Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Dorrit & Dick

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving met enig verkeer

De gîte Quasimodo ligt in kleine doodlopende straat, de Impasse Notre Dame, midden in het centrum van het oude historische stadje Baugé precies achter de kerk.
Geniet van de rust in de ruime groene tuin maar wandel ook in 2 minuten naar het gezellige centrum. Hier vind je de bakkers, winkels, de markt, het Château en de restaurants en terrasjes.
Het vakantiehuis is onderdeel van een oude meisjesschool, is ruim en heeft een omheinde tuin met een grote tuintafel, stoelen om lekker in te luieren en een bbq.
Op de begane grond bevindt zich de keuken/woonkamer met een deur naar de tuin, en in de gang een toilet.
Deze woonruimte bestaat uit een goed ingerichte keuken met vaatwasser en oven.
Op de 1e verdieping zijn 2 slaapkamers, 1 met een 2-persoonsbed en 1 met 2 eenpersoonsbedden. De toilet op de gang is apart van de badkamer waar zich de douche en wastafel bevinden.
Een kinderbedje met beddengoed en een kinderstoeltje zijn aanwezig.
In de Impasse mag de auto alleen stilstaan om te laden en lossen maar er zijn genoeg parkeerplaatsen in de buurt.
Huisdieren zijn na overleg toegestaan, binnen roken niet.
Het huis heeft elektrische kacheltjes voor buiten het hoogseizoen. De kosten daarvan worden apart in rekening gebracht.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Historisch pand
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Quasimodo'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Recensies

Quasimodo heeft de afgelopen 4 jaar 14 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.214285714285714 sterren
  • 9 sterren

    Toen we de Impasse in waren gereden en naar de gîte liepen vroegen we ons even af waar we nu beland waren. Maar na binnenkomst veranderde dat helemaal. Allereerst de sympathieke ontvangst. En dan: de hal en de gang naar het appartement zijn al heel sfeervol, met mooie vloerbetegeling en een bijzonder verlicht plafond en die goede sfeer zet zich voort in de ruime woonkamer met open keuken. Gezellig. In de keuken is alles aanwezig om lekker te kokkerellen, veel pannen, servies en bestek. En als je daar geen zin in hebt raden wij Les Délices du Château aan, prima eten voor niet te veel geld of l'Atelier du Pizza (afhaal). Dan is er een besloten zeer stille tuin waar je alleen de kerkklok hoort (die is 's nachts stil). Boven een ruime slaapverdieping met prima bedden, een goede badkamer en ook alles sfeervol. En overal hangen schilderijen van kwaliteit. Wij voelden ons heel prettig in dit huis en dat is toch een belangrijke voorwaarde voor een fijne vakantie. Verder bleek er op korte afstand meer te doen dan wij gedacht hadden, een wandelroute door Baugé met bezoek aan het Château en de oude apotheek. De kerk op de hoek. Aanraders zijn ook de kastelen van Le Lude en Le Plessis-Bourré. En dan is er ook nog een supermarkt op ruim een minuut lopen. Wij vonden het alles bij elkaar een prima plek.

  • 9 sterren

    Eind juli 2023 hebben we een mooie week gehad in 'quasimodo'. Wat een heerlijk huis, echt veel ruimer dan gedacht! De eerste dagen gebruik kunnen maken van de tuin waar je volop privacy hebt en het rustig is ( op het luiden van de kerkklok na) en de dagen erna, doordat het weer wat minder was aan de royale eettafel in de woonkamer lekker spelletjes gedaan. Leuk dorp met een kasteel en een oude apotheek die een bezoek waard is. Ook zeker een keer naar Saumur gaan!
    Aanrader!

  • 9 sterren

    In juli 2023 een week in Quasimodo doorgebracht. Ontvangst was hartelijk en Dorrit en Dick zijn zeer hulpvaardig. Het appartement is heerlijk ruim, schoon en comfortabel met een tuin waar het goed toeven is. De keuken biedt prima mogelijkheden om zelf te koken. De omgeving biedt verschillende eetgelegenheden.
    Internet is niet stabiel dus het is handig zelf voldoende mobiele data te hebben.

