinding en 3-toegangswifi in het hele huis). Een veranda met verschillende erkers, op het zuiden/zuidwesten (20 m²) doet dienst als speelkamer (Belgisch biljart), en geeft uit op twee houten terrassen, ook 20 m² elk met tafels en stoelen. In het noorden is een bergruimte van 30 m² (voor fietsen of andere accessoires), een kleine ruimte met zonneboiler, wasmachine en droogtrommel, en een doucheruimte van 5 m² met douche, toilet en wastafel.

De eerste verdieping bestaat uit een gang die leidt naar drie slaapkamers van respectievelijk 25 m², 16 m² en 16 m² (drie tweepersoonsbedden inclusief 1 waterbed, nachtkastje en lamp en lakens voor elk, een overheadprojector en een muurscherm) en een badkamer van 15 m² met bad, wastafel en toilet (handdoeken niet inbegrepen).

Het huis en de slaapkamers zijn geïsoleerd met houtvezelisolatie en er zijn verschillende materialen voor de bekleding en decoratie gebruikt: hout, klei, stucwerk (natuurlijke kalkwaslaag), gewaxt beton, pleisterwerk en 'organische' verven.
De toon van de begane grond is vrij kleurrijk door het meubilair en de wandcomposities, ondanks de neutraliteit van de wandbekleding, terwijl de eerste verdieping grotendeels in verschillende grijstinten is uitgevoerd.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Bad

Beschikbaarheid van 'les Clôts'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vaour is een dorp met ongeveer 300 inwoners, op het kruispunt van de wijngaarden van de Gaillacois, de Albigenzenbastides (Penne, Castelnau de Montmirail, Puycelsi, Bruniquel...), kleine middeleeuwse stadjes (Cordes sur ciel, St antonin noble val...) en grote steden zoals Albi, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, Montauban op 35 minuten rijden en Toulouse op een uur rijden.

Het huis ligt op twee minuten lopen van het dorp, op een rustige, discrete en beschermde plek aan een langeafstandswandelpad, dat de eerste 50 meter naar het huis toegankelijk is voor auto's. Het perceel van 3659 m² wordt rondom begrensd door vegetatie en is daardoor volledig afgeschermd van de 3 naburige huizen, waarvan het dichtstbijzijnde op 300 m afstand ligt. Verschillende soorten bomen, fruitbomen, een moestuin, een pingpongtafel en een natuurlijk zwembad, behandeld door pompen en biomechanische filters, met kikkers en waterplanten.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

Vaour ligt in de wijngaarden van de Gaillacois, dus het is niet nodig om hier te veel in detail te treden: bezoek de kelders, wandel door de wijngaarden en geniet van de beloningen van het wijnproeven, van witte tot rode wijnen, rosés en mousserende witte wijnen, zowel traditionele als natuurlijke wijnen.

De weiden van Vaour en omgeving zijn meer geschikt voor veeteelt dan voor akkerbouw, en de meeste grond wordt biologisch bewerkt. Een aantal producenten hebben zich hier gevestigd en bieden boerderijbezoeken, educatieve wandelingen, proeverijen en verkoop van hun producten (geitenkaas, zwart varken, vleeswaren en rundvlees, zelfgemaakte eendenconserven en nog veel meer). Botanische workshops over koken en planten worden aangeboden in de "jardin d'emmerveille", een kas aan de rand van het dorp.

Vaour heeft zijn eigen boerenmarkt op donderdagochtend, Cordes op zaterdag, St Antonin op zondag en Castelnau de Montmirail op dinsdag.

Er wordt binnenkort weer een bar-restaurant geopend in het dorp, in het Relais des Templiers tijdens de zomer. Op vrijdagavond biedt het café Atmosphère thema-avonden, maaltijden uit de wereldkeuken, borrels of gewoon discussies onder het genot van een drankje of een spelletje kaart, en dat alles in een warme, gezellige en open sfeer.
Binnen een straal van 15 km van het dorp vind je een scala aan restaurants, van snackbars tot gastronomische restaurants.

Wat is er te doen

Vaour ligt op een hoogte van 425 m, in een golvende omgeving van weiden en talrijke dennen-, kastanje- en eikenbossen, waarvan de grootste, La Grésigne (10 minuten met de auto of iets verder te voet), meerdere hectaren beslaat. Er zijn tal van wandelingen in de bossen, maar ook door de geklasseerde dorpjes en vervallen molens, te voet, op de mountainbike of te paard (er zijn verschillende maneges in de buurt).
Vaour heeft een ondergronds netwerk van galerijen en ondergrondse rivieren, waardoor het mogelijk is om speleologie te ontdekken (er is een club in Penne, op 10 minuten rijden). De Roc d'Anglar, op 10 minuten rijden, tussen Vaour en St Antonin noble Val, is een kalkstenen klif die uitkijkt over de rivier de Aveyron en biedt meer dan 100 klimroutes. De rivier, omgeven door kloven, is ideaal om te kanoën, kajakken, vissen en zwemmen. Meer traditionele sport- en vrijetijdsactiviteiten zijn beschikbaar in Penne en Cordes sur ciel (tennis), Gallaic, Montauban en Albi (zwembaden, squash, enz.).

Op cultureel gebied kun je in Vaour een tempelierscommanderij bezoeken en in Penne vind je de ruïnes van een kasteel dat op bepaalde avonden verlicht wordt met historisch commentaar en geluidscomposities. De site kan ook worden bezocht. De vele naburige dorpen, waarvan Cordes sur ciel de bekendste is, bieden een verscheidenheid aan middeleeuwse en andere evenementen, waaronder muziek- en theaterfestivals.

In augustus in Vaour wordt het dorp al meer dan 25 jaar een week lang omgetoverd tot een 'theater van de lach', met gratis en betaalde voorstellingen van hoge kwaliteit, aperitiefconcerten, verfrissingen en eten van lokale producenten, allemaal in het groen van de weide of op het dorpsplein, maar altijd voor de ondergaande zon.

Albi is beroemd om zijn architectuur, zijn imposante kathedraal en het Toulouse Lautrec museum, de rivier de Tarn in zijn schoot net als Montauban ook om zijn typische rode bakstenen architectuur, het Ingres museum en de Garonne die er doorheen stroomt.
Theaters en bioscopen zijn te vinden binnen een straal van 25 km, waarvan de dichtstbijzijnde in St Antonin noble val is, een art house bioscoop die films in hun originele versie vertoont.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

winkels en diensten in het dorp :

kruidenier en broodwinkel
dokterspraktijk
dienstencentrum
postkantoor
tweedehandswinkel
mediatheek
donderdagmarkt
een buurtcafé op vrijdagavond
brandweerkazerne en politiebureau

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Linnengoed

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 70,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

les Clôts heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Ruud Joppen uit NIJMEGEN

    8 sterren

    Groot en goed geoutilleerd huis op een groot privéterrein met veel privacy met een vijver waar de kikkers vrolijk kwaken (en waar een zwembadje heerlijk zou zijn geweest ;-)). Vriendelijke en behulpzame eigenaar die bijv. meteen actie ondernam toen we een wespennest ontdekten dicht bij het huis en daar melding van maakten. Dank daarvoor.
    Het waterbed was heerlijk koel, maar voor ons te 'schommelend' om goed in te slapen. Er zijn echter genoeg andere slaapkamers in het huis met goede bedden. Vaour is een klein gehuchtje dat verrassenderwijs geheel tot leven kwam tijdens het jaarlijkse festival met muziek en eten. De eigenaar zorgde voor een parkeervignet, zodat we in alle drukte de woning gewoon konden bereiken.

  • Maartje van 't Hoogland uit Rotterdam

    9 sterren

    Wij huurden het huis toen er in het dorpje net een heel leuk festival aan de gang was. Dat was een aangename verrassing, het was heel sfeervol en grappig. Het huis was schoon en gezellig, met van alles erop en eraan en het ligt heel rustig, dus we hadden van het festival alleen maar plezier en geen last. De tweede week keerde de rust weer neer in het dorp. Het is een prachtige omgeving met veel mogelijkheid om te wandelen en te fietsen. Het waterbed was geweldig, de kinderen (pubers) mochten er om beurten in slapen. We komen zeker een keer terug.

Prijs per week vanaf

€ 1.120

Prijs per week vanaf

€ 1.120