Culinair en wijn

De Loirestreek staat bekend om zijn vele wijngaarden.
De Chinon, Muscadet, Ancenis, Crémant de Loire, Savennières,Vouvray, Sancerre, Saint-Nicolas de Bourgueil, Anjou-Saumur, Touraine-Amboise en Chenonceau om er een paar te noemen.
De wijnen zijn natuurlijk overal te koop maar je kan ook een wijnhuis bezoeken.
De bekendste wijnhuizen zijn Ackerman, Veuve Amiot, Bouvet Ladubay en Gratien & Meyer maar er zijn er veel meer.
In Saint-Barthélemy-d’Anjou wordt de brandewijn op basis van sinaasappel geproduceerd, de welbekende Cointreau.
De minder bekende muntlikeur Menthe Pastille Giffard en kersenlikeur Guignolet worden in het Loiredal gedistilleerd.

Maar uit de Maine-et-Loire komt ook ander lekkers!
Zoals in heel Frankrijk heeft deze streek zijn eigen kazen, zoals de De Galet de la Loire, Curé Nantais en Carré dÄnjou. Maar de streek staat vooral bekend om zijn geitenkazen zoals Sainte-Maure-de-Touraine, Selles-sur-Cher en Bûchette d' Anjou.
Andere streekproducten zijn bijvoorbeeld rillaud (stukjes varkensborst ingemaakt in het vet), gefrituurde paling, pruimenpaté, fouaces (gevulde broodjes uit de oven), Quernon d’ardoise (een plat stukje krokante nougatine dat omhuld is met blauwe chocolade) en de topper is een luchtig dessert, de Crémet d’Anjou, een mengsel van kwark, slagroom en stijfgeklopt eiwit met een coulis van rood fruit.

In Frankrijk is buiten de deur eten normaler dan in Nederland. Veel werknemers lunchen in een bistro tussen 12.00 uur en 14.30 uur. Deze zijn meestal ook alleen 's middags open. In een bistro worden eenvoudige voordelige traditionele maaltijden geserveerd. Prima eten voor weinig geld. Het is erg gezellig om in een bistro te eten, je komt er veel lokale mensen tegen.
Restaurants, brasseriën en snackbars zijn er volop. Van een Frans sterrenrestaurant, Italiaans en Thaïs tot een broodje kebab.
Na de lunch gaan veel restaurants, bistro's en brasserieën dicht tot het diner in de avond.

Een aanrader voor in de zomer zijn de Guinguettes. Dit zijn pop-up restaurants aan het water in het overstroomgebied. In dit weiland staan picknicktafels waar je je eigen eten mee kan nemen, waar kinderen de ruimte hebben om te spelen en waar je dus ook eten en drinken kan bestellen. In het weekend spelen er vaak bandjes en komen er vele families eten, drinken, dansen en spelen.

Wat is er te doen

Baugé is een klein gezellig stadje dat het centrum is van de gemeente Baugé en Anjou in het departement Maine et Loire (regio Pays de la Loire).
Het dorp telt 3772 inwoners en heeft veel te bieden.

In het centrum vind je het Château gebouwd door Koning René, le bon Roi.
Hier bevindt zich het toeristenbureau maar het Château zelf kan ook bezocht worden.
Vlak achter het Château kan een bezoek gebracht worden aan de “apothicairerie de Baugé”, vroeger een opvanghuis voor zieke en verwarde personen met een eigen prachtige oude apotheek.
Bij de nonnen is “la Vraie Croix d’Anjou” te bewonderen en het verhaal dat erachter zit. Een met vele edelstenen belegd kruis dat weer terug is in Baugé vanaf 1790.
Op loopafstand zijn er winkels, banken, apotheken, een bioscoop en restaurants en cafeetjes. Een simpele pizza of kebab behoort tot de mogelijkheden maar ook het toprestaurant O'Prestige is een bezoekje meer dan waard.
Naast de camping van Baugé bevinden zich een openluchtzwembad en een visvijver.
Er is een golfbaan en een muziek/theatercentrum en in de zomer zijn er verschillende festivals (fete de la musique, 14 juli, paasmarkt etc)

Maine en Loire is vernoemd naar de rivieren die door het departement stromen.
De streek is uitermate geschikt om in de prachtige natuur en rond deze rivieren mooie wandelingen en fietstochten te maken.
De voie verte, ook wel bekend als de 'groene fietspaden', is een uitgebreid netwerk aan fietspaden. Ze lopen langs rivieren, kanalen, over oude jaagpaden en door natuurgebieden.
De paden zijn relatief vlak, waardoor ze makkelijk toegankelijk zijn. De groene fietspaden in Frankrijk worden constant uitgebreid en er wordt gewerkt aan onderlinge verbindingen.
De fietsroute “La Loire à Vélo” laat je mooie plekjes langs de Loire ontdekken over autovrije fietspaden en rustige binnenwegen. Het Loiredal behoort tot het Unesco Werelderfgoed en de Loire tussen Saumur en Angers is één van de mooiste stukken van de hele rivier.
Kies onderweg een “Guinguette” uit om te rusten en een hapje te eten of een meertje om een frisse duik te nemen en op het strand te liggen.

Tussen Angers en Saumur kom je vele wijngaarden tegen waar heerlijke rode en witte wijn gemaakt worden en de alom bekende Anjou rosé.
Een wijnproeverij bij de bekende wijnhuizen mag niet gemist worden !
Maine-et-Loire is een prachtige streek met een rijke historie. In veel dorpen en steden is deze nog steeds te proeven door de talloze kastelen en oude gebouwen. Angers, Saumur, Le Mans of Tours zijn binnen een uur te bereiken en hebben allemaal hun eigen charme, musea, parken en winkelgebieden. Maak een tocht langs alle dorpjes met de gedraaide kerktorens, de “ Clocher Tors” , bezoek een landgoed, gezellige markt, pretpark of rommelmarkt.
Er zijn ook 2 prachtige dierentuinen in de omgeving.
La Flêche en Doué la Fontaine behoren tot de mooiste van Europa.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

De oude meisjeskostschool in de Impasse Notre Dame te Baugé vonden we te koop staan op een notariswebsite.
Dit bleek een enorm pand waar nog veel aan moest gebeuren, precies wat we zochten.
We besloten een bod te doen en dit werd meteen geaccepteerd en in juni 2015 waren we eigenaar.
We zijn eerst navraag gaan doen in de buurt over de geschiedenis van het pand. Het bleek dat het pand werd gebruikt om jonge meisjes op te vangen.
De helft van het pand was voor meisjes van welgestelde ouders die hier een basisopleiding konden genieten. Deze meisjes verbleven hier door de week, in het weekend gingen ze terug naar huis.
De meisjes van arme gezinnen of waarvan de ouders waren overleden verbleven hier permanent. Ze zaten dus in een ander gedeelte van het huis, kregen minder opleiding maar werkte in het huis om het verblijf te bekostigen. Dit alles onder de “vriendelijke” begeleiding van de Des soeurs de L’Association Anne de la Girouardière.

Op dat moment werkten we als gardiens op een Château in Cheviré le Rouge. We dachten dat we het opknappen van het pand wel konden combineren met ons werk maar na een paar jaar bleek de verbouwing niet echt te vlotten.
We zijn in 2019 verhuisd naar Baugé en hebben onze baan opgezegd.
Een deel van het pand hadden we genoeg opgeknapt om er zelf te gaan wonen en we zijn vervolgens het 1e deel van het pand gaan verbouwen tot een 4 persoons gite.
Er moest ook nog buitenshuis gewerkt worden om geld binnen te krijgen, Dick weer als gardien op een landgoed en Dorrit in de verstandelijk gehandicaptenzorg.
De werkzaamheden gingen nu iets sneller en in 2021 konden we gaan verhuren.
Ons werk buitenshuis hopen we te kunnen combineren met de verhuur en verdere renovatieplannen.
Er komen nog 2 hotelkamers en de gîte wordt nog uitgebreid met een extra kamer en badkamer op zolder zodat het een 6 persoons vakantiehuis wordt.
De grote zaal zal als deze klaar is gehuurd kunnen worden voor eender welke activiteit.
Het privegedeelte zal ook nog onder handen genomen moeten worden maar wanneer dat klaar is, daar doen we nog geen uitspraken over.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Niet inbegrepen:
Energiekosten winter, er bevindt zich een eigen meter in de gang. Je betaalt per kw/u.
Toeristenbelasting 3.0 % van de huurprijs (huurprijs gedeeld door aantal personen maal aantal personen vanaf 18 jaar)

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 480

Prijs per week vanaf

€ 480

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